2022-05-13 20 浏览
喺旺角做完嘢,實在太肚餓,行經 After Eightys 門口,見到大大個姜濤嘅易拉架,好歡樂,於是順理成章入去覓食。叫咗個好大堆頭嘅日本明太子手羽全日早餐。咁多食物當中,我最期待嘅係黑糖麻糬窩夫,我覺得窩夫外脆內軟有蛋香,中間嘅麻糬黑糖味道幾濃幾搶,唔錯,不過蘸煉奶就有少少行貨啦。另一個重點係明太子雞翼,兩隻雞翼好飽滿,入面釀滿明太子,鹹鹹香香,好食。其餘嘅炒滑蛋,炸薯波,炒雜菇,茄汁焗豆,焦糖香蕉都正常水準。最後想講下個 parma ham salad,本身唔錯,不過又係醬汁嗰度扣咗分,如果用黑醋代替沙律醬,應該會好好多。反而杯 cappuccino 就麻麻哋,一上枱,見到個賣相就有啲擔心,放咗冇幾耐,啲泡就開始散,呷一啖,果然有啲淡。

2022-05-07 20 浏览
今日去左間cafe 食ADB誰不知入左間 以姜濤為主題嘅cafe 入面d姜糖鏡粉不停係唔同位置影相得一個樓面個樓面收錢都無時間 仲要assist d fans 係個場影相有新客入左都唔知佢答我 唔好意思 場面混亂我想講 場面係你地餐廳控制唔係fans D枱嘅客起身 唔執然後比隔離唔知第幾枱嘅用公仔同牆上d相 影相個樓面仲態度差 點呀 關我事??Sorry 我真係對姜濤mirror零興趣今日更加覺得討厭Btw 你所謂比張執好嘅枱我張枱係執走左d刀叉碟無抹架 成張枱”立痴痴”架
今日去左間cafe 食ADB
D枱嘅客起身 唔執
然後比隔離唔知第幾枱嘅
用公仔同牆上d相 影相

樓面仲態度差
點呀 關我事??

Sorry 我真係對姜濤mirror零興趣
今日更加覺得討厭

Btw 你所謂比張執好嘅枱我
張枱係執走左d刀叉碟
無抹架 成張枱”立痴痴”架
2022-04-27 420 浏览
早幾日行經這間餐廳,已經發現有不少姜濤的蹤影,就在姜濤生日月,餐廳每個角落都可以見到姜濤的蹤影,吸引了不少姜糖黎打卡!除了有關於姜桃的套餐外,也有多款食物和飲品可以選擇!Lunch set除左有主食之外,還有餐湯或沙律!明太子雞翼全日早餐,這個all day breakfast有多款食物,包括有明太子雞翼,炒蛋、炸薯波、炒雜菌、茄汁豆、凱撒沙律、焦糖香蕉、黑糖麻糬窩夫。雞翼入面釀有明太子,雞翼脹卜卜!炒蛋幼滑,凱撒沙律入面還有巴馬火腿,咸咸地,幾美味!而窩夫都好好味,窩夫外層脆口,內裡有煙煙韌韌的黑糖麻糬,味道不會好甜,再加上煉奶一齊食味道好正!美國(prime)西冷牛扒配薯菜,牛扒都好大塊而且都算厚身,牛肉肉質鬆軟,牛肉味都幾濃,再點上芥末醬一齊食更美味!還配有薯寶和翠玉瓜,薯寶外脆內軟,口感十足!芒果乳酪沙冰,好多芒果味,另外因為有乳酪,飲落酸酸味味,而且非常冰凍,很消暑!菠蘿青檸蜜,有很香的菠蘿味,亦帶有少少青檸味,味道特別!
除了有關於姜桃的套餐外,也有多款食物和飲品可以選擇!
Lunch set除左有主食之外,還有餐湯或沙律!
菠蘿青檸蜜,有很香的菠蘿味,亦帶有少少青檸味,味道特別!
2022-04-24
午餐
✅After Eightys係旺角有好多唔少既cafe今次就特登為左個all day breakfast黎朝聖入到去餐廳 發現餐廳全部都轉左姜濤既主題為佢慶祝23歲生日🎂大家快啲去打卡啦🤣🤣🔆明太子雞翼全日早餐 $128特登為左呢個all day breakfast而黎賣相超吸引😍😍 打卡100分呢個全日早餐好豐富明太子雞翼有兩隻 雞翼入面全部都係明太子餡有微微辣 幾惹味😋炒滑蛋,炒野菌,炸薯寶兩樣都好夠熱👍🏻唔錯 炸薯寶就好似迷你版既薯餅咁 好香脆👍🏻仲有茄汁豆同凱撒沙律 有parma ham配搭啱哂我最期待既係佢個黑糖麻薯窩夫 同焦糖香蕉完全可以當甜品食💓 黑糖麻薯好煙韌又唔會太甜喎 香蕉面好成功咁做到焦糖化 面有薄薄既一層脆焦糖🥰味道: 3.8/5賣相: 4/5🔆美國極佳級西冷牛扒配意粉 $128西冷牛扒個份量都幾大塊店員冇問到我哋既熟成度 但好彩都唔會煎到過熟食落都唔會鞋口 都算軟腍 味道都好入味但係就略嫌唔夠熱 有啲失望🥲至於意粉有啲驚喜! 因為佢係蕃茄汁意粉意粉既味道好夠味 蕃茄味又唔會太酸比起淨意粉更加好👍🏻味道: 3.2/5賣相: 3.4/5🔆越式咖啡椰奶沙冰
✅After Eightys

