2020-02-14 290 浏览
员工态度差,咁吾想人食放题就咪鬼做啦!落左单45分题一样点心都未上,根本无人想招呼我地。催左两次,第一样上来嘅虾肠系涷嘅。搵阿姐嘈完,终於有野食,但已经一肚火。。。食物质素一般。一定吾会再帮衬😵
2020-02-14
2020-02-03 255 浏览
星期六日放假最锺意同屋企人饮茶 ,我知道上环有间环境吾错的酒楼最近推出点心放题,😯$148便可任食超过50多款即叫即做的点心, 岩哂每样都想食的我。这里除了任点的点心,😺还每人附送原只鲍鱼酥及足料花胶灌汤饺,好满足! 佢个酥皮整得好好味 👩‍🍳香脆酥软有牛油味,另一推介沙田鸡粥同埋黯然销饭, 🐥唔使去到沙田都可以食到好重姜丝味道嘅鸡粥 , 🍳而叉烧饭入面有好重嘅蜜汁烧得好脆 ,所有点心即叫即做的,不过放心唔会等好耐大约十分钟已经有得食😋
  • 原只鲍鱼酥
平日食中菜通常都是大碟头,不过利宝阁推出2小时粤菜放题,就可以一次过试齐多款广东小菜。店内走中菜馆的传统格局,面积宽敞。粤菜放题自助餐价钱为 $238-$258,总共有五十多款粤式菜式任食,菜式都是即叫即制,而且每碟份量只是一小碟,所以可以试尽更多款式,又不怕会浪费食物。茶钱每位 $17.6,另需按原价收取加一服务费 $48.8。每位获送上汤焗大虎虾及鲜味极上佛跳墙。佛跳墙真材实料,加入鲍鱼、海参、鱼肚等矜贵食材,汤头清澈,滋补又暖身。大虎虾大只厚肉,不过天使面就煮得太软了,完全没有Al Dente的口感。每只片皮鸭都是新鲜热辣刚刚烤好,逐件切好放在自助区任人自取。鸭皮烧至赤红色,闪亮发光,难得外皮保持酥脆口感,内里肉质松软。饼皮软绵烟韧,包着味浓肉嫩的鸭肉、青瓜、甜面酱等配料,一口咬下唇齿留香。铁板美国谷饲牛柳粒同样都是放於自助区,煎得外层散发焦香。牛柳肉质松软,配上黑椒汁尤其惹味。脆皮烧腩仔外皮松脆无比,肥瘦相间,渗出肉香。蜜汁豚肉叉烧肉质偏瘦,带有少许燶边,混合蜜汁香甜味道,味浓甘香。石岐烧乳鸽皮脆肉嫩,肉汁丰富,不会烤得过乾,香口味美。椒盐虾调味比较轻手,不会过咸而抢过虾鲜味。

