37
15
18
等级3
30
0
2019-03-19 161 浏览
住廉航冇野食 一落机就去搵餐厅叫左云吞面 云吞一粒一啖 大细岩岩好 都有4-5粒 细面爽口唔会煮过𣺉, 吓系$60一碗 冇食过野黎食真系会唔够饱haha.另一个 杨州炒饭配料都几多 叉烧粒落手都唔孤寒 每一根都有3 4粒👍🏻 价钱偏贵都系机场价 自行选择
更多
住廉航冇野食 一落机就去搵餐厅
叫左云吞面 云吞一粒一啖 大细岩岩好 都有4-5粒 细面爽口唔会煮过𣺉, 吓系$60一碗 冇食过野黎食真系会唔够饱haha.
另一个 杨州炒饭配料都几多 叉烧粒落手都唔孤寒 每一根都有3 4粒👍🏻 价钱偏贵都系机场价 自行选择
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
用餐途径
堂食
等级1
3
0
2019-03-16 193 浏览
呢间劲激气!一入到去好似催人快点叫餸咁,系咁催你决定。之後食完之後,在柜台的经理的态度都不友善,问一句出一张单,无礼貌到觉得不想给加一的服务费。实在吾会再黎呢间,差劣一开始见佢个牌,而且在机场,应该服务好好,但真心,呢间实在是令人觉得不尊重,谂住在机场都应该有好的服务质素,但是,对待态度令人不敢苟同。如果我有看open rice的食评评语,今次就不会去消费。仲话历史悠久,如果咁既服务,我宁愿去食其他。
更多
呢间劲激气!一入到去好似催人快点叫餸咁,系咁催你决定。
之後食完之後,在柜台的经理的态度都不友善,问一句出一张单,无礼貌到觉得不想给加一的服务费。

实在吾会再黎呢间,差劣

一开始见佢个牌,而且在机场,应该服务好好,但真心,呢间实在是令人觉得不尊重,谂住在机场都应该有好的服务质素,但是,对待态度令人不敢苟同。如果我有看open rice的食评评语,今次就不会去消费。仲话历史悠久,如果咁既服务,我宁愿去食其他。

(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-03-16
用餐途径
堂食
人均消费
$95 (下午茶)
等级4
136
1
2019-03-14 135 浏览
和老公从曼谷回港,这几天不断吃,大吃大喝,而且泰国菜味道偏浓,回香港後马上想吃一碗粥,清清肠胃,幸好机场有何洪记。去粥店我最常点的是猪膶肉丸粥,只要吃一口猪膶便知粥店实力。这个猪膶口感无得弹,外层爽脆之余内面还保持到一丁点软滑,熟的程度拿捏得恰到好处!肉丸也是爽口弹牙,粥底绵滑又够稠。老公点的牛肉面,对男士来说颇细碗,所以之後要再加小食😂牛肉有些又滑又爽,但有些口感不太好。他说面最好喇,弹牙有嚼劲。另加了一份蛋煎虾米肠,肠粉即使煎过还是非常滑溜,配合虾米和葱花的香味,蛋也很香口,蘸秘制豉油、麻酱和甜酱,相当美味!😋
更多
和老公从曼谷回港,这几天不断吃,大吃大喝,而且泰国菜味道偏浓,回香港後马上想吃一碗粥,清清肠胃,幸好机场有何洪记。


11 浏览
0 赞好
0 留言


去粥店我最常点的是猪膶肉丸粥,只要吃一口猪膶便知粥店实力。这个猪膶口感无得弹,外层爽脆之余内面还保持到一丁点软滑,熟的程度拿捏得恰到好处!肉丸也是爽口弹牙,粥底绵滑又够稠。


