2020-02-07 2952 浏览
今日同女朋友早左一齐出旺角食lunch, 行到琼华中心见到上面有火锅放题,见个肚又饿饿地,於是就冲左上去睇下有无位一出lift就见到铺头,好彩时间尚早,唔算太多人,唔洗等位就可以入去坐低左之後先发现原来可以食足三个钟头,可以慢慢食,所以我地坐低左再慢慢拣汤底同睇下有咩食,睇个餐牌都有好多野可以任食,有d要用app落单,而有d就可以出去拎当然我就第一时间睇下出面有咩食,见到自助区分开左唔同既部分,有火锅配料、甜品,甚至寿司都有,寿司仲要系细细旧,唔怕食几旧就饱,加上好精致系自助区拎左少少野食返去之後,刺身就到喇,一开始俾既份量唔系太多,因为食完之後可以再叫过。刺身睇落好新鲜,三文鱼好厚切,仲有我最钟意既虎虾添!!贝类海鲜就好爽口,甜虾就够晒弹牙食完刺身店员就拎左火锅黎,系我地叫既蕃茄龙虾汤底,汤底里面有好多蕃茄同洋葱,仲有龙虾既香味,净系汤底已经好吸引再加埋店员送上牛肉同海鲜,我地已经即刻忍唔住渌黎食。牛肉渌左一分钟就已经熟晒,因为好薄切既关系,所以好似入口即融,但口里面有浓烈既牛肉味。至於海鲜,同刺身一样全部都好新鲜,特别系贝壳类,食落口完全无沙,仲隐约食到海水味添!!食完肉类同海鲜原

食完肉类同海鲜原来仲可以无限encore,食完已经饱到讲唔到野
2019-11-16
呢几日日天气又冻返肚仔饿就好想打边炉之前食黎食去都系日式个d今次想试返港式d既见到旺角呢间好似几多选择价钱合理仲有得食三个钟唔洗咁赶就决定试下喇餐厅环境好阔落一入黎左右边都有一排自助区我地拣左寿喜烧同泡菜汤底餐厅首先会上一个刺身盘海鲜盘同一碟澳洲和牛除左和牛,原只扇贝同鲍鱼,食完全部都可以再encore。海鲜盘就有虾,帆立贝,扇贝,象拔蚌,鲍鱼同鱿鱼。难得打边炉竟然会有鲍鱼,食落新鲜爽滑。刺身都好多款,有三文鱼,甜虾,牡丹虾,鲍鱼片,希灵鱼,带子带子几鲜甜,应该系高级货食完我地又加点左赤贝,马刀贝,鲷鱼,质素几好无腥味之後我地又点左圣子,生蚝同手打墨鱼丸,生蚝唔错,一啖一只好满足,墨鱼丸大大粒好食。碟澳洲和牛睇落好靓又唔肥记住唔好洽咁耐呀肉味香浓如果都系无限任食就好啦讲返出面自助区呢有好多款丸类可以拣又有新鲜鲩鱼片大家可以试下黑松露丸同麻辣丸之前都未试过另外有几款熟食俾大家拣天妇罗新鲜炸好脆仲有原只烧大虾连炸馒头都有最惊喜既系之後竟然有椒盐濑尿虾,而且好大只,忍唔住食左四只咁多肉质结实另外一边自治区就有好多款蔬菜可以拣又有沙律同好多款甜品不过我地留肚要试港式奶茶味雪糕呢款雪糕出面未见过
呢几日日天气又冻返

