🥤初凝芝.四季春烏龍💵28🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 朋友點左杯芝士奶蓋四季春烏龍,點左少冰少甜,奶蓋既厚度適中,口感較soft🤪而茶底十分之清香,鍾意飲清淡茶味既食貨們會比較適合🈴️🥤初凝芝.炭焙烏龍💵28🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 頭大點左芝士奶蓋炭培烏龍,同樣少冰少甜,奶蓋同樣打到好soft,頭大對奶蓋都有份熱誠🤣初凝既奶蓋都算有奶味,不過可以更重奶味同可以再打企身啲🥴純粹個人喜愛,而茶底有濃濃既炭焙味,如果比四季春就較濃烈既茶味,淨講茶底解膩一流👍🏻☀️整體而言,地點好易搵,正正係旺中美食區入面,同時係等候時間,店員比塊好特別既號碼牌💛💛而奶蓋既價錢都好抵飲,出面有啲鋪頭賣成$4x杯好貴💸店員推薦水果系列飲品,不過我地食完午飯都想飲啲解膩既,就揀左茶底,頭大推薦炭焙烏龍茶🥤🥤

🥤初凝芝.四季春烏龍💵28
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

🥤初凝芝.炭焙烏龍💵28
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

2021-10-30 15 浏览
睇幾年前旺角中心,都好少台灣飲品嘅舖頭,事隔幾年今日上去行一行,見到已經有好多間台式飲品店舖,最終揀咗呢間,位置在旺角中心一樓,上面好多人,亦都有少量嘅食肆,見到好多人買完台式飲品再買埋小食,企喺度慢慢品嚐因為門口見到有好多圖片好吸引,有幾款都想試我喺度等緊飲品嘅時候,都可以涼住冷氣,好舒服商場嘅人流都有好多我完全吾會感到寂寞😂最優惠嘅就係學生有得減$2可惜我已經不是學生了咁炎熱嘅天氣,當然係整杯凍冰冰嘅飲品最舒服舖頭只係用德國嘅鮮奶,唔用奶精,非常健康仲有好多唔同嘅飲品選擇下次一定要再嚟過士多啤梨3.5奶蓋非常夠厚身,飲落有好香嘅士多啤梨味,非常香濃仲加埋芝士奶蓋,唔使5分鐘就已經成杯飲晒叫咗一杯芒果味另外一杯係士多啤梨味,同樣芝士味香濃,又幼滑,濟上一層忌廉泡沫喺個杯頂上面,浮游在杯頂上就好似上面有一層白雪一樣口感唔錯原來芝士奶蓋同芒果融合埋一齊係有水果嘅甜香味仲有芝士嘅淡淡鹹香,兩杯飲品都非常滿意,成杯飲晒好飽價錢又唔貴性價比是非常高出邊一杯起碼都要40幾蚊而家只係$30左右已經飲到
睇幾年前旺角中心,都好少台灣飲品嘅舖頭,事隔幾年
因為門口見到有好多圖片好吸引,有幾款都想試
我喺度等緊飲品嘅時候,都可以涼住冷氣,好舒服
商場嘅人流都有好多
我完全吾會感到寂寞😂最優惠嘅就係學生有得減$2
可惜我已經不是學生了
咁炎熱嘅天氣,當然係整杯凍冰冰嘅飲品最舒服
舖頭只係用德國嘅鮮奶,唔用奶精,非常健康
仲有好多唔同嘅飲品選擇
下次一定要再嚟過
士多啤梨3.5
奶蓋非常夠厚身,
飲落有好香嘅士多啤梨味,非常香濃
仲加埋芝士奶蓋,唔使5分鐘就已經成杯飲晒
叫咗一杯芒果味
就好似上面有一層白雪一樣
口感唔錯
原來芝士奶蓋同芒果融合埋一齊係有水果嘅甜香味
仲有芝士嘅淡淡鹹香,兩杯飲品都非常滿意,
成杯飲晒
好飽
價錢又唔貴
性價比是非常高
出邊一杯起碼都要40幾蚊
而家只係$30左右已經飲到
2021-10-26 15 浏览
第一次飲呢度奶蓋,因為開得比較晏同埋只收現金有好幾次都想幫襯而幫襯唔到。佢嘅芝士奶蓋非常岩我口味因為夠「渴撻撻」,唔會好似某d芝士奶蓋咁稀,太稀好易同個茶底合為一體。

