餐厅: 利宝阁
资讯:

为推动全港减盐减糖新饮食文化及新生活态度,食物及衞生局、降低食物中盐和糖委员会及食物环境衞生署食物安全中心推出了《少盐、少糖、少 • 确幸》餐饮联盟,参与食肆会提供少盐少糖选项予顾客,部份更会提供特定减盐减糖菜式。参与减盐减糖食肆会获发计划标志,以供张贴於店舖内,供顾客识别。详情可在此浏览:https://rssless.hk

2019-09-28 1237 浏览
之前返工经过见到呢度有中式放题已经觉得几有新鲜感,一早就经已想同家中既女皇同大帝黎试下~~呢日我同大帝都正正系呢头返工,不过女皇就约左朋友攻打四方城,所以就决定同大帝黎撑下台脚,率先trytry,之後先埋女皇黎啦xppp装修格局同一般既酒家酒楼中菜馆相约,场地空间不少,座位亦为宽阔,坐得舒适~呢度既收费不分时段,平日既星期一至星期四,每位成人收HKd$238+10%,小童减半,另收茶介,由入座起任食120分钟~~任食既菜式选择都有唔少,大概有50多款,蒸炆煮炸焗既多种食物都可以试到!呢度既烧味都唔错,尤其系个烧腩仔,皮脆肉嫩,正!!而且有d都几有新意,就好似虾饺咁,平日都系食开蒸虾饺,但呢度就提供炸既虾饺,我同大帝都系第一次食炸虾饺,而呢度既虾饺都内馅饱满,味道唔差啵!而牛柳同片皮鸭都系任食架,但就要出去排队自取=]]]除左有各种不同既凉菜、小菜同点心饭面等等可以任食之外,每位成人仲会每人有一份极尚佛跳墙同上汤焗大虎虾天使面~~当中既佛跳墙味道鲜甜,好够火喉!而个大虎虾都好新鲜,肉质爽弹:)如果有得encore既话一定会order多两三round xppp甜品既选择都唔算少,而且质素都

呢度既烧味都唔错,尤其系个烧腩仔,皮脆肉嫩,正!!

而牛柳同片皮鸭都系任食架,但就要出去排队自取=]]]

当中既佛跳墙味道鲜甜,好够火喉!

而个大虎虾都好新鲜,肉质爽弹:)

甜品既选择都唔算少,而且质素都好ok!!!!就好似呢碗蛋白杏仁茶咁,感觉滋润又养颜:)

加上呢度上菜都几快,所以两个钟慢慢食都食得好饱足~~~
2019-08-29 2674 浏览
日式放题、烧肉放题大家都试过啦,饮茶都有放题真系第一次听😂标价$148/位,加埋$15茶位、$22.8放题加一 $22.8,每位$187.3埋单,比起日式放题平成截呀。利宝阁全线分店都做紧呢个放题,但只有上环分店星期一至日都系$148咋!我哋嚟嘅呢间上环分店喺无限极广场,地铁站一上几层就到,相当方便。随放题奉送每人一只原只鲍鱼酥同一碗花胶灌汤饺😋原只鲍鱼酥大大只鲍鱼,有鲜味,酥皮好松化。花胶灌汤饺原筒花胶,个汤底几清。跟住就到任点嘅点心勒,两个钟限时,我哋都叫咗几多,撑住个肚行出酒楼🤣黯然销魂饭呢个系佢哋嘅招牌菜,的确唔错,叉烧够入味同软腍👍不过叉烧嘅分量对比个饭嘅大细好似少咗啲🤭叉烧肠粉肠粉皮几滑,叉烧多汁。蜜汁叉烧酥大致上叉烧嘅点心都唔错😋XO酱肠粉XO酱味唔算重,但都几惹味,令人食个唔停。沙田鸡粥本人饮茶一定要嗌粥,呢到得呢款粥可以叫,几特别,就试下佢啦。有食过沙田乳鸽都应该知道咩系沙田鸡粥,呢到又整得几似,又大碗,不过如果杰啲就更加好lu。杞子鱼滑娃娃菜呢个分量几大,几好味。跟住就系一啲普通会嗌嘅点心,都唔错👌 百花烧卖皇酱皇蒸凤爪上汤鲜竹卷金鈎咸水角最後就到甜品喇!平时饮茶好
日式放题、烧肉放题大家都试过啦,饮茶都有放题真系第一次听😂

