2024-05-26 19 浏览
第一次去,無論食物質素,賣相,服務態度,不合理的收費,都係一樣差,一定不会再去。我未試过叫侍應,侍應叫番你自己做。唔怪得知香港人个个都北上食飯啦香港食店真係要好好反省😔
,一定不会再去。我未試过叫侍應侍應叫番你自己做。唔怪得知香港人个个都北上食飯啦
香港食店真係要好好反省😔
其實喺幾年前都有喺其他分店食過一次佢嘅招牌豬扒飯但嗰時食落佢嘅豬扒似烚豬扒咁,無味,完全唔知自己食緊乜勁失望事隔多年再試一試喺樓下嗰間睇下會唔會會有咩唔同?結果都係一樣塊豬扒係無味好似白烚咁完全唔知食緊啲乜嘢 衰過碟頭飯嗰時咁啱係茶市仲特登叫咗個西多士心諗西多士咁容易整實冇事啦點知原來西多士都可以係整得好難食唔太明點解個麵包炸得唔夠好 又唔鬆軟花生醬味道好劣似cheap野🤯難食到我男朋友直頭叫我唔好食啦去第二度再叫啦總之乖乖地食隔離百分百浪費左我成舊水係到
其實喺幾年前都有喺其他分店食過一次
佢嘅招牌豬扒飯

事隔多年再試一試喺樓下嗰間
睇下會唔會會有咩唔同?

嗰時咁啱係茶市

去第二度再叫啦

總之乖乖地食隔離百分百
浪費左我成舊水係到
2024-02-04 216 浏览
下午茶去買外賣,短髮女收銀態度勁差我同你講嘢就唔該你,但呢個女收銀員就好似我爭你錢咁,面目可憎兼西口西面我嚟買外賣你係㩒幾粒掣架咋,唔需要你比咩服務,但你語氣態度都衰到極點,請埋啲咁嘅員工真係勁趕客
下午茶去買外賣,短髮女收銀態度勁差
外卖自取
我今日去咗一間豬扒專門店,真係俾我驚艷到!特別要同你講下佢哋嘅招牌菜「厚豬扒配辣肉醬飯」,真係叫人回味無窮!首先,話到豬扒,佢哋嘅厚豬扒真係夠厚夠肉!一啖咬落去,先係個外脆內嫩嘅外皮,啲肉汁係扑面噴出嚟,真係令人垂涎欲滴。而入面嘅肉質,咬落去有個微微嘅嚼勁,完全唔乾柴。佢哋煮豬扒嘅技術真係一級棒,令到每一口都係肉感十足!而最令我驚喜嘅係佢哋嘅辣肉醬飯!飯粒粒分明,煮得剛好,每一粒飯都係濕潤而彈牙。而辣肉醬就係呢碗飯嘅亮點!醬汁係一種濃郁而香辣嘅燒汁,每一口飯都可以充分沾到呢個醬汁,令到飯嘅味道更加豐富。辣味同肉味嘅結合,真係一絕!飯同肉醬一齊食,味道層次分明,辣而不燥,真係令人上癮!總括而言,呢間豬扒專門店嘅「厚豬扒配辣肉醬飯」真係一個令人驚艷嘅美食體驗。無論係厚豬扒嘅肉質鮮嫩,辣肉醬飯嘅豐富味道,定係配菜嘅出色表現,都係一個完美嘅組合。如果你係豬扒愛好者,又鍾意辣味嘅話,呢間豬扒專門店絕對值得一試。即刻去試佢哋嘅厚豬扒配辣肉醬飯,保證你會留下難忘嘅味覺回憶!

2023-07-14 428 浏览
態度極差 語氣冇禮貌 講完食咩都唔知佢有冇聽到 眼神令人不安 唔講以為佢哋係你老細 樓面侍應人數多 客人已經唔多 都可以做到死氣沉沉 食物欠缺誠意 肉碎都可以有蘇味主打豬扒 不見豬扒特別之處
食物欠缺誠意 肉碎都可以有蘇味
主打豬扒 不見豬扒特別之處

2023-07-12
2023-07-05 348 浏览
勁耐冇去將軍澳,咁岩有d事整完,夜晚食個快飯,就去左元朗冰室。宵夜時段,唔洗等位,宜家發現原來佢幾多分店。叫左個蒜蓉汁雞排漢堡扒飯,味道正正常常,一般茶餐廳咁,冇記錯好似六十幾蚊。

凌晨時分,鋪頭又收曬。竟然仲起街邊見到佢地營業既燈光🍽️殊不知店面招牌菜係有驚喜!今次食既係厚豬扒配咖哩汁($62/set)😋一般豬扒其實好難煮得好食,呢間特登揀肥豬扒🥩令肉汁同咖喱汁昇華一個層次👍🏻好難再有咁好食既豬扒🥹🌈🥘港式咖喱汁係香港的經典美食之一,佢同香港的歷史、文化和口味密不可分。呢間野口感豐富,帶有濃郁咖喱香氣同微辣既口感👅,烹調方法也非常獨特,需要耐心和技巧,係廚師精湛之作👨🏼‍🍳搭配白飯🍚更是絕配,令人完全無視胰島素升高🤣🤣港式咖喱汁不僅係一道美食,更是香港文化的代表之一,令人感受到港式頹廢生活既魅力。如果您仲未品嘗過港式咖喱汁,咁您真係錯過左一個令人難忘既delicacy🇭🇰!

