2023-03-24 175 浏览
今日喺沙田行完街就同朋友食飯🥰見每間都有咁多人等位😅我地又想食元氣壽司🍣拿拿聲用個Apps拎飛先‼️今晚我地食到捧住個肚都係3百幾蚊😬我地就點左多款壽司一齊食🍣螺片爽脆又鮮甜👍每次必叫架‼️赤海蝦🦐蝦身甜綿軟滑☺️以上兩款要Encore😎海膽魷魚軍艦彈牙魷魚掛滿海膽汁用紫菜包住🤤口感層次豐富‼️吞拿魚三點分別有拖蘿、赤身及吞拿魚🍣每件口感不一🙌但都係非常新鮮美味‼️炸粟米🌽餅即點即烤☺️咬開仲熱辣辣😬入面粟米粒好甜🤤另外還有厚身鮮甜帆立貝味道芥辣八爪魚🐙軍艦、拖蘿刺身、鯛魚松葉鉗等‼️
我地就點左多款壽司一齊食🍣

螺片爽脆又鮮甜👍每次必叫架‼️

赤海蝦🦐蝦身甜綿軟滑☺️以上兩款要Encore😎

海膽魷魚軍艦
彈牙魷魚掛滿海膽汁用紫菜包住🤤口感層次豐富‼️

炸粟米🌽餅即點即烤☺️咬開仲熱辣辣😬入面粟米粒好甜🤤

另外還有厚身鮮甜帆立貝
味道芥辣八爪魚🐙軍艦、
拖蘿刺身
鯛魚
松葉鉗等‼️
作為 ‘ 鬼滅 ’ 嘅fans今日同🤴🏻特登過嚟沙田睇 ‘ 鬼滅之刃 ’ 4DX,咁睇戲前食吓野,咁啱又遇到元氣壽司唔使排隊,咁順便用埋我個生日八折優惠先!😙😙~~~特大蟹柳天婦羅🍤~~~唔覺得特別大,不過蟹柳味唔錯😀😀~~~赤海蝦蟹膏~~~蟹膏味超級濃郁☺️☺️,有啲蓋過咗海蝦嘅味道,可以先食海蝦嗰邊感受海蝦嘅鮮味,第二啖再食蟹膏嗰邊😁😁~~~豪快辣味三文魚🍣~~~兩舊三文魚壽司上會再放有少量三文魚條及辣椒脆(少少辣), ‘ 豪 ’ 食大大啖三文魚嘅 ‘ 快 ’ 感😆😆~~~黑松露白蝦🦐~~~白蝦肉新鮮,洋蔥🧅味及黑松露味平均👍🏻👍🏻~~~牛油煮蜆~~~未食已經聞到牛油味,蜆肉大約有20幾隻,隻隻飽滿好新鮮😁😁~~~北海道粟米薯餅~~~炸香味十足,粟米多個薯蓉好多,可惜粟米味一般唔夠甜😙😙~~~芝麻雞翼~~~同樣炸香味十足,就普通咗啲🙂🙂~~~濃厚生朱古力🍫~~~好香朱古力味,又夠滑😘😘~~~麻薯今川燒(吉士味)~~~咬開滿滿嘅吉士醬,表皮都幾薄,🤴🏻都幾鍾意😋😋
~~~特大蟹柳天婦羅🍤~~~
唔覺得特別大,不過蟹柳味唔錯😀😀

