2023-03-05 150 浏览
本人極愛行海之戀🤣因為有donki!好多時行完好攰,有好多戰利品我就會揀係food court開餐🤤今日係想食日式西餐既日子,所以就黎左呢間~🛎 $60 芝士焗漢堡飯(意大利燒醬)飯底唔係白飯,有少少炒過咁👍🏻芝士同燒醬都好多,夠撈飯🍚味道亦好夾芝士香濃而且都可以拉絲~漢堡扒有肉汁,呢個價錢黎講好驚喜🤤整體味道不錯!🛎 $65 海鮮意粉係茄醬意粉🍝醬汁望落比較稀,但味道冇問題👌🏻而且海鮮種類周份量都好多有帶子、蝦、魷魚、蜆🍤性價比幾高👍🏻🛎 +$26 薯仔南瓜沙律+忌廉栗米湯沙律有一大球南瓜蓉同薯仔蓉🥗基本既青瓜、生菜、蕃茄都有好多粟米湯正正常常🫕🌐 環境/服務Food court就梗係自助啲架啦~落單俾錢之後等個號碼機震,出去拎餐💁🏻‍♂️地方好乾淨,唔會見到上一手啲餐盤🙏🏻餐廳有好多調味料準備定俾大家,拎餐個陣可以順便加埋👍🏻

本人極愛行海之戀🤣因為有donki!
好多時行完好攰,有好多戰利品
我就會揀係food court開餐🤤
今日係想食日式西餐既日子,所以就黎左呢間~

🛎 $60 芝士焗漢堡飯(意大利燒醬)
飯底唔係白飯,有少少炒過咁👍🏻
芝士同燒醬都好多,夠撈飯🍚味道亦好夾
芝士香濃而且都可以拉絲~
漢堡扒有肉汁,呢個價錢黎講好驚喜🤤
整體味道不錯!

🛎 $65 海鮮意粉
係茄醬意粉🍝
醬汁望落比較稀,但味道冇問題👌🏻
而且海鮮種類周份量都好多
有帶子、蝦、魷魚、蜆🍤
性價比幾高👍🏻

🛎 +$26 薯仔南瓜沙律+忌廉栗米湯
沙律有一大球南瓜蓉同薯仔蓉🥗
基本既青瓜、生菜、蕃茄都有好多
粟米湯正正常常🫕

🌐 環境/服務
Food court就梗係自助啲架啦~
落單俾錢之後等個號碼機震,出去拎餐💁🏻‍♂️
地方好乾淨,唔會見到上一手啲餐盤🙏🏻
餐廳有好多調味料準備定俾大家,拎餐個陣可以順便加埋👍🏻
2023-01-27 147 浏览
八點幾嚟到喱個food court,唔算太多選擇🙈因為想食熱野,於是就嗌咗呢個芝士意大利肉醬千層麵$58,加$6配凍檸茶!買完飛,大概等10分鐘!人流吾多!一黎到,個樣係幾靚!不過份量超少!完全係攝牙啦!食完都唔覺食左野😅😅旁邊既千層麵焗到脆卜卜,好似食薯片咁!芝士份量都夠,肉醬味道正正常常,好normal! 無乜特別😅58蚊黎講就吾太值🙈🙈6/10分凍檸茶好多冰,2片檸檬🍋,不過見6蚊就算喇!整體來講,性價比低!不值一試🙈
八點幾嚟到喱個food court,唔算太多選擇🙈

買完飛,大概等10分鐘!人流吾多!

芝士意大利肉醬千層麵$58

凍檸茶好多冰,2片檸檬🍋,不過見6蚊就算喇!