旺中掃街唔想中伏就梗係睇下openrice推介, 話這間店舖奶蓋好厚,咁就去試一試啦朋友揀咗西柚冰綠(大杯)估唔到真係好大杯,有張相睇到一杯大一杯細,就知道真係大杯朋友就叫小冰走甜,店員很窩心的提醒,西柚走甜會有啲苦澀, 但係飲落都唔苦澀, 仲有西柚的甜味,仲好飲過天仁嘅西柚綠茶我自己揀咗 初凝芝.藍莓3.5拿鐵 , 我係拎到返屋企先飲,都有啲驚啲奶蓋係會塔晒+溶曬,點知返到屋企打開飲勁正啲奶蓋仍然又企身又厚身, 因為我自己去唔鍾意奶蓋撈埋落杯嘢飲到飲嘅 , 所以會用匙嚟食, 奶蓋非常有芝士鹹香味,好似食緊芝士雪糕咁樣, 可以睇返張相就知道真係有幾企身 下面嗰個藍莓 拿鐵係真係用新鮮藍莓,所以食到新鮮藍莓嘅味道下次再試下其他鮮果拿鐵

勁正
下面嗰個藍莓 拿鐵係真係用新鮮藍莓,所以食到新鮮藍莓嘅味道

下次再試下其他鮮果拿鐵
2021-10-21
  • 初凝芝.藍莓3.5拿鐵
2021-10-21 13 浏览
小店係旺中入面好就好在有冷氣,可以涼住等同埋好多鋪頭仔可以逛下/食下但就成日都好多人好迫咁但間中去掃下街都幾開心既初凝芝。多芒3.5拿鐵 $388.5分呢間芝士奶蓋係我飲過之中數一數二好飲!個芝士奶蓋都算厚身佢好濃Cream Cheese味,仲帶有少少鹹香而且做到好滑,好味!濃度岩岩好,一啖可以同時飲到芝士同下面既芒果奶!個多芒3.5拿鐵冇改錯名真心飲到好香芒果味係用果肉打出黎,而唔係用藥水溝出黎!價錢偏貴但質素對得住個價錢!
小店係旺中入面
好就好在有冷氣,可以涼住等
同埋好多鋪頭仔可以逛下/食下
但就成日都好多人好迫咁
但間中去掃下街都幾開心既
初凝芝。多芒3.5拿鐵
初凝芝。多芒3.5拿鐵 $38
8.5分
呢間芝士奶蓋係我飲過之中數一數二好飲!
個芝士奶蓋都算厚身
佢好濃Cream Cheese味,仲帶有少少鹹香
而且做到好滑,好味!
濃度岩岩好,一啖可以同時飲到芝士同下面既芒果奶!

個多芒3.5拿鐵冇改錯名
真心飲到好香芒果味
係用果肉打出黎,而唔係用藥水溝出黎!

價錢偏貴
但質素對得住個價錢!
10 分钟 (外卖自取)
初凝芝。多芒3.5拿鐵
2021-10-18 11 浏览
💛🥤 初凝鮮果茶 1000ML $38 🥤💛(學生減$2)👍🏻嗌咗三分甜少冰~啱啱好💛飲完真係好滿足真正可以解渴嘅野飲💛💛一杯完全夠兩個人分黎飲,人均不到廿蚊!抵啊~🦥最中意同欣賞鮮果茶超多生果超級足料!🥳🥳有檸檬🍋、西柚、芒果、三大塊西瓜🍉飲完仲可以食埋啲鮮甜嘅生果🤤🤤🤤清爽、解渴又抵飲嘅選擇~👅📝超級推薦,小店裝修好比心機,價錢適中 ❣️出野飲又好快,等咗三分鐘就有得飲啦😇~味道又超不錯!價錢適中~🥰仲可以用app 付款🧽又多個新嘅俾錢嘅選擇,增值仲會有10% Rebate😋好多優惠又好方便!~見好多人推薦佢嘅芝士奶蓋茶飲大家都可以試試!(6.5/10)📍 初凝 · 芝茶 - 旺角彌敦道688號旺角中心1樓F86A號舖
💛🥤 初凝鮮果茶 1000ML $38 🥤💛(學生減$2)