~~~赤海蝦蟹膏~~~

~~~豪快辣味三文魚🍣~~~

~~~黑松露白蝦🦐~~~
白蝦肉新鮮,洋蔥🧅味及黑松露味平均👍🏻👍🏻

~~~牛油煮蜆~~~
未食已經聞到牛油味,蜆肉大約有20幾隻,隻隻飽滿好新鮮😁😁

~~~北海道粟米薯餅~~~
炸香味十足,粟米多個薯蓉好多,可惜粟米味一般唔夠甜😙😙

~~~芝麻雞翼~~~
同樣炸香味十足,就普通咗啲🙂🙂

~~~濃厚生朱古力🍫~~~
好香朱古力味,又夠滑😘😘

~~~麻薯今川燒(吉士味)~~~
咬開滿滿嘅吉士醬,表皮都幾薄,🤴🏻都幾鍾意😋😋

2023-03-09
$76.5 (下午茶)
2023-01-07 136 浏览
元氣壽司平常都要等位置,等一等,東西應該更美味,坐下來第一件事就是立刻掃一下看看吃什麼,下午茶真的比較優惠,而且還有不同選擇哦,喜歡吃壽司的朋友可以看一下哦,而且現在的人小食加多了章魚燒小丸子,這個很好吃,而且是新鮮弄的,因為很熱,超好吃,再來就是壽司部分有三文魚刺身耶,而且是厚切,哈哈哈聽說三文魚是抗憂鬱的,香港人壓力大可以多吃點其他部分的壽司也還不錯,不過最愛還是他的烏冬,哈哈哈下午茶這樣子吃真的會飽。愛喝綠茶的我,就一直喝😂😂
元氣壽司平常都要等位置,等一等,東西應該更美味
聽說三文魚是抗憂鬱的,香港人壓力大可以多吃點
其他部分的壽司也還不錯,不過最愛還是他的烏冬,哈哈哈
下午茶這樣子吃真的會飽。
愛喝綠茶的我,就一直喝😂😂
2021-12-04 355 浏览
不經不覺秋天已到🍂元氣壽司新餐牌有新壽司,挑選秋日食材,岩手縣產炙燒黑椒秋刀魚、火龍卷、活.赤貝,滿滿秋日滋味!▫️岩手縣產炙燒黑椒秋刀魚秋天係秋刀魚最當造,輕輕炙燒後秋刀魚油香氣四溢,再灑上黑椒調味好惹味▫️火龍卷卷物上鋪滿肉厚肥美的鰻魚和香甜的醬汁🥑捲上幼滑綿密的牛油果及香甜玉子口感豐富▫️活.赤貝原隻的新鮮赤貝壽司及赤貝裙邊軍艦外表呈橙紅帶光澤🍣而且好鮮甜
▫️岩手縣產炙燒黑椒秋刀魚
秋天係秋刀魚最當造,輕輕炙燒後秋刀魚油
香氣四溢,再灑上黑椒調味好惹味
▫️火龍卷
▫️活.赤貝
2021-05-23 348 浏览
想喺度買外賣好多次㗎啦,但係次次都同我講話要等成一個鐘以上,今次醒目啦,一早打嚟叫咗先今次12:30打過去,話要等35至45分鐘,不過一去到都有得拎了!!所以想叫外賣要預時間😂 今次同平時唔同,叫多咗個沙律🥗$22又真係幾抵食!

今次同平時唔同,叫多咗個沙律🥗$22又真係幾抵食!
外卖自取
2020-11-20 358 浏览
就算唔係會員日冇八折,平時午餐就貴啲,2點半後下午茶都好鬼平。$50有set壽司,一個炸物,一個烏冬,一杯綠茶,一個Wi-Fi。午市呢個真心好正,只要你唔怕🐛。$88有成八樣嘢,打工仔一個,冇日本去,仲可以講啲咩啊。板長都唔止呢個價錢啦。明太子燒三文魚,呢碟極邪惡,唔想食最多🐛嘅三文魚🍣就可以食呢個2:30準時又有得再叫,而家已經轉左唔係長碟出,分開兩隻圓形碟出。烏冬幾好,要狂加七味粉炸蝦haha

烏冬幾好,要狂加七味粉

炸蝦haha

2020-02-20 363 浏览