整體來講,性價比低!不值一試🙈
2022-12-26 114 浏览
今日中午黎到donki既算係美食廣場,中午時間人流不多,我行了一個圈看看有什麼野想食,就去左呢間神戶北之坂。我點左個焗咖喱吉列豬扒飯同一杯凍檸茶,焗飯我都預會耐少少,但好意外等左5分鐘左右就有。焗飯賣相相當之吸引,先試個咖喱先,咖哩是正宗日式唔辣,對於我食唔到辣既人來講就相當好,有咖喱香同埋面頭既芝士相當濃味而且可以拉絲,但主角吉列豬扒就相對失色,吉列炸完再焗吉列唔脆,豬扒肉相當硬而且焗既時間不夠內裡是凍,可以話豬扒炸了一段時間先再焗,不過我相信如果就岩時間應該會食到脆既吉豬,另凍檸茶檸檬太薄,篤到爛就冇檸檬味可惜。
2022-08-15 251 浏览
食完小丸子同大阪燒🤭,我哋見到隔離嘅餐廳都好似唔錯,所以叫咗個蛋包飯食。Food Court嘅其中一個好處就係可以一次過試唔同餐廳嘅食物🤣,啱晒我哋。-🍴咖喱吉列豬扒奄列飯🥘($58) - 賣相幾吸引,奄列完美覆蓋住炒飯,味道正常,中規中矩,吉列豬扒外皮炸粉有啲厚🫢,不過依個價錢,仍可接受。-🍴粟米忌廉湯🌽+日式炸雞肉🐓(+$14) - 完全係大家熟悉嘅日式粟米忌廉湯,中間會有啲粟米粒。炸雞肉有4️⃣舊,隔離有檸檬🍋,可以揤啲檸檬汁,比較解膩。
2022-08-13
2022-07-02 231 浏览
快閃出Donki入貨,左一袋右一袋之後非常肚餓見到有food court隨心入去 看看有什麼好吃的可能時間太早 四圍都冇乜人試一試 白汁煙肉温泉蛋意粉因為勁多黑椒碎一入口有點 辣 惹味的份量很足 價錢合理快閃一餐 也不錯
快閃出Donki入貨,左一袋右一袋之後
非常肚餓

快閃一餐 也不錯

白汁煙肉温泉蛋意粉
白汁煙肉温泉蛋意粉
2022-06-23 154 浏览
我同老婆去DONKI foodcourt 買外賣,門口有個保安叫我地掃安心出行,話因為公司規則,香港政府只係講堂食要掃,外賣是不用掃的,我對DONKI 真係好失望,DONKI 完全不尊重客戶需要。
外卖自取
2022-05-24 179 浏览
荃灣Donki既food court都幾多野食,今次就黎試下呢間神戶北之坂,見到佢有多款奄列飯、芝士焗飯,價錢好抵食,仲可以加錢要唔同既set添!  1⃣️茄醬雞扒奄列飯(轉咖喱汁)($60) 份量好多😳蛋好大塊覆蓋曬成個飯,而且food court黎講,一啲都唔會太過熟太過老既感覺。飯都唔係普通白飯,而係有啲紅蘿蔔粒係入面既🥕咖喱汁係日式甜咖喱,味道都唔錯😋拌飯食一流。雞扒就有啲乾,不過勝在份量夠曬多,而呢個價錢黎講好抵食👍
1⃣️茄醬雞扒奄列飯(轉咖喱汁)($60)
茄醬雞扒奄列飯
2022-05-05 147 浏览
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀🐷💬每一篇食評都好認真打架—————————————————————📍 神戶北之坂🐷如果去開海之戀Donki都會去food court,次次食呢間都係食呢間!不過聽聞意粉一般,但蛋包飯CP值好高,扺食夾大碟!—————————————————————❣️ 茄醬雞扒奄列飯 $56冇睇錯!佢個名係茄醬,但🐷次次都轉咖哩汁!蛋非常滑,飯都唔係白飯,好有誠意,有用小小茄汁炒過(應該係因為紅色🤣)粒粒分明,唔會痴埋1999!雞扒港式嘅味道,但好嫩,要配埋汁先好食!+$7凍檸茶都係一般貨色—————————————————————不專業評分👅好味指數:4/5💰性價比:4.5/5 👍🏻推薦:4/5 —————————————————————🏡地址: 神戶北之坂 (荃灣)荃灣大河道100號海之戀商場2樓激安之殿堂美食廣場內—————————————————————#chuchu食在荃灣#chuchu食日本野#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #

需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀

👅好味指數:4/5
💰性價比:4.5/5
👍🏻推薦:4/5
—————————————————————
🏡地址: 神戶北之坂 (荃灣)
荃灣大河道100號海之戀商場2樓激安之殿堂美食廣場內
#chuchu食在荃灣
#chuchu食日本野