2021-09-03 61 浏览
呢間不嬲都飲開,芝士阿華田同柳橙冰綠係我最愛,但有日啲員工問我覺唔覺得淡有咩意見,因為見到有人comment話淡喎,唔知同行抺黑定點,唯有寫返個好評為良心店平反一下👐🏻芝士奶蓋黎講,咸香平衡,芝士味又濃,係香港真係冇幾間芝士奶蓋係好飲,呢間完全飲到濃厚cream cheese味。另外,正常都知叫走冰=加水,所以從來唔叫走冰。同啲員工傾計知道佢哋用嘅係鮮奶整法所以啲飲開用奶粉嘅人覺得淡掛?🤷🏻‍♂️

初凝芝阿華田脆脆
初凝芝阿華田脆脆
2021-08-07 76 浏览
放工之後同男朋友去旺中掃街 本身掙扎緊飲nuttea 定呢間 不過諗住試下新嘢所以就去咗呢間買 好期待咁同男朋友買咗杯阿華田脆脆以為會好好飲 但係。。。首先讚下面頭幾多脆脆不錯 比得唔少!不過要快啲飲如果唔係去到後期溶曬就唔好食本身驚淡已經叫咗走冰 但係飲落去都好淡好淡 好似茶餐廳阿華田feel同埋溝咗好多水嘅感覺 一開始即刻飲下啲奶蓋 但唔知比阿華田蓋過咗定太稀 都唔係好飲到 都幾失望下 但一杯三十幾蚊唔好飲都要飲曬佢 感覺曬咗啲quota希望有進步啦!support💛
希望有進步啦!support💛
2021-08-04 56 浏览
好耐冇去過旺中啦,早幾日難得經過,心血來潮想飲下野,因為旺中都有幾間茶飲呢,所以朋友就提議,不如睇下OpenRice揀啦,見呢間比較多好評,又係黃店,就直接行過嚟,左揀右揀,同朋友叫個芝士奶蓋試下先,一邊等都有少少期望,終於,大概等左5分鐘左右,有得飲啦!一飲個下,都幾失望,因為佢芝士唔太夠濃,不過都唔緊要,可惜再飲落去,佢芝士下面既奶蓋偏淡,好似溝水比例多左啲,老實講,如相比其他茶飲店既話,價錢都係30幾,40蚊一杯,咁佢cp值就偏低喇😐唔明點解咁多好評 希望有改善
2021-07-20 45 浏览
🌎初凝 · 芝茶 (旺角)黎旺中唔好錯過呢間鋪頭 依家做緊買一送一對象:中學生要求:出示學生證,抹茶除外優惠:20/7-26/7⭐️初凝芝·士多啤梨3.5拿鐵$38⭐️初凝芝·金鳳茶王$28兩杯都係店員推介飲品 估唔到真係好好飲 值得一試 上面奶蓋鹽度適中 唔會膩 而且滑身既 最正係金鳳茶王可以常溫 好啱唔飲凍飲既女仔飲。另外士多啤梨3.5拿鐵好正呀 底部士多啤梨分量十足 仲係有果肉架 口感好正!飲品我無叫少糖 但糖度適中!💵人均消費:19(買一送一)✨環境及衛生:6.5/10🙋🏻‍♀️推介指數:7.9/10📍旺角彌敦道688號旺角中心1樓F86A號舖
🌎初凝 · 芝茶 (旺角)
黎旺中唔好錯過呢間鋪頭 依家做緊買一送一
對象:中學生
要求:出示學生證,抹茶除外
優惠:20/7-26/7

⭐️初凝芝·士多啤梨3.5拿鐵$38
⭐️初凝芝·金鳳茶王$28

💵人均消費:19(買一送一)
✨環境及衛生:6.5/10
🙋🏻‍♀️推介指數:7.9/10

📍旺角彌敦道688號旺角中心1樓F86A號舖
2021-07-08 41 浏览
旺中除左少女買衫必去地方之外👧🏻隔離仲新開左TOP商場 都幾多野買😍仲有唔少好飲好食嘅小店👅初凝芝茶就係其中一間啦😍有幾次行過都無機會飲🥲 今次終於試到啦😍 旺中都開左好多茶飲店 聽講呢間同葵廣間茶芝味都有D關係 果然佢個奶蓋無令我失望芝士奶蓋好厚身😳👍 陣芝士鹹香味唔算好重 但奶味十足😙加埋Oreo可以有野咬下 好味😋金鳳茶係較濃嘅茶底 我非常喜歡😛而且茶味濃郁 配奶蓋好適合😍我就最鍾意飲一半佢D奶蓋 先至慢慢撈匀黎飲🤤
旺中除左少女買衫必去地方之外👧🏻

