2020-01-09 334 浏览
we had a large group of people to dine there so the staff arranged a long table for us. the staff were very friendly and kind. there are a lot of food choices and the food was fresh especially for the meats!!! we enjoyed the dinner there and celebrated my friend's birthday there.Love the special drinks they offered. We ordered wolfberry chrysanthemum tea which can 明目、清热。菊花茶味浓郁!又有真圆肉,边饮边食~有咬口~the pickled cabbage and pork hot pot allowed us to add more cabbage and pork for free! And the quality of

Love the special drinks they offered. We ordered wolfberry chrysanthemum tea which can 明目、清热。菊花茶味浓郁!又有真圆肉,边饮边食~有咬口~the pickled cabbage and pork hot pot allowed us to add more cabbage and pork for free! And the quality of these was good
2019-11-04 1984 浏览
作为吃货一枚嘅我当然要去「捐窿捐罅」搵美食医下个肚啦👣而讲到美食又点可以唔去人气热点尖沙咀棉登径 8 号呢🤗今次我就去左主打养生台式火锅嘅养心殿到食野😚😚😚叫左手工丸类拼盘🍢饺子拼盘🥟杂锦蔬菜盘🥬稻庭乌龙面、宽粉条🍜手工丸食落好弹牙,同机造嘅丸简直不可比较,极上雪花肥牛🐮配埋麻辣锅🌶真系食到好爽,打完边炉除左饮可乐,楩系要饮多杯自家制冲绳黑糖乌梅汁🍹杞子菊花圆肉露下火,但个人认为杞子菊花圆肉露好饮啲
2019-10-13 1244 浏览
赞1. 夥计好醒目,落单上菜都自动波,唔错2. 上菜超快,咁先系架嘛,有啲火锅店都唔知点解慢吞吞咁弹1. 汤底实在系淡而无味,美人汤比新开时退步左好多好多,麻辣汤底系无麻香既,唔接受2. 配料实在系唔值呢个价,牛肉饺子好难食!实到成旧石咁,猪肉系有啲臊味,难食

1. 夥计好醒目,落单上菜都自动波,唔错
2. 上菜超快,咁先系架嘛,有啲火锅店都唔知点解慢吞吞咁

2019-10-01 1039 浏览
好钟意黎打边炉因为佢地汤底特别 又足料食材一定最新鲜以前食过麻辣同其他养生锅今次试下酸菜白肉锅入面既酸菜同猪肉都好足料猪肉好薄片好入味另外火锅料就叫左嘉美农场鸡肉蟹籽墨鱼滑白玉萝卜莴荀雪花一口肥牛粒嘉美农场鸡肉好嫩滑煲耐左都唔会肉质变硬雪花一口肥牛粒卖相好靓肥瘦有致提议落去滚几滚就可以食唔使煲咁耐蟹籽墨鱼滑又系我每次必叫非常弹牙 又索哂d汤好味道另加赞佢地既自家制杞子菊花圆肉露非常足料 饮完觉得好滋润又唔太甜好过饮其他冇益既饮品
好钟意黎打边炉

非常足料 饮完觉得好滋润
又唔太甜
好过饮其他冇益既饮品
2019-09-04 999 浏览
最爱打边炉养心殿❤️每次黎都一定系叫麻辣锅🌶辣度可以自己选择👍🏻我每次都会叫小辣🌶如果唔够辣可以叫店员再加辣🌶🌶🌶麻辣锅入面已经有鸭血👄仲可以免费再添加👍🏻👍🏻钟意食鸭血既朋友 食鸭血都可以食到好饱😂另下叫左手切牛肉细 炸午餐肉 黑柏叶 响铃鲜虾滑 韮菜饺😎牛肉一向都好食🤘🏻炸午餐肉比较咸🙊虾滑同韭菜饺都必点😍黑柏叶好快熟 烚一烚就要食如果唔系会好硬😂最後一定要叫返个寛粉条🍜配麻辣汤真系好好好正 👻好入味🥳🤩无论食到几饱最後都一定要叫宽粉条😏好出色👍🏻🤩
最爱打边炉养心殿❤️
配麻辣汤真系好好好正 👻好入味🥳🤩
无论食到几饱最後都一定要叫宽粉条😏
好出色👍🏻🤩

