同屋企人行开旺角, 所以求其搵左间餐厅食brunch, 好耐无去朗豪坊了呢间系新加坡餐厅立於旺角朗豪坊Food Court, 价钱适宜🤩 相中既系 - 黑胡椒鸡煲 连汤只需$58快餐黎讲算唔错夏热天时有汤感觉好好, 冬瓜消暑, 望落吸引, 但原来只不过系味精冬瓜汤, 有d失望, 所以无咩好评价🤣个汤名叫 鸡汤, 大概是指味精鸡味吧到重点 - 黑胡椒鸡煲 好热咁上, 正!黑胡椒味唔重亦都唔会好咸/好浓味鸡食落都惹味嫩口! 几有惊喜, 唔错!📍加东会回头的餐厅

呢间系新加坡餐厅
立於旺角朗豪坊Food Court, 价钱适宜🤩
相中既系 - 黑胡椒鸡煲 连汤只需$58
快餐黎讲算唔错

到重点 - 黑胡椒鸡煲
好热咁上, 正!
黑胡椒味唔重
亦都唔会好咸/好浓味
鸡食落都惹味嫩口! 几有惊喜, 唔错!

📍加东
会回头的餐厅
2020-05-16
  • 黑胡椒鸡煲
2019-11-30 398 浏览
Foodcourt座位多,好易揾位,见唔多地方可以试到新加坡菜,所以试下。通常唔会对foodcourt期望太高,但呢个炒面实在又贵又唔好食。有两款面炒埋一齐,会附送青柠比你中和下重口味,但都唔够,实在太油腻。

2019-10-20
2019-10-21 291 浏览
由於好锺意食海南鸡饭,所以都成日会见到就叫黎试下。等嘅过程好快,只系几分钟到。加东哩个海南鸡饭价钱唔算贵,所以亦都好正路咁只系一个非常之普通嘅饭。鸡份量就正常,无骨,都切得比较细,但都算系滑身,味道都唔错。饭有少少油味但唔重,亦都比较湿,湿嘅饭都几扣分下。调味就都有齐3款,但都味道唔算突出,其中个姜蓉最失色,无咩味咁。最後就有碗汤,有一旧冬瓜咁,好普通嘅味精汤。整体就系好正常嘅一个饭,我相信系朗豪坊个food court会有其他野更好食,不过唔够$60嘅价钱,如果你想食都可以一试,但唔好太大期望。
由於好锺意食海南鸡饭,所以都成日会见到就叫黎试下。

饭有少少油味但唔重,亦都比较湿,湿嘅饭都几扣分下。
最後就有碗汤,有一旧冬瓜咁,好普通嘅味精汤。

2019-10-19
2019-09-13 264 浏览
今日喺朗豪坊做完treatment, 见到喺𨋢内嘅广告,介绍呢家星加坡嘅海南鸡饭(内容写连续多年有米之莲推介),相片影出嚟亦好吸引人,所以我就去咗试下!真心非常失望,D鸡唔系太熟,仲有D血,我只好咬走未熟嘅部份,又无咩鸡味,D油饭又硬又无油香味,我要倒D东瓜汤落饭先食到,俾碗白饭我仲好!个餐有碗东瓜汤,味道好淡似水多D!谂唔到食咗咁多年海南鸡饭(系我嘅至爱),今次系最差嘅一次,如果10分满分我最多俾3分,真系无下次!

2019-09-13
2019-09-09 185 浏览
Dinner @  海南鸡饭 时间: 6点购买价钱: $58 @ 21 Aug 2019 星期三整体味道: ok鸡: 皮滑,无骨,但肉有点鞋,有少少筋,刀工几好,无咩鸡味伴菜青瓜: 新鲜,爽油饭: 略嫌油了少少同埋有些湿,不过口感整体ok汤: 好淡,无咩味,可以唔饮个汤,有旧冬瓜俾你三款酱: 因本人喜欢咸,所以觉得匙油味比较好,姜葱都ok,个辣酱就麻麻了,完全无食到上菜时间: 好快,5分钟内上菜地点: Foodcourt环境: 容易揾位
Dinner @  海南鸡饭 时间: 6点购买
价钱: $58 @ 21 Aug 2019 星期三

整体味道: ok
鸡: 皮滑,无骨,但肉有点鞋,有少少筋,刀工几好,无咩鸡味
伴菜青瓜: 新鲜,爽
油饭: 略嫌油了少少同埋有些湿,不过口感整体ok
汤: 好淡,无咩味,可以唔饮个汤,有旧冬瓜俾你
上菜时间: 好快,5分钟内上菜
地点: Foodcourt
环境: 容易揾位

2019-08-21
2019-07-28 304 浏览
晚餐不想吃得太丰富,又不想边走边热边想吃什麽留在商场是一个好选择!这天跟友人懒懒的留在朗豪坊觅食~想简简单单的吃一餐,来到了food court看到有海南鸡饭,很想试试!餐牌上还有不少小食可以追加。海南鸡饭$58,还加了杯热茶$6,价钱算是不贵。鸡件很滑,而且无骨无烦恼,完全是食肉兽的type!还可以配上不同酱汁调味,个人觉得橙色的酱汁最对味,少少辣带点甜油饭感觉还好,可能时间算是晚了,所以有点湿。附上的汤也是还好。友人点了星洲鱼蛋河粉$48,不过不失,是合级水平。另外友人还追加了牛油酥饼,热烘烘的,感觉很香酥。虽然小小的一块,价钱算是小贵,但值得一试。
晚餐不想吃得太丰富,又不想边走边热边想吃什麽
留在商场是一个好选择!
这天跟友人懒懒的留在朗豪坊觅食~

