#MC帶你去旺角.最近網上爆紅,成為熱門話題一定係「噴射式爆汁」,Juicy到爆嘅生煎包,個個都想試下。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 招牌生煎包|$20/2隻;$30/4隻;$45/6隻.即包即煎嘅生煎包頂部煎得金黃香脆,咬開湯汁滿滿嘅生煎包,豐富嘅湯汁就爆出嚟,鮮甜而不油膩,餡料用了新鮮梅頭瘦肉,肉餡嫩滑而不肥膩,非常好食。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 蟹黃生煎包|$18/1隻.一咬開外皮,橙黃色嘅蟹油一樣勁豐富,蟹香濃郁,餡料更有蟹黃,真材實料!建議大家咬一咬、飲一飲啲鮮甜湯汁先,再蘸醬油及香醋,味道仲突出!➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 麻醬手撕雞絲粉皮|$35.順滑爽口嘅粉皮配上滋味麻醬、嫩滑雞絲、爽口青瓜絲,口感豐富,大大碗份量足料!➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 招牌擔擔麵|$42.擔擔湯底濃郁豐厚,充滿了花生醬嘅香氣帶微微香辣,湯底喺細滑麵條上掛汁滿滿,鹹香嘅肉碎增加了唔少口感。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 糖醋炸排骨菜飯|$46.薄薄一層炸衣嘅炸排骨酥脆香口,肉質軟嫩,配以酸酸甜甜嘅糖醋醬汁,十分惹味。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 低糖豆漿|$8(凍熱同價).凍

#MC帶你去旺角

🥢 招牌生煎包|$20/2隻;$30/4隻;$45/6隻

🥢 蟹黃生煎包|$18/1隻

🥢 麻醬手撕雞絲粉皮|$35

🥢 招牌擔擔麵|$42

🥢 糖醋炸排骨菜飯|$46
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

🥢 低糖豆漿|$8(凍熱同價)
凍熱同價,淡淡豆香味,又唔會太甜,不錯不錯!
2024-06-17
2024-06-20 18 浏览
又突然想食生煎包😂~🥢招牌生煎包生煎包的包底夠厚夠香脆🔥內餡鮮肉是每天新鮮製作肉汁特別多💦一咬巨爆汁😂🥢麻醬手撕雞絲粉皮麻醬是自家制😋麻醬濃厚超香✨粉皮是細細條狀~每條都掛滿麻醬👍🏻份量一點也不少🥢百步香蔥油餅即叫即炸🔥酥脆得很~中間超多蔥🌱真的蔥味爆炸🥢蔥油拌面拌面的面超彈牙👍🏻蔥油味十足~點綴的炸蔥絲更突出香蔥的味道🥢酥炸排骨新鮮豬肉炸成💥軟嫩排骨沾上薄薄脆粉~太好吃了吧
又突然想食生煎包😂~

🥢招牌生煎包

🥢麻醬手撕雞絲粉皮

🥢百步香蔥油餅
即叫即炸🔥酥脆得很~中間超多蔥🌱真的蔥味爆炸

🥢蔥油拌面
拌面的面超彈牙👍🏻蔥油味十足~點綴的炸蔥絲更突出香蔥的味道

🥢酥炸排骨
新鮮豬肉炸成💥軟嫩排骨沾上薄薄脆粉~太好吃了吧
近期劉興記人氣高企,之前試過一次爆汁生煎包真係回味無窮,今次帶埋朋友一齊再去食🤤S1 招牌上海排骨湯麵 + 生煎包1隻 + 豆漿 $54S2麻醬手撕雞絲粉皮+ 生煎包2隻 $54鋪頭有幾個人氣皇牌套餐,岩晒我同朋友都係選擇困難🙈-生煎包:招牌生煎包果然名不虛傳,真.爆汁,一咬開外皮肉汁馬上湧出,非常Juicy,肉餡都好有肉味,好新鮮,另外最好食嘅係脆卜卜嘅外皮,煎得又唔會燶-上海排骨湯麵:係其中人氣產品,排骨炸得金黃酥脆,炸粉比較薄,食落啖啖肉唔會油膩🐷湯麵係粗身款,煮得唔會太腍-麻醬手撕雞絲粉皮:夏日炎炎有啲凍野食下零舍開心,麻醬落得幾夠,令到條條粉皮都撈勻麻醬,拌埋青瓜絲同雞絲一齊食非常清爽上海菜飯 $20作為飯桶,呢間菜飯整得唔錯,菜粒清爽,米飯粒粒分明