元氣壽司開到成行成市,不過我自己比較少黎食,今日難得朋友有興致同我食就去咗沙田新城市廣場附近一間元氣食。我覺得元氣最大賣點就係佢嘅自助式點菜同送菜服務。以前黎元氣仲要手寫落單逐項點,依家黎元氣用手機app就可以搞掂,真係方便過以前,仲可以睇埋嘢食賣相,確保啱食至點,真係好方便,加上佢壽司款式比一般食放題多又有效率,果然係食壽司好地方!!
2019-09-04 360 浏览
岩岩8月元氣出左新Menu,小編忙裏偷閒去左食,性價比幾高🤩👍🏻,係一個慳錢既選擇🤓豪快海老二点🍤$223.5/5呢個由甜蝦同三文魚子match埋既豪快海老二点真係同個名一樣咁豪快。當中又甜又鹹既感覺不斷刺激小編既味蕾。🤪北海道帆立貝牛油燒🐚$173.5/5先講下隻帆立貝,勁大隻,而且好新鮮,味道鮮甜。Match埋芝士真係幾特別。如果鍾意食芝士既朋友就千其唔好錯過。😚🥰三色海鮮卷🐟🦐$203/5係一d細細個就食到最普通既壽司,青瓜,甜蛋同紫菜包成既卷物上鋪上甜蝦,帶子同三文魚子,即刻令平凡既手卷變得不平凡。🤩😎焗檸檬芝士蛋糕🍰$194.5/5食完壽司句口鹹鹹地,最岩就係食返d甜甜酸酸既甜品黎中和下。呢個檸檬芝士蛋糕真係非常之好食,淡淡既檸檬香味同濃濃既芝士不斷係口腔內打轉再打轉。😍😍😍😋果日小編想試埋海膽配厚切墨魚架,但可惜果日已經售罄😔

豪快海老二点🍤$22
3.5/5

北海道帆立貝牛油燒🐚$17
3.5/5

三色海鮮卷🐟🦐$20
3/5

焗檸檬芝士蛋糕🍰$19
4.5/5

果日小編想試埋海膽配厚切墨魚架,但可惜果日已經售罄😔
北海道帆立貝牛油燒
豪快海老二点
焗檸檬芝士蛋糕
三色海鮮卷
北海道帆立貝牛油燒
豪快海老二点
焗檸檬芝士蛋糕
2019-09-01 207 浏览
話說一直都覺得元氣d野一般般普通得黎又貴又唔係特別新鮮但有小朋友真係無計佢地要新幹線唯有屈服啦去到等4張枱諗住唔使好耐結果都要半個鐘有多入去好多人真係唔明點解咁好生意無小朋友都要揀佢?點左基本野三文魚 三文魚腩 飛魚子 火炙xxx黑椒xxxxx......講真三文魚似擦膠三文魚腩好少少(魚尚好似仲好食過佢)舊壽司飯一夾就散(廿幾年食壽司經驗)舊火炙黑椒蟲蠔仲係濕既然後下面舊飯係斜既結果就係未夾都跌左係碟度呢間野已經唔係用一般質素形容係求其加難食係得架送壽司新幹線做賣野其他負分
話說一直都覺得元氣d野一般般

去到等4張枱諗住唔使好耐
結果都要半個鐘有多

入去好多人
真係唔明點解咁好生意
無小朋友都要揀佢?

點左基本野
三文魚 三文魚腩 飛魚子 火炙xxx
黑椒xxxxx......

講真三文魚似擦膠
三文魚腩好少少(魚尚好似仲好食過佢)
壽司飯一夾就散
(廿幾年食壽司經驗)
舊火炙黑椒蟲蠔仲係濕既然後下面舊飯係斜既
結果就係未夾都跌左係碟度
呢間野已經唔係用一般質素形容
係求其加難食

係得架送壽司新幹線做賣野
其他負分
2019-08-21 138 浏览
我地每個月都會去嘅元氣壽司,每月都有新款食物,今個月又有新野啦!今次就有四款壽司同一款甜品,分別係豪快海老二点,北海道帆立貝牛油燒,海膽配厚切墨魚 ,三色海鮮卷同焗檸檬芝士蛋糕,叫晒五款新款食物都係$100啫,又抵又好味,每次阿女都食得好開心,真係我地食飯嘅好地方呀#元氣壽司 #GenkiSushi #hkkids #hkig #hkfood #hkfoodie #hkfamily #lovesushi #yummy #hkinfluencer