放题奉送每人一只原只鲍鱼酥同一碗花胶灌汤饺😋
原只鲍鱼酥
大大只鲍鱼,有鲜味,酥皮好松化。
花胶灌汤饺
原筒花胶,个汤底几清。

黯然销魂饭
黯然销魂饭
呢个系佢哋嘅招牌菜,的确唔错,叉烧够入味同软腍👍
不过叉烧嘅分量对比个饭嘅大细好似少咗啲🤭
叉烧肠粉
叉烧肠粉
肠粉皮几滑,叉烧多汁。
蜜汁叉烧酥
蜜汁叉烧酥
大致上叉烧嘅点心都唔错😋
XO酱肠粉
XO酱味唔算重,但都几惹味,令人食个唔停。
沙田鸡粥
沙田鸡粥
杞子鱼滑娃娃菜
杞子鱼滑娃娃菜
呢个分量几大,几好味。

跟住就系一啲普通会嗌嘅点心,都唔错👌
百花烧卖皇
百花烧卖皇
酱皇蒸凤爪
酱皇蒸凤爪
上汤鲜竹卷
上汤鲜竹卷
金鈎咸水角
金鈎咸水角

最後就到甜品喇!
平时饮茶好少叫甜品,嚟得放题就试下啦~
香芒布甸
香芒布甸
芒果布甸预先整好雪定,入面有粒粒芒果,唔错。
十胜红豆雪糕脆麻花
呢个几特别,有红豆、雪糕同传统饮茶小食脆麻花。红豆够甜同淋;雪糕以为系薄荷味,但原来系蜜瓜味,相当特别;脆麻花够松脆,但如果面头落埋糖浆就更加正😋

价钱以放题嚟讲算几平,但平时一班人饮茶除返开未必会嗌到一人百几二百蚊。但饮茶放题都几新鲜,不妨一试🙂

Menu:
2019-08-03 1560 浏览
上次系无限极食中菜放题个阵, 见到利宝阁星期六日出左任食点心喎, 平时系利宝阁饮餐茶都二百几蚊, 依个任食都只系148, 梗系要试下啦。点心纸有4张, 款式多平时食开既点心张纸上面都会有。每位会有一份鲍鱼酥同埋灌汤饺, 鲍鱼酥几特别, 灌汤饺清甜虾饺同烧卖就必食架啦, 平时两个人叫一笼每人要食两粒, 系度可以叫一粒唔洗质到自己咁饱~ 另外仲有个特别d既炸虾饺, 朋友十分欣赏, 不过我自己就中意食番传统蒸既, 中意个饺外皮烟韧沙律虾春卷好似平时去饮会有道菜叫海鲜卷咁, 外皮脆卜卜good流沙奶黄饱每次饮茶必食, 依度既奶黄味偏甜流沙效果都好好鲍汁凤爪入哂味, 淋得黎又唔会煲到烂哂脆皮cha烧饱确实焗到脆皮既感觉, 另外cha烧酥都好推介, 出面已经少d会食到其余茄子鱼饼等得都不过不失~食到劲饱叫个清清地既蔬菜, 准山黑木耳百合, 养生之选最尾梗系食埋个杨枝甘露先收手啦卖单其实同平时饮茶价钱贵百零蚊左右, 但系又可以食得多款式d, 而利宝阁既点心不嬲都有番咁上下质素, 所以依个点心放题cp值都几高