S1 招牌上海排骨湯麵 + 生煎包1隻 + 豆漿 $54
S2麻醬手撕雞絲粉皮+ 生煎包2隻 $54
鋪頭有幾個人氣皇牌套餐,岩晒我同朋友都係選擇困難🙈

上海菜飯 $20
作為飯桶,呢間菜飯整得唔錯,菜粒清爽,米飯粒粒分明

2024-06-19 29 浏览
之前曾經在大圍吃過一次這間生煎包專門店,今晚路過旺角又在通菜街內看到新開分店,現入內吃個晚餐。上海排骨菜飯+生煎包(1隻)$54。上海排骨菜飯,排骨外表香脆可口,不會太乾,內裏肉汁豐富。這個套餐可選擇菜飯或上海粗麵,粗麵的麵質比較軟腍。生煎包的底皮香脆可口,內裏肉汁豐富,進食時要小心,避免湯汁彈到身上。迷你雞絲酸辣湯+生煎包(6 隻)$59。迷你雞絲酸辣湯,酸辣湯內的材料豐富,酸辣味道香濃,值得推薦。生煎包,生煎包外脆內軟,加點香醋,可增加味道層次之餘,又減少油膩感。雖然只有六隻,加上酸辣湯,非常適合輕食。套餐附送一杯豆漿,豆味香濃,甜度適中。

上海排骨菜飯+生煎包(1隻)$54。

迷你雞絲酸辣湯+生煎包(6 隻)$59。

套餐附送一杯豆漿,豆味香濃,甜度適中。

2024-06-18 22 浏览
第一次慕名來到旺角店,試左爆汁生煎包,咬一啖真係有汁爆出嚟,味道濃郁,外皮又煎得焦脆,脆嘣嘣,勁好味,又試左一杯豆漿,有濃郁的豆味,似手磨豆漿,同D豆漿粉衝出嚟嘅好大分別,店員服務態度好好,笑容親切,呢間店真心值得推介
我一向好少寫食評,因為呢間餐廳服務員真的很好,而且食物質素高,價錢合宜,所以決定寫呢篇食評表揚下。第一次來吃這間餐廳的食物😋很滿意!樓面服務很好❤️ 特別想讚揚一位叫阿玉的服務員,她好熱情,非常細心體貼🥹 好好笑容,令人很喜歡和開心💕👍今日叫了一個上海排骨湯麵🍜套餐還有包括一個生煎包和一杯豆漿☺️ 炸排骨好好味,完全沒有油膩感,乾身又鬆脆。生煎包我最喜歡,裏面熱湯鮮味濃郁,加埋豬肉餡,真心好好味🤤 最後在結賬時,令人驚喜地送了一個生煎包給我😆🙏🏻

第一次來吃這間餐廳的食物😋很滿意!

炸排骨好好味,完全沒有油膩感,乾身又鬆脆。

招牌上海排骨湯麵🍜+生煎包+豆漿
生煎包
2024-06-15
招牌上海排骨湯麵🍜+生煎包+豆漿
生煎包
  • 上海排骨菜飯
2024-06-17 29 浏览
近期社交平台人氣大熱主打爆汁生煎包既上海菜餐廳劉興記新分店開到旺角通菜街,一到晚市假日就大排長龍。今日難得早收工5點去到唔洗等位,見到枱枱都必叫,店主講明手工製作,即包即煎,所以耐心等候。招牌生煎包 $10/粒生煎包一籠上枱,真係好吸引!金黃色嘅外皮煎到卜卜脆,真係好香口,頂仲有唔少芝麻粒,香味撲鼻而嚟!咬開一啖,入面嘅肉汁即刻湧出嚟,真係好juicy!豬肉餡鮮嫩多汁,皮薄餡靚,而且調味啱啱好,唔會太鹹。生煎包最好趁熱食,味道超正!建議大家食嘅時候唔好咬太大啖,先啜啖湯汁再食埋啲餡料,咁就更加滋味喇,小心真係會辣親個嘴! 蟹皇生煎包 $18/粒比招牌生煎包貴少少,但係真係物有所值。蟹皇嘅份量好足,啖啖都係蟹膏,鮮味十足。而且蟹皇同埋豬肉嘅比例啱啱好,唔會太膩,呢款更特別大推!蟹皇生煎包嘅蟹膏比較多,食嘅時候要注意唔好滴漏。麻醬手撕雞絲粉皮 $35一上台就聞到濃濃麻醬味道,加上大量青瓜絲同雞絲,粉皮口感煙靭,味道不錯,好抵食!