賣相超吸引😍😍 打卡100分
呢個全日早餐好豐富
明太子雞翼有兩隻 雞翼入面全部都係明太子餡
有微微辣 幾惹味😋
炒滑蛋,炒野菌,炸薯寶
兩樣都好夠熱👍🏻唔錯

我自己就覺得麻麻地了🫣

味道: 2.9/5
賣相: 3/5

地址:旺角豉油街27號地舖
復活節假期同 @foodiaryyl一齊去cafe hopping☕ 咁啱去到一間cafe做緊姜濤既應援💛 為佢黎緊23歲生日慶祝🥳 場內有好多姜b既相同打卡位 姜糖必去!🍬 同埋記住book定枱呀😚ʕ”̮ॽु 宇治焙茶鮮奶 $45宇治焙茶鮮奶飲落有焙茶香味 冇落糖既關係令成杯唔會太甜🤩 不過入口有啲沙沙地既感覺 如果順滑少少會更好😆Hot Uji Hojicha Latte was quite rich and not too sweet🍂 but I just hope the latte could be smoother🙈評分: 7.5/10🌟ʕ”̮ॽु 經典卡邦尼意粉 $96意粉食落幾有咬口 同埋份量充足 兩個女仔share都冇問題👌🏻 卡邦尼食落幾有蛋香 但就冇豬仔肉既鹹香同埋落得太多胡椒搶哂啲味 有少少失望😟Linguini Carbonara was al dente and the portion of it was generous🤣 The sauce was quite eggy but not meaty yet, and the whole flavor was c

ʕ”̮ॽु 宇治焙茶鮮奶 $45
評分: 7.5/10🌟

ʕ”̮ॽु 經典卡邦尼意粉 $96
Linguini Carbonara was al dente and the portion of it was generous🤣 The sauce was quite eggy but not meaty yet, and the whole flavor was covered by the pepper🥹 It didn’t really live up to my expectations🥲
評分: 6/10🌟

ʕ”̮ॽु 八十後雜苺乳酪冰沙 $48
乳酪系列都有幾多選擇 今次就揀咗飲落幾有果香同酸酸甜甜既雜莓乳酪🍓 整體黎講甜度合適 乳酪味比雜莓味更為出眾✨ 而且加咗穀物脆脆係面頭增添整體既口感 值得一試🤍
There are plenty of choices for the yogurt, and I picked the 80's Yogurt which is the mixed berry flavor It’s quite fruity and fresh but not too sweet, loved it! The cereal added on top was enlightened the whole flavor, worth a try😍
評分: 9/10🌟