点心纸有4张, 款式多平时食开既点心张纸上面都会有。

每位会有一份鲍鱼酥同埋灌汤饺, 鲍鱼酥几特别, 灌汤饺清甜

流沙奶黄饱每次饮茶必食, 依度既奶黄味偏甜流沙效果都好好

鲍汁凤爪入哂味, 淋得黎又唔会煲到烂哂

其余茄子鱼饼等得都不过不失~

食到劲饱叫个清清地既蔬菜, 准山黑木耳百合, 养生之选

最尾梗系食埋个杨枝甘露先收手啦

2019-07-28
2019-08-02 2605 浏览
带老外同事吃午餐一点都困难也没有,带他去吃点心就OK,因为他对中国的点心好有期待。今日便带了他去利宝阁吃点心放题,两小时内任他点。他事先已有声明,除了鸡脚之类的不吃之外,其他的什麽都可以吃。那麽就易办了! 首先,酒楼会送每客人一个原只鲍鱼酥和一份花胶灌汤饺。原只鲍鱼大只很鲜味。花胶大片很滋味。老外吃了都竖起大拇指!这个咸菜猪肚是特意点给他吃的,因为我相信他在老家的中菜餐厅没多大机会嚐得到。果然,他一试便喜欢。其他点的都是常吃的点心,例如: 肠粉、虾饺、鹌鹑蛋烧卖、烧卖、鲜竹卷、牛肉球、炸虾饺、煎鱼饼、腐皮卷、蚬芥鲮鱼球、XO酱炒肠粉。对我来说,每款点心都是好味。而对他来说,当然是煎的、炸的、炒的点心更加合他口味,这便是一般老外的口味吧。之後,还吃了些蔬菜、木耳等小碟,平衡一下。最後,我们更嚐了糖水,蛋白杏仁茶和杨枝甘露。这两款糖水老外从来没吃过,他说一般他在老家只会吃到红豆莎或腐竹鸡蛋糖水。今次,他吃到两款特别的糖水,感到很有口福。

之後,还吃了些蔬菜、木耳等小碟,平衡一下。

2019-07-22 2638 浏览
妈爱吃中菜,得知利宝阁有个2 小时夜市放题都几好,可以乜都试下,份量少少,唔算平但都食得好开心,星期六就$298一位,另加茶水同加一服务费。每位有花胶响螺鸡汤,汤味道浓郁,细细碗但好多料。另外有原只鲍鱼花菇,都好高贵,鲍鱼花菇都好腍身。仲有时令奄仔蟹一只,可以拣清蒸,鸡油花雕蒸同油盐焗。我拣左花雕蒸,妈拣了油盐焗。鸡油花雕蒸卖相吸引,蟹鲜甜。我地仲点左好多野食,每一份质我素都不错,难怪咁多人食。云吞面,有硷水味的面,正宗云吞面的味道;猪脚姜,甜甜的不会太酸,猪脚好味,但蛋就未煮够;金钱肚,就好似平时饮茶个d点心,好浓味;鲍汁凤爪,比较黏口。花雕醉虾,花雕味好香,虾爽口;流心醉蛋,个蛋唔算好流心,但味道几好入味;咸菜胡椒猪肚,够辣,好多猪肚,一要试下。炸虾饺,第一次食,个皮有d 厚,都系蒸好味d;脆皮烧腩仔,个皮超脆,好正;蜜汁豚肉叉烧,就一般了,有点瘦。最後食甜品,拣左杨枝甘露、奶皇西米挞同香芒布甸,奶皇西米挞最岩我口味,食完又再点,曲奇在面,好松脆,加上奶皇西米,不会太甜,好好味。

2019-07-20
2019-10-11 0 浏览
黎到上环接老婆收工,系唔知食咩好下。见星期三佢有优惠价食放题!所以就去试下啦。见个场都多人食放题,片皮鸭要出去台到拎,初初阿姐都整唔切!同埋冇鸭⋯⋯哈哈 仲有个牛即煎,都系麻麻地! 个鸭胜在够热,冇咩鸭肉味⋯佢送天使面大虾⋯⋯不食也罢⋯⋯因爲又冇味个虾又霉⋯⋯⋯个佛跳墙就唔错。至少饮落都清清地。其他野⋯⋯⋯真系冇咩好食⋯⋯⋯有得拣可能食点心放题会更加好!同埋上菜唔太快,有好多写完 好耐冇黎临走先送黎⋯⋯如果有得拣⋯ 食其他会更加好。可能去茶餐厅食会更好食!

其他野⋯⋯⋯真系冇咩好食⋯⋯⋯
有得拣可能食点心放题会更加好!
同埋上菜唔太快,有好多写完 好耐冇黎
临走先送黎⋯⋯

如果有得拣⋯ 食其他会更加好。
可能去茶餐厅食会更好食!
2019-10-09
2019-10-09 92 浏览
点心放题,好耐以前都食过,近期团购见到有,就心旭旭想食,book左11点,结果十一点半先到,幸好他们个场好大,有好多枱,所以迟左少少都有位,坐低後,不停都有客人入座,有几代同堂,有老夫老妻,有散叫,有小部分跟我一样食放题,一开始当然咩都想食啦,咁就叫左一枱都系食物。不过整体既食物味道感觉好一般,可能散叫的会比较好。一开始每人都送了花胶灌汤饺(好食),原只鲍鱼酥(偏喊)各一客,任食任叫的点了鲜虾饺(ok),时菜牛肉球(偏「淋」),百花烧卖皇(ok,有别於一般酒楼烧卖),蒜香鸡中翼(几香口),上素腐皮卷及香煎韭菜鱼饼(偏油),猪脚姜(猪脚入味,肉够「淋」),还有鲍汁鸡脚(够「淋」)等等...