我就最鍾意飲一半佢D奶蓋
先至慢慢撈匀黎飲🤤

初芝.金鳳茶王 + Oreo
2021-07-02 33 浏览
行咗陣街之後,發現有少少口喝🤤,就去咗旺中睇吓有咩飲品店。唔行唔知道,原來嗰度都幾多黃店🤩。今次揀咗一間台式飲品店🥤,聽講依間飲品店嘅奶蓋非常出色,當然要試吓啦😆!如果諗住試吓芒果拿鐵🥭,可惜店員同我講冇晒芒果🤭,佢推薦士多啤梨🍓,於是最後就買咗士多啤梨🤣。-🍴初凝芝•士多啤梨3.5拿鐵🍓🥛(少冰)(少甜)($38) - 可以幾明顯見到有三層,分別係奶蓋、士多啤梨牛奶🥛同士多啤梨果肉醬🍓。奶蓋好重忌廉芝士味😋,帶小小嘅鹹味,鹹香鹹香!飲到牛奶嘅時候,突然士多啤梨味好出😚,仲不時飲到啲果肉,好足料💛!
聽聞旺中有間茶飲店既奶蓋好出色,咁岩經過旺中冇理由唔試下既🤩🍽初凝芝 ·桃香烏龍 (4.5/5) 💰28第一次幫襯又岩岩食完啲濃味野,想搵杯比較解渴既飲品蜜桃茶加上邪惡既芝士奶蓋,又解到渴又試到心心念念既奶蓋奶蓋口感綿滑細密,打得非常厚身奶香重之餘仲好重芝士既咸香我個人比較喜歡咸>甜既奶蓋,所以呢杯真係超級心水芝士奶蓋幾濃味,但絕對唔會飲完仲頸渴既情況出現我諗同蜜桃茶有3:7比,絕對既黃金比率而且蜜桃烏龍茶底都幾濃,清甜解膩,絕對係消暑之選!小店位於旺中1樓,貼滿文宣,menu都貼上唔同既貓貓照,超可愛的而且一杯出色既奶蓋茶都唔洗30蚊杯,大家快啲懲罰下佢地啊

🍽初凝芝 ·桃香烏龍 (4.5/5) 💰28
第一次幫襯又岩岩食完啲濃味野,想搵杯比較解渴既飲品
蜜桃茶加上邪惡既芝士奶蓋,又解到渴又試到心心念念既奶蓋
奶蓋口感綿滑細密,打得非常厚身
奶香重之餘仲好重芝士既咸香
我個人比較喜歡咸>甜既奶蓋,所以呢杯真係超級心水
芝士奶蓋幾濃味,但絕對唔會飲完仲頸渴既情況出現
我諗同蜜桃茶有3:7比,絕對既黃金比率
而且蜜桃烏龍茶底都幾濃,清甜解膩,絕對係消暑之選!

而且一杯出色既奶蓋茶都唔洗30蚊杯,大家快啲懲罰下佢地啊
2021-05-31
旺中近期愈開愈多食物飲品店,岩哂行街行到攰攰地搵野食搵野飲既港女依期搵到依間新既飲品店,絕對係俾個名吸引到 叫「初凝芝茶」 ,如其名 ,店舖主打都係加左芝士既飲品,岩哂我依個芝士愛好者😃今次就叫左個最基本 正常唔會伏既「黑糖珍珠鮮奶」($28)見到另外一隻「初凝芝·黑糖珍珠鮮奶」 同有極邪惡版本兩者都係差$1 如果下次經過要試下。 飲品唔洗等好耐, 飲品岩岩好size岩哂我心水 味道感覺唔會好伏。 最愛佢既黑糖 黑糖味濃 唔會話過甜,都岩一啲唔好飲太甜野既人 ,值得一試。

今次就叫左個最基本 正常唔會伏既「黑糖珍珠鮮奶」($28)