7 浏览
0 赞好
0 留言


老公点的牛肉面,对男士来说颇细碗,所以之後要再加小食😂牛肉有些又滑又爽,但有些口感不太好。他说面最好喇,弹牙有嚼劲。


11 浏览
0 赞好
0 留言


另加了一份蛋煎虾米肠,肠粉即使煎过还是非常滑溜,配合虾米和葱花的香味,蛋也很香口,蘸秘制豉油、麻酱和甜酱,相当美味!😋
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
人均消费
$90 (晚餐)
推介美食
  • 蛋煎虾米肠
等级3
53
0
2019-01-17 373 浏览
圣诞节去澳洲玩咗个几星期,到最後数日已经想念香港嘅粥粉面饭,落机後第一件事就系要食港式粉面!攞完行李出嚟见到何洪记,招牌上所有嘅食品都好啱食就决定一试!其实一直都想试何洪记,不过睇食评发现好多人都话佢名过其实,所以都无食过铜锣湾嗰间,今次喺机场无咁多选择就试下!我哋试咗爽脆鲜猪润汤面同蛋煎虾米肠。我哋觉得猪润有惊喜,因为猪润好新鲜,同埋个生熟度把握得好好,所以入口真系好爽脆!不过个面细份咗少少,好似几啖就食完。一落单,待应就提醒我哋蛋煎虾米肠制作需时,我哋唔赶时间,所以都无所谓。大约十五分钟之後就有得食。虽然都系简单食材,但加埋一齐煎之後都几夹,有米香又有蛋香。加甜豉油已经好好味!总括而言,虽说有人话何洪记名过其实,但佢嘅猪润系有一定嘅实力!
更多
圣诞节去澳洲玩咗个几星期,到最後数日已经想念香港嘅粥粉面饭,落机後第一件事就系要食港式粉面!攞完行李出嚟见到何洪记,招牌上所有嘅食品都好啱食就决定一试!其实一直都想试何洪记,不过睇食评发现好多人都话佢名过其实,所以都无食过铜锣湾嗰间,今次喺机场无咁多选择就试下!
爽脆鲜猪润汤面
$68
18 浏览
0 赞好
0 留言

我哋试咗爽脆鲜猪润汤面同蛋煎虾米肠。我哋觉得猪润有惊喜,因为猪润好新鲜,同埋个生熟度把握得好好,所以入口真系好爽脆!不过个面细份咗少少,好似几啖就食完。
蛋煎虾米肠
$72
15 浏览
0 赞好
0 留言

一落单,待应就提醒我哋蛋煎虾米肠制作需时,我哋唔赶时间,所以都无所谓。大约十五分钟之後就有得食。虽然都系简单食材,但加埋一齐煎之後都几夹,有米香又有蛋香。加甜豉油已经好好味!
总括而言,虽说有人话何洪记名过其实,但佢嘅猪润系有一定嘅实力!
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
人均消费
$80 (晚餐)
推介美食
爽脆鲜猪润汤面
$ 68
蛋煎虾米肠
$ 72
等级3
61
0
2018-11-26 537 浏览
出差过後先来吃个晚饭,机场人来人往,随意走到何洪记⋯先来一碗正斗鲜虾云吞面,云吞有六只,全都是细小的云吞,可一口一颗;而且每颗都有鲜虾及小小的猪肉。生面弹牙没有硷水味道,正常的港式云吞面。再来一碗顺德佬鲮鱼球粥,因为云吞面份量不是太多,加上肚子饿,所以我再点了鲮鱼球粥。这家饭店的鲮鱼球外型及口感像一般的鱼肉鱼蛋,但吃起来带有陈皮味道,颇有惊喜;而花生很脆口。机场的饭店品质平平,出差过後的晚餐算是不错。
更多
出差过後先来吃个晚饭,
机场人来人往,随意走到何洪记⋯
35 浏览
0 赞好
0 留言

