62
16
27
等级1
3
0
2021-02-18 961 浏览
老实讲,你睇完其他食评都知系乜野一回事。味道:鲜甜有特色,完全食得出系小店自制既风味。而且经常有韩籍客,想食正宗野,走唔甩。呢样始终最重要。份量:一定够。无论餐前小碟、头盘、小菜、午市(我地自己三样都试过)、烧肉(见其他人)都足。以香港餐厅既标准,系无呃秤。我地两个人点个猪骨煲,想叫个大(只系差 $70),店员即刻话细既都已经好够。(事实证明系。每人起码有四、五旧。)利申:自己系算大食既。环境:系旧,但系有 vintage feel。而且好多时食饭地方太靓太出位太新,只系用黎俾人打卡。况且好多新派餐厅 decor 都千篇一律,根本无话边个好过边个。价钱:两个人,一个午市汤饭,一个煎饼,再加个猪骨煲,连加一 $500 松D。完全合理。至於服务。其实今时今日香港边度仲有服务呢?
更多
老实讲,你睇完其他食评都知系乜野一回事。

味道:鲜甜有特色,完全食得出系小店自制既风味。而且经常有韩籍客,想食正宗野,走唔甩。呢样始终最重要。

份量:一定够。无论餐前小碟、头盘、小菜、午市(我地自己三样都试过)、烧肉(见其他人)都足。以香港餐厅既标准,系无呃秤。我地两个人点个猪骨煲,想叫个大(只系差 $70),店员即刻话细既都已经好够。(事实证明系。每人起码有四、五旧。)利申:自己系算大食既。

环境:系旧,但系有 vintage feel。而且好多时食饭地方太靓太出位太新,只系用黎俾人打卡。况且好多新派餐厅 decor 都千篇一律,根本无话边个好过边个。

