2021-04-29 27 浏览
朋友推介元朗有間新開既雞煲店-再來一煲,我地一行四人就去試一試...鋪頭位置係鳳郡徑籃球場附近d巷仔,出面有個大招牌入到去,有大概6張四人枱左右...間格都整齊。我地今次食招牌煲-魔鬼雞煲(微辣🤪)左上角既辣醬係店鋪既自製辣醬,如果不是食得辣,建議唔好落咁多🤪,但係惹味既👍🏻...個雞煲,一個字:正👍🏻👍🏻👍🏻我地微辣已經足夠入面仲要有花膠真係一個出色既雞煲👍🏻👍🏻👍🏻d雞同豆卜吸哂d醬汁,好味道仲有響鈴同蜜椒牛柳蜜椒牛柳要講講...牛粒軟得黎唔韌,加埋蜜糖一流...最正其實係d薯仔...外皮香脆,內裡夠蓉...成個口感好有驚喜...值得再試👍🏻呢樣就第一次食,豆腐紙,推介落一秒就食得....佢味道又唔太似豆腐其實,吸哂d醬汁味係正,而佢個口感係特別過癮(唔太識形容😂😂)主菜係呢盤牛魔王....兩個字:痴線佢有唔同部位,全部唔同口感,好難一一介紹...靠你地親身去食😉真心建議去食呢個👍🏻最後除開4個人,二百幾蚊...性價比不錯👍🏻👍🏻👍🏻好飽tim
鋪頭位置係鳳郡徑籃球場附近d巷仔,出面有個大招牌

入到去,有大概6張四人枱左右...間格都整齊。

我地今次食招牌煲-魔鬼雞煲(微辣🤪)

雞煲,一個字:正👍🏻👍🏻👍🏻我地微辣已經足夠
入面仲要有花膠

真係一個出色既雞煲👍🏻👍🏻👍🏻d雞同豆卜吸哂d醬汁,好味道
仲有響鈴同蜜椒牛柳

主菜係呢盤牛魔王....兩個字:痴線

2021-04-28
  • 牛皇拼盤
  • 蜜椒薯仔牛柳粒
  • 豆腐紙
2021-04-28 44 浏览
元朗不嬲都多雞煲,但好多都任食多,今次黎呢到食番個高質雞煲。呢到小店唔算好大,但座位好闊落,服務都幾好。小食推介,椒鹽粟米,係澳門成日食 好掛住,呢到竟然有得食!甜甜地鹹鹹地好滋味,又唔會好油😀呢度嘅醬料一個比較特別嘅就係佢呢度自家製嘅辣椒醬(左上),個樣有啲似XO醬咁,小小辣。雞煲我哋嗌咗半隻小辣,唔係好食得辣嘅我哋覺得啱啱好,佢都好多配菜,雞肉好嫩滑,雞煲唔會太咸,味道岩岩好😋推介呢到個牛皇拼盤!細既$3xx,兩個人都覺得份量多,有好多唔同部位嘅牛,平均款都有至少四片,牛筋丸好彈牙。真係抵,仲要可以咁多款。佢個新鮮滑牛加埋生雞蛋更加滑!抵食嘅要講埋個蔬菜拼盤,四款菜每款都勁多,啱晒鍾意食菜嘅人。同埋呢度嘅響鈴可以俾埋甜辣醬你即食都得,我呢啲唔係好鍾意打邊爐食響鈴既就好鐘意,好脆口!
椒鹽粟米

牛皇拼盤 細

佢個新鮮滑牛加埋生雞蛋更加滑!