先来一碗正斗鲜虾云吞面,
云吞有六只,全都是细小的云吞,
可一口一颗;而且每颗都有鲜虾及小小的猪肉。
正斗鲜虾云吞面
$60
30 浏览
0 赞好
0 留言

生面弹牙没有硷水味道,
正常的港式云吞面。
正斗鲜虾云吞面
$60
34 浏览
0 赞好
0 留言

再来一碗顺德佬鲮鱼球粥,
因为云吞面份量不是太多,
加上肚子饿,所以我再点了鲮鱼球粥。
顺德佬鲮鱼球粥
$68
27 浏览
0 赞好
0 留言

这家饭店的鲮鱼球
外型及口感像一般的鱼肉鱼蛋,
但吃起来带有陈皮味道,颇有惊喜;
而花生很脆口。

机场的饭店品质平平,
出差过後的晚餐算是不错。



(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
等候时间
5 分钟 (堂食)
人均消费
$150 (晚餐)
等级1
1
0
星期日中午从台南旅游返港有点饿决定食些点心再回家休息。可能星期日关系人颇多但并不需要等位但仍安排搭枱。价钱有点贵但食物质数一般。当天有一对讲普通话的客人坐下便要求一位穿黑色长袖外套女士(相信应该是经理或部长)下单,但那位女士竟然并没有帮他们下单便离开并大声用普通话说<下下下,下你个屁>。我不清楚客人得罪了那位长期黑面主管什麽但也不可以这样对代客人吧,特别是机场店⋯最後由另外一名侍应招待那对客人。其他员工好似也受到那位黑面主管影响表现一般。在结账离开时在出口听到一位香港食客向门外侍应投诉服务太差,得到回应是假日多人系咁㗎喇。现希望何洪记除要注意食物质数外亦要管理好员工待客态度。
更多
星期日中午从台南旅游返港有点饿决定食些点心再回家休息。可能星期日关系人颇多但并不需要等位但仍安排搭枱。价钱有点贵但食物质数一般。当天有一对讲普通话的客人坐下便要求一位穿黑色长袖外套女士(相信应该是经理或部长)下单,但那位女士竟然并没有帮他们下单便离开并大声用普通话说<下下下,下你个屁>。我不清楚客人得罪了那位长期黑面主管什麽但也不可以这样对代客人吧,特别是机场店⋯最後由另外一名侍应招待那对客人。其他员工好似也受到那位黑面主管影响表现一般。在结账离开时在出口听到一位香港食客向门外侍应投诉服务太差,得到回应是假日多人系咁㗎喇。
现希望何洪记除要注意食物质数外亦要管理好员工待客态度。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
用餐日期
2018-11-04
等候时间
2 分钟 (堂食)
等级4
139
0
2018-11-01 349 浏览
同娘亲去完旅行嘅指定动作一定系去机场何洪记食番返细蓉。由细食到大,最爱水饺面,香港童年回忆嘅味道冇变,汤够热,汤内依然有虾籽,水饺内嘅虾仲系咁弹牙,永恒不变,只系价钱贵左好多。服务员姨好好人。
更多
同娘亲去完旅行嘅指定动作一定系去机场何洪记食番返细蓉。由细食到大,最爱水饺面,香港童年回忆嘅味道冇变,汤够热,汤内依然有虾籽,水饺内嘅虾仲系咁弹牙,永恒不变,只系价钱贵左好多。服务员姨好好人。
35 浏览
0 赞好
0 留言
39 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级1
3
0
2018-11-01 275 浏览
正斗鲜虾云呑麺・$58A hallmark of honcho · A wonton noodle with sauce. When being carried, noodles are served on wonton, so the first impression is simple.The wonton with a presence with a pre-shrimp shrimp entered into a rugged meat, 6 eaten enough to respond.To the ultrafine and distinctive Koshi noodles, a clear Cantonese soup of tasty animal-based & fish-based dumplings.机の上には様々な调味料がありますが、後半には少し唐辛子をおすすめします。これで终わりまで味と味を楽しむことができます。到着直後または出発前に机内食を过ぎても行くと思う。
更多
正斗鲜虾云呑麺・$58
A hallmark of honcho · A wonton noodle with sauce. When being carried, noodles are served on wonton, so the first impression is simple.

The wonton with a presence with a pre-shrimp shrimp entered into a rugged meat, 6 eaten enough to respond.
To the ultrafine and distinctive Koshi noodles, a clear Cantonese soup of tasty animal-based & fish-based dumplings.
机の上には様々な调味料がありますが、後半には少し唐辛子をおすすめします。これで终わりまで味と味を楽しむことができます。

到着直後または出発前に机内食を过ぎても行くと思う。
正斗鲜虾云呑麺
$58
29 浏览
0 赞好
0 留言
正斗鲜虾云呑麺
$58
29 浏览
0 赞好
0 留言
291 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2018-03-02
用餐途径
堂食
人均消费
$58
推介美食
正斗鲜虾云呑麺
$ 58
正斗鲜虾云呑麺
$ 58
等级3
46
0
2018-10-04 356 浏览
每次去完旅行一下机,系机场都会搵啲嘢食!真系唔知点解每次都好鬼肚饿!去咗好多日欧洲返到嚟梗系要食返啲港式野食啦!所以就拣咗呢间香港地道嘅粉面餐厅!我平时好锺意食云吞面嘅!但系今日突然好想食炸酱捞面!所以就拣咗炸酱捞面!真系唔错唔错🤤🤤好地道正正常常既香港粉面!嗰个虾子面真系齿颊留香!另外开一个炸酱,唔会好辣!个味道啱啱好又唔会太咸!去完旅行咁多日,真系可以抵番咁多日嘅粉面隐!香港人始终都系锺意食地道嘢食🤤🤤
更多
每次去完旅行一下机,
系机场都会搵啲嘢食!

真系唔知点解每次都好鬼肚饿!

去咗好多日欧洲返到嚟梗系要食返啲港式野食啦!
所以就拣咗呢间香港地道嘅粉面餐厅!

我平时好锺意食云吞面嘅!
但系今日突然好想食炸酱捞面!
所以就拣咗炸酱捞面!
炸酱捞面
30 浏览
0 赞好
0 留言


真系唔错唔错🤤🤤
好地道正正常常既香港粉面!
嗰个虾子面真系齿颊留香!
另外开一个炸酱,唔会好辣!
个味道啱啱好又唔会太咸!