2019-09-19 191 浏览
平常都会相约家人或朋友一齐食点心, 友人介绍上环酒楼「利宝阁」最近推出点心放题可以任食超过50多款即叫即做的点心和中菜。除了任点的点心,还每人附送原只鲍鱼花菇同埋爆膏奄仔蟹。 每位有花胶响螺鸡汤,汤味道浓郁而且好多料。 另外有原只鲍鱼花菇,鲍鱼花菇都好腍身而且好入味。 仲有时令奄仔蟹一只,可以拣清蒸、花雕蒸同油盐焗。拣了花雕蒸,食落阵阵清香花雕味,蟹肉鲜甜而且好多膏 (但唔记得影相)。 花雕醉虾-花雕味好香,虾肉好爽口同弹牙流心醉蛋-略嫌个蛋唔够流心,不过尚算入味咸菜猪肚- 份量多,好香白胡椒,食完成个人都好温暖仲有好多野食...不能尽录🙃
除了任点的点心,还每人附送原只鲍鱼花菇同埋爆膏奄仔蟹。

每位有花胶响螺鸡汤,汤味道浓郁而且好多料。

另外有原只鲍鱼花菇,鲍鱼花菇都好腍身而且好入味。

花雕醉虾-花雕味好香,虾肉好爽口同弹牙
流心醉蛋-略嫌个蛋唔够流心,不过尚算入味

咸菜猪肚- 份量多,好香白胡椒,食完成个人都好温暖

仲有好多野食...不能尽录🙃
2019-09-09 288 浏览
放工约左朋友仔一齐食饭.点知落雨,就在附近搵下餐厅记起公司楼下间酒楼利宝阁有晚市放题可以即叫即做高级粤菜晚市放题.其实自己多数食日式放题好少食中式同朋友仔商量後,最後大家抱着方便心态试下其味道甫入店内, 一般中式酒家设计职员热情款待今日有高级粤菜晚市放题每位额外送爆膏野生时令奄仔蟹(清蒸/鸡油花雕蒸/油盐焗)、花胶响螺鸡汤 及 原只鲍鱼花菇 (每位1份,小童除外)。所以职员先教我们如何安排落单次序因为奄仔蟹需时,之後落其他单,超过五十多款即叫即做﹑任点任食的中菜﹐见到好多人点西班牙黑毛猪叉烧, ,花雕醉虾等﹐当然试下好不好吃放上枱上, 已经有好香的叉烧,味道,热度刚好, 叉烧,以梅头为主,肉软滑之余, 肉香之後主菜到就奄仔蟹,同朋友仔一人选一款蒸, 一款清蒸及鸡油花雕蒸油盐焗会浪费新鲜奄仔蟹的鲜味,先来奄仔蟹鸡油花雕蒸奄仔蟹外型一般都比较细,但优点是膏多, 油份足,虽然蟹肉不多, 但胜在蟹肉味够浓, 再以配上鸡油, 两者味道混合都有不错表现另一款是清蒸奄仔蟹,同样膏多, 油份足,但没有鸡油花雕蒸出色.原只鲍鱼花菇虽然不是好大只鲍鱼但都好厚身花菇味比较浓.花胶响螺鸡汤材料足, 大块厚身花
放工约左朋友仔一齐食饭.
点知落雨,
就在附近搵下餐厅
记起公司楼下间酒楼
利宝阁有晚市放题
可以即叫即做高级粤菜晚市放题.
其实自己多数食日式放题
好少食中式
同朋友仔商量後,
最後大家抱着方便心态试下其味道