招牌生煎包 $10/粒

蟹皇生煎包 $18/粒

麻醬手撕雞絲粉皮 $35
誠實豆沙飽・蟹黃生煎包即叫即整,新鮮滾熱辣,外脆內軟,咬落去即刻爆汁,超好食。劉興記生煎包專門店(旺角)旺角通菜街1M-1T號華發大廈地下D號舖-前往方法港鐵油麻地A2出口,步行5分鐘。想知道更多香港影相打卡好去處 記得follow我—

誠實豆沙飽
・蟹黃生煎包
即叫即整,新鮮滾熱辣,外脆內軟,咬落去即刻爆汁,超好食。
劉興記生煎包專門店(旺角)
前往方法
港鐵油麻地A2出口,步行5分鐘。
想知道更多香港影相打卡好去處 記得follow

2024-06-07
下午茶
  • 蟹黃生煎包
2024-06-17 29 浏览
今日嚟到旺角食生煎包!!首先想讚一讚呢度啲Staff超好人🙂‍↔️尤且其係一個叫「呀玉嘅staff」超級熱情🥰 我中午嚟到已經排晒隊,但係佢超快手執好枱已經叫我入去😎坐位都好闊落👍🏻呢間一定會再回訪🤍招牌生煎包兩隻($20)上到嚟嗰陣都仲係熱辣辣🥰真係爆汁㗎!食嘅時候要小心,我整到成件衫都係🤣蟹黃生煎包($18)蟹黃味唔太重~都有爆汁嘅效果!!蟹黃拌麵($78)超多蟹黃😻完全食到晒一粒粒唔係蘿蔔粒嚟㗎!!面係比較腍嘅,應該係鹼水麵👍🏻🤍低糖豆漿//冷($8)

招牌生煎包兩隻($20)

蟹黃生煎包($18)
蟹黃味唔太重~都有爆汁嘅效果!!

蟹黃拌麵($78)

低糖豆漿//冷($8)
🥢🥠【 劉興記生煎包專門店 】 🥠🥢⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄近期最火嘅熱店一定係「劉興記」,超級爆汁生煎包吸引勁多食客去朝聖🔥今日專程到訪旺角店,一試爆汁滋味🤭生煎包共有兩款:🏆招牌生煎包、🦀蟹黃生煎包,一咬開真係超級爆汁💦💦 店家聲稱如果冇爆汁,可以免費更換,果然對自家產品充滿信心😁👍🏻生煎包由搓皮至包餡,每個步驟都係由駐場師傅每日現場新鮮製作,即包即煎,每底大概要等候15分鐘👨🏻‍🍳 選用梅頭豬肉瘦肉位置,肉質鬆軟,鮮味無窮🐖果然係世一招牌🥇另外推介「麻醬手撕雞絲粉皮」,粉皮爽滑,雞肉鮮甜,青瓜清新🥒用麻醬來拌特別開胃,係非常適合夏天嘅菜式🫶🏻⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄🥠招牌生煎包( $20兩隻)🦀蟹黃生煎包( $18/隻)🍚蔥油雞扒菜飯( $42 )🥟鮮雞湯小雲吞( $30/12粒)🐔麻醬手撕雞絲粉皮 ( $35 )🥛低糖豆漿($8 - 冷/熱)⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄⋄📍地址:劉興記生煎包專門店 (旺角)旺角通菜街1M-1T號華發大廈地下D號舖⋄
🥢🥠【 劉興記生煎包專門店 】 🥠🥢

⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

🥠招牌生煎包( $20兩隻)
🦀蟹黃生煎包( $18/隻)
🍚蔥油雞扒菜飯( $42 )

🥟鮮雞湯小雲吞( $30/12粒)

🐔麻醬手撕雞絲粉皮 ( $35 )

🥛低糖豆漿($8 - 冷/熱)

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

📍地址:劉興記生煎包專門店 (旺角)

2024-06-04
下午茶
2024-06-16 35 浏览
近日呢間生煎包店成為人氣店,放工經過旺角,見到勁多人排隊呀!於是我當然唔蝕底上前排隊,等咗大概20分鐘就有得食!🔸麻醬手撕雞絲粉皮 + 2隻三煎包🔸生煎包熱辣辣送上枱,用筷子一篤,生煎包內載得滿滿嘅湯汁就湧出嚟!一口咬開生煎包,頂部煎得夠香脆👍🏻,鮮甜的湯汁充滿鮮肉味,豬肉綿軟又香,食唔停口啊😋天氣熱辣辣,食呢款雞絲粉皮涼菜就最啱啦,勁多雞絲、麻醬及青瓜🥒,撈勻食非常之開胃👍🏻🔸迷你雞絲酸辣湯 + 6隻生煎包🔸酸辣湯送上枱已聞到非常香的酸辣味道,急不及待要試吓先,非常多材料(包括雞絲、木耳、豆腐絲、筍絲、冬菇絲),酸辣味道夠哂濃郁😋🔸生炸豬扒湯麵🔸即叫即做生炸豬扒,外層炸得非常香脆,豬扒入面仍然保持肉汁,熱辣辣同湯麵一齊食非常滿足😌

🔸麻醬手撕雞絲粉皮 + 2隻三煎包🔸

🔸迷你雞絲酸辣湯 + 6隻生煎包🔸

🔸生炸豬扒湯麵🔸

2024-06-14
2024-06-16 28 浏览
連發哥都幫襯嘅生煎包專門店,近排咁hit,我梗係要跟風啦!! 粒粒生煎包都係店員即場現製,即包即煎,口口爆汁!·招牌生煎包(6粒) HKD$45真係大動作啲都驚佢漏汁!! 生煎包大大粒,用咗混水煎法,所以個皮底keep到焦脆;細細口咬開個小洞,已經見到入面有勁多湯汁,啲湯汁有成個匙躉咁多!! 一唔小心就爆汁,食嘅時候要好好呵護佢呀哈哈。肉餡好飽滿,充滿鮮香味,成粒都好Juicy 👍🏻!如果無爆汁仲可以免費更換啊~·鮮雞湯小雲吞(12粒) HKD$30一口一粒,唔覺意好容易就食哂成碗,蛋絲鮮雞湯味道唔會好濃,食完咁邪惡嘅生煎包可以中和下。·怪自己眼寬肚窄,食幾粒生煎包就飽咗,見隔離枱叫咗🦀蟹黃生煎包都幾正咁,等我下次試下先~·📍劉興記生煎包專門店旺角通菜街1M-1T號華發大廈地下D號舖
粒粒生煎包都係店員即場現製,即包即煎,口口爆汁!

招牌生煎包(6粒) HKD$45

鮮雞湯小雲吞(12粒) HKD$30

一口一粒,唔覺意好容易就食哂成碗,
蛋絲鮮雞湯味道唔會好濃,食完咁邪惡嘅生煎包可以中和下。
📍劉興記生煎包專門店
2024-06-10
午餐
  • 招牌生煎包
近排個個都介紹食,影住爆汁生煎包好勁甘!發哥都成日黎幫襯!而家香港仲開左6間分店,真係好多人幫襯,不過價錢又經濟 難怪嘅~.麻醬手撕雞粉皮+生煎包(2隻) +凍豆漿 $54→粉皮幾特別,係一條卷卷的,食落有咬口,而且掛汁!麻醬夠香,好多青瓜絲,夠清新又加咗脆嘅口感。雖然雞絲份量唔多,但套餐嚟講依兜份量算ok👍🏻→生煎包新鮮煎起,熱辣辣。皮算薄,底煎得好香脆,而且一咬真係爆湯汁嚇親🤣湯汁不斷湧出嚟,又夠香,肉餡都好味→標榜低糖豆漿,飲落真係唔甜,而且有豆香,夠健康 .蟹黃生煎包 $18同樣夠熱同底脆,一咬爆汁,好多蟹粉湯汁湧出,餡料食落有蟹粉味,可以一試,不過價錢貴過生煎包,對比下原味生煎包Cp值更高!.秘製上海炸排骨 $22標榜用新鮮豬梅頭肉,炸皮唔厚而且香脆,肉少少粉紅色,食落一啲都唔嚡,夠嫩口又唔油膩,22蚊單食幾好👍🏻