ʕ”̮ॽु 明太子雞翼全日早餐 $128
每枱必叫既明太子雞翼all day breakfast非常豐富😎 例牌既炒蛋、炸薯寶、炒雜菌、凱撒沙律、茄汁焗豆🥫 其中脆口既炸薯寶同加咗parma ham既沙律較為出色💫 令人期待既焦糖香蕉整得略為失色😕 焦糖燒得唔夠耐 有啲偏水🍌 不過煙韌既黑糖麻糬窩夫同香味十足既明太子雞翼為整體挽回不少分數🤎
Chicken Wings Dumplings AIl Day Breakfast is a MUST try item in the cafe!! Mushroom🍄, Tater tots🥔, Baked beans🫘, Scrambled egg🥚, Parma ham salad w/cheese🥗 was not bad, especially the tater tots were crispy but not oily yet😋 Caramelised banana was grilled unevenly, honestly, I was quite disappointed🥺 while the fluffy waffle with chewy black sugar mochi inside & the mentaiko chicken wings dumplings was super duper nice🤤
評分: 8/10🌟
明太子雞翼全日早餐
沙律
八十後雜苺乳酪冰沙
2022-04-24 34 浏览
小編日前同朋友嚟Café 下午茶,因早前來過一次食晚餐,覺得都OK,而且今個月Café 仲有特別主題佈置,所以就在Openrice Book 位。Café 未有電話Confirm,電話又打唔通,擔心冇咗張檯,所以到咗當日就提早少少直接落去Café confirm booking 喇~ Café 有兩個舖位,原本係打通,近期就封咗,而小編就去咗女人街嗰邊嘅門口,入去搵店員Confirm booking,好彩店員通知Openrice Booking 如果已收到Email 確認,就係即是Confirmed~小編個心立即安樂晒~由於Café 有特別主題佈置關係,入到去冇幾耐,發覺已經全場都打成一片,不停影相打卡~ 而小編都唔例外😅 但都因為時候唔早,所以都叫咗啲嘢食,同朋友一齊分享咗先~小編Order 了兩個下午茶餐,卡邦尼扁意粉及煙三文魚凱撒沙律,兩個人開心Share 有蔬菜又有主食剛剛好。意粉軟硬適中味道香濃,而沙律除咗個碟型吸引,煙三文魚及蔬菜都新鮮美味。朋友仔就Order了柚子Espresso Tonic,小編就飲抹茶Latte,抹茶Latte 味道都尚可,如抹茶味再濃些就更加好了~最

最後就係甜品時間,由於係連晚餐食關係,所以就Order 全份嘅80後黑糖麻糬窩夫。小編對士多啤梨醬嘅嘢一向少食,但今次出奇地居然會覺得好好味,窩夫外面少少脆口,裡面鬆軟夾住黑糖麻糬,入口煙韌鬆化感覺特別,加上新鮮士多啤梨、焦糖香蕉及藍莓,配上醬汁及雪糕,味道剛剛好甜而不膩。