去完旅行咁多日,真系可以抵番咁多日嘅粉面隐!

香港人始终都系锺意食地道嘢食🤤🤤
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
人均消费
$60 (下午茶)
推介美食
炸酱捞面
等级1
4
0
2018-07-26 559 浏览
I happened to pick someone up and need to quickly feed him after his long flight. We saw this restaurant and just too tired to look further. We ordered a roasted goose thigh rice and wonton with soup. 2 tea were poured into our cups without asking us if we want. Mind you, the tea has no taste and at room temperature!The wonton soup is also luke warm, nothing special. Soup no taste. Roasted goose thigh rice came and again, not hot. Neither the goose or the rice. I would imagine these kinds of f
更多
I happened to pick someone up and need to quickly feed him after his long flight. We saw this restaurant and just too tired to look further.

We ordered a roasted goose thigh rice and wonton with soup. 2 tea were poured into our cups without asking us if we want. Mind you, the tea has no taste and at room temperature!

The wonton soup is also luke warm, nothing special. Soup no taste.

Roasted goose thigh rice came and again, not hot. Neither the goose or the rice.

I would imagine these kinds of food are served at any low level canteen with the kitchen care less what comes out.

And when I get ready to pay then I realized they charged 10 dollars each for those 2 cups of dark water. I can't call them tea cause they are tasteless.

After reading some of the reviews here then I shockingly found out it's a michelin star chain!

Please don't waste your money at this restaurant. You will regret it for sure.
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2018-07-25
用餐途径
堂食
人均消费
$100 (晚餐)
等级4
155
0
2018-07-26 413 浏览
呢日去完旅行番香港, 因为太夜唔想出市区先食, 唯有系机场食完先番屋企啦。都知道机场食系会贵d架啦, 都有晒心理准备。8点几唔驶等位, 门口有职员帮手睇行李。入到去, 我就叫左个牛腩河。牛腩又唔算真系腩位, 食落唔够淋, 不过味道ok。牛筋就唔错, 唔会咬唔开, 而汤底唔会太浓。拌碟有两条菜。成碗份量稍稍不足。屋企人叫左个猪手河, 有南乳汤底, 猪手皮唔会有毛, 味道适中啦, 同样份量稍稍不足。总体黎讲不过不失, 性价比不高而已。
更多
呢日去完旅行番香港, 因为太夜唔想出市区先食, 唯有系机场食完先番屋企啦。
都知道机场食系会贵d架啦, 都有晒心理准备

8点几唔驶等位, 门口有职员帮手睇行李。
入到去, 我就叫左个牛腩河。牛腩又唔算真系腩位, 食落唔够淋, 不过味道ok。牛筋就唔错, 唔会咬唔开, 而汤底唔会太浓。拌碟有两条菜。成碗份量稍稍不足。
11 浏览
0 赞好
0 留言

屋企人叫左个猪手河, 有南乳汤底, 猪手皮唔会有毛, 味道适中啦, 同样份量稍稍不足。
15 浏览
0 赞好
0 留言

总体黎讲不过不失, 性价比不高而已。

(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级1
1
0
放了两星期的长假,特别挂念热辣辣的粥粉面。通宵机清晨抵港,下机便决定要来一碗热粥做早餐。抵达何洪记,店员礼貌地替我寄存行李。座位宽敞舒适,看价位跟正斗差不多,茗茶每人$5也很合理,正好一解长途机所致的乾燥感。食物质素尚可,没有特别好或特别差的感觉:云吞面弹牙但不够鲜味,且有淡淡硷水味。艇仔粥足料但免治肉欠腌料、花生不香。炸両皮薄滑嫩但油条不脆。老公对其米芝连光环有点诧异,但我没期望也没失望,下机便能舒适方便地一解乡愁,足矣。论食物质素,禁区内的正斗较好。但论环境服务,何洪记是一个不错下机便能解乡愁的好选择。
更多
放了两星期的长假,特别挂念热辣辣的粥粉面。通宵机清晨抵港,下机便决定要来一碗热粥做早餐。抵达何洪记,店员礼貌地替我寄存行李。座位宽敞舒适,看价位跟正斗差不多,茗茶每人$5也很合理,正好一解长途机所致的乾燥感。食物质素尚可,没有特别好或特别差的感觉:云吞面弹牙但不够鲜味,且有淡淡硷水味。艇仔粥足料但免治肉欠腌料、花生不香。炸両皮薄滑嫩但油条不脆。老公对其米芝连光环有点诧异,但我没期望也没失望,下机便能舒适方便地一解乡愁,足矣。