店内走中菜馆的传统格局,面积宽敞。

茶钱

每位获送上汤焗大虎虾及鲜味极上佛跳墙。
上汤焗大虎虾及鲜味极上佛跳墙

佛跳墙

上汤焗大虎虾

片皮鸭

铁板美国谷饲牛柳粒同样都是放於自助区,煎得外层散发焦香。
铁板美国谷饲牛柳粒

牛柳肉质松软,配上黑椒汁尤其惹味。
铁板美国谷饲牛柳粒

脆皮烧腩仔外皮松脆无比,肥瘦相间,渗出肉香。
脆皮烧腩仔

蜜汁豚肉叉烧

石岐烧乳鸽皮脆肉嫩,肉汁丰富,不会烤得过乾,香口味美。
石岐烧乳鸽

椒盐虾调味比较轻手,不会过咸而抢过虾鲜味。
椒盐虾

黄金虾加入咸蛋黄香气扑鼻,浓咸中带出鲜味。
黄金虾

姜葱炒蟹比较少蟹肉,但就炒得够镬气,咸香入味。
姜葱炒蟹

避风塘炒蟹同样都是少肉,以蒜蓉、辣椒夹杂的香味渗透肉身,蒜香扑鼻。
避风塘炒蟹

宫保虾仁微辣惹味,虾肉肉质新鲜爽弹。
宫保虾仁

玻璃咕噜肉酸中带甜的酱汁,令人胃口大开。
玻璃咕噜肉

美味榄角骨表层炸到酥脆,粉浆不过厚,咸甜之间互相调和。
美味榄角骨

迷你软壳蟹盖炸得香口,芝士百花球一咬开就涌出流心芝士。
迷你软壳蟹、芝士百花球

迷你紫薯内里软绵,充满粉糯蕃薯甜香。
迷你紫薯

芝士年糕炸至外脆内软,质感QQ软糯,「芝」味无法抗拒。
芝士年糕

上汤净云吞面皮透薄柔嫩,不过内馅就吃不出有虾肉,应该是以猪肉馅为主。
上汤净云吞

黑糖马拉糕口感松软香绵,散发淡淡的黑糖香气。
黑糖马拉糕

脆麻花雪糕十胜红豆有质地香脆的脆麻花,伴雪糕吃,一冷一热,呈现温差的强烈对比。
脆麻花雪糕十胜红豆

杨枝甘露配料丰富,吃起来充满天然果香,入口清甜沁爽。
杨枝甘露

棉花云十胜红豆冰略嫌红豆煮得过软,炼奶味亦冲得过淡。
棉花云十胜红豆冰
2020-01-18
佛跳墙
石岐烧乳鸽
美味榄角骨
芝士年糕
2020-01-12 689 浏览
/利宝阁🇭🇰/#sa上环篇 #sa午餐篇 ➖➖➖计过都几耐无去过茶楼饮茶屋企人最锺意食点心🧆所以上星期就同左佢地去饮茶知道有个点心放题几抵食🙈(如果食得多野) 任食两个钟平时日式、韩式放题就见得多点心系少见啲 除咗上环之外尖沙咀观塘大角咀铜锣湾都有分店▪️▪️▪️点心放题 $148/人 仲会送每人一碟鲍鱼酥同灌汤饺😋有唔同种类嘅点心、煎炸焗点、甜品、肠粉、粉面饭、大排档小食同蔬菜 连黯然销魂饭都有都试左几多唔同嘅食物 介绍唔晒 所以就拣啲黎介绍🙈▪️▪️▪️1️⃣鲍鱼酥+ 灌汤饺鲍鱼酥嘅皮酥脆 唔会好油 但都有少少易碎🙉灌汤饺 皮薄爆馅如果肉馅可以更厚实就好➖➖➖分数: 7.5/10➖➖➖2️⃣点心有平时大家都会见到嘅虾饺、烧卖、牛肉球等最锺意就系锺意食虾饺 虾肉结实 皮厚薄均匀 较为特别嘅荔蓉蜂巢带子虽然带子口感唔算好突出但锺意食佢嘅芋泥 仲有面头松化嘅「蜂巢」 ➖➖➖分数:7.8/10 ➖➖➖3️⃣煎炸焗点我地叫左沙律虾春卷、腐皮卷、木鱼酿茄子觉得呢几款相对较油腻 沙律春卷几惹味但虾肉部分无虾饺咁紮实 茄子鱼肉较硬➖➖➖分数: 6.5/10 ➖➖➖4️⃣肠粉正常质素 肠粉皮软滑但原来一条嘅意思系1/3🙉但可以
/利宝阁🇭🇰/
#sa上环篇 #sa午餐篇
计过都几耐无去过茶楼饮茶
屋企人最锺意食点心🧆
所以上星期就同左佢地去饮茶
知道有个点心放题几抵食🙈(如果食得多野) 任食两个钟
平时日式、韩式放题就见得多
点心系少见啲 除咗上环之外

鲍鱼酥
鲍鱼酥灌汤饺

分数: 7.5/10
2️⃣点心
有平时大家都会见到嘅虾饺、烧卖、牛肉球等
最锺意就系锺意食虾饺 虾肉结实 皮厚薄均匀
较为特别嘅荔蓉蜂巢带子
虽然带子口感唔算好突出
但锺意食佢嘅芋泥
仲有面头松化嘅「蜂巢」
凤爪
虾饺

分数:7.8/10
3️⃣煎炸焗点
我地叫左沙律虾春卷、腐皮卷、木鱼酿茄子
觉得呢几款相对较油腻 沙律春卷几惹味
但虾肉部分无虾饺咁紮实 茄子鱼肉较硬
腐皮卷

分数: 6.5/10
4️⃣肠粉
正常质素 肠粉皮软滑
但原来一条嘅意思系1/3🙉
但可以每样食啲 就可以试晒所有口味!
个人觉得牛肉肠最好味 带子口感可以更突出