餐廳差不多夠鐘要關門,店員都好好俾少少時間小編拍攝,而且查詢資料時,他們都好樂意回答👍🏻

2022-04-17
近日這間cafe 有姜濤生日應援,餐廳內勁多高質姜濤靚相及佈置,應援由現在起至5月13日止。在復活節假期,我分別與不同的朋友前來了兩次,店內當然客滿,需要等位,第一日在3:30pm 到,較快取到位,第二日在2:30pm 到達,要等一小時才入座。兩次也吃黑松露醬配炸薯條,因為好食,薯條香脆,第一次去食80後黑糖麻糬窩夫,窩夫軟硬剛剛好,雪糕只吃了小小,所以吃不到是什麼味道。第二次去食Tea set, 經典卡邦尼意粉,保持到水準,意粉軟硬度適中,芝士味不會太濃。
前排有foodie話去呢間Cafe個陣,見到店內痴左好多Anson Lo poster🤔 我上個禮拜去就已經搖身一變,變到姜濤in everywhere,我先知道,ohh原來就快姜誕了(姜糖勿打🤭) 無論大鋪定轉個彎既細鋪,都見到唔同年齡層既姜糖拎住小姜姜同小濤濤黎打卡📸講下食左咩喇💁🏽‍♀️➿ 明太子雞翼全日餐 ($128)呢個all-day好多配料啊😍 絕對對得住個價錢!有炒蘑菇、炒滑蛋、茄汁豆就基本啦~ 少見d既有炸薯寶🥔 細細粒,蘸茄汁食唔洗就住就住,一啖一粒👍🏼 另外仲有有parma ham既凱撒沙律🥗 焦糖香蕉🍌 同埋黑糖麻糬窩夫🧇 最緊要係佢地既主角👉🏼 明太子雞翼好足料,明太子份量多,加上啖啖肉既雞翼,滿足啊!➿ 80後雜莓黑糖麻糬窩夫 ($98)喺唔知個all-day都有窩夫既情況下pre-order左呢個甜品🙊 唔緊要啦,因為我真係好鍾食煙韌野🤣 (坐隔離既鐵飯腳雖然話俾我拍板,但最後食完個all day再見到四大塊窩夫就反左白眼🙃) 我就覺得有唔同囉~ 呢份窩夫相對熱辣辣d,黑糖麻糬餡都elastic d! 伴碟既雪糕都好大球😛 大家食飽又想order試下既話,可以

講下食左咩喇💁🏽‍♀️
➿ 明太子雞翼全日餐 ($128)

➿ 80後雜莓黑糖麻糬窩夫 ($98)
喺唔知個all-day都有窩夫既情況下pre-order左呢個甜品🙊 唔緊要啦,因為我真係好鍾食煙韌野🤣 (坐隔離既鐵飯腳雖然話俾我拍板,但最後食完個all day再見到四大塊窩夫就反左白眼🙃) 我就覺得有唔同囉~ 呢份窩夫相對熱辣辣d,黑糖麻糬餡都elastic d! 伴碟既雪糕都好大球😛 大家食飽又想order試下既話,可以揀半份啊💁🏽‍♀️

➿ 八十後雜莓乳酪冰沙 ($48)
幫鐵飯腳揀左呢杯野飲🤣 (又重覆左雜莓味🍓🫐 咁外協既我見到呢杯打卡靚嘛~) 呢杯smoothie 牛奶味比想像中重🥛 有雜莓同乳酪既酸加乘,整體味道唔太甜~

➿ 菠蘿青檸蜜 ($42)
一見到個名就諗起波羅波羅蜜🙊🤣 呢杯飲品相對清新d,仲飲到有少少菠蘿肉,唔係用現成糖漿沖👍🏼
日本明太子手羽全日早餐 $128經典卡邦尼扁意粉 $96 (lunch set 送湯/沙律)宇治焙茶鮮奶 $45 80後雜莓乳酪沙冰 $48呢間旺角cafe一直出名all day breakfast, 今次就試左明太子手羽個款, 係出面絕對冇食過呢個組合, 特別既地方除左有明太子手羽之外, 仲有焦糖香蕉, 同入面有黑糖麻薯餡既窩夫, 好吸引, 目測當日有超過9成人都叫左all day breadfast, 絕對係每枱必叫。卡邦尼意粉相對之下就較為普通, 但份量取勝。雜莓乳酪沙冰飲落好似食緊乳酪, 岩晒夏天! 焙茶鮮奶本身就冇糖, 但飲落有焙茶味得黎又唔會太苦澀, 推介! 同埋我地到訪當日餐廳做緊mirror 姜濤既生日慶祝活動, 全餐廳都滿佈相關佈置, fans絕對值得到訪一遊。當日我地11點半就去到Cafe(11點開), 所以walk-in 都有位, 但半個中內已經坐滿而且好快已經要等位, 想到訪既話book左位先黎會穩陣d! Overall:Taste - 7.5/10Booking - Online / Phone———————————————八〇 (旺角)📍旺角豉油街27號地舖
日本明太子手羽全日早餐 $128