椒鹽粟米
牛皇拼盤 細
2021-04-27 8 浏览
入元朗區探望朋友,晚上自然也在附近用餐,朋友就介紹一間單點的火鍋店,人氣滿滿。最推介是牛王拼盤,牛魔王的我們當然要一試。椒鹽粟米(小食) 一份椒鹽味道突出又香濃,相當刺激,粟米外層乾爽,裏面保持水份,配搭起來相得益彰。魔鬼雞煲(辣度可自選) - 半隻 這家店舖的雞煲特別在辣味上限相當高,挑戰者必須確保自己食到該辣度,但看數據已知道有多辣!我們還是吃小辣算了,這個辣度已經香氣十足,味道獨特,雞肉質感保持嫩滑,加上大量的洋蔥、芫荽提升香味,絕對值得一試。牛王拼盤細份$348牛面肉、牛胸爽、封門柳、牛小排、牛吊龍、牛舌、鮮滑牛 +蛋黃、牛筋丸牛王拼盤款式夠豐富,一次過滿足八個願望,各有各好吃之處,薄切適合打邊爐用。牛胸爽油脂充足而且質感爽口;牛小排牛味香濃而且脂肪分布平均;牛筋丸吃到一粒粒牛筋,而且充滿空氣感,鹹香十足;鮮滑牛 +蛋黃是一大新嘗試!即炸響鈴也別具特色,外皮香脆熱辣辣,可以直接點上泰式酸辣醬進食,亦可放湯,一味兩食。白菜餃裡盛載著滿滿的白菜碎,口感爽口之餘也非常新鮮。蔬菜籃🧺分量十足,有多款不同的新鮮蔬菜,包括娃娃菜、生菜、油麥菜等⋯ 都洗得好乾淨!與汽水一同享用,大滿足呢!

椒鹽粟米(小食) 一份

魔鬼雞煲(辣度可自選) - 半隻

牛王拼盤細份$348

白菜餃裡盛載著滿滿的白菜碎,口感爽口之餘也非常新鮮。

與汽水一同享用,大滿足呢!
2021-04-26 76 浏览
餐廳名係有意思的食完一次,真係想再黎食多次8點前都有優惠好抵!「魔鬼雞煲」本身想要小辣🌶不過老闆娘有溫馨提示話佢哋既辣會特別勁,建議我哋先要微辣!果然,微辣係岩岩好(對朋友黎講)我下次可以食小辣呢度既雞煲好特別,加左檸檬草,但味道出奇地夾喎而且個辣醬甜甜辣辣,幾好食啲雞好嫩滑,雖然唔算好有雞味,但食雞煲個辣醬先係重點!「椒鹽粟米」呢個超好食岩哂鍾意食粟米既我!超多炸蒜,惹味又香口粟米🌽又夠甜!「精選牛拼盤」🥩有齊手切肥牛、牛胸油、滑牛、牛舌、牛筋丸!朋友對呢個拼盤讚不絕口每樣既牛味都超濃,特別牛筋丸超有驚喜,咬開仲有肉汁爆出黎又夠爽彈即炸黃金響鈴$38有6件口感同平時食開既有啲唔同,質感比較鬆脆,好特別用黎佐酒一流!韮菜餃最鍾意皮薄既餃加上韮菜好多,無豬肉的,好岩我呀
餐廳名係有意思的

食完一次,真係想再黎食多次

8點前都有優惠
好抵!

「魔鬼雞煲
本身想要小辣🌶
不過老闆娘有溫馨提示

話佢哋既辣會特別勁,建議我哋先要微辣!
果然,微辣係岩岩好(對朋友黎講

我下次可以食小辣

呢度既雞煲好特別,加左檸檬草,
但味道出奇地夾喎

而且個辣醬甜甜辣辣,幾好食

啲雞好嫩滑,雖然唔算好有雞味,
但食雞煲個辣醬先係重點!

「椒鹽粟米」
呢個超好食

岩哂鍾意食粟米既我!
超多炸蒜,惹味又香口

粟米🌽又夠甜!

「精選牛拼盤」🥩
有齊手切肥牛、牛胸油、滑牛、牛舌、牛筋丸!
朋友對呢個拼盤讚不絕口

每樣既牛味都超濃,
特別牛筋丸超有驚喜,
咬開仲有肉汁爆出黎
又夠爽彈

即炸黃金響鈴
$38有6件

口感同平時食開既有啲唔同,
質感比較鬆脆,好特別

用黎佐酒一流!