金钱肚口感唔错 萝卜鲜甜
猪脚姜

分数:7.2/10
6️⃣甜品
要左流沙包、抹茶包、雪糕脆麻花等
流沙包系几香蛋黄酱味 但图文不符
面头似蛋散 初初以为雪糕系雀巢
但食落朱古力味颇浓 有果仁碎
流沙红豆包

➖➖➖
分数:7.9/10 (系包嗰度扣分)
📍利宝阁
凤爪
虾饺
流沙红豆包
  • 原只鲍鱼酥
未试过去饮茶,饮到咁嬲!如果你想俾钱买难受,咁你就去上环嘅利宝阁饮茶啦!!侍应服务态度极差,落单後,要大半个钟先至上点心,心平气和叫待应跟进,佢只会表面应你,实质完全唔当一回事!佢甚至会同你讲,炉就系得咁多㗎啦,人又得咁咁多,你等下啦。埋单仲嬲!叫买单,待应唔系当睇你唔到,就系应左你之後冇左件事。 叫个埋单, 10分钟之後先至睇到张单,三催四请都算。跟埋佢去俾钱啦,竟然仲俾个收银闹,叫你唔好企喺佢前面阻住佢做嘢,叫你返番埋位慢慢等。其真我已经等左好耐,等到茶都冻埋,你查又唔加俾我,但系茶钱又识收,想点?如果一个集团,觉得前线嘅员工,咁样同同事讲嘢,咁样嘅态度都系冇问题嘅话,咁我都冇咩好讲

2020-01-10
2020-01-08 180 浏览
这夜和中环友去「利宝阁」食两小时高级粤菜放题,晚市由晚上6时至10时,入座起计两小时内任点任食,成人平日只需 $238,星期五六日及假日则 $258,每位还奉送极上佛跳墙及上汤焗虎虾天使面一份,每一盅佛跳墙内都有花胶、海参、鲍鱼仔及瑶柱等,落足料又鲜甜好饮,真系几抵食!餐厅还会有即制洋葱煎牛柳及北京片皮鸭出炉,可以自取及添食,煎牛柳要趁热食,口感嫩滑相当不错。而任点任食菜单中五十多款南北小菜、烧味凉菜、粉面点心及甜品,都是即叫即做,并按指定人数出菜,我们选了椒盐虾、椒盐茄子、萝卜金钱肚、五香牛展、蜜汁豚肉叉烧、玻璃咕噜肉、蒜拍小黄瓜及白灼时菜,加埋佛跳墙和虎虾天使面,真系好饱肚!甜品我们二人点了蛋白杏仁茶、杨枝甘露、黑糖马拉榚及山西枣皇榚,当中以温热的枣皇榚最出色,香口又烟韧。加一及茶芥後埋单每人$305,虽然小菜没有太大惊喜,但呢个价钱食到粤菜放题兼佛跳墙真系边度搵?

• 原盅佛跳墙
  • 山西枣皇榚
2020-01-02 153 浏览
从来不知无限极广埸二楼及三楼有食肆,原来在龙岛饼店侧有另一条扶手电梯,见利宝阁评分不差,元旦日便去试试,除夕夜通常都夜睡,一到酒楼,职员便提醒我们等多几分钟便可享受下午茶的优惠!我们只散叫,没有试点心放题。我们叫了不少点心,味道中规中矩,肠粉比较差,有点餬口。要算最差的便是星洲炒米,料少还不止,米粉还有水味!另外,很多次侍应经过看见要添茶也直行直过,我们最後也自助冲水,甚至拿酱汁,在上环这样的服务真少见!
2020-01-01
2019-12-26 170 浏览
佛跳墙里面非常之多馅料 , 有 鲍鱼花胶海参, 非常足料, 饮呢个汤头, 非常之清甜, 真系真材实料最正嘅就系有任食嘅片皮鸭, 片皮鸭系即切嘅, 加咗薄薄嘅饼皮, 加啲蜜瓜, 加京葱, 再加青瓜,口感非常之丰富 , 片皮鸭切到薄身 脂香浓郁石岐乳鸽, 炸到非常啲脆, 肉质鲜嫩又多汁萝卜金钱肚, 辣辣地, 用咗五香再加八角, 个萝卜吸收晒酱汁, 非常之正清酒浸海虾, 海虾嘅肉质都非常之实净, 又弹牙, 有淡淡的酒香, 丰富味道上汤净云吞, 云吞细细粒, 份量啱啱好, 可以照顾我, 食多啲其他唔同种类嘅食物鲍汁凤爪, 再加沙姜凤爪, 两者都好正, 有 丰富骨胶原嘅凤爪, 真系非常吸引, 而沙姜小微辛, 十分之惹味