价钱:两个人,一个午市汤饭,一个煎饼,再加个猪骨煲,连加一 $500 松D。完全合理。

至於服务。其实今时今日香港边度仲有服务呢?
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级2
23
0
休假想吃<韩国>午饭,人住处尖沙咀区,落楼跟 Openrice 介绍指引~宝勒巷找到<元丰园>。虽然会友评论~毁誉参半,但<食肴>差评不见多,普遍是针对老板娘恶~无亲切感而矣。反正午饭一顿,正宗韩厨~门口有<协会证书>,价格又比附近平宜$10,甭管.......下午13:30入店,午饭时段刚过,客人疏落,被编排尽头卡座~1人无异议,按计划点餐首选~牛肋骨汤饭。前莱5小碟先上,韩食在下最欣赏是这个.....泡菜吾非所爱~即退回,土豆/菠菜有惊喜。主食<牛肋骨>汤饭稍后出场,呷啖汤~有戏,制作无马虎,汤混有黑木耳~味清带牛骨头鲜味~不俗。整体消费$60~正宗韩厨。加上老板娘是日心情隹,又未见发吼????夫复何求!
更多
休假想吃<韩国>午饭,人住处尖沙咀区,落楼跟 Openrice 介绍指引~宝勒巷找到<元丰园>。虽然会友评论~毁誉参半,但<食肴>差评不见多,普遍是针对老板娘恶~无亲切感而矣。反正午饭一顿,正宗韩厨~门口有<协会证书>,价格又比附近平宜$10,甭管.......
下午13:30入店,午饭时段刚过,客人疏落,被编排尽头卡座~1人无异议,按计划点餐首选~牛肋骨汤饭。
前莱5小碟先上,韩食在下最欣赏是这个.....泡菜吾非所爱~即退回,土豆/菠菜有惊喜。
主食<牛肋骨>汤饭稍后出场,呷啖汤~有戏,制作无马虎
,汤混有黑木耳~味清带牛骨头鲜味~不俗。整体消费$60~正宗韩厨
。加上老板娘是日心情隹,又未见发吼????夫复何求!
56 浏览
0 赞好
0 留言
34 浏览
0 赞好
0 留言
131 浏览
0 赞好
0 留言
172 浏览
0 赞好
0 留言
81 浏览
0 赞好
0 留言
59 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-01-22
等候时间
3 分钟 (堂食)
人均消费
$60
等级1
1
0
2021-01-17 584 浏览
服务 态度差~ 佢好锺意帮人哋一碟倒晒落个炉度然後行开~ 结果窿咗叫佢换~ 佢要收20蚊~ 一路以嚟去咁多次都未收过 换炉 钱~ 话我烧到燶晒~ 咁你唔好帮我成碟倒晒落个炉吖嘛~ 我自己慢慢烧味唔会燶罗~ 佢咁唔想做香港人生意 就唔好做喇~西口西面~ 其实畀廿蚊唔紧要~ 不过态度实在太差😠😠😠 以後都唔会帮衬
更多
服务 态度差~ 佢好锺意帮人哋一碟倒晒落个炉度然後行开~ 结果窿咗叫佢换~ 佢要收20蚊~ 一路以嚟去咁多次都未收过 换炉 钱~ 话我烧到燶晒~ 咁你唔好帮我成碟倒晒落个炉吖嘛~ 我自己慢慢烧味唔会燶罗~ 佢咁唔想做香港人生意 就唔好做喇~西口西面~ 其实畀廿蚊唔紧要~ 不过态度实在太差😠😠😠 以後都唔会帮衬
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
用餐日期
2021-01-17
用餐途径
堂食
等级4
315
0
2020-12-15 680 浏览
行过见set lunch 60蚊起👍,唔贵咁入去望下,人都几多,大部份都系讲韩文,好似好正宗咁,装修都几旧,侍应系韩国阿猪妈,态度都几差🤦‍♀️,问佢咩系牛肋骨堡,佢表现好唔耐烦,不过都识听广东话,最後我地两个都点咗人蔘鸡。前菜嚟到都几大碟,款式都唔少👍。人蔘鸡嚟到,鸡半只,系鸡脾位置,真系好滑😋,未食过人蔘鸡嘅鸡系咁滑😚,今日得13度,食呢个真系好正,又暖又滑,不过个汤就唔系好够味,要自己加啲盐,食完真系充满energy可返公司再努力做野。埋单唔使加一👍
更多
行过见set lunch 60蚊起👍,唔贵咁入去望下,人都几多,大部份都系讲韩文,好似好正宗咁,装修都几旧,侍应系韩国阿猪妈,态度都几差🤦‍♀️,问佢咩系牛肋骨堡,佢表现好唔耐烦,不过都识听广东话,最後我地两个都点咗人蔘鸡。

163 浏览
0 赞好
0 留言


30 浏览
0 赞好
0 留言



前菜嚟到都几大碟,款式都唔少👍。

26 浏览
0 赞好
0 留言


人蔘鸡嚟到,鸡半只,系鸡脾位置,真系好滑😋,未食过人蔘鸡嘅鸡系咁滑😚,今日得13度,食呢个真系好正,又暖又滑,不过个汤就唔系好够味,要自己加啲盐,食完真系充满energy可返公司再努力做野。

人蔘鸡
$90
22 浏览
0 赞好
0 留言

埋单唔使加一👍
23 浏览
0 赞好
0 留言



(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-12-15
用餐途径
堂食
用餐时段
午餐
推介美食
人蔘鸡
$ 90
等级3
45
0
韩式午餐11 及午餐6五小碟前菜,芝麻菠菜,麻油荳芽,板豆腐,炖煮薯,爽脆韩式泡菜,有汤有饭有主菜。炖牛助骨肉味精良,但稍肥;铁板牛肉也不错,CP值系高的,但服务您就唔好太多期望了。
更多
韩式午餐11 及午餐6
五小碟前菜,芝麻菠菜,麻油荳芽,板豆腐,炖煮薯,爽脆韩式泡菜,有汤有饭有主菜。
炖牛助骨肉味精良,但稍肥;铁板牛肉也不错,CP值系高的,但服务您就唔好太多期望了。
23 浏览
0 赞好
0 留言