.麻醬手撕雞粉皮+生煎包(2隻) +凍豆漿 $54

→標榜低糖豆漿,飲落真係唔甜,而且有豆香,夠健康

.蟹黃生煎包 $18

.秘製上海炸排骨 $22
2024-06-15 45 浏览
女人街咁多好嘢食都排長龍究竟係咩事呢,應該係好食先有人排嘅,一於就入去試吓啦😲招牌上海排骨菜飯+生煎包 $54呢個係佢哋嘅招牌王牌套餐,份量十足,排骨外層酥脆,有啲似日式吉列豬扒,估唔到呢類中式豬扒咁炸又幾好食喎🤫菜飯都非常之大碗,因為餸同埋飯分開上嘅關係係唔會令到啲飯油淋淋,平時去啲上海舖食嗰啲菜飯都好油膩,呢個唔錯😌至於個生煎包真係一咬就爆汁,真係低估咗佢,差啲焫親個口添😳生炸雞扒蔥油拌麵 $42今日天氣熱唔係幾想食湯麵,就叫咗個蔥油拌麵,個蔥油調配得幾唔錯,唔會食到成口油,拌麵食落都幾有咬口,塊炸雞扒份量都幾多🤫蟹黃生煎包 $18普通嘅生煎包就食得多啦,蟹黃生煎包都真係第一次食,一咬落去就爆汁之餘,個肉餡係滿滿嘅蟹黃啊,果啲咸鮮味啱啱好唔會太膩,黎呢度必點👍🏻

招牌上海排骨菜飯+生煎包 $54

炸雞扒蔥油拌麵 $42

蟹黃生煎包 $18

• 蟹黃生煎包
2024-06-14 134 浏览
聽同事講劉興記生煎包好出名,排隊都一定要去食。我本身最怕要排隊,今晚落雨,又未到繁忙時間,經過女人街附近,就諗住博吓有冇得食。好彩去到仲有位,我哋被安排坐喺卡位嘅一邊,因為繁忙時間需要搭枱。來到這一定要食生煎包,但我哋又想食得豐富啲,就點了一個麻醬手撕雞絲粉皮配2隻生煎包套餐,佢仲有一杯豆漿送另外再點咗兩隻蟹皇生煎包, 肉汁變成蟹皇,入口熱度剛好,鮮味更加濃厚,值得加點一吃。個普通生煎包摺面煎到脆卜卜,裹面的湯汁滾熱辣,如果就咁咬落去,會俾滿晒嘅湯汁焫親。甜點豆沙窩餅餅片脆但豆沙餡比較少,這個價錢也差不多了。麻漿手撕雞絲粉皮比想像中大份,麻漿很香濃,雞絲份量多,粉皮是爽口卷起的,是非常適合夏天的食品。另外點了生炸雞扒蔥油拌麵,雞扒厚肉有肉汁,外脆內嫩。蔥油拌麵香口,不知不覺已經吃完。反而上海排骨湯麵的排骨比較乾,湯麵有蛋𢇁菜遠及炸蔥,很吸睛但湯底略淡。見到寫有「生煎包無爆汁,可免費更換」老闆對出品好有自信呢!
聽同事講劉興記生煎包好出名,排隊都一定要去食。

鮮肉生煎包

甜點豆沙窩餅餅片脆但豆沙餡比較少,這個價錢也差不多了。
豆沙鍋餅

生炸雞扒蔥油拌麵

上海排骨湯麵

見到寫有「生煎包無爆汁,可免費更換」老闆對出品好有自信呢!
鮮肉生煎包
豆沙鍋餅