飲品唔洗等好耐, 飲品岩岩好size岩哂我心水
黑糖珍珠鮮奶
黑糖珍珠鮮奶
90s👦🐥情侶吃貨|😚飲食著數|🇭🇰hkfoodie🍽️(👦)自稱三星米芝蓮食評家(🐥)自稱拉麵沾麵專家👉 主打不專業食評🍽️👉 快閃飲食著數🤑____________👉 不專業食評🍽️【初凝芝•四季春烏龍 +茶濃】HK$28 +$3(🐥) 今次我哋試咗茶濃嘅四季春烏龍茶,荼濃真係好正😋 烏龍味真係好濃好濃,如果你鍾意濃味烏龍茶嘅話,一定要試呢杯👍.(👦) 呢杯同樣奶蓋係幾出色👍👍 不過就轉咗做四季春烏龍茶底😋😋 👦本身更加之中意茶味味濃既飲品,見到有得加錢轉茶濃就緊係額外加黎試下啦,飲落嘅效果的確係烏龍味好突出😍😍 中意飲烏龍茶濃既朋友仔必試!當然👦都好奇冇加茶濃既版本會係差幾多,下次都會想試下🙈🙈🐥 : ⭐⭐⭐⭐(4/5)👦 : ⭐⭐⭐⭐(4/5).【初凝芝•特調Oreo奶茶】HK$32(🐥) Oreo脆脆多得好誇張,逼滿整個杯蓋!Oreo控大愛😍 入口加埋濃郁芝士奶蓋,真係好夠滿足!不過奶茶底就中規中矩🤔.(👦) 呢杯特調Oreo奶茶,以奶茶味道黎計都唔錯架!不過👦就覺得Oreo加咗落去之後口感層次太過豐富,有時會覺得簡單d既款式會更加吸引😍😍 加上呢杯飲品算係多配料d,同樣嘅味道質素
90s👦🐥情侶吃貨|😚飲食著數|🇭🇰hkfoodie🍽️
(👦)自稱三星米芝蓮食評家
(🐥)自稱拉麵沾麵專家
👉 主打不專業食評🍽️
👉 快閃飲食著數🤑
____________
👉 不專業食評🍽️
【初凝芝•四季春烏龍 +茶濃】HK$28 +$3
🐥 : ⭐⭐⭐⭐(4/5)
👦 : ⭐⭐⭐⭐(4/5)
【初凝芝•特調Oreo奶茶】HK$32
(👦) 呢杯特調Oreo奶茶,以奶茶味道黎計都唔錯架!不過👦就覺得Oreo加咗落去之後口感層次太過豐富,有時會覺得簡單d既款式會更加吸引😍😍 加上呢杯飲品算係多配料d,同樣嘅味道質素👦就覺得CP值會飲基本款較抵飲🙈🙈
🐥 : ⭐⭐⭐⭐(4/5)
👦 : ⭐⭐⭐(3/5)
【初凝芝•宇冶抹茶】HK$32
(🐥) 芝士奶蓋非常出色!夠濃、夠厚🤤 小店選用澳洲芝士,帶有少少鹹香味道,鹹度適中,個人幾鍾意👍 可惜抹茶味未算特別濃🤔
(👦) 飲品分為兩部分主要係上層嘅芝士奶蓋😋 同下層嘅宇治抹茶,芝士奶蓋味道確實唔錯,味道帶有濃厚芝士味🥰🥰 而且份量都唔少 🧒都可以飲到好幾啖芝士先飲到抹茶👍 宇治抹茶部分就覺得中規中矩,但整杯飲品可能未算同芝士奶蓋好夾🙈 呢個價錢的話 🧒會想飲其他芝士茶,相信CP值更吸引😂😂
🐥 : ⭐⭐⭐(3/5)
👦 : ⭐⭐⭐(3/5)
【初凝芝•金鳳茶王 +茶濃】HK$28 +$3
(🐥) 呢個茶好好飲🥰 好清香,茶味又突出,配芝士奶蓋亦特別夾,係4杯入面最愛嘅一杯💕
! 推介大家一試!
(👦) 金鳳茶王真係茶王😍😍 味道非常之清香同埋茶味好突出👍👍 加上👦加配左茶濃令到成杯茶飲就算冇芝士奶蓋都高質。店舖芝士奶蓋亦都同上述嗰幾杯飲品一樣,整杯飲品既口感就會更加分明,👦極力推介。
🐥 : ⭐⭐⭐⭐⭐(5/5)
👦 : ⭐⭐⭐⭐⭐(5/5)
____________