一入黎左右边都有一排自助区
我地拣左寿喜烧同泡菜汤底
餐厅首先会上一个刺身
海鲜盘同一碟澳洲和牛
除左和牛,原只扇贝同鲍鱼,食完全部都可以再encore。

刺身都好多款,有三文鱼,甜虾,牡丹虾,鲍鱼片,希灵鱼,带子
带子几鲜甜,应该系高级货
食完我地又加点左赤贝,马刀贝,鲷鱼,质素几好无腥味

碟澳洲和牛睇落好靓又唔肥

另外有几款熟食俾大家拣
天妇罗新鲜炸好脆
仲有原只烧大虾
连炸馒头都有
最惊喜既系之後竟然有椒盐濑尿虾,
而且好大只,忍唔住食左四只咁多
肉质结实

另外仲试左菠萝椰子味同抹茶味雪糕
一样几好食
呢度真系一次过满足晒放题自助餐同打边炉既三个愿望
2020-02-06 1133 浏览
今时今日,食火锅放题,食物质素一定要好,上菜快,又坐得舒服,食到饱一饱,先至开心。今次既放题材料好好,肥牛实在是火锅不能缺少的一部分,这里用既电话QR code下单,食物种类相当相当多,一般牛肉、豚肉外,海鲜都是非常正。美国肥牛,牛肩胛等,一睇颜色就知新鲜,而且食落浓浓的牛味,爽!肥瘦分明的牛肉煮一煮就已经可以食了。豚肉都一样不错。海鲜好多款!鲍鱼,帆立贝、鲜海蚬、海虾、蛏子、鱿鱼、东风螺。真系全部都好新鲜。新鲜的海鲜是爽口、鲜甜。我今日叫既寿喜烧汤底就正好简单调味,食出海鲜鲜味。蛏子,蚬是任叫,系大大只,而且肉爽清甜。真系海鲜食到饱。 刺身方面,三文鱼、甜虾、希灵鱼。估唔到火锅的同时,可以食到咁多唔同既日本食物,而且相当好味。外面丸类,菜类都一样好多。另外,外面还有自助吧食物饮品任饮任食,在等食物的同时,一样系好好食。而且款色多多,如果一大班朋友,冻盘有虾有青口,喜欢卷物炸物就岩晒。花之恋、蟹子炸虾卷、加州卷、火焰三文鱼寿司等 ,炸物有南瓜天妇罗、章鱼小丸子、炸虾天妇罗、牛柳串等,全部都好正。仲有甜品添,雪糕,蛋糕等等。食饱後,再来雪糕实在正。加上店内枱之间有相当空位,所以坐得好舒服
今时今日,食火锅放题,食物质素一定要好,
上菜快,又坐得舒服,食到饱一饱,先至开心。

肥瘦分明的牛肉煮一煮就已经可以食了。豚肉都一样不错。

海鲜好多款!
刺身方面,三文鱼、甜虾、希灵鱼。
外面丸类,菜类都一样好多。

仲有甜品添,雪糕,蛋糕等等。食饱後,再来雪糕实在正。

加上店内枱之间有相当空位,所以坐得好舒服,冷气抽风都十分好。大家都食得好开心
2020-02-05
2020-05-19 0 浏览
今晚去咗食放题,食到超级饱!行到上餐厅好热,即刻拎饮品,选择好多,最重要系啤酒梅酒都有先来海鲜拼盘:分量唔算好多,鲍鱼同埋大蚬最好味 煮完都好大只,冇乜缩水㗎 仲有刺身拼盘,食完唔够有啲项目可以追加,例如我哋至爱嘅带子出面有啲食物自己拎,有各式寿司。打边炉最重要就系食肉!猪肉同牛肉都切得好薄,渌几秒就食得亦有海鲜可以点,我最锺意生蚝,仲要可以冇限encore~出面又有一个雪柜放咗打边炉食物,各款嘅丸、乌冬、蔬菜。。。样样都有最後当然要食甜品,怀旧啫喱一定要食
今晚去咗食放题,食到超级饱!
行到上餐厅好热,即刻拎饮品,选择好多,最重要系啤酒梅酒都有

先来海鲜拼盘:

分量唔算好多,鲍鱼同埋大蚬最好味

煮完都好大只,冇乜缩水㗎

仲有刺身拼盘,食完唔够有啲项目可以追加,例如我哋至爱嘅带子

出面有啲食物自己拎,有各式寿司

打边炉最重要就系食肉!
猪肉同牛肉都切得好薄,渌几秒就食得

亦有海鲜可以点,我最锺意生蚝,仲要可以冇限encore~

最後当然要食甜品,怀旧啫喱一定要食

2020-05-18
  • 刺身
  • 甜品
  • 生蚝
  • 牛肉
  • 寿喜烧汤底
2020-05-18 0 浏览
呢间系旺角嘅放题装修几靓,好乾净坐得好舒服,环境比我第一印象已经好好所有酱料,饮品,丸同蔬菜,仲有甜品雪糕都系自助入座先落汤底,拣咗好啱碌牛肉嘅寿喜烧好多时寿喜烧汤底食到尾都会好漏但呢度唔会都仲系好清甜一黎先上海鲜拼盘再嚟就系刺身呢度啲刺身质素唔错三文鱼肥美,甘虾大只爽甜连我平时好少食嘅希灵鱼,都唔错唔会好似其他放题咁有腥味呢碟M5和牛系送嘅好贴心咁有肥同有瘦但之後可以任叫嘅牛都唔差仲有两款拣肩胛牛同肥牛肉质以放题黎讲算高质!值得encore!除咗刺身同肉系任点之外仲拎咗啲丸返黎,选择都多同特别左上角叫元贝烧,咬落口感好似瑶柱,一梳梳咁!几好食!前面嘅系叫麻辣小笼包咬落出面似鱼蛋,入面系包住麻辣味嘅肉食嘅时候小心热!另外冇影到系手打墨鱼丸,食落劲多墨鱼,口感极好!仲点咗堆炸物上枱时好惊喜冇谂过放题食到嘅炸物个样咁靓我叫咗天妇罗金菇同埋粟米芯都系一般放题少有嘅两样都好好食,都encore咗一转!新鲜炸起,个皮好薄脆反而烧物就一般,可略过出面拎嘅烧三文鱼同?竹夹鱼合格有余另外值得一提嘅系佢嘅蔬菜摆得整齐乾净有多款菇拣唐山菜系好清甜好靓饮品除咗一般汽水,茶仲可以点清酒梅酒我就拣咗呢款第一次见
呢间系旺角嘅放题装修几靓,好乾净
坐得好舒服,环境比我第一印象已经好好
所有酱料,饮品,丸同蔬菜,仲有甜品雪糕都系自助
入座先落汤底,拣咗好啱碌牛肉嘅寿喜烧
好多时寿喜烧汤底食到尾都会好漏
但呢度唔会都仲系好清甜
一黎先上海鲜拼盘

再嚟就系刺身
呢度啲刺身质素唔错
三文鱼肥美,甘虾大只爽甜
连我平时好少食嘅希灵鱼,都唔错
唔会好似其他放题咁有腥味

呢碟M5和牛系送嘅
好贴心咁有肥同有瘦

但之後可以任叫嘅牛都唔差
仲有两款拣
肩胛牛同肥牛
肉质以放题黎讲算高质!值得encore!

除咗刺身同肉系任点之外
仲拎咗啲丸返黎,选择都多同特别
左上角叫元贝烧,咬落口感好似瑶柱,一梳梳咁!几好食!
前面嘅系叫麻辣小笼包
咬落出面似鱼蛋,入面系包住麻辣味嘅肉
食嘅时候小心热!
另外冇影到系手打墨鱼丸,食落劲多墨鱼,口感极好!

仲点咗堆炸物
上枱时好惊喜
冇谂过放题食到嘅炸物个样咁靓
我叫咗天妇罗金菇同埋粟米芯
都系一般放题少有嘅
两样都好好食,都encore咗一转!
新鲜炸起,个皮好薄脆

反而烧物就一般,可略过

出面拎嘅烧三文鱼同?竹夹鱼
合格有余

另外值得一提嘅系佢嘅蔬菜
摆得整齐乾净
有多款菇拣
唐山菜系好清甜好靓

饮品除咗一般汽水,茶
仲可以点清酒梅酒
我就拣咗呢款第一次见嘅饮品
讲到好健康咁,饮黎减低下自己食放题嘅罪恶咁
前面嘅豆腐雪糕好正,唔会太甜,豆腐味浓

最後仲攞咗d忌廉泡芙,好味道!

总结环境清洁乾净,服务周到
系旺角难得既坐得舒服,食物质素又好嘅放题
2020-05-13 0 浏览
最近好少出去食嘢难得朋友生日所以就决定出去食好嘢因为又想食放题又想食打边炉所以搵咗呢间又有得打边炉又有得食放题嘅八幡屋涮涮锅一次过满足两个愿望餐厅环境阔落坐得舒服刺身海鲜火锅之盛宴放题 $268@原来呢个放题仲可以食三个钟真系好正慢慢坐唔驶赶住食首先会送上一份刺身拼盘同埋一份海鲜刺身拼盘有赤虾 珍宝带子 希灵鱼 鲍片 赤贝 三文鱼 荣螺 马刀贝刺身每款都好新鲜 个赤虾真系好好食 大大只咬落啖啖肉 好鲜甜 Encore咗好多次 带子都好大粒又新鲜边炉拣咗寿喜烧汤底 见平时好似比较少机会食到海鲜有日本广岛蚝 象拔蚌 海虾圣子 蚬 青口 鲍鱼 海螺 带子可以scan QR code 落单除咗海鲜刺身仲有唔同嘅肉类 烧物 天妇罗等等另外仲有自助区 可以自己拎唔同嘅丸类 蔬菜 寿司 菇类 雪糕 饮品极尚m5和牛和牛分量都几充足 雪花几靓饮品仲有啤酒 清酒同埋梅酒免费任饮 啱晒锺意饮酒嘅人放题嘅 天妇罗 烧物都系即整嘅热辣辣雪糕仲有多款特别嘅口味例如港式奶茶 冲绳海盐系出面买唔到嘅几特别可以一试
最近好少出去食嘢