2023-05-13 281 浏览
今日工作太繁忙,沒有吃午餐,直接吃了一個黃昏的下午茶,希望食飽飽晚餐又不用吃!將軍澳區茶餐廳比較少,這是我其中一間較喜歡的。下午茶有多種食品,輕食的有熱狗、多士、豬扒包。飽肚的有肉絲炒麵、炒飯,貴刁等等,算是多選擇!😋😋我叫了豬扒包,大得驚人,而且個包質地很好吃。牛油味重軟綿綿的,豬扒份量十足,超大塊,而且煎得很好,還加了青瓜、蕃茄和少少生菜,再加了些沙律醬。比很多餐廳的豬扒包好味。只是$33價性比非常高,抵食!🎉朋友叫了肉絲炒麵,十分大碟,炒得有鑊氣,而且肉絲的份量頗多,芽菜爽口,做得不錯,💯

2023-03-07 341 浏览
環境裝修幾好,光猛,比一般茶記清潔,唯冇人帶位,都冇所謂,反正想坐邊就坐邊有招牌豬扒,鐵板雜扒,有焗飯、碟頭飯、拉麵。。。今日就平平地叫炒粉麵飯,全部$ 58揚州炒飯材料十足,蛋多,蝦幾隻,有齊叉燒同火腿,飯粒分明偏硬,係我最鐘意嘅質感星州炒米顏色又靚又均勻,材料都好足,味道啱啱好,份量又夠多,食飽飽又一餐

有招牌豬扒,鐵板雜扒,有焗飯、碟頭飯、拉麵。。。
今日就平平地叫炒粉麵飯,全部$ 58
揚州炒飯

星州炒米

2023-03-04
2023-02-22 215 浏览
次次外賣唔係比漏野就野飲倒瀉晒,叫個晚餐,無一次係比岩啲野食,唔係錯野食就錯湯底,地獄湯就比清湯,再唔係比豬骨,打去同佢講次次都話會留意,但最後次次都比錯,你話一兩次都算,問題係次次,係次次都錯仲要cut我線,啲態度好到不得了
2023-02-18 205 浏览
今晚因為有點兒肚餓,到了元朗冰室口豬扒專門店吃豬扒以外的食品。因為是第一次到這店吃晚飯,要測試這店的水準,在眾多的食物中,最好選擇「乾炒牛河」和「紅豆冰」原本,我問侍應能否把紅豆冰走冰,不過,侍應說不能夠。這時候,心裏已經在想:莫非這兒的是碎冰?果然,是超經典的碎冰紅豆冰!乾炒牛河等了一會兒才到,但也是值得的!超有鑊氣,是兒時的回憶及味道,正!這兒有不同款式的食物,下次可以encore! 試多幾款,看看是否也是水準超然!😋

2022-09-21 658 浏览
唔知係咪轉晒人,所有嘢都不一樣,今日仲叫咗個沙嗲牛米,湯無味牛肉食唔到,杯熱架咖啡唔洗飲已經聞到係酸😣仲有個男服務員唔想做,聲大態度差,嘢食唔好仲要無服務真係無得頂,唔會有下次
2022-09-06 423 浏览
員工之間溝通不善 合作效率有待改善跟單幾次無回應 連解釋都無白等小菜(煲類) 半小時麻煩貴公司加強員工之間合作和客户服務跟完單無解釋俾客人 唔太清楚你地想點serve 客
員工之間溝通不善 合作效率有待改善
跟單幾次無回應 連解釋都無
白等小菜(煲類) 半小時

麻煩貴公司加強員工之間合作和客户服務
跟完單無解釋俾客人
唔太清楚你地想點serve 客

2022-08-10 708 浏览
平時食一啲快餐店既豬排飯 吾系豬排吾夠厚 就系肉質好鞋😵‍💫今次經過元朗冰室 見佢標榜厚切豬排 一於黎挑一挑機 睇下系咪真系咁好食先😂焗意式厚切豬排飯 ($62)以焗飯上菜速度黎講 佢都算快🏃🏻‍♀️大約等左10分鐘 ⏰️因為即叫即焗 上枱個陣熱辣辣♨️所以芝士都有拉絲效果 第一印象頗滿意😆賣相黎講都非常吸引 芝士鋪滿成個飯 帶有焦香味 嗅落已經流曬口水🤤每碟飯都有2塊厚切豬排 整整鋪滿成個飯😂份量非常足夠肉質嫩滑👍🏻冇羶味 邊邊位仲有啲肥😂油香充足配料有蕃茄🍅菠蘿🍍洋蔥🧅相當開胃😋果然系王牌焗飯🤩水準之上 值得一試😂

焗意式厚切豬排飯 ($62)
焗意式厚切豬排飯
每碟飯都有2塊厚切豬排 整整鋪滿成個飯😂份量非常足夠
肉質嫩滑👍🏻冇羶味 邊邊位仲有啲肥😂油香充足
配料有蕃茄🍅菠蘿🍍洋蔥🧅相當開胃😋
果然系王牌焗飯🤩水準之上 值得一試😂
焗意式厚切豬排飯
2022-04-10 621 浏览
沙嗲牛肉麵餐,沙嗲牛肉無味,完全唔知食緊咩。炒蛋都合格,蒜蓉多士好味,凍檸茶好味,有茶餐廳味道!!!媽咪食蕃茄湯通粉,味道一般可接受,熱奶茶還可以。我坐卡位,請侍應落單,竟然企我後面,又唔出聲,我媽坐我對面示意我可以講食咩🙄其實去過幾次都覺得OK,平均都有70分!諗住好耐無去,去食下睇下有無改善,點知咁差,一定唔會再去,真係太差了!!!唯一好處遇上抄牌,收銀姐姐會大叫抄牌,所以在場客人都係9成男仕😄
媽咪食蕃茄湯通粉,味道一般可接受,熱奶茶還可以。

2022-04-10
$40 (早餐)