———————————————
八〇 (旺角)
📍旺角豉油街27號地舖

2022-04-21 33 浏览
有好多香港運動員都黎支持既前有線體記開既cafe~~性價比幾高! 鏡粉必到😆由一月變身edan cafe 之後ansonlo 到今次姜濤應援 希望快啲到柳應廷🙏🏻🙏🏻Set Lunch包左餐湯/沙律 食物份量比想像中大😄 ✨明太子雞翼全日早餐 $128All day breakfast永遠都係咁打卡able☺️有滑蛋 蘑菇 沙律菜(有ham同cheese添😎) 茄汁豆 有黑糖麻糬既waffle 薯堡 焦糖香蕉 仲有好特別好惹味既明太子雞翼🤪✨美國西冷牛扒配薯菜/意粉 $128唔想咁熱氣就嗌左意粉 個人覺得可以煮腍多少少 但牛扒有驚喜! 大塊得黎有牛味 多肉汁😋當然有啲位都會有返少少筋 但呢個價位黎講已經好好👍🏻翠玉瓜都煎得好香~
Set Lunch包左餐湯/沙律 食物份量比想像中大😄

✨明太子雞翼全日早餐 $128

✨美國西冷牛扒配薯菜/意粉 $128
2022-04-19 29 浏览
就快去到姜濤誕,一眾姜糖們梗係要周圍朝聖打卡支持下~呢間位於旺角女人街嘅Cafe,最近係姜濤主題,全間店面滿佈姜濤嘅相片同埋poster,吸引咗好多人嚟打卡啊!除咗主題特別之外,食物都非常之有心思同埋質素,真係排隊都值得!明太子雞翼全日餐相當之豐富嘅一個全日餐~有兩隻明太子雞翼,內餡脹卜卜,少少辣非常惹味!仲有薯波、滑蛋、炒蘑菇、茄汁焗豆、凱撒沙律🥗重點係仲有黑糖麻薯窩夫兩件配焦糖香蕉🍌窩夫內有乾坤,煙煙韌韌好美味,呢個全日餐鹹甜兼備,強烈推薦呀!明太子煙三文魚忌廉意粉扁意粉軟硬適中,明太子醬汁好惹味,上面係幾大塊煙三文魚整成嘅玫瑰花🌹賣相一流,意粉入邊仲有煮熟咗嘅三文魚添,真材實料!宇治焙茶鮮奶茶味香濃又唔會太甜,拉花仲拉得好靚添梔子花綠茶淡淡的花香味,好清新,仲可以按自己需要落糖水,個人就覺得無糖最啱飲。跟餐仲有沙律或者餐湯,當日餐湯好特別係椰菜花湯,椰菜花味非常濃郁,值得一試~

明太子雞翼全日餐

明太子煙三文魚忌廉意粉

宇治焙茶鮮奶
茶味香濃又唔會太甜,拉花仲拉得好靚添

梔子花綠茶

2022-04-16 83 浏览
街坊系列 – After Eightys 💚天氣開始轉熱啦☀️但日夜溫差有時都幾大大家著衫時要注意一下‼️唔好唔小心凍親小編夏天最期待既活動就係Wakesurf 🏄🏻講左好多年都未玩過🥺希望今年可以初體驗------------------------------環境: 行自然工業風🛠️水泥牆上穿插不少綠色植物感覺繁忙中帶點清幽📸打卡之餘仲可以休閒下整體都好乾淨企理🧽清潔都會用上清毒劑消毒店主更係教徒😂到處都會見到教主既周邊裝飾------------------------------食物: 明太子雞翼全日早餐 ($128) 🍗賣相同份量一樣咁豐富😱總共有成8款食品其中必須提既一定係明太子雞翼🍗非常之惹味味道鹹香帶點微辣😋炸得香脆但肉汁依然保存另外黑糖麻糬窩夫都係吸引之作🤤香氣十足岩岩好做到外層白脆內裡鬆軟🤗麻糬多點就好炒蛋夠香滑🍳配窩夫食效果唔錯,其他食物都正常美國極佳西冷牛扒配薯菜 ($128) 🥩一樣主打份量夠大份🥰岩哂食肉獸黎一戰火喉控制幾好🔥岩岩好5成熟,肉汁鎖得唔錯西冷肉味濃郁😍口感比較上有咬口,亦唔會太油膩小編會期待日後有薯蓉或者薯條🍟取代薯寶芒果乳酪沙冰 ($48) 🍹芒果
街坊系列 – After Eightys 💚