极尚m5和牛
和牛分量都几充足 雪花几靓

饮品仲有啤酒 清酒同埋梅酒免费任饮 啱晒锺意饮酒嘅人

放题嘅 天妇罗 烧物都系即整嘅热辣辣

听朋友讲八幡屋放题呢排做紧第二位半价!同男朋友猫冲去试下,放题食得太多,谂住来来去去都系果几味,点知呢间有惊喜!细心位做得几好,职员一开始为每位客人量体温,提示客人出去自助食物时记得戴口罩!门口仲有洗手液比客人使用,周围环境都坐得好舒服阔落。见到职员为每个卡位都进行清洁消毒!值得再赞。因为个牛肩胛好嫩滑又有牛肉味!几款牛肉都好好食!牛肩胛最高分,出边放题好少见。虽然有点薄切,不过入口即溶,牛味香浓!男朋友全力食牛肩胛,已经回哂本🤪第二不得不赞个汤底,加$20嗌左个鸳鸯汤底,猪骨浓汤和沙嗲,沙嗲汤底好正,见到用左海量粗粒花生碎调味煮出来,有heart!猪骨汤也是骨胶原丰富的,饮头啖汤很满足😍加汤环节都是认真系汤,不是加水呀!唔会沟淡个汤!打边炉最重要系‘汤底’! 下次要试埋麻辣再追加猪骨汤。讲返食物,刺身盛宴卖相都几靓,仲有两只大虾好鲜甜,其他刺身都几好味。最幸福是任饮hoegaarden白啤酒, 日西甜品选择多,仲有儿时回忆啫喱杯!寿司都有几款任食,蔬菜部都整得唔错!岩晒我呢啲扮减肥既女仔,其实日日疯狂食。海鲜拼盘都有八款,全部是新鲜上碟,由於现场食材众多,我即场烹煮了一个海鲜杂菜猪骨

海鲜拼盘都有八款,全部是新鲜上碟,由於现场食材众多,我即场烹煮了一个海鲜杂菜猪骨汤,男朋友饮到想take away了。

预计好快心思思又想再来八幡屋涮涮锅了!😻
2020-05-04 242 浏览
八幡屋涮涮锅 星期日午市$288+10% 3小时午市嚟计 都有更多选择还好有优惠 3人行免1位 要收番加一用期待嘅心情 系有失望嘅用手机点食物 选择种类唔算丰富……冇提供羊鞍 牛舌 天妇罗~冇罗(炸虾) 炸茄子好好味点餐牌 好几款食物都冇货(冇: 吞拿鱼 希灵鱼 马刀贝 蛏子 鲍鱼 胆 章鱼小丸子 汁烧牛柳……)点菜有漏单 再点都有出 都系份量唔足 寿司放喺大枱 冇遮冇掩 自助菜类菇类 款式唔多 基本都有雪柜提供多款冻丸类 芋丝 生鸡旦有冻Sake 梅酒 多款饮品 散装茶包室内环境鸳鸯锅+$20 蕃茄龙虾汤底每位+$20@坐定定後 店家提供 靓牛肉 鱼生鱼生还可以 带子轻灼都好好味火煱海鲜料 就很一般火煱海鲜 圣子细size 蚝细粒微腥牛肉~牛肩胛嫩滑 很薄身 牛肉几个款盐烧虎虾~ 冇咸味 虾干争争 白免売头黑
八幡屋涮涮锅
星期日午市$288+10% 3小时
午市嚟计 都有更多选择
还好有优惠 3人行免1位 要收番加一
用期待嘅心情 系有失望嘅