想简简单单的吃一餐,来到了food court
看到有海南鸡饭,很想试试!
餐牌上还有不少小食可以追加。
海南鸡饭
海南鸡饭$58,还加了杯热茶$6,价钱算是不贵。

星洲鱼蛋河粉
友人点了星洲鱼蛋河粉$48,不过不失,是合级水平。
牛油酥饼
2019-06-18
$66.5 (晚餐)
牛油酥饼
2019-07-12 192 浏览
朗豪坊想简单食个晚餐,其实有好多选择,丰俭由人。行过朗豪坊food Court见到有间应该系新开嘅马来西亚餐厅。我第一眼就见到海南鸡饭决定要试试。鸡嘅份量都几多,俾咗鸡上髀我,鸡做得几滑,又有油香。系人都知食海南鸡饭个饭都系重点,呢度嘅饭做得唔会太油,唔会食两啖就觉得油腻,食食下好快就K.O.左一碗。佢调味都有足三款,算系有心诚意。性价比唔错。

我第一眼就见到海南鸡饭决定要试试。

佢调味都有足三款,算系有心诚意。

性价比唔错。

2019-06-26 249 浏览
来到朗豪坊的美食广场,见到有喇沙食,就立刻落单!充满椰香的汤底,满满的红油,但一点都不辣!饮入口,汤底十分浓郁,一连饮了几啖!一碗海鲜喇沙有三只虾,六、七块鱼片,还是豆卜,半边鸡蛋,豆芽和蚬肉!最好味,竟然是鱼片,十分弹牙和充满鱼味!可惜的,是忘记了叫米线换成参参!相信如果加埋油面就更好味!
来到朗豪坊的美食广场,见到有喇沙食,就立刻落单!
2019-06-26
  • 喇沙
  • 海南鸡饭
2019-05-28 328 浏览
星期六晚一个人岀开去喺旺角,自己一个就随便食啲野,谂唔倒食咩最後就拣左langham place food court既加东。菜式黎讲都系啲大路既泰国野,最後就叫左个海南鸡喇沙食。除左鸡之外配料仲有半只蛋同啲芽菜,米线底。鸡同埋配料既量比预期中多,但可能始终系米线,食落唔系好够饱。味道方面个人觉得个汤底太淡无乜味,鸡同配料都叫入味既但系质素同口感都唔太岀色,如果价钱系$30-40左右,可以考虑下,但系$74虽然配埋野饮就真系唔系好抵食。下次去到food court会食其他野,呢个价既选择有好多,而且质素更高
2019-05-25
2019-05-21 233 浏览
谂住是但但去food court开餐都唔预有咩特别好食 都系志在医下肚见到加东个招牌时惊喜了一下 原本在铜锣湾店没了之後一直在想有水准,又良心价的海南鸡饭真的买少见少 系度见返佢 真系毫不犹豫就锁定了海南鸡饭为目标其实都有担心过会唔会跌watt 毕竟food court讲求出餐快速 唔知会唔会影响左质素 从买好餐到取餐不用5分钟 效率不错食物 冬瓜鸡汤 油饭 无骨海南鸡酱料 浓郁的甜豉油 姜蓉 酸辣汁鸡汤 淡淡的冬瓜清甜 不会太咸很油饭 够爽身 不黏腻 淡淡油香鸡肉 依然几滑 但鸡味唔算浓 整体ok 水准尚算稳定 不至於跌watt 这个价位这个质素真的很良心了平民价有质素的海南鸡饭

从买好餐到取餐不用5分钟 效率不错

平民价有质素的海南鸡饭
2019-05-15
  • 海南鸡饭
2019-04-26 421 浏览
又系冇特定进食目标嘅晚上,嚟到朗豪坊,唔想花时间排队,Food Court 就系不二之选。我对喇沙都有点情义结,见到有新开店都会试试。点餐姐姐态度一般,无笑容的,点完餐返埋位等好了。卖相同餐牌有点出入,汤太多浸到去配菜嘅头顶。汤头睇嚟几浓,先饮一啖,好香椰奶味,微辣味道易入口,再饮多几啖,感受到汤底清甜,相信有落足料煲,值得一赞终於饮下饮下见到D配料,份量充足,有6,7小件鸡,4件豆卜,半只蛋同少量芽菜,鸡系嫩滑,带少少咸味,但其中2,3件系鸡皮为主,肉嘅份量偏少。面底系米线,同汤底夹到,夹起嚟占到汤味同碎碎香料,其他配料正常。总结系哩个价钱嚟讲可以一试,不过如果面底可以多一,两款选择会更好,毕竟唔系人人喜欢米线。

我对喇沙都有点情义结,见到有新开店都会试试。

点餐姐姐态度一般,无笑容的,点完餐返埋位等好了。

卖相同餐牌有点出入,汤太多浸到去配菜嘅头顶。
海南鸡喇沙

2019-04-25