韮菜餃
最鍾意皮薄既餃

加上韮菜好多,無豬肉的,好岩我呀

2021-04-25
  • 魔鬼雞煲
  • 椒鹽粟米
  • 精選牛拼盤
2021-04-25 39 浏览
黑椒蜜椒牛柳粒牛柳粒肉質嫩,肥瘦均勻又juicy,油而不膩,薯仔係炸過嘅,外脆內腍,甜甜哋,好濃蜜糖香味。加埋青甜嘅青紅椒,中和口感。魔鬼雞煲(小辣)雞肉外表金黃,上面鋪咗香菜,底下係洋蔥墊底,一加熱陣陣香味撲鼻而來,令人流晒口水。雞肉外皮香口,肉質嫩滑爽口又juicy,而且味道啱啱好,非常惹味。原隻雞份量好多,啖啖肉好滿足。加埋花膠一份落去一齊煮,索晒雞汁嘅精華,好好味。極上牛筋丸一份8粒嘅牛筋丸,爽口彈牙,真材實料。韭菜餃外皮唔算薄但好爽滑。韭菜香肉餡飽滿多汁。0.03豆腐紙幾特別嘅豆製品,卷埋好似蛋卷咁金黃色,冇度過係咪0.03mm咁薄,但真係好似紙咁透光。食落口感似腐皮,索晒啲湯汁,好味😋牛拼盤(大)有爽口嘅牛舌,入口即溶嘅牛小排,封門柳有筋但好有嚼口,滑牛嫩滑有牛味,牛筋丸彈牙。
黑椒蜜椒牛柳粒

魔鬼雞煲(小辣)

極上牛筋丸
一份8粒嘅牛筋丸,爽口彈牙,真材實料。

韭菜餃
外皮唔算薄但好爽滑。韭菜香肉餡飽滿多汁。

0.03豆腐紙

牛拼盤(大)
2021-04-24 12 浏览
今日同幾個朋友入左元朗行街買傢俬,行到無睇時間,原來都差唔多6:30有多,先發現連lunch都無食,二話不說緊係塊醫左個肚仔先啦,起Yoho入面行左陣,連鎖商店都唔知食咩好,最後決定同另一半出去睇吓有咩好野食啦當然梗係地膽嘅朋友但我哋去咗一條食街到行到一半比我地見到間雞煲招牌,我哋俾佢就吸引咗過去餐廳坐位雖然唔係話有好多,但係總括嚟講都係坐得幾舒服嘅有得食雞煲又有打邊爐🍲價錢仲要幾相宜,就有齊咁多嘢,估唔到俾我哋搵到間好嘢食一開始當然要食咗雞煲先啦,首先d雞好滑,點解?😹 雞煲味道濃郁,而且幾雞肉嫩滑多汁而且我哋仲加埋花膠落去一齊炒添花膠吸晒雞煲嘅味道,真係食極都停唔到口當食完雞煲之後就可以自助加返上湯,之後就可以直接打邊爐,而打邊爐配料款類亦都有好多選擇我哋比其中一樣野吸引咗叫做豆腐皮,好似日式腐皮般,吸湯簡直一流。另外我哋嗌左一個大嘅牛肉拼盤,當中滑牛肉係我朋友最鍾意食,大大塊又厚切,肉味香濃而我當然最鍾意都係封門柳,牛肉味最濃郁另外我哋仲加咗一個小食「牛柳粒」依個同樣係推介之作,除咗牛柳粒好食之外,佢嘅薯仔用咗蜜糖包裹着,都食到停吾到口。