14 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-11-27
用餐途径
堂食
人均消费
$70 (午餐)
等级2
15
0
超级抵食韩国餐厅,餐厅店员有韩国人,平日lunch menu全部$100以内。(星期日及公众假期冇lunch set) 图片系两个人配菜既份量,都几多款,泡菜系我钟意偏甜既味道,两个人食饱得夸张。份量超级多!! 感觉系即煮因为成碗野劲热!萝白煮得好淋好甜🤤 牛肋肉唔算好浓肉味但系好易咬,好容易离骨,入面仲有一只蛋,总之就系好大份又几好味😂 尖沙咀黎讲真系非常抵食😍 我地过左lunch hour去,店员比我地坐四人卡位好舒服,环境正常乾净。牛肋骨汤饭 $60
更多
超级抵食韩国餐厅,餐厅店员有韩国人,平日lunch menu全部$100以内。(星期日及公众假期冇lunch set) 图片系两个人配菜既份量,都几多款,泡菜系我钟意偏甜既味道,两个人食饱得夸张。


份量超级多!! 感觉系即煮因为成碗野劲热!萝白煮得好淋好甜🤤 牛肋肉唔算好浓肉味但系好易咬,好容易离骨,入面仲有一只蛋,总之就系好大份又几好味😂 尖沙咀黎讲真系非常抵食😍 我地过左lunch hour去,店员比我地坐四人卡位好舒服,环境正常乾净。


牛肋骨汤饭 $60
牛肋骨汤饭
47 浏览
0 赞好
0 留言
22 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
牛肋骨汤饭
等级2
16
0
2020-11-05 571 浏览
每年都飞韩国影下相食下嘢,今年疫情无得飞唯有日日在家煲韩剧,难得出尖沙咀剪头发,当然要去由韩国人主理嘅「元丰园」食番个午餐慰解下思韩之情11款精美午餐我点了炆牛肋骨煲午餐奉送5碟配菜、白饭及萝卜汤。因为我唔食辣所以配菜无要泡菜,其余薯仔、煎豆腐、大豆芽菜、菠菜都好好味,一碟不留俾我食晒,葱花萝卜汤清清地,炆牛肋骨煲好丰富大大件啖啖肉而白萝卜及红萝卜炆得又冧又甜, 餸饭一流,食得好饱,丰富午餐$75,免加一,美味又抵食🤤
更多
每年都飞韩国影下相食下嘢,今年疫情无得飞唯有日日在家煲韩剧,难得出尖沙咀剪头发,当然要去由韩国人主理嘅「元丰园」食番个午餐慰解下思韩之情


