北海道牧場餐廳

北海道牧場餐廳 (已結業)

Hokkaido Dairy Farm Restaurant
北海道牧場餐廳 (已結業)
chachalin
"慢慢慢慢"活早餐
chachalin
2018-07-07
关注
放假習慣起柴灣食早餐都不外乎係食太興,食到有d悶,決定轉場去杏花邨,試下北海道牧場既滑蛋,記得n 年前食過一次係覺得好正。平時黎杏花食晚飯其實人流都唔係好多,相比之下早餐多好多人。找左個位之後,餐牌都無,枱面水漬又無人抹,其實我都唔知究竟係自己出去落單,定係等人黎落。。所以我都係自己出去落算。。。 眼見隔離枱想叫野食,職員又視而不見,嬲嬲豬離場🐷不過其實又鄧個職員慘,一個人又要落單,又要拎餐,又要抹枱,仲要沖埋野飲,而且中年姨姨行動反應唔太靈活,都要體諒一下,唯有保持耐性冷靜下💀✨相比下野食速度都算叫快番d, 不過牛油多士轉左方包,連牛油都唔比我🙄,個麵包皮超硬。✨牛乳炒蛋賣相一般,食落雖然好過快餐店,不過滑度不及太興,雖有蛋漿但略帶乾身,無太興咁嫩滑流心感覺。✨火腿通粉: 啖湯超正,好濃既雞湯味,早餐黎講係覺得最好味既湯底。通粉彈口,如果係火腿絲會更加好。✨最近腸胃都嘛嘛,食左一半就肚痛,暫時柯左3次。。。唔知係咪個湯太重料。總括黎講火腿通好食,不過我應該就唔會突登搭車再入黎食,都係食番太興算~~查看更多
+ 2
火腿通粉
alice_81182
失望的牧場
alice_81182
2018-05-26
关注
今天來到呢間牧場餐廳,好想試下佢啲牛乳炒蛋,於是叫左個~厚切餐肉3.6牛炒蛋蕃茄烏冬 ,~鮮牛肉3.6牛乳炒蛋蕃茄湯烏冬,~芝士栗米白汁焗火煺通粉預期既3.6牛乳炒蛋會好滑,點知失望到吖:(啲蛋一丁點滑都無,鮮牛肉又無咩味,蕃茄湯好淡,而個焗通粉,味道係唔差既,只可惜係唔夠熱,面層焗芝士都ok,但下面既通粉竟然係暖暖地既真係有點失望呢度環境其實唔錯,只可惜食物質素與餐廳既環境質素不相乎,呢度啲飲品嘗可但食物有待改善查看更多
+ 5
summer2010
平靚正
summer2010
2018-04-18
关注
早上既假日, 我帶住小朋友去食呢間早餐早餐都有好多款. 我揀左北海道早晨全餐, 有火腿通, 牛油多士, 抄蛋同一杯熱飲, 我叫熱華田:)其他餐都大同小異, 差在係腸仔, 火腿定叉燒。通粉可以轉意粉, 出前一丁加4蚊。食物10分鐘左右就上齊哂喇, 通粉個湯好好味, 抄蛋好滑好正, 多士係熱熱地既, 華田唔會太甜。店員數目不足, 收銀要做埋水吧, 得1個上菜, 位座冇哂叉 , 唔方便。早上十點幾既星期日, 全院滿座。下次會要黎食, 因為平靚正。 查看更多
hoilun whl
漏單
hoilun whl
2018-02-13
关注
入去坐左半個鐘,行出去落單有個女侍應就叫我坐返埋位一陣幫我落,點知等咗好耐都冇人幫我落單,之後到我再叫返個女侍應先再幫我落,跟住又再等左好耐,遲過我入咗嗰啲都上齊野食。幫我落單嗰個女侍應就自己坐埋一邊食飯,我就餓住等,最後一句話漏左就算,道歉都無句,態度超差,成程唔知個女侍應喺度做緊啲乜嘢,全部都係由另一個男侍應做晒。仲要d枱超污糟,拎走咗啲碗,連抹下都無,張枱都仲有d飯粒。查看更多
ivifung
好劣
ivifung
2017-11-10
关注
個比利時朱古力窩夫好令人失望!!!!!! 個窩夫一d朱古力味都冇 問個職員,佢話個朱古力係個幾滴醬到!!! 真心meh !!! 個窩夫個心仲係凍geh !! 個魚柳d 粉漿好厚 仲厚過d魚 !!! 好唔開心!! 😕😕😕查看更多
愛吃寶寶
唔值又難食
愛吃寶寶
2016-12-08
关注
今日心血來潮好想食滑旦, 咁就去呢間諗住佢出名, 應該有保證啦. 叫咗個P2餐秘製沙嗲牛肩胛特餐, 其實佢D餐D有似荼記O既快餐或特餐, 只不過多款配搭不同啫. 個餐有牛肩胛通粉, 想改米粉, 但無米粉, 公仔面要加5蚊, 覺得貴所以無加, 有個火腿炒旦加多士, 飲品竟然無即磨咖啡, 因為佢facebook上有寫, 個侍應淨係同我講無, 只有雀巢咖啡用機即沖嗰D, 我都唯有照要, 因為我個刻好想飲咖啡.好, 嚟咗個火腿炒旦加多士, 我期望o既滑旦完全唔滑, 連大X樂或大X活個滑旦都滑過佢, 老到爆, 仲話出名, 個多士烘得唔夠, 快諗.之後牛肩胛通粉, 嘩, 其實我對呢D平價餐唔會太高要求, 但佢牛, 通粉同湯O既味道可以完全分開, 我真係好難搵到嚟食, 個通粉真係好難食, 貨源問題掛, 因為通粉來貨味道已經係咁, 無得變. 真係唔知點解咁難食. 所以我淨係食晒D牛, 淨番半個,通粉.  成個餐最正常竟然係杯用咖啡粉囊沖的咖啡, 我真係覺得好搞笑.  查看更多