其中必須提既一定係明太子雞翼🍗非常之惹味

味道鹹香帶點微辣😋炸得香脆但肉汁依然保存
另外黑糖麻糬窩夫都係吸引之作🤤香氣十足
岩岩好做到外層白脆內裡鬆軟🤗麻糬多點就好
炒蛋夠香滑🍳配窩夫食效果唔錯,其他食物都正常

美國極佳西冷牛扒配薯菜 ($128) 🥩

一樣主打份量夠大份🥰岩哂食肉獸黎一戰
火喉控制幾好🔥岩岩好5成熟,肉汁鎖得唔錯
西冷肉味濃郁😍口感比較上有咬口,亦唔會太油膩
小編會期待日後有薯蓉或者薯條🍟取代薯寶

芒果乳酪沙冰 ($48) 🍹

芒果味好香好重😍鐘意芒果朋友唔可以錯過
飲落又唔係太甜😋仲要好大杯🤭消暑飲係一流

海鹽奶蓋+薄脆咖啡 ($55) ☕

第一啖飲落係非常之邪惡😈奶蓋濃厚得黎同咖啡好夾
焦糖薄脆係自家調制👍🏻新鮮又香脆,帶點微微焦甜香

服務: 店員人數充足👍🏻服務都夠哂到位
一坐低就會俾水🥤同講返今日餐湯係咩款
店員都係以年輕人為主💁🏻‍♂️過程都好有禮貌

環境: 7 /10
食物: 8.5 /10
服務: 8 /10

地址: 旺角豉油街27號地舖
人均消費: $100 - $200
前排見朋友嘅時候,佢同我講話旺角開咗一間幾chrill嘅餐廳,於是就話好想去試下🤤之後去到我先知道原來呢間餐廳係前有線體育記者有份既架💗嗰日我遲左dd,我朋友已經入咗去等緊我😁仲記得個日係好鬼熱又焗,去到之後我一坐低就我飲咗成杯水,之後又係咁抹汗,後尾有個staff泥同我換咗杯冰水,哩下真係好warm n sweet❤️😘🥰服務方面真係比100分🌷🥳下次再去開呢頭一定會再過嚟食🥰🔸香煎挪威三文魚配意粉 $118挪威三文魚輕輕煎過好香口👍意粉軟硬適中,當時影相影咗好耐,所有嘢食都攤咗好耐再食🤣,但個口感依然都ok👍味道剛好,意粉份量好多,同一般喺cafe食嘅有所分別,一定食得飽🤤🔸美國極佳級西冷牛扒配 (可配薯菜或意粉) $128叫咗五成熟,完全做到要求,好多時出面食嘢嘅話,除非係食高級餐廳,就算你叫五成都好,佢都會煮到七八成咁熟😔😑切開仲係紅卜卜嘅,一啲都唔問un,攤凍左先食,都冇影響到佢嘅口感♥️係做得超級好,塊扒好大,食嘅時候點埋佢隔離嘅醬仲可以將來跑去提升另一個層次👌🔸草莓乳酪沙冰 🍓(C) $48叫咗一杯我最鍾意嘅士多啤梨乳酪沙冰,果然冇令到我失望,好似飲緊milkshake咁,入

🔸香煎挪威三文魚配意粉 $118

🔸美國極佳級西冷牛扒配 (可配薯菜或意粉) $128

🔸草莓乳酪沙冰 🍓(C) $48
叫咗一杯我最鍾意嘅士多啤梨乳酪沙冰,果然冇令到我失望,好似飲緊milkshake咁,入口有士多啤梨少少嘅酸,好醒胃,食一個餐加杯嘢其實都好飽🤣🤣