9 浏览
0 赞好
0 留言


211 浏览
2 赞好
0 留言


11款精美午餐我点了炆牛肋骨煲午餐奉送5碟配菜、白饭及萝卜汤。

51 浏览
0 赞好
0 留言


45 浏览
0 赞好
0 留言


因为我唔食辣所以配菜无要泡菜,其余薯仔、煎豆腐、大豆芽菜、菠菜都好好味,一碟不留俾我食晒,葱花萝卜汤清清地
,炆牛肋骨煲好丰富大大件啖啖肉而白萝卜及红萝卜炆得又冧又甜, 餸饭一流,食得好饱
,丰富午餐$75,免加一,美味又抵食🤤
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-11-04
用餐途径
堂食
人均消费
$75 (午餐)
等级3
66
0
呢间韩国餐厅我帮亲左好年 好多次无错好多人话佢服务态度好差。。。不过其实佢野食真系超好食,因为超级地道对於一个劲钟意食韩国地6野 又系韩国生活过既我黎讲 呢度最好不过前菜唔会吝啬,好多种而且好多都系出面新派韩菜唔会有 ,好味 ~今次冇烧肉 其实烧肉就间间都大同小异, 食手势先系真味 牛肋骨汤一如既往 肉淋甜好味 配菜萝卜 都一样 大大旧 我地仲叫左一份葱煎饼 两个女仔叫两样野 加多一人一个饭 埋单 297蚊 ~~我地食到劲饱好满足 .次次黎呢度都感受到好饮系韩国生活个阵咁 基本上只有韩国店员 韩国客人,我既评价系其实唔系差。。。系韩国local平民餐厅都系咁既态度只系系香港租贵。。。野食米贵左仲要开系尖咀。。其实韩国人/生活系韩国既人会习惯左。。。佢劲似个啲韩国一般街既餐厅质素。。佢地真系好韩国。。keep到🤣🤣野食好味态度唔好系正常平价 仲要野食选择唔多 例如安康鱼 好多人都唔知系咩黎低劲好食最後强调即系佢劲似系韩国晚既ocal食店 冇游客会入个全韩文个啲🤣🤣=香港澳牛。。。
更多
呢间韩国餐厅我帮亲左好年 好多次
无错好多人话佢服务态度好差。。。不过其实佢野食真系超好食,因为超级地道
对於一个劲钟意食韩国地6野 又系韩国生活过既我黎讲 呢度最好不过
前菜唔会吝啬,好多种而且好多都系出面新派韩菜唔会有 ,好味 ~今次冇烧肉 其实烧肉就间间都大同小异, 食手势先系真味 牛肋骨汤一如既往 肉淋甜好味 配菜萝卜 都一样 大大旧 我地仲叫左一份葱煎饼 两个女仔叫两样野 加多一人一个饭 埋单 297蚊 ~~我地食到劲饱好满足 .次次黎呢度都感受到好饮系韩国生活个阵咁 基本上只有韩国店员 韩国客人,

我既评价系其实唔系差。。。系韩国local平民餐厅都系咁既态度
只系系香港租贵。。。野食米贵左仲要开系尖咀。。其实韩国人/生活系韩国既人会习惯左。。。佢劲似个啲韩国一般街既餐厅质素。。佢地真系好韩国。。keep到🤣🤣野食好味态度唔好系正常平价 仲要野食选择唔多 例如安康鱼 好多人都唔知系咩黎低劲好食
最後强调
即系佢劲似系韩国晚既ocal食店 冇游客会入个全韩文个啲🤣🤣=香港澳牛。。。

32 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
40
0
2020-09-30 814 浏览
2个人; 纯粹突然想食肉, 见le间唔洗等位所以撞左入去, 但系感觉唔错 (野食, 服务同价钱) ~ 所以都推荐呀~~~前菜9小碟~ 样样都几好味, 最中意薯仔, 不过觉得碟鱼仔咸左D叫左2碟牛 (无骨牛肋骨, 烤牛肉 (酱腌) ) 同1碟羊黎烧,, 酱腌烤牛肉系好味ge, 无骨牛肋骨我就觉得有D硬一般, 如果再去食我会唔叫le碟直接叫多碟酱腌烤牛肉羊ge话一般la, 无话好唔好味 正正常常无咩野特别另外叫左个凉拌香葱生菜, 唔系特别好味 可以唔洗特别叫ge我觉得仲加多左碗白饭2个人埋单 $473 食到好饱ge, 份量都好Ok 
更多
2个人; 纯粹突然想食肉, 见le间唔洗等位所以撞左入去, 但系感觉唔错 (野食, 服务同价钱) ~ 所以都推荐呀~~~

前菜9小碟~ 样样都几好味, 最中意薯仔, 不过觉得碟鱼仔咸左D
叫左2碟牛 (无骨牛肋骨, 烤牛肉 (酱腌) ) 同1碟羊黎烧,, 
酱腌烤牛肉系好味ge, 无骨牛肋骨我就觉得有D硬一般, 如果再去食我会唔叫le碟直接叫多碟酱腌烤牛肉
羊ge话一般la, 无话好唔好味 正正常常无咩野特别