當然梗係地膽嘅朋友但我哋去咗一條食街到
行到一半比我地見到間雞煲招牌,我哋俾佢就吸引咗過去

餐廳坐位雖然唔係話有好多,但係總括嚟講都係坐得幾舒服嘅

而且我哋仲加埋花膠落去一齊炒添

花膠吸晒雞煲嘅味道,真係食極都停唔到口

而我當然最鍾意都係封門柳,牛肉味最濃郁

另外我哋仲加咗一個小食「牛柳粒」
2021-04-22 43 浏览
食雞煲🐔緊係想起元朗,今次俾我搵到間後巷內有間「再來一煲」,格局簡潔光猛,要去食個雞煲先😋先叫個小食 「椒鹽粟米」好香口而且粟米好甜呀🌽🌽再叫了 「即炸響零」新鮮即炸,最喜歡💕 仲提供了雞醬,唔一定浸3秒食,即食也可🤣😂「雞煲半隻-微辣」好好喎👍🏻👍🏻唔食得太辣既我😋剛剛好呀雞件好滑,而且入哂味,雞煲少有見到肉豆/豆卜配料👍🏻😍「半份牛肉併盆」內有牛舌,牛肩肉,爽脆牛胸油(少見的食物,不過😋👍🏻),新鮮滑牛(店主稱自家研製,加蛋撈撈)👍🏻👍🏻最後再加 「蔬菜藍」夠新鮮「九菜餃」💕😍備註:見到隔離台點了「珍寶檸檬茶」正喎!夠大呀😋 不過我唔知,只叫了枝裝飲品😂🤣😂🤣店員nice 👍🏻👍🏻
先叫個小食 「椒鹽粟米」好香口而且粟米好甜呀🌽🌽
雞煲半隻-微辣」好好喎👍🏻👍🏻唔食得太辣既我😋剛剛好呀
雞件好滑,而且入哂味,雞煲少有見到肉豆/豆卜配料👍🏻😍
最後再加 「蔬菜藍」夠新鮮「九菜餃」💕😍
備註:
店員nice 👍🏻👍🏻
2021-04-22 66 浏览
和朋友去了元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下再來一煲食雞煲。這是朋友介紹的一間雞煲,因為這裏的雞煲好好味,用印度魔鬼辣椒去泡製,所以特登專程過來食。小店所處的位置在好順利大廈小巷,我們兜了個圈,才搵到小店的位置。雖然店面積不大,但枱凳及坐位頗為寬闊,坐得舒服。而且店員相當親切,招呼殷勤有禮。我們點了個招牌魔鬼雞煲(半隻),炸響鈴,椒鹽粟米(小食) 一份,牛拼盤(細) ,韭菜餃,蔬菜籃等。小食椒鹽粟米,我第一次嘗試食者椒鹽粟米,超出預期的好味道,表面有些避風塘炒蟹的炸蒜,十分惹味,配上粟米本身的清甜味,所起的化學作用,相當好味道,這個必食推介👍👍魔鬼雞煲是使用印度的魔鬼辣椒作調味,店員在我們落單時已經提我們,如果一般人吃bb辣已經好夠辣味,果然 bb辣已經對我們已經足夠辣,而且雞煲因為收乾汁後,雞煲會變得愈食愈辣,所以bb辣味剛好,雞件肉嫩多汁,加上洋蔥等配菜,十分惹味。即炸響鈴,相當脆口,因為即炸,可以點泰式雞醬來吃,入口鬆化。牛拼盤相當豐富足料,內裏有牛吊龍,牛小排,牛胸油,封門柳,牛臉頰,新鮮滑牛,牛筋丸等。其中新鮮滑牛,會配上雞蛋,需要撈勻後才打邊爐,肉質非常軟骨👍👍另外牛筋丸也一試
和朋友去了元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下再來一煲食雞煲

雖然店面積不大,但枱凳及坐位頗為寬闊,坐得舒服。
而且店員相當親切,招呼殷勤有禮。

另外牛筋丸也一試難忘,彈牙多汁 與非一般普通牛筋丸能媲美。
總結:再來一煲可以說是一間隱世好食雞煲,地處小巷裡,但雞煲質素卻非常高,是一間會令人返頭食的雞煲火鍋店。
2021-04-20 31 浏览
今日經過我母校榮恩對面, 見到昔日嘅小巷有間新開既雞煲食店. 咁就入咗嚟食, 間舖頭唔算大間大約得六七台. 我同老婆兩個人六點半入去嗰時候咁啱第一台客, 但食食下就坐滿曬了. 叫咗半隻小辣雞煲, 唔算太辣, 但係就好惹味, 出嚟嗰陣時候大約半成熟, 自己煮多陣, 半隻雞份量都算唔錯, 兩個人食啱啱好. 前菜就嚟咗個椒鹽粟米, 第一次見, 估唔到粟米甜味同埋椒鹽嘅脆辣可以融合得幾好, 必試. 又叫咗個響鈴新鮮炸出嚟卟卟脆. 跟住其他餸菜包括韭菜餃, 牛皇細拼盤, 羊肉卷, 蔬菜籃. 其實兩個人食唔使食咁多嘢, 嗰啲菜因為佢個牛拼盤同埋蔬菜藍都超大份, cp值爆燈. 講返啲嘢食先, 除咗個人覺得羊肉捲比較蘇之外, 其他嘢食都十分出色. 我都好欣賞韭菜餃, 比得上出面專賣餃子嘅舖頭. 另外牛拼盤有八款部位, 新鮮有牛味, 我最鍾意嘅滑牛好加咗隻生蛋黃. 樓面需要得兩個人, 但係我得佢哋服務態度絕對比得上高級餐廳. 有禮貌, 就會主動過嚟幫你處理個雞煲, 十分滿意!
2021-04-19 77 浏览
元朗有質素既雞煲比較少,網上見到新開左一間用印度魔鬼辣椒做嘅雞煲,見疫情好返少少,當然要約班朋友出嚟試吓啦!係Yoho 附近,西鐵站行過嚟都係幾分鐘,非常方便!先來一份蜜椒招薯仔牛柳粒,甜中帶辣,非常開胃!花膠生炒雞煲,睇佢好似冇乜紅油色,以為冇料到,自問都食得辣,點知少辣都辣到頭殼頂出汗🤣🤣呢隻辣唔會過油,而且辣味會好快過,湯底仲有好香藥材味!(食完唔會成晚都覺得口渴)牛皇拼盤用上牛吊龍,牛小排,牛胸油,封門柳,牛臉頰,新鮮滑牛,牛筋丸,牛脷等等,四百多元一份,平均除翻開都係幾十蚊一份,去街市買都唔止,牛小排肉紋靚,重牛味,牛胸油淥幾秒就食得!牛筋丸非常有驚喜,瘋狂爆汁!新鮮手包韭菜餃子,皮薄料多!鮮炸響鈴,新鮮爽脆,吸湯和作為小食都一流。紙豆腐,第一次叫來食,非常薄嘅炸腐皮,吸湯一流,口感過癮!值得一讚,職員服務好好,每次加湯都會幫你隔走煲上面嘅油,非常細心!如果要食好辣嘅雞煲,市面上通常都好油,呢度用上印度魔鬼辣椒,加上檸檬香料,唔會過油,味道仲好夾,人均300算很不錯吧!
係Yoho 附近,西鐵站行過嚟都係幾分鐘,非常方便!

