2009-06-18 12 浏览
自從上過去之後, 試過1星期去幾晚 終於在景旺角找到1 間無論環境+食物+飲品+配套都good的cafe 忍唔住要介紹給大家配套一流, 某些餐枱配備電腦,更提供上網服務, 最欣賞的還是轉角一張大枱, 可坐約12人, 桌上有一部30' plasma screen, 一大班人一齊上facebk睇相最正我猜大家都有同感cafe的飲品及食物不能夠有太高要求. 但這裡的食物及飲品真的不錯, 推介食物: 1. 湯蒼蒿麥面大大碗最愛蕃茄湯扭扭粉,配以清新蔬菜及螺絲粉(有時還夾著一些特別圖案粉!正!), 感覺很健康 2. 雞翼大大隻,最愛蜜糖汁焗,甜甜的,還即叫即做,保持每次上枱都不會是硬晒的雞翼3. 芝士煙肉焗薯蓉4. 日式沙律(芝麻汁或中華沙律汁也很好)飲品也不錯: 上1次嚐了玄米檸檬綠茶,真的有淡淡玄米香,又有醒胃檸檬味, 不錯!最後, 值得一提是價錢也不貴, 有些cafe $100-150都食唔到好野,又嘈, 但這裡1個set dinner也不過$80 (叫特別飲品補差價ok!)不過有些意見: 朱古力西多士不及照片的吸引, 可能因為係cafe,做不到炸的感覺, 差dd, 只係普通厚多士配朱古力
自從上過去之後, 試過1星期去幾晚
忍唔住要介紹給大家

推介食物:
1. 湯蒼蒿麥面大大碗

3. 芝士煙肉焗薯蓉
4. 日式沙律(芝麻汁或中華沙律汁也很好)
不過有些意見: 朱古力西多士不及照片的吸引, 可能因為係cafe,做不到炸的感覺, 差dd, 只係普通厚多士配朱古力醬. 另外,好似唔多覺有蛋糕呢, (只有木糠布甸), 如果有cake就good 呢, 1-2種都好呀!
點都好, support! 我想我會keep住再去呢!

• 蕃茄湯扭扭粉
(非会员)
2009-01-29 13 浏览
1月中的時候給女友攪了個生日派對,起初選擇在這間cafe包場純粹為了它價錢比較便宜和時間配合。首先... 他們的服務真的值得一讚... 由於他們完全能配合我的計劃安排,而且安排給我們的空間亦算寬敞。再者,他們準備的食物真的很美味!! 多種的烘吐司、雞翼、煎餃子和天使麵都十分美味。其實他們還有很多款式給我們選擇,可以的話,下次要再試試其他的!! 大家只是吃這些美味的小食,都已經忘記了那個外購的生日蛋糕 (最後還是cafe方面幫我們"解決"掉它了)如此良好的服務加上美味的食物,實在令一眾參加者都感到樂而忘返,抵讚!!

再者,他們準備的食物真的很美味!!

$100 (其他)
  • 吐司、雞翼
2009-01-04 6 浏览
其實我間中都會同同學去e間cafe因為佢地都鍾意japan既野次次去都係食下午茶今次食左朱古力多士+飲巨豐提子乳酪個多士有2粒烤過既棉花糖係上面烤得岩岩好 好正杯野飲更係一絕, 正!!ps,, 個人比較鍾意佢個度既野飲
其實我間中都會同同學去e間cafe
因為佢地都鍾意japan既野
次次去都係食下午茶
今次食左朱古力多士+飲巨豐提子乳酪
個多士有2粒烤過既棉花糖係上面
烤得岩岩好 好正
杯野飲更係一絕, 正!!
ps,, 個人比較鍾意佢個度既野飲
2008-11-28 25 浏览
一行18人包左佢地個corner拿部電視睇旅行相片可惜撞到正佢地電腦壞左, 前後拿帶黎的notebook攪左成個鐘先set 好d野個技術support有待改善至於包場食物:前菜:日式中華沙津+方塊吐司 雞翼大拼盆(蜜糖/蒜蓉/香草) <第二盤未煮熟,要拿去番叮>煙肉+茄汁肉醬焗薯 <應是著粉開的>日式餃子 <食完飯最後至上,次序改早d就好>白汁芝士焗西蘭花拼北海道帶子 <ok啦>日式咖哩飯 <不好食>鮮茄牛肉火腿波波意粉甜品: 木糠布甸/綠茶果凍 全場飲品任飲! 食物未算出色,不過不失,合大班朋友嘻嘻哈哈吹水小本經營,見到比心機做既,到處都是日本元素但任飲飲品用即棄紙杯膠杯,不夠環保
一行18人包左佢地個corner拿部電視睇旅行相片
個技術support有待改善

至於包場食物:
前菜:日式中華沙津+方塊吐司
煙肉+茄汁肉醬焗薯 <應是著粉開的>
日式餃子 <食完飯最後至上,次序改早d就好>
白汁芝士焗西蘭花拼北海道帶子 <ok啦>
日式咖哩飯 <不好食>
鮮茄牛肉火腿波波意粉
甜品: 木糠布甸/綠茶果凍
全場飲品任飲!

食物未算出色,不過不失,合大班朋友嘻嘻哈哈吹水
小本經營,見到比心機做既,到處都是日本元素
但任飲飲品用即棄紙杯膠杯,不夠環保
沙律,加埋個麻醬幾醒胃
方塊多士-芝麻味, ok 啦
著蓉,加左煙肉幾惹味既
白汁芝士焗西蘭花拼北海道帶子 ,粒帶子要另加$5架
沙律,加埋個麻醬幾醒胃
著蓉,加左煙肉幾惹味既
白汁芝士焗西蘭花拼北海道帶子 ,粒帶子要另加$5架
2008-11-16 19 浏览
星期4我地一行5人, book左7點, 由於朋友係熟客, 就帶我地上去。間CAFE係日本主題, 仲有日文班上, 真係幾特別。有好多人上去都係因為日本潮流文化同睇日本電視節目。我地張檯有部電腦, 又有wifi 上網, 幾完善既設備, o個度唔可以食煙, 唔會迫其他客食二手煙, good!! 梳化幾好坐, 同埋D 人都好nice, 感覺都幾舒服。我叫左個是日晚餐: 雞扒湯叮, 加日式沙律with芝麻汁, 茉香奶茶湯叮即係湯既出前一叮, 個叮面係日本版叮面, 麻油好香, 不過面就林左D.....味道一般....沙律係粟米生菜同蓄茄仔, 個芝麻汁都OK, 好食過個面茉香奶茶幾好味, 不過就比較多冰整體黎講CAFE 既食物都唔可以太高期望, 不過佢地既配套同服務都幾好, 佢地唔會趕住收工咁, 所以都值得一黎。

沙律係粟米生菜同蓄茄仔, 個芝麻汁都OK, 好食過個面
茉香奶茶幾好味, 不過就比較多冰