另外叫左个凉拌香葱生菜, 唔系特别好味 可以唔洗特别叫ge我觉得
仲加多左碗白饭

2个人埋单 $473 食到好饱ge, 份量都好Ok 
9 浏览
0 赞好
0 留言
6 浏览
0 赞好
0 留言
羊肉
7 浏览
0 赞好
0 留言
烤牛肉 (酱腌)
$120
17 浏览
0 赞好
0 留言
无骨牛肋骨
$140
17 浏览
0 赞好
0 留言
凉拌香葱生菜
15 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-09-26
用餐途径
堂食
人均消费
$236.5 (晚餐)
推介美食
烤牛肉 (酱腌)
$ 120
等级3
40
0
2020-09-25 603 浏览
今次就试左由韩国阿猪妈开嘅韩国菜🇰🇷🇰🇷韩国牛肋骨煲🐮牛肋骨系入口即溶,牛味好浓,而且食落去个口系会有油香,个汁甜甜地,捞汁食饭真系好正🤤食到一半有d腻又可以饮啖汤🤤而且个煲有旧萝卜晒d汁👍🏻紫菜包饭🍙虽然个卖相就真系唔系好靓仔架啦,有d似屋企包咁,但个味道就真系唔错,而且份量好多😌😌另外仲有好多韩国前菜,可以系等紧个餐个阵食住等🙈🙈🙈个人最锺意系鱼仔乾同薯仔👍🏻但提一提大家,老板娘系好有性格,你问多两句同嗌餐慢少少都会比人黑面,所以要有定心理准备🙃食餐饭都要受下气🙃
更多
今次就试左由韩国阿猪妈开嘅韩国菜🇰🇷🇰🇷

韩国牛肋骨煲🐮

牛肋骨系入口即溶,牛味好浓,而且食落去个口系会有油香,个汁甜甜地,捞汁食饭真系好正🤤食到一半有d腻又可以饮啖汤🤤而且个煲有旧萝卜晒d汁👍🏻

16 浏览
0 赞好
0 留言


紫菜包饭🍙
虽然个卖相就真系唔系好靓仔架啦,有d似屋企包咁,但个味道就真系唔错,而且份量好多😌😌
20 浏览
0 赞好
0 留言

另外仲有好多韩国前菜,可以系等紧个餐个阵食住等🙈🙈🙈个人最锺意系鱼仔乾同薯仔👍🏻
14 浏览
0 赞好
0 留言

但提一提大家,老板娘系好有性格,你问多两句同嗌餐慢少少都会比人黑面,所以要有定心理准备🙃食餐饭都要受下气🙃
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
41
0
2020-05-21 2292 浏览
琴日落雨,所以去光顾呢家韩国菜,是韩国人打理的。叫坐的时候逼你叫多份烧肉,系咁话唔够食,明明我哋叫咗一份烧肉一个炸酱面,一个豆腐锅,一份生菜一份面豉酱,我哋三个人,我等埋朋友嚟在家都唔得,超级冇礼貌。性价比又低,食物质素就普普通通,但服务态度真系好恶劣,无论系等位的时候下面的服务员或者是帮我们开座位的服务员,都超级不礼貌,我觉得虽然不是贵价菜,但都不应该用这种礼貌来对待食客。我谂我不会再去光顾,韩国其实有很多新派菜也很好吃,大家真的不用去受气!信我
更多
琴日落雨,所以去光顾呢家韩国菜,是韩国人打理的。叫坐的时候逼你叫多份烧肉,系咁话唔够食,明明我哋叫咗一份烧肉一个炸酱面,一个豆腐锅,一份生菜一份面豉酱,
我哋三个人,我等埋朋友嚟在家都唔得,超级冇礼貌。性价比又低,食物质素就普普通通,但服务态度真系好恶劣,无论系等位的时候下面的服务员或者是帮我们开座位的服务员,都超级不礼貌,我觉得虽然不是贵价菜,但都不应该用这种礼貌来对待食客。
25 浏览
0 赞好
0 留言
23 浏览
0 赞好
0 留言
我谂我不会再去光顾,韩国其实有很多新派菜也很好吃,大家真的不用去受气!信我