#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店

2022-05-02
2021-12-27 158 浏览
行開Donki就諗住係美食廣場食埋晚餐 選擇都有好多 今日就想食意粉 就揀左呢間北之坂 佢食物選擇都有好多 有焗飯 意粉 蛋包飯 仲可以加幾蚊就有湯 沙律 飲品或者甜品 價錢都算平 幾抵食今次就叫左個牛油明太子魷魚意粉 賣相係唔錯 意粉既份量好大份 好香明太子味 食落都食到有好多明太子 好重明太子味 辣辣地 係幾好味 魷魚都整得岩岩好 唔會太硬咬唔到朋友叫左個蕃茄海鮮意粉 意粉既份量又係好大份 海鮮有魷魚 帆立貝 蝦同埋蜆 味道正常 冇乜特別 整體都唔錯整體黎講 食物普普通通 份量夠大 價錢合理 係幾抵食

整體黎講 食物普普通通 份量夠大 價錢合理 係幾抵食
牛油明太子魷魚意粉
蕃茄海鮮意粉
2021-12-05 148 浏览
今次試左佢嘅芝士焗咖喱吉列豬扒飯,同埋加左錢轉套餐,有埋抹茶意大利芝士蛋糕及飲品。個焗飯嘅主角豬扒用左偏瘦嘅部位,所以食落有啲乾同硬。咖喱汁足夠,可以撈唒成兜飯。入面個飯底有別於出面成日見嘅蛋炒飯底,加左好多好細粒嘅紅蘿蔔碎,係幾有心思嘅。個飯上面就鋪左超級多芝士,啱唒鍾意食芝士嘅我,不過食到後面就會有啲漏,差啲食唔唒成兜飯。而件抹茶芝士蛋糕就普普通通,抹茶味同芝士味偏淡,之後再食呢間嘅話都未必會特別想加錢去食。

個焗飯嘅主角豬扒用左偏瘦嘅部位,所以食落有啲乾同硬
。個飯上面就鋪左超級多芝士,啱唒鍾意食芝士嘅我
,不過食到後面就會有啲漏,差啲食唔唒成兜飯。

2021-12-01
2021-11-28 119 浏览
呢排去開荃灣做嘢,成日都會行過Donki,附近勁多嘢食😉咁就梗係要試吓啦,上次叫咗小丸子,其實我仲食咗吉列豬扒咖喱蛋包飯🍛呢間野都係喺Donki個food c入面,叫做神戶北之坂😏佢唔算貴,成個套餐都係$64,有個湯同有杯汽水🥤就係張相見到咁樣啦😌咁就講吓佢哋嘅味道啦🤪粟米湯一飲就知係包裝粉沖出嚟嘅粟米湯,比較淡,唔太好飲🙈🙈吉列豬扒蛋包飯睇佢個樣就靚靚仔仔咁,但味道就真係好一般😖唔係難食,但亦都唔係好食😑吉列豬扒比較乾而且個粉好厚,咖哩就真係日式既,味道偏甜,個蛋就比較老,但勝在份量大,佢有成兩碗飯咁多🤪🤪大食既呢度都一定夠食,不過整體來講係有點失望🙈

粟米湯
一飲就知係包裝粉沖出嚟嘅粟米湯,比較淡,唔太好飲🙈🙈

吉列豬扒蛋包飯
2021-10-23 239 浏览
今晚同🤴🏻食美食廣場,晚上時間幾多人,好彩🤴🏻攞定位先😊😊我做野晏左出嚟,好心急又唔小心叫左2個同樣係豬扒嘅餐,點知出事啦😒😒~~~吉列豬扒肉醬意粉🍝~~~🤴🏻鍾意食肉醬意粉,特登叫俾佢食嘅!點知意粉好乾,肉醬汁亦唔係濕潤個隻😒😒味道就正常🥰🙂吉列豬扒外皮脆口又香,仲要幾厚😁😁,但又係嗰個字‘乾’,成個餐我淨係想講同一個字‘干’😠😠~~~芝士焗吉列豬扒飯(咖喱汁)~~~芝士同咖喱汁嘅份量都OK,有少少拉絲效果😙😙,同樣乾嘅豬扒好彩有D咖喱汁撈吓顯得濕少少🤏🏻🤏🏻兩個餐嘅賣相都幾靚仔,絕對吸引,希望佢可以改善下囉😅😅
今晚同🤴🏻食美食廣場,晚上時間幾多人,好彩🤴🏻攞定位先😊😊
~~~吉列豬扒肉醬意粉🍝~~~

