2009-06-18
自從上過去之後, 試過1星期去幾晚 終於在景旺角找到1 間無論環境+食物+飲品+配套都good的cafe 忍唔住要介紹給大家配套一流, 某些餐枱配備電腦,更提供上網服務, 最欣賞的還是轉角一張大枱, 可坐約12人, 桌上有一部30' plasma screen, 一大班人一齊上facebk睇相最正我猜大家都有同感cafe的飲品及食物不能夠有太高要求. 但這裡的食物及飲品真的不錯, 推介食物: 1. 湯蒼蒿麥面大大碗最愛蕃茄湯扭扭粉,配以清新蔬菜及螺絲粉(有時還夾著一些特別圖案粉!正!), 感覺很健康 2. 雞翼大大隻,最愛蜜糖汁焗,甜甜的,還即叫即做,保持每次上枱都不會是硬晒的雞翼3. 芝士煙肉焗薯蓉4. 日式沙律(芝麻汁或中華沙律汁也很好)飲品也不錯: 上1次嚐了玄米檸檬綠茶,真的有淡淡玄米香,又有醒胃檸檬味, 不錯!最後, 值得一提是價錢也不貴, 有些cafe $100-150都食唔到好野,又嘈, 但這裡1個set dinner也不過$80 (叫特別飲品補差價ok!)不過有些意見: 朱古力西多士不及照片的吸引, 可能因為係cafe,做不到炸的感覺, 差dd, 只係普通厚多士配朱古力
推介食物:
1. 湯蒼蒿麥面大大碗
3. 芝士煙肉焗薯蓉
4. 日式沙律(芝麻汁或中華沙律汁也很好)
不過有些意見: 朱古力西多士不及照片的吸引, 可能因為係cafe,做不到炸的感覺, 差dd, 只係普通厚多士配朱古力醬. 另外,好似唔多覺有蛋糕呢, (只有木糠布甸), 如果有cake就good 呢, 1-2種都好呀!
點都好, support! 我想我會keep住再去呢!