甫入店内, 一般中式酒家设计

职员热情款待

今日有高级粤菜晚市放题

每位额外送爆膏野生时令奄仔蟹(清蒸/鸡油花雕蒸/油盐焗)、

花胶响螺鸡汤 及 原只鲍鱼花菇 (每位1份,小童除外)。

所以职员先教我们如何安排落单次序

因为奄仔蟹需时,

之後落其他单,

超过五十多款即叫即做﹑任点任食的中菜﹐

见到好多人点西班牙黑毛猪叉烧, ,花雕醉虾等﹐

当然试下好不好吃

放上枱上, 已经有好香的叉烧,味道,

热度刚好,

叉烧,以梅头为主,

肉软滑之余, 肉香

之後主菜到就奄仔蟹,
同朋友仔一人选一款蒸, 一款
清蒸及鸡油花雕蒸

油盐焗会浪费新鲜奄仔蟹的鲜味,

先来奄仔蟹鸡油花雕蒸

奄仔蟹外型一般都比较细,

但优点是膏多, 油份足,

虽然蟹肉不多, 但胜在蟹肉味够浓,

再以配上鸡油, 两者味道混合都有不错表现

另一款是清蒸奄仔蟹,

同样膏多, 油份足,

但没有鸡油花雕蒸出色.

原只鲍鱼花菇

虽然不是好大只鲍鱼

但都好厚身

花菇味比较浓.

花胶响螺鸡汤

材料足, 大块厚身花胶

配上老火原味鸡汤

不错。

之後, 其他多款即叫即做美食

猪脚姜好入味,

姜嫩不辣,

花雕醉虾及香辣蒜香虾,
两款虾, 比较爱醉虾, 如果醉虾的味道如果再浓些会更好

要一些香口炸物有

沙律海鲜卷皮较厚,

蒸虾饺食得多,

脆皮炸虾饺第一次食.

八味茄子.

用薄粉加少许准盐,

令淡口的茄子多了一份味道.

五香牛展,玻璃咕噜肉, 金菇牛柳卷

亦是不错的小菜,

碟头细细, 可以慢慢食.

太多肉, 叫了一个咸菜胡椒猪肚汤,

味道可以, 咸菜较淡口.

放在最後是浓味及辣味超劲的

辣味好浓,
幸好鱼同牛肉较嫩,

怕辣朋友免食.

前後叫了不少食物,

因为太辣, 所以要甜品,

都有不少甜品选择

选了两款

十胜红豆脆麻花雪榚,

山西枣皇糕

好少在中式酒楼甜品,

多数食红豆沙

冷冻後,会好实身,

一点都不软滑。
短短两小时任食,
上菜时间不会太久,
令食物都可以保持温度,

加上食物量不会太少,
多数以件数为准,
所以下单时要留意。
2019-09-02
2019-09-09 240 浏览
期待以久的片皮鸭放题上网睇左好多食评,见d人好多正评当然对餐厅有所期待6:30pm入场坐下之後,佢地的服务员都好好态度即刻上左个汤和鲍鱼个汤系全晚最正的食物冇咪味精,感觉系足料的👍🏽呢个位系抵赞的下一味紧系要试下放题主角-片皮鸭现场见佢的片皮鸭系预先整定放在旁边所以食果刻系微暖问心果句,呢个位系有d失望的放题紧系仲有其他食物但本人只系食左佢的热食上汤翡翠苗真之麻麻地唔好食的,好大阵青草味返埋位之後开始试点佢的点心纸请大家注意⚠️纸上写的份量系件餐厅真系上一件的Eg: 一件春卷,系上半条的春卷而且系细件的🙈所以研究所得,小笼包系必点做得较为出色,属於皮薄的驴打滚开始的时候我都唔知咩来专登上网睇,网上图片同我实物见到差距80%左右实物系细好多的🙈而餐厅的生煎窝贴就完全唔掂感觉系买现成,唔系自家包总括而言:呢间餐厅食一次就够好彩佢做紧团购要比原价去会觉得唔值得冇下次的餐厅
期待以久的片皮鸭放题