石岐乳鸽, 炸到非常啲脆, 肉质鲜嫩又多汁

2019-11-25 4468 浏览
利宝阁除左点心放题出色,晚市仲有高级粤菜放题及大闸蟹放题,每位200几或400多元不等,逢星期三仲分别会有八折及八五折,好抵食呢是日晚上就试咗佢地嘅晚市粤菜放题,每位$258,另收加一。放题纸嘅选择都几丰富,煎炒煮炸炆炖焗样样齐,分门别类非常清晰!每位都会获赠极上佛跳墙+上汤焗大虎虾1只必食推介方面,北京片皮鸭及堂煎铁板美国谷饲牛柳都系自助任取的,无限量不停供应,即场有店员即切及即煎~美国谷饲牛柳好浓郁牛肉味,入口香软腍滑北京片皮鸭热辣辣,肉质松软又肥美,满有鸭肉脂香极上佛跳墙由鲍鱼、海参、花胶、瑶柱等等矜贵材料熬制而成,好足料,汤底味浓鲜香上汤焗大虎虾配天使面天使面加入左蒜蓉碎炒香,香口滋味,啖啖蒜蓉香。虎虾大大只,肥美厚肉,爽口弹牙黄金虾新鲜虾加入咸蛋黄一齐炒香,咸蛋黄变成沙粒状,充分包裹着每只鲜虾,咸香味美玻璃咕噜肉半肥瘦猪肉切丁粒後炸香,加入青红椒、菠萝等等,酸酸甜甜好开胃宫保虾仁虾仁颇大只,鲜甜爽弹,配上香脆松化的腰果,酱汁唔会好辣,正芝士百花球虾肉打成虾胶,里面酿入左芝士,芝香四溢,好香口黯然叉烧煎蛋饭利宝阁嘅蜜汁豚肉叉烧好出名,所以我地点左呢个叉烧煎蛋饭~半肥瘦叉烧香软腍

美国谷饲牛柳好浓郁牛肉味,入口香软腍滑

北京片皮鸭热辣辣,肉质松软又肥美,满有鸭肉脂香

极上佛跳墙

上汤焗大虎虾配天使面

宫保虾仁
虾仁颇大只,鲜甜爽弹,配上香脆松化的腰果,酱汁唔会好辣,正

芝士百花球
虾肉打成虾胶,里面酿入左芝士,芝香四溢,好香口

黯然叉烧煎蛋饭
利宝阁嘅蜜汁豚肉叉烧好出名,所以我地点左呢个叉烧煎蛋饭~半肥瘦叉烧香软腍滑,蜜汁甜甜的,浓而不腻,送白饭食就啱哂

黑糖马拉糕
黄糖做嘅马拉糕就食得多,黑糖比较少食,香甜可口,口感松软,作为甜点就最好不过
2019-11-06 373 浏览
🔎 上环德辅道中199号无限极广场2楼*📍 利宝阁.点心放题($148)即叫即做点心🥧,够哂新鲜!仲可以任食放题的确吸引😻有哂50多款精致点心小菜👍🏻总有一款啱你口味😽每位赠送原只鲍鱼酥同足料花胶灌汤饺🥰自己好锺意食猪脚姜🥰二话不说点咗两个🤣真系好足料好好味!而且猪脚唔会有毛耷耷😍食落好滑溜!凤爪好入味!碟碟都系热上,一定要趁热食!云耳亦大分爽口,多吃有益😛还有好多唔同款式点心,除咗上环分店下,其他分店都有得食点心放题!万勿错过😋
🔎 上环德辅道中199号无限极广场2楼
📍 利宝阁