用手机点食物 选择种类唔算丰富……
冇提供羊鞍 牛舌
天妇罗~冇罗(炸虾) 炸茄子好好味

点餐牌 好几款食物都冇货

(冇: 吞拿鱼 希灵鱼 马刀贝 蛏子 鲍鱼 胆
章鱼小丸子 汁烧牛柳……)
点菜有漏单 再点都有出 都系份量唔足

牛肉~牛肩胛嫩滑 很薄身 牛肉几个款

盐烧虎虾~ 冇咸味 虾干争争 白免売头黑

盐烧虎虾
2020-04-26
在疫情之下, 约左同事J 去旺角琼华楼上打边炉, 因为边炉虫作怪, 平常要排队等搭电梯,现在不用等就可以直上楼上。V仔选佢是因为这间店打边炉的原因是有提供刺身放题及火锅放题,可以一次满足晒同事J,同V仔的两种体验。在疫情之下,八幡屋都做足安全,探热洗手….做足晒。先讲个汤底, 选了骨胶原猪骨汤,不用太浓味,吃得清少少,岩岩好。同时店舖有唔同汤底, 有辣有唔辣。店舖首先按人头送个足料海鲜拼盘来,可能因为两个人的关系,每样海鲜都有两件,每人可以分一件,包括虾,蛏子,蚬,带子等等,食材新鲜。之後点菜可用手机扫描二维码的方式进入点菜系统来点餐的,其实过程都几方便,而且不用纸张十分环保。我地不停叫左好几碟刺身拼盘至少叫了三次,实在很新鲜,很美味。而肉类方面,肥牛以及牛肩胛好好味, 都是不停循环点选的,因为我们比较喜欢吃肉。 店舖出菜速度唔错,而且不会漏单,环境舒适之余,食材饮品应有尽有, 有熟食剌身等等, 牛肉主菜非常唔错,非常值得再来多次。
在疫情之下, 约左同事J 去旺角琼华楼上打边炉, 因为边炉虫作怪, 平常要排队等搭电梯,现在不用等就可以直上楼上。V仔选佢是因为这间店打边炉的原因是有提供刺身放题火锅放题,可以一次满足晒同事J
,同V仔的两种体验。在疫情之下,
八幡屋都做足安全,探热洗手….做足晒。

2020-03-30
2020-04-19 231 浏览
放题有咁多种,日式火锅放题走唔甩啦~呢间系我食过咁多间放题入面,最抵食好多种类嘅一间!单单系甜品,就已经有十几廿款,唔单止有特别口味嘅雪糕,仲有啲和菓子!丸都有好多类,熟食更系食都食唔完!
2019-12-04
2020-04-19 237 浏览
又系抗疫时间搵野食既时候,出街食饭好似放监咁,所以我同朋友选择都系自助餐,哈哈当然唔少d量体温啦,而每张台面都有消毒手液一入座已经有一盘海鲜: 扇贝,蛏子,蚬,虾,蚝。每样海鲜都好鲜甜,新鲜再之後既就系和牛,睇下d油脂几靓打边炉最紧要硬系汤底,我地选择既系蕃茄龙虾汤,系用蕃茄煲既汤,唔系用茄膏,抵赞,仲加埋龙虾,40蚊都抵比唔少得当然系刺身,我地点有三文鱼,鲷鱼,吞拿鱼,带子,最好系任你点任你食就算第二盘刺身都系叫几多黎几多酱料任你捞出面仲有好多熟食,鱼头,炒饭,等等500蚊2位可以食到咁多野,抵到烂,迟d再食过

当然唔少d量体温啦,而每张台面都有消毒手液

再之後既就系和牛,睇下d油脂几靓

就算第二盘刺身都系叫几多黎几多

酱料任你捞

出面仲有好多熟食,鱼头,炒饭,等等

500蚊2位可以食到咁多野,抵到烂,迟d再食过
  • 刺身
  • 海鲜拼盘
  • 美国肥牛
2020-04-18 117 浏览
今日一试既系冬天最岩既打边炉,不过高级少少,系日式边炉😚姐系又有火锅,又有天妇罗🍤又有寿司食,又有刺身,又有熟食,包罗万有啊🥰一去到店员哥哥就会问我地简咩汤,基本上安全之选都会系「寿喜烧」!豉油汤甜甜地,好有Japanese style☺而佢地牛肉猪肉我地都叫齐,落入汤到一阵就食得,因为几有心机切得几薄下,好快食得嫩滑爽口既肉类,唔错❤熟食方面有肥牛卷,椒盐虾!特别推荐椒盐虾啊,因为见住师傅烧,感觉到阵阵盐香,咬落都仲系热辣辣,又唔腥👍🏻依样推荐睇得又食得呀!丸类既款式都唔错,炸鱼皮炸响铃都有,仲要系靓既唔系比人搞到碎晒,证明小店都有用心去keep on好个场😊👍🏻鱼生方面,亦都系好多选择,不过唔知点解食到既虾系几好味!无论水晶虾,甜虾,大虾都好有鲜味,配埋店内专有寿司酱汁,令人不知不觉食左好多件haha😆天妇罗除左都专有酱汁之外,仲有好特别既炸紫薯炸南瓜🎃炸粉唔多,香脆而食物都有适当温度,有水准既🥰仲有小型炸玉米,系出面都好少见架!饮品同甜品都几多选择,雪糕有日本既有普通雀巢既😃饮品都多到两个柜都塞爆晒,证明大胃王又好,女生胃都好,都可以一试「八幡屋放题」呀!