(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
59
0
2020-05-18 1169 浏览
限聚令已经增加到8人,终於可以约埋亲朋好友一齐出去食晚饭,疫情持续大家都唔知几时先有得去旅行,所以今日我哋选择咗食韩国菜。好多人会介绍尖沙咀韩国街嘅韩国菜,但系我试过之後最锺意都系食呢间,但系睇返评价十个有八个都系话佢态度差,我哋都食过五六次,暂时都未遇过服务态度差嘅问题,不过都唔系好。今次我哋带咗个烧烤四人餐,再加左泡菜汤、炆猪肋骨、盐腌鱿鱼、韩国炒粉丝,韩式拌饭。首先黎咗十几碟前菜,薯仔🥔大豆芽、菠菜最受欢迎嘅,不过前菜系冇得任食㗎,侍应会过嚟帮我哋烧肉烧号之後再帮我哋剪小件上碟,提一提烤猪肉系辣架,炆猪肋骨超林,韩国炒粉丝都好惹味,唯一系个泡菜汤比较酸,其他我地都好满意,lunch set仲抵食啊,lunch时间黎开呢头都可以试吓
更多
限聚令已经增加到8人,终於可以约埋亲朋好友一齐出去食晚饭,疫情持续大家都唔知几时先有得去旅行,所以今日我哋选择咗食韩国菜。好多人会介绍尖沙咀韩国街嘅韩国菜,但系我试过之後最锺意都系食呢间,但系睇返评价十个有八个都系话佢态度差,我哋都食过五六次,暂时都未遇过服务态度差嘅问题,不过都唔系好。
今次我哋带咗个烧烤四人餐,再加左泡菜汤、炆猪肋骨、盐腌鱿鱼、韩国炒粉丝,韩式拌饭。
24 浏览
0 赞好
0 留言
17 浏览
0 赞好
0 留言
17 浏览
0 赞好
0 留言
13 浏览
0 赞好
0 留言

首先黎咗十几碟前菜,薯仔🥔大豆芽、菠菜最受欢迎嘅,不过前菜系冇得任食㗎,侍应会过嚟帮我哋烧肉烧号之後再帮我哋剪小件上碟,提一提烤猪肉系辣架,炆猪肋骨超林,韩国炒粉丝都好惹味,
11 浏览
0 赞好
0 留言
18 浏览
0 赞好
0 留言
24 浏览
0 赞好
0 留言
13 浏览
0 赞好
0 留言
6 浏览
0 赞好
0 留言
9 浏览
0 赞好
0 留言
唯一系个泡菜汤比较酸,其他我地都好满意,lunch set仲抵食啊,lunch时间黎开呢头都可以试吓
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
101
0
2020-05-15 869 浏览
一间差不多全是韩国人主理嘅餐馆,前菜有好多款我们六个人叫了一个四人餐再加一个石锅饭,炒粉丝同一个泡菜汤,可能我们样样都想试叫太多了食唔晒,其实四人餐份量真的唔少~有烧牛,鸡,猪,虾,鱿鱼,一个牛尾汤或辣牛肉汤再加一个红烧牛助骨煲,特别推介牛助骨煲超好味,烧物都好入味基本上全部出品都好食嘅,不过两个汤就稍为差少少~牛尾汤偏淡冇乜味~泡菜汤就太酸,不过值得一赞就是不用自己动手烧有专人帮你烧,大家就可以慢慢叹慢慢吹下水。
更多
一间差不多全是韩国人主理嘅餐馆,前菜有好多款我们六个人叫了一个四人餐再加一个石锅饭,炒粉丝同一个泡菜汤,可能我们样样都想试叫太多了食唔晒
,其实四人餐份量真的唔少~有烧牛,鸡,猪,虾,鱿鱼,一个牛尾汤或辣牛肉汤再加一个红烧牛助骨煲,特别推介牛助骨煲超好味
,烧物都好入味基本上全部出品都好食嘅,不过两个汤就稍为差少少~牛尾汤偏淡冇乜味~泡菜汤就太酸,不过值得一赞就是不用自己动手烧有专人帮你烧,大家就可以慢慢叹慢慢吹下水。
14 浏览
0 赞好
0 留言
9 浏览
0 赞好
0 留言
13 浏览
0 赞好
0 留言
19 浏览
0 赞好
0 留言
11 浏览
0 赞好
0 留言
13 浏览
0 赞好
0 留言
10 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
  • 红烧牛助骨煲
等级4
107
0
2020-04-03 1095 浏览
One of best Korean restaurant in Hong Kong. The Korean hot pot is really good. The portion is enough for 4 people. It's almost same as original Korean food. It's really good with Korean soju. The side dishes are also good. They open until midnight. Really good place for Korean food and soju lover. The price is not cheap but worthy to try.
更多
One of best Korean restaurant in Hong Kong. The Korean hot pot is really good. The portion is enough for 4 people. It's almost same as original Korean food. It's really good with Korean soju.