论食物质素,禁区内的正斗较好。但论环境服务,何洪记是一个不错下机便能解乡愁的好选择。
28 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
2018-07-12 340 浏览
晨早已比个红的眼镜阿伯司机激亲,唔想接人、唔想等人、唔想入机场系度阿支阿左嘈喧巴闭 ﹗讲话自己几多层楼、几多架的士、几多生意,您咁有钱就咪鬼出黎楂的士啦﹗火都黎,我忍无可忍,您走啦福佳 ﹗我咪 call 另一部的士入机场罗,一定要受您气搭您架车咩,最後我仲好有礼貌话唔紧要添呀﹗搞到入机场既时间用多左十几廿分钟。Check-in 完,如果去翠园饮茶似乎太赶,是但再次何洪记。刚刚 12 月尾北海道回港坐足 5 个钟先落机已经好肚饿喇,美女仲问点解要何洪记,最紧要快又最紧要就脚,食完可以立即上的士回家,要有粥粉面点心又唔能够太难食,咪只得一间罗。机场无咩选择拣麻,仲要问,激死。免费红茶,好重飘白水味喎,洗手还是漱口架,做 1 比 99 消毒够晒杀菌。四眼哥哥提醒部份点心要蒸上廿十分钟架,要计下够唔够时间呢,够细心值得一赞﹗水饺面走葱,虽知只有云吞面才是米芝连 1 星,其他菜色都平凡无惊喜,但食到好闷咯,试试下都好。水饺藏在汤底下,您呃我唔到既,一挑全部蒲头喇。水饺形状美观吸引,半透明的饺皮,使得馅若隐若现非常诱惑,认不住立即往嘴里塞。整粒入口结实不松散十分有赵头,虾爽微鲜略咸,猪肉微甜略咸,
更多
晨早已比个红的眼镜阿伯司机激亲,唔想接人、唔想等人、唔想入机场系度阿支阿左嘈喧巴闭 ﹗讲话自己几多层楼、几多架的士、几多生意,您咁有钱就咪鬼出黎楂的士啦﹗


火都黎,我忍无可忍,您走啦福佳 ﹗我咪 call 另一部的士入机场罗,一定要受您气搭您架车咩,最後我仲好有礼貌话唔紧要添呀﹗搞到入机场既时间用多左十几廿分钟。Check-in 完,如果去翠园饮茶似乎太赶,是但再次何洪记。


刚刚 12 月尾北海道回港坐足 5 个钟先落机已经好肚饿喇,美女仲问点解要何洪记,最紧要快又最紧要就脚,食完可以立即上的士回家,要有粥粉面点心又唔能够太难食,咪只得一间罗。机场无咩选择拣麻,仲要问,激死。


免费红茶,好重飘白水味喎,洗手还是漱口架,做 1 比 99 消毒够晒杀菌。四眼哥哥提醒部份点心要蒸上廿十分钟架,要计下够唔够时间呢,够细心值得一赞﹗


水饺面走葱,虽知只有云吞面才是米芝连 1 星,其他菜色都平凡无惊喜,但食到好闷咯,试试下都好。水饺藏在汤底下,您呃我唔到既,一挑全部蒲头喇。


水饺形状美观吸引,半透明的饺皮,使得馅若隐若现非常诱惑,认不住立即往嘴里塞。整粒入口结实不松散十分有赵头,虾爽微鲜略咸,猪肉微甜略咸,木耳就脆卜卜,质感丰富喎,肉汁滋润,合格。


大地鱼汤浓郁厚身少许浆嘴未够清爽,味道还可以。加入大量辣椒油,辣油够香够辣,开胃醒脑刺激。极幼微爽面条挂上如此香辣汤汁,大大力索入口,无比的快感及喜悦。


蚝油芥兰,烚菜天价 $50 个大洋呀,返入市区可以食到大大碟镬气炒菜呢,睇您有几好食。幸好茎爽甜脆口又鲜嫩,系叶就差少少略有苦涩。


白灼鲜牛肉汤面走葱,普通一碗牛肉面索价 $65 蚊,真的太离谱喇,变态租金明白的。滑潺潺劲松牛肉最讨厌,腍劈劈无牙都赵到,腌味浓而浊,入得口唔难食既。何解不能保留牛肉天然的味道与质地呢?


香甜汤底并上微爽的面条一向有保证,虽然平凡未见特别出色。懒得叫侍应要辣椒油,创新一下捞台面既辣椒酱啦。撞埋既味道怪怪的,比原味更难食,哈哈。


蟹子烧卖皇,即叫即