2019-08-29 839 浏览
补身火锅店好友一直很喜欢 养心殿打边炉。 刚刚她知道我很喜欢药材汤底, 邀约我一起试试尖沙咀间分店宁晨养生锅女人唔补好易老,我哋两个中女都好明白所以一定要叫这个川芎白芷圆肉乌鸡鱼头火锅底补补主菜前都可以先饮返两碗浓浓补身汤甜不辣第一次食这个小吃,有点似炸鱼饼或虾饼的口感, 点上小小茄汁,可以当火锅前的前菜炸午餐肉又是可以另一个当餐前小食的菜这样厚的午餐肉一定在其他火锅店找寻不到的手切牛肉牛肉味极浓,配上浓郁的火锅汤底,任何调味都不需要落已经很够味脆炸响铃看落厚身又粗还以为会硬绷绷,但滚 30秒已经淋晒入味, 食多两嚿都唔会觉得滞蛏子皇海鲜最紧要新鲜, 大大只的蛏子皇, 一分钟已经熟透,很鲜味什锦蔬菜盘真系冇得输,粟米,杂菇 ,菜都有两款, 又有青葵, 最重要全部都很新鲜洗得也很乾净。自家制冲绳黑糖乌梅汁酸酸咪咪又大渣 ,抵饮
补身火锅

宁晨养生锅
女人唔补好易老,我哋两个中女都好明白
所以一定要叫这个川芎白芷圆肉乌鸡鱼头火锅底补补

这样厚的午餐肉一定在其他火锅店找寻不到的

手切牛肉

脆炸响铃

蛏子皇
海鲜最紧要新鲜, 大大只的蛏子皇, 一分钟已经熟透,很鲜味

什锦蔬菜盘

自家制冲绳黑糖乌梅汁
酸酸咪咪又大渣 ,抵饮

2019-08-01 701 浏览
夜晚收工同几个同事去左棉登径呢间火锅店,夜晚9:30有7折好抵,除左海鲜同啤酒外其余都有折,食物新鲜,牛肉好好味,叫左个盐酥鸡粒好正送啤酒一流不过份量好多,4个女仔都食唔哂,叫左个一半养生锅汤底够滋润养颜,入面汤底内有材料、蜂巢豆腐好入味,另一边叫左麻辣汤底,越食越辣不过好正,因为我超钟意食辣叫左麻辣鸭舌都好正、虾滑各丸类都ok,不过无我最钟意食既支竹、每次打边炉我食好多支竹所以叫左个台湾豆皮,超入味因为系地牢,餐厅会有wifi提供够贴心
所以叫左个台湾豆皮,超入味
因为系地牢,餐厅会有wifi提供够贴心
2019-07-24
  • 即炸脆响铃
  • 鲜豆皮
  • 极上雪花肥牛
  • 千层冻豆腐
  • 黑松露虾丸
2019-07-30 539 浏览
今日去左食晚饭 你都知佢不单止冇比茶 浆料亦都冇提供 到买单嘅时候 佢竟然又收我茶芥 我好奇一问你哋同事都冇比茶我你望吓枱面都冇茶点解仲要收茶界 佢就答我我哋冇比茶你但系我哋都会照收茶界钱 我觉得好莫名其妙罗 有乜理由咁样答我 服务态度又差 真心嗰句尖沙咀大把打边炉啦 同埋有闭路电视 店员都可以查返佢哋自己员工真系冇俾个我哋 佢个麻辣锅劲多味精 食完超口渴 因为我哋坐房嘅关系所以叫服务员都系禁钟 但系禁极都无人应 我觉得比咁嘅价钱咁嘅质素同埋服务态度真系非常差
2019-07-14 763 浏览
谂住话同同事farewell, 开开心心咁一大班人打边炉,见呢度又可以唱k 咁创新,一入到去,成阵厕所的气味,原来厕所同K房好似本地k场咁同一间房,但点解人地K场啲房唔会咁,呢度又会咁?试谂谂当你系一个连电话收唔到既地牢位置,肥牛同埋汤味两种一啖砂糖一啖_既情况下打边炉,会系一种咩野既境界?个汤同野食几好味都无用啦,其实食过将军澳分店,卫生真黎讲真系比呢一间好得多多声,下次都系正正经经去唱k了,唔好贪一鸡两食好了
2019-07-11 383 浏览
朋友介绍第一次黎呢度食火锅,其实见呢度越开越多分店,都知应该唔会太差,估唔到有惊喜,样样食物都新鲜好味,汤底更是一绝,一连饮左两碗宁神养生汤,好足料,赞!有半只乌鸡,药材也很出味,有诚意的汤底!👍
2019-07-10 316 浏览
喜欢养心殿的我真的想每间分店也试试。初到尖沙咀 位於棉登径 这间分店 宁晨养生锅 够晒足料,净系饮汤都饮饱因为汤底是有川芎 ,圆肉,鱼头还有竹丝鸡 ,喜欢中药药材味的这个一定一定要试手切肥牛(细份)一上碟 已经觉得好靓无论切割方面和质地。食落一啲也不简单,薄薄的,但超浓牛味即炸脆响铃点解好似比之前粗碌咗呢! 但只需滚滚15秒已经淋晒即炸五餐肉又是我的必食之选,平常火锅店吃午餐肉总觉得很不化算,但养心殿的午餐肉切得厚厚,又经过炸,肚饿一族可以即食。黑松露丸/云吞/韮菜饺最出众的是黑松露丸, 黑松露的香味 从丸子里爆发出来