The side dishes are also good. They open until midnight. Really good place for Korean food and soju lover.

The price is not cheap but worthy to try.
35 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
40
0
2020-02-12 1226 浏览
好耐冇入过呢间食野喇,话说元丰园都开咗好耐,第一次去系N年前既凌晨去食宵夜,印象中都开到好夜,算系宵夜好去处,饮下烧酒,吹下水,一流之选店铺里面大多员工都系韩国人,帮衬既客人大多数都系韩国人,所以感觉特别正宗点咗个海鲜拼盘仲有专人帮你烧,为你服务(不过个感觉好似叫你食快啲咁,因为一下子食唔到甘多,想慢慢食,但冻咗又五好食..)呢个牛肉好食钟意黎呢到其中一个原因系前菜款式够多,添食仲五洗钱,真系好吸引,同埋平时食韩仔店都系得2~3款左右咋泡菜汤,热辣辣,正1个人食咗1只,五算好咸,好食好满足仲叫咗个冷面冇影到总括黎讲,想食正宗韩烧,呢到系五错选择,如果2个人五系食列到好多,其实叫小一个冷面就刚刚好
更多
好耐冇入过呢间食野喇,话说元丰园都开咗好耐,第一次去系N年前既凌晨去食宵夜,印象中都开到好夜,算系宵夜好去处,饮下烧酒,吹下水,一流之选
店铺里面大多员工都系韩国人,帮衬既客人大多数都系韩国人,所以感觉特别正宗

点咗个海鲜拼盘

19 浏览
0 赞好
0 留言

仲有专人帮你烧,为你服务

(不过个感觉好似叫你食快啲咁,因为一下子食唔到甘多,想慢慢食,但冻咗又五好食..
)
12 浏览
0 赞好
0 留言

呢个牛肉好食

13 浏览
0 赞好
0 留言

钟意黎呢到其中一个原因系前菜款式够多,添食仲五洗钱,真系好吸引,同埋平时食韩仔店都系得2~3款左右咋

11 浏览
0 赞好
0 留言

泡菜汤,热辣辣,正

7 浏览
0 赞好
0 留言

1个人食咗1只,五算好咸,好食

9 浏览
0 赞好
3 留言


好满足
仲叫咗个冷面冇影到

7 浏览
0 赞好
0 留言

总括黎讲,想食正宗韩烧,呢到系五错选择,如果2个人五系食列到好多,其实叫小一个冷面就刚刚好




(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
人均消费
$1200 (晚餐)