点心放题($148)
每位赠送原只鲍鱼酥同足料花胶灌汤饺🥰

2019-10-11 563 浏览
黎到上环接老婆收工,系唔知食咩好下。见星期三佢有优惠价食放题!所以就去试下啦。见个场都多人食放题,片皮鸭要出去台到拎,初初阿姐都整唔切!同埋冇鸭⋯⋯哈哈 仲有个牛即煎,都系麻麻地! 个鸭胜在够热,冇咩鸭肉味⋯佢送天使面大虾⋯⋯不食也罢⋯⋯因爲又冇味个虾又霉⋯⋯⋯个佛跳墙就唔错。至少饮落都清清地。其他野⋯⋯⋯真系冇咩好食⋯⋯⋯有得拣可能食点心放题会更加好!同埋上菜唔太快,有好多写完 好耐冇黎临走先送黎⋯⋯如果有得拣⋯ 食其他会更加好。可能去茶餐厅食会更好食!

其他野⋯⋯⋯真系冇咩好食⋯⋯⋯
有得拣可能食点心放题会更加好!
同埋上菜唔太快,有好多写完 好耐冇黎
临走先送黎⋯⋯

如果有得拣⋯ 食其他会更加好。
可能去茶餐厅食会更好食!
2019-10-09
2019-10-09 476 浏览
点心放题,好耐以前都食过,近期团购见到有,就心旭旭想食,book左11点,结果十一点半先到,幸好他们个场好大,有好多枱,所以迟左少少都有位,坐低後,不停都有客人入座,有几代同堂,有老夫老妻,有散叫,有小部分跟我一样食放题,一开始当然咩都想食啦,咁就叫左一枱都系食物。不过整体既食物味道感觉好一般,可能散叫的会比较好。一开始每人都送了花胶灌汤饺(好食),原只鲍鱼酥(偏喊)各一客,任食任叫的点了鲜虾饺(ok),时菜牛肉球(偏「淋」),百花烧卖皇(ok,有别於一般酒楼烧卖),蒜香鸡中翼(几香口),上素腐皮卷及香煎韭菜鱼饼(偏油),猪脚姜(猪脚入味,肉够「淋」),还有鲍汁鸡脚(够「淋」)等等...

2019-09-28 5372 浏览
之前返工经过见到呢度有中式放题已经觉得几有新鲜感,一早就经已想同家中既女皇同大帝黎试下~~呢日我同大帝都正正系呢头返工,不过女皇就约左朋友攻打四方城,所以就决定同大帝黎撑下台脚,率先trytry,之後先埋女皇黎啦xppp装修格局同一般既酒家酒楼中菜馆相约,场地空间不少,座位亦为宽阔,坐得舒适~呢度既收费不分时段,平日既星期一至星期四,每位成人收HKd$238+10%,小童减半,另收茶介,由入座起任食120分钟~~任食既菜式选择都有唔少,大概有50多款,蒸炆煮炸焗既多种食物都可以试到!呢度既烧味都唔错,尤其系个烧腩仔,皮脆肉嫩,正!!而且有d都几有新意,就好似虾饺咁,平日都系食开蒸虾饺,但呢度就提供炸既虾饺,我同大帝都系第一次食炸虾饺,而呢度既虾饺都内馅饱满,味道唔差啵!而牛柳同片皮鸭都系任食架,但就要出去排队自取=]]]除左有各种不同既凉菜、小菜同点心饭面等等可以任食之外,每位成人仲会每人有一份极尚佛跳墙同上汤焗大虎虾天使面~~当中既佛跳墙味道鲜甜,好够火喉!而个大虎虾都好新鲜,肉质爽弹:)如果有得encore既话一定会order多两三round xppp甜品既选择都唔算少,而且质素都

呢度既烧味都唔错,尤其系个烧腩仔,皮脆肉嫩,正!!

而牛柳同片皮鸭都系任食架,但就要出去排队自取=]]]

当中既佛跳墙味道鲜甜,好够火喉!

而个大虎虾都好新鲜,肉质爽弹:)

甜品既选择都唔算少,而且质素都好ok!!!!就好似呢碗蛋白杏仁茶咁,感觉滋润又养颜:)

加上呢度上菜都几快,所以两个钟慢慢食都食得好饱足~~~