先來一份蜜椒招薯仔牛柳粒,甜中帶辣,非常開胃!

牛皇拼盤

牛筋丸非常有驚喜,瘋狂爆汁!

新鮮手包韭菜餃子,皮薄料多!
鮮炸響鈴,新鮮爽脆,吸湯和作為小食都一流。

紙豆腐,第一次叫來食,非常薄嘅炸腐皮,吸湯一流,口感過癮!

2021-04-15 57 浏览
🔎再來一煲 (元朗)元朗有間雞煲係雞地條巷仔度 有個變態辣度係用印度魔鬼辣椒🌶️我自問就唔敢挑戰啦😂食得好辣嘅朋友可以去挑戰下醬料基本嘅都有 有個比較特別嘅係個辣XO醬 係店家自己炒嘅 建議加嚟試吓😋🔹魔鬼雞煲(半隻) $198前排食辣食到胃痛🤣我都係乖乖地食返微辣算了半隻嚟講都夠2個人食 雞肉仲好嫩 惹味得嚟又唔會好咸好口乾 微辣都岩食 因為會愈煮愈辣🔹 牛皇拼盤(細) $348牛吊龍,牛小排,牛胸油,封門柳,牛臉頰,新鮮滑牛,牛筋丸,牛脷扥見到好多未聽過又未食過嘅名 當中牛胸油就最特別 淥一淥就即刻縮埋一舊 口感幾似脆肉鯇另外滑牛都幾好味 碌完都仲好嫩 好大塊牛啖啖肉 另外牛筋丸都比想像中多汁🔹即炸響鈴 $32🔝出街打邊爐必備材料之一 即炸同買現成嘅真係差好遠 又薄d又脆d 即食可以配甜酸醬 又幾好味架喎 當然你都可以淥返一秒先食 一樣好味🔹韭菜餃 $38餃子有3款 我鍾意一定係韭菜餃 淥完之後勁通透🔹蔬菜籃 $58有4款菜 岩哂樣樣都想食但又唔想嗌幾份 吸哂d汁最辣係食菜🤣🔹椒鹽粟米 $68呢個係小食類嚟 除咗打邊爐食材仲有即食小食揀 都係d大路小食🔹汽水 $12/罐📝醬介$12/
🔎再來一煲 (元朗)

🔹魔鬼雞煲(半隻) $198

🔹蔬菜籃 $58

🔹椒鹽粟米 $68

🔹汽水 $12/罐
📝醬介$12/位;另有加一服務費
而家優惠價8點前入座全單88折、8點後仲有78折、外賣仲做緊8折!