2019-06-15 172 浏览
係沙田搵食係好唔容易,尤其係假日。平時元氣都好多人等位,同朋友兩個人星期日下午茶時間黎元氣,估唔到都滿座要等位!等左2個號碼終於入到去。自從元氣搬左黎好運中心,都係第一次黎食,唔再係迴轉壽司,見到係架火車送啲壽司黎都幾得意,嗌左好快就送上黎,幾有效率。食物質素都係同以前差唔多,感覺新鮮,食完都冇肚痾既!

2019-05-02 199 浏览
好久沒有吃了,獨自一人第一餐,下午茶時光,芝士波,不太熱,有點奇怪,壽司紫菜不夠脆卜卜,不過蟹子就脆卜卜,辣味尤魚不錯,其他壽司就麻麻只有元氣鳥冬,我覺得不錯,好食
只有元氣鳥冬,我覺得不錯,好食
2019-04-05 197 浏览
窮遊香港-兒童節大人都有禮物.見今日兒童節 網上見到元氣壽司話食野有禮物送去左睇下有咩送😂‼️一人一件 送完即止👍🏻仲要淨係食一件壽司都會送 我比like入面係一個幾懷舊嘅元氣小陀螺(可睇圖)(禮物係抽咖 見到有其他人拎其他禮物).相信大家都成日食咖啦循例講講呢間餐廳平時晚市都幾多人排隊既 可能要30-60分鐘所以建議下載元氣個app 遙距拎飛.沙田好運呢間係用火車送壽司用手機落單 幾方便既.講下邊件比較特別啦個人幾鐘意⭐️避風塘吞拿魚$12件👍🏻表面脆脆地炸蒜 乾蔥 幾香口 賣相靚靚⭐️筋子壽司$10件呢碟唔多地方有😋係一大舊黐住嘅三文魚子😋偏軟 偏咸香 咬爆佢果下幾爽.#元気寿司 (沙田)地址:沙田橫壆街1-15號好運中心3樓183號舖.⭐️評分:味道:3.8/5環境:3.5/5 空間感一般服務:4/5抵食:4.5/5 會員有時8折更抵.
窮遊香港-兒童節大人都有禮物
見今日兒童節 網上見到元氣壽司話食野有禮物送
去左睇下有咩送😂
‼️一人一件 送完即止
👍🏻仲要淨係食一件壽司都會送 我比like
入面係一個幾懷舊嘅元氣小陀螺(可睇圖)
(禮物係抽咖 見到有其他人拎其他禮物)
相信大家都成日食咖啦
⭐️筋子壽司$10件
呢碟唔多地方有
😋係一大舊黐住嘅三文魚子
😋偏軟 偏咸香 咬爆佢果下幾爽
#元気寿司 (沙田)
地址:沙田橫壆街1-15號好運中心3樓183號舖
⭐️評分:
味道:3.8/5
環境:3.5/5 空間感一般
服務:4/5
抵食:4.5/5 會員有時8折更抵
2019-04-01 109 浏览
相信大家對元氣都唔陌生 每次排隊都見岀面有長長既蛇餅 可想而知 元氣吸引力係有幾咁大 無令我失望既係元氣一直都保持到原有水準 質素完全無下降到 呢點值得一讚 到現時為止仲加咗好多新野添
2019-03-14
2019-02-25 175 浏览
喺香港😅「多人排隊」係等於好味嘅指標!我本來唔係太認同,但係今日食過呢間元氣先發現,好食過我之前食過其他分店好多,食材新鮮好多!我相信係因為夠多人幫襯,食材嘅流量相對高,所以可以保持新鮮。星期五嘅9點到去到Home square 分店已經多人到唔派飛...😢雖然好無奈但一定要食到! 行過嚟好運中心元氣拎位要等70張飛,照等!當然係有志者鄧竟成,入到去瘋狂點單!唔怪得出邊咁多人等!!呢間真係好食好多!食物已經冇野可以挑剔!唯一可以講嘅係佢個出水位真係弱得好離譜😅

唔怪得出邊咁多人等!!呢間真係好食好多!