🔸海鹽奶蓋薄脆咖啡☕ (C) $55
哩杯嘢飲有三個層次,分別係海鹽奶蓋,薄脆,咖啡,咖啡方面唔係太苦,加埋薄脆個口感好特別,令到會咖啡冇咁單調😀
Cafe由前有線體育記者開,開業都有一段時間,星期六lunch time都幾多人,好彩我哋walk in都有位😝最搞笑牆上有好多Anson Lo poster🤣雖然我唔係Fans,但係都唔抗拒🤣Fans就更加要來捧場啦😎🔸美國極佳級西冷牛扒$128Lunch set配餐湯或沙律,是日餐湯係南瓜濃湯,用南瓜blend到好綿滑。配薯菜或意粉,揀左意粉,係蕃茄汁炒意粉,都幾入味。牛扒揀咗五成熟,脂肪唔算多,牛味都幾濃。呢個價錢咁大塊,連埋套餐,都幾抵食!🔸80後雜苺黑糖麻糬窩夫(全份)$98賣相好掂!窩夫中間切開有黑糖麻糬,煙煙韌韌,口感大增😍士多啤梨同藍莓加埋糖漿仲有朱古力雪糕,係超級豐富,一定要兩個人share😋🔸芒果乳酪冰沙🍹$48芒果同乳酪的配搭好好,加埋面頭有燕麥脆脆,一路飲都有啲野咬下,而且唔會越飲越稀,夠晒消暑🥰🔸越式咖啡椰奶沙冰😍🥥☕️$55呢個好啱我口味😍沙冰同咖啡係分開上嘅,自己將一小杯espresso倒落去充滿夜香味的沙冰,不過椰奶味真係好重,未必個個接受到,不過鍾意椰子味嘅一定要揀呢個!同埋佢個份量都好多,咁多沙冰慢慢飲,簡直就好似食緊一個甜品咁,我最後都飲唔晒🤣📍#八

🔸美國極佳級西冷牛扒$128

🔸80後雜苺黑糖麻糬窩夫(全份)$98

🔸芒果乳酪冰沙🍹$48

🔸越式咖啡椰奶沙冰😍🥥☕️$55

📍#八〇 #AfterEightys #aftereightyscafe (#旺角美食)
旺角豉油街27號地舖

➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎
吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟
  • 八十後黑糖麻糬窩夫
  • 越式咖啡椰奶沙冰
  • 芒果乳酪冰沙
2022-04-10 28 浏览
鬧市的休閒加油站🌿🐝旺角Cafe很多,要數環境清靜,坐得舒服,又可以打卡,「After eightys」會是個不錯的選擇!☕️餐廳走輕工業風,四周都有綠色植物裝飾,還有水泥磚特式打卡牆!燈光柔和舒適,食物飲品有水準,隨便都可以消磨一個下午!🍳日本明太子手羽all day breakfast ($128)全日早餐擺盤精美,配搭非常豐富,主角係香脆嘅雞翼,咬開有微微辣嘅明太子,好惹味呀!仲有外脆內軟嘅黑糖麻薯窩夫,口感Q軟,黑糖味好濃但又唔會太甜!🥗基本嘅炒蛋、蘑菇、炸薯餅粒、茄汁豆、沙律、焦糖香蕉,全部用料都新鮮,食完滿足曬!🧇黑糖麻薯窩夫($98)甜品賣相勁吸引呀!全份窩夫一共有4件,一啖雪糕、一啖窩夫、再加上新鮮生果,感覺滋味又幸福!🍓草莓乳酪沙冰($48)乳酪沙入口幼滑,酸中帶甜好開胃,好鐘意燕麥和穀物脆脆嘅口感,健康又fresh!✨薄脆焦糖咖啡($45)咖啡上面的脆脆好特別,焦糖的甜也沒有蓋過咖啡的香,味道好夾雙重口感幾好飲!🧚🏻‍♀️在快節奏的日子裡慢生活,會收穫很多寫意呢!
鬧市的休閒加油站🌿

🐝

☕️

🍳

🥗

🧇
黑糖麻薯窩夫($98)

🍓
草莓乳酪沙冰($48)

薄脆焦糖咖啡($45)

🧚🏻‍♀️
在快節奏的日子裡慢生活,會收穫很多寫意呢!