📍元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下47號舖
🍴搵返相關地區👉🏻 #90sfoodieshare_元朗#食在元朗
2020年什麼事情都可以發生,自助餐、火鍋、藥膳羊腩煲一樣可以外賣!為了合法聚餐,外賣了清宮羊腩煲六人餐一起共渡佳節。 湯底用藥材, 藥膳味不帶苦澀, 即使一邊滾,藥味也不會濃烈刺鼻,羊腩炆得好腍又唔韌,份量足唔使爭食,值得一讚邊爐多數主打牛肉,質素ok。黑毛豬肉片好有豬味,非主打都好有質量 手工餃子好食,用料新鮮,唔係超市雪藏嗰啲可媲美。 牛筋丸幾特別,手打烏冬新鮮煙韌。 其他套餐內的熟食,鴨腎,牛柳粒,鳳爪都冇交行貨。下次可以試個雞煲, 邊爐最好就係堂食, 希望香港人唔洗再等好耐啦
2020年什麼事情都可以發生,自助餐火鍋、藥膳羊腩煲一樣可以外賣!

,值得一讚

下次可以試個雞煲, 邊爐最好就係堂食
, 希望香港人唔洗再等好耐啦
清宮羊腩煲
外卖送餐
清宮羊腩煲
2020-12-17 154 浏览
友人介紹下第一次嘗試呢間再來一煲😃路痴既我搵左陣先響巷仔搵到呢間小店疫情關係買左雞煲同響玲返屋企慢慢食,味道唔錯,唔會太咸而且🐥入味同滑,份量都幾多下,兩個人食加埋菜已經好飽,其待下次會試埋其他食物😃😃
友人介紹下第一次嘗試呢間再來一煲😃
路痴既我搵左陣先響巷仔搵到呢間小店
雞煲(1隻)
2020-12-16
10 分钟 (外卖自取)
雞煲(1隻)
2020-11-15 346 浏览
今次同一大班機友嚟到元朗食雞煲,有招牌魔鬼辣雞煲,可選大中小辣🌶️仲有養生系列嘅藥膳醉雞煲、胡椒豬肚雞煲同椰子雞煲✨隔離枱揀咗大辣雞煲🌶️ 🌶️ 🌶️佢地食哂譚仔大辣之人🥵試咗一小啖, 已經辣到我跳起+打嗝😳我地枱就揀咗養生胡椒豬肚雞煲😙湯雞煲嚟咖,胡椒煲煲吓都浸出胡椒辣味,開胃得嚟唔會辣到飛起。🍗雞肉都幾大份,同埋唔會好韌,煲耐咗都仲咬到🤣🥩是日精選:澳洲手切肥牛 入口即溶,好高質嘅牛!🥩極品安格斯雪花肥牛 $288 脂肪比例超均勻der🛎️即炸黃金響鈴 $38 店員見我地有選擇困難症, 向我地推薦即叫即炸響鈴!不得了!超大個響鈴,同一盒買返屋企打邊爐個D完全2個Level,放落煲度淥嘅時候,有炸炸聲,因為即炸響鈴仲有啲油喺裡面,放落滾水度就炸炸聲🤪超正🍮紙豆腐 $28 我喺Menu見到紙豆腐先咖!上枱時紙豆腐喺圈埋咁幾特別🤪隔離枱都好好奇,店員話一淥就食得,淥一淥就變軟,食落比腐皮厚啲,🧆極上牛筋丸 $68一份8粒 嘩!牛筋丸超彈牙,彈牙到我地要叫多一碟😂🧀牛肉芝心丸 $48 半份4粒 好少可食到牛丸喺芝心🧀🥟手工白菜餃 $38 淥熟後,個皮變得好透明,夠哂大舊😝.環境方面枱底位置比較少,對

🍗雞肉都幾大份,同埋唔會好韌,煲耐咗都仲咬到🤣

🥩是日精選:澳洲手切肥牛 入口即溶,好高質嘅牛!
🥩極品安格斯雪花肥牛 $288 脂肪比例超均勻der
即炸響鈴

紙豆腐

🧀牛肉芝心丸 $48 半份4粒 好少可食到牛丸喺芝心🧀
🥟手工白菜餃 $38 淥熟後,個皮變得好透明,夠哂大舊😝
環境方面枱底位置比較少,對腳唔喺幾伸得直, 每枱之間有透明膠隔開都OK。
因為一大班人關係所以無咩點影到相,部份照片由朋友們提供😙
即炸響鈴
2020-11-13 150 浏览
花款好多,有雞煲 烤魚 羊腩煲食。特別推薦胡椒豬肚雞,廚房師傅行出來同我地講話湯底係煲左好耐既。好適合我地甘樣一家大細食。第一步要飲左湯先,真係好好飲。仲有超大杯既珍寶檸檬茶,超正。

2020-11-12
  • 胡椒豬肚雞煲