手切肥牛(细份)

即炸脆响铃
点解好似比之前粗碌咗呢! 但只需滚滚15秒已经淋晒

即炸五餐肉

黑松露丸/云吞/韮菜饺
最出众的是黑松露丸, 黑松露的香味 从丸子里爆发出来

2019-07-08 433 浏览
又黎食养心殿,尖沙咀呢间养心殿好就脚,系尖东站出,k11行几分钟就到,十分方便。叫左个宁神养心锅,好大锅,d汤非常香甜。$168的汤底入面仲有鸡及鱼,好足料,十分抵,仲好好饮。d鸡好香好滑,跟汤饮好好味。其实食完d鸡同鱼都已经饱饱地,个汤底入面好足料,绝对值168元。👍饮完汤就打边炉,叫左雪花肥牛,蟹籽墨鱼滑同菜。霜降雪花肥牛,入口牛肉味浓郁,食落口感很好味。墨鱼滑十分弹牙及鲜甜,食到非常饱😁

饮完汤就打边炉,叫左雪花肥牛,蟹籽墨鱼滑同菜。

霜降雪花肥牛,入口牛肉味浓郁,食落口感很好味。

墨鱼滑十分弹牙及鲜甜,食到非常饱😁
2019-07-03 365 浏览
「养心殿」特色之一就系汤底,我拣左「养生锅」,菜单上写有名贵药材及人参,好吸引呀。而汤底真系好足料!坚有好多药材同人参,感觉几滋补养生,女生推介!手切牛肉牛肉味重而有咬口,好食!台式火锅当然要试佢地另一特色:手工野,佢有手工丸同埋手工饺,我点左手工黑松露虾丸,弹牙爽口,好重黑松露味,不错!推介厚脂黑毛猪梅花肉,唔系cheap cheap猪肉,油脂均匀多汁!食物吸收哂充满人参甘香既汤,好够味,全程冇沾酱料!

2019-07-03 362 浏览
今晚夜来到了棉登径的养心殿😋一来到就点了两款$188的美人与养生汤底有乌鸡的美人汤底带有阵阵香气扑鼻的药材味,另一款养生汤,喝一口也完全是另一境界,一个字:正。因为实在是嚐过便知龙与凤~P.S.养生汤也有少量鸭血另外点了猪天梯(不过最後没货也没有人来跟我们说一声,有点失望)除此之外,其他都很好吃!也来得齐!看照片便知道食物的质素很好🧐👍🏼不得不赞有厚切午餐肉 也有新鲜冰菜,最後更追加了一份🤤最後记录一下位置有滴水问题 虽然不是直接影响到食物摆放的位置 但也建议尽快处理一下吧 谢谢
今晚夜来到了棉登径的养心殿😋
一来到就点了两款$188的美人与养生汤底

除此之外,其他都很好吃!也来得齐!
看照片便知道食物的质素很好🧐👍🏼
不得不赞有厚切午餐肉
也有新鲜冰菜,最後更追加了一份🤤

2019-06-26 265 浏览
唔系猛龙唔过江,绝对可以用於养心殿!据知养心殿有好多间分店,而我同朋友去咗尖沙咀呢间。一年四季都打边炉既我地决定今次要试下特别汤底!美人锅同养生锅都好似好出名,由於朋友已经食过美人锅,所以今次试下养生锅啦!汤底未黎,可以自己出去准备一下酱汁呢度既鼓油带有少少甜味,就算唔加其他配料都合适!登登登登!养生锅到!原对货真价实,大量人参和其他药材,入面有豆腐及鸭血「邪恶」午餐肉又点可以少呢~外层脆卜卜,入面肉质细腻,口感结实。朋友说这里的肉类很好食,於是点了手切牛肉及御选梅花猪手切牛肉(细份):几秒就可以,刚刚好御选梅花猪:薄薄一片,不会韧还点了些云吞及蔬菜云吞:虾肉弹牙冰菜及水莲:爽口,但切记不要落太耐
唔系猛龙唔过江,绝对可以用於养心殿!
据知养心殿有好多间分店,而我同朋友去咗尖沙咀呢间。
一年四季都打边炉既我地决定今次要试下特别汤底!
汤底未黎,可以自己出去准备一下酱汁

呢度既鼓油带有少少甜味,就算唔加其他配料都合适!

朋友说这里的肉类很好食,於是点了手切牛肉及御选梅花猪
手切牛肉(细份):几秒就可以,刚刚好

御选梅花猪:薄薄一片,不会韧

还点了些云吞及蔬菜
云吞:虾肉弹牙
冰菜及水莲:爽口,但切记不要落太耐

• 御选梅花猪
  • 炸午餐肉