上网睇左好多食评,见d人好多正评
当然对餐厅有所期待
6:30pm入场坐下之後,佢地的服务员都好好态度
即刻上左个汤和鲍鱼

个汤系全晚最正的食物
冇咪味精,感觉系足料的👍🏽
呢个位系抵赞的
下一味紧系要试下放题主角-片皮鸭

现场见佢的片皮鸭系预先整定放在旁边
所以食果刻系微暖
问心果句,呢个位系有d失望的
放题紧系仲有其他食物
但本人只系食左佢的热食
上汤翡翠苗真之麻麻地

唔好食的,好大阵青草味
返埋位之後开始试点佢的点心纸
请大家注意⚠️
纸上写的份量系件

餐厅真系上一件的
Eg: 一件春卷,系上半条的春卷
而且系细件的🙈
所以研究所得,小笼包系必点

做得较为出色,属於皮薄的
驴打滚开始的时候我都唔知咩来

专登上网睇,网上图片同我实物见到差距80%左右
实物系细好多的🙈
而餐厅的生煎窝贴就完全唔掂

感觉系买现成,唔系自家包

总括而言:呢间餐厅食一次就够
庆祝纪念
用餐优惠
团购
2019-08-29 205 浏览
呢日放假突然想好old school咁饮下茶, 食个包但系朋友荷包仔咁既胃,肯定叫几款就话饱Loop紧OP之际, 比我见到呢间酒楼有点心放题见未试过, 就一於去试下啦!地点好就脚,非常易搵,上环站E5出口上二楼就见到门口都几光鲜,感觉都系卫生企理既放题$148/位起,唔算超级抵,但胜在可以比客人试多D款,岩晒细食但又多心既你!依家仲送一人一粒鲍鱼酥同一客灌汤饺,不妨一试呀!原只鲍鱼酥虽然话系送,不过真系无呃你,原只鲍鱼咁上鲍鱼味道唔错,都唔会话「鞋口」或者好难咬入面个馅食落似芋蓉,再加入冬菇同火腿碎,令到口感几丰富挞皮就过於松散,一拎上手就化开,食到我地有D狼狈花胶灌汤饺一人一盅系几爽既!旧花胶个分量适中,虽然未有「张口」感觉,但系都好稔身,够软绵绵灌汤饺好大只!入面个肉馅调味都唔错,同汤一齐食几夹,一鲜一淡咁不过个饺皮唔系特别薄,食到个摺位有少少难咬鲍汁凤爪叫左两只试下,鲍汁味好浓,但系唔够杰凤爪都几大只,不过食时要小心中间条骨,切得太rough会𠝹口呢款都几惹味,不过就欠缺左平时食开果款酱皇既辣味,唔好辣又想食凤爪既可以一试!XO酱煎肠粉系今次放题入次最满意既XO酱落得足,令到
呢日放假突然想好old school咁饮下茶, 食个包
但系朋友荷包仔咁既胃,肯定叫几款就话饱
Loop紧OP之际, 比我见到呢间酒楼有点心放题
见未试过, 就一於去试下啦!

地点好就脚,非常易搵,上环站E5出口上二楼就见到
门口都几光鲜,感觉都系卫生企理既

依家仲送一人一粒鲍鱼酥同一客灌汤饺,不妨一试呀!

原只鲍鱼酥
虽然话系送,不过真系无呃你,原只鲍鱼咁上
鲍鱼味道唔错,都唔会话「鞋口」或者好难咬
入面个馅食落似芋蓉,再加入冬菇同火腿碎,令到口感几丰富
挞皮就过於松散,一拎上手就化开,食到我地有D狼狈
花胶灌汤饺
一人一盅系几爽既!
不过个饺皮唔系特别薄,食到个摺位有少少难咬
鲍汁凤爪
叫左两只试下,鲍汁味好浓,但系唔够杰
XO酱煎肠粉
系今次放题入次最满意既
XO酱落得足,令到肠粉好够味,够辣但系唔过咸,好食!
一碟细细地,两个人食都唔会好过份
左上:「上素粉果」
味道正常,馅料都足够,有冬菇、香芹、粟米、木耳等等
口感丰富,不过只饺本身就唔够大只
右上:「鲜虾水晶饺」
来既时候我系黑人问号,因为好似同个名好大出入
原来D虾系比菠菜包围住,所以睇佢唔到
食落两者好夹,不过水晶皮好厚,未算皮薄馅靓
下:「晶莹鲜虾饺」
唔错,虽然皮唔系好薄,但系粒虾大大只,而且都系鲜嫩爽口既
热辣辣食果阵仲有D肉汁包住左入皮中,推介!

叫野食时要留意个分量呀,例如蒸点果类通常都系一粒一粒上
有D点心都系off menu架,放题纸未必有,想试就可能要分开再来过

地方唔算好大,但枱之间有一定距离,唔会好逼
饮中茶来讲, 呢只杯几elegant

整体来讲,如果你得两三个人饮茶,但又想食多几款唔同既野果阵,呢个放题系个不俗既选择,有野送又可以满足到既你,不过记得唔好眼阔肚窄,食得晒先至好嗌呀!