搵食兵團1060
簡單美
搵食兵團1060
2016-09-05
关注
陪朋友到柴灣的IVE接他的女朋友放學,走著走著才覺得有點傻,又不是我女朋友,為什麼要陪他去那麼遠呢不過也有很多年沒來這邊,這邊給人的感覺也頗寧靜,相當舒服之後我們去了一家北海道牧場餐廳,好像是連鎖式餐廳來的,不過我從沒試過,今天是第一次裝修普通不過座位舒適,作為悠閒地點來說算是不錯經典熱飲熱華田,真的是十分經典,因很久沒渴了味道香濃,証明份量充足,不是溝水的最後簡單吃了一個吉烈豬扒蛋包飯吉烈豬扒十分香脆,沒有因為炸粉太多而鬆軟,吃起來肉質香軟,又不會太多油份黑加喱不太咸,味道剛剛好,撈起飯時味道不錯粉蛋十分香滑,強味濃郁,飯粒軟熟,整體感覺真的不錯價錢只是$63,相當抵吃查看更多
影之使者
平平地有驚喜
影之使者
2016-09-02
关注
今日唔使陪女友, 出左黎杏花村同個FD踢波, 踢完求其搵左北海道牧場醫肚, 貪佢平得黎又夠快, 估唔到平得黎又有D水準好鬼多選擇, 一時間唔知揀咩好, 侍應介紹黑暗咖哩, 咁就試下啦其實係叫黑咖哩, 搭配魚柳同炒滑蛋, 炸魚柳用既油好新鮮好香, 所以炸皮好亮麗, 魚柳雖然唔係好香, 但起碼夠彈牙, 仲有2大塊炒蛋超厚, 夠幼滑易切, 黑咖哩汁平凡中帶驚喜, 不辣卻有肉香, 撈飯食一流而且食完全冇口渴, 咖哩唔落味精都好食既, 真係好少見!查看更多
+ 3
Jane Chan KY
lunch time 的意外收獲
Jane Chan KY
2016-07-24
关注
上星期二lunch time,忙裹偷閒的我選擇到杏花村用膳,左挑右選之下,我決定選這間餐廳,起初感到這間應該跟一般茶餐廳出品無異,原不打算嘗試,但環顧了一輪後,決定抱著一試無妨的心態試下,沒想到竟有意外收獲,這間餐廳的出品很有驚喜,比想像中好,而且環境亦不俗。我點的是日式黑咖哩和牛漢堡飯,跟餐送熱檸水,日式黑咖哩和牛漢堡飯味道很好,日式黑咖哩唔會太辣, 咖哩汁比平常別到的日式咖哩有點不同,應該混合了醬油和日式咖哩,味道比想像中特別和美味,配白飯來吃,兩者十分match,漢堡扒亦很大塊,漢堡扒還加了生菜絲,食落口感十足而不油膩, 亦很juicy,最重要的是一點都唔韌。至於炒蛋則很厚身,蛋面上配的香草,令炒蛋賣相更靚,蛋味很濃,令我吃得大快朵頤。最後是餐飲,我點的是熱檸水,檸水熱度恰到好處,剛好令檸檬的香味突出之外,亦不會破壞檸檬本身太酸。整體而言,這間餐廳出品比想像中好,亦比很多茶餐廳食物質素高,價錢則略嫌貴了點,但絕對有令人眼前一亮的感覺,今次算是有意外收獲。查看更多
日式黑咖哩和牛漢堡飯
熱檸水
為食瑜珈豬九號
差到無下次
為食瑜珈豬九號
2015-10-16
关注
早餐時間要等位,門口慢慢等無問題見到門口位客人好似好燥底再望,侍應剛拿三文治送桌,沒出聲該客人已很不滿點解侍應唔出聲!咁又係,靜靜雞企係隔離又唔出聲。唉!到我們有位,買飛,問可否通粉轉面,得,+$5=>唔轉,埋位等食飲品先到,好一般,未到難飲,但好是但既感覺再上通粉---暖既,唔熱既點食?上窩夫焗豆滑旦餐肉---點解咁奇怪既?乜窩夫唔洗烘架咩?白雪雪,似蒸出來,淋淋地!叫侍應去換過比我,點知,佢轉頭話係唔會好燶下,乜窩夫蒸架咩?同張相好大出入下喎!佢照拿入去,出番來,所有食物都凍晒!再拎番入去,窩夫燶左邊!唉!究竟識唔識整呢?係咪部機壞左?又唔講!算數,無下次!查看更多
检举
最初第一間好得,之後啲分店完全唔掂
2016-05-29
等勁耐 真係吃左屎
2017-10-03
daveillo
Not ready
daveillo
2015-09-23
关注
Overcooked pork cutletBurning hot milkMixed up order deliveryServer dress causalOverall bad experience for this price查看更多