~~~芝士焗吉列豬扒飯(咖喱汁)~~~

兩個餐嘅賣相都幾靚仔,絕對吸引,希望佢可以改善下囉😅😅
2021-10-03
2021-10-21 100 浏览
之前食過一次焗飯。。份量好多~ 印象中味道一般~好耐無食,於是同同事去食~。我地都叫吉列豬扒肉醬意粉~賣相100~~但味道真係唔得😂😂😂.吉列豬扒肉醬意粉好味道:⭐️⭐️整個意粉味道好淡,無味,個吉列豬扒入面肉好干~都係無味~ 最後同事自己加蕃茄醬落去😂😂😂.賣相望落去好得,味道唔得😂😂😂😂.前 (凍檸茶)。。。後(咖啡)野飲味道。。。一般~⭐️⭐️😂😂同事話佢杯咖啡都ok~🤭
之前食過一次焗飯。。份量好多~ 印象中味道一般~
好耐無食,於是同同事去食~。我地都叫吉列豬扒肉醬意粉~
賣相100~~但味道真係唔得😂😂😂
好味道:⭐️⭐️
整個意粉味道好淡,無味,個吉列豬扒入面肉好干~都係無味~
最後同事自己加蕃茄醬落去😂😂😂
吉列豬扒肉醬意粉

賣相望落去好得,味道唔得😂😂😂😂
吉列豬扒肉醬意粉

前 (凍檸茶)。。。後(咖啡)
野飲味道。。。一般~⭐️⭐️😂😂
同事話佢杯咖啡都ok~🤭

2021-10-19
$69 焗飯套餐仲有甜品包埋? 一於試下呢個紅日一點鐘黎到荃灣Donki 美食廣場五間鋪之中呢間以價錢取勝 而且都幾多人幫襯當中大概有二十款飯意粉選擇 而且可以有不同套餐俾你配搭可以話係經濟套餐精選 ⚑⚐゛芝士焗吉列豬扒飯 配咖喱汁 $54雖然都睇得出係氣炸芝士吉列豬扒但勝在嚟到嘅時候都仲熱辣辣出緊煙 加上食豬扒時候 芝士做出拉絲嘅效果有得揀白汁或咖喱汁⚑⚐゛抹茶意大利芝士蛋糕及飲品 跟餐+$15為配合抹茶蛋糕餐飲點了齋啡一杯見到細細杯嘅齋啡都係用即磨機deee出黎蛋糕同咖啡相對質素都比較普通一次過滿足三個願望喎整體不過不失 以咁嘅價錢絕對合格✰ 跟餐包冷熱飲品一杯
$69 焗飯套餐仲有甜品包埋? 一於試下

抹茶意大利芝士蛋糕

✰ 跟餐包冷熱飲品一杯

2021-09-22
等候时间
15 分钟 (堂食)
2021-09-03 106 浏览
神戶北之坂💚牛油明太子魷魚意粉+跟餐A(沙律+忌廉湯+飲品:凍檸水) $55+7芝士雞肉焗奄列飯+跟餐D(抹茶意大利芝士蛋糕+飲品:凍檸茶少冰走甜) $50+15吉列豬扒奄列飯+跟餐A(沙律+忌廉湯+飲品:熱檸水) $52+7芝士焗海鮮飯(美國汁)+跟餐E(抹茶卷蛋糕+飲品:凍檸茶走冰) $60+15-牛油明太子魷魚意粉🍝冇乜牛油嘅香味🤭不過好重明太子嘅味🤤佢落得超多明太子食極仲有😍明太子本身偏向有少少辣辣地所以有啲開胃嘅作用👻魷魚圈軟林林食落去唔會話太un😋仲有洋蔥🧅豐富左個口感加上有紫菜做配料成個感覺上好和風🇯🇵啲意粉質感都OK整體上份量偏大份👻.沙律🥗做唔到開胃嘅作用雖然佢啲菜都可能叫做新鮮但係佢用錯醬汁🥺佢嘅醬汁有啲似鹹嘅芝麻汁因為我expect嘅會係甜甜地酸酸地嘅沙律好可惜唔係👻.忌廉湯🥣我估佢exactly應該係用嗰啲粟米湯粉沖黎飲🤭感覺上唔會話太hey有啲杰撻撻.另外嗰啲芝士焗飯啲芝士好正💁🏻‍♀️不過其實佢哋嗰啲飯都唔係話特別好多.👆🏽我某個friend食嘅吉列豬扒奄列飯-21/8 eat唔寫得好詳細㗎啦💁🏻‍♀️Donki入邊嘅food court-好味程度:🌕🌕🌕🌕🌑抵
神戶北之坂💚

牛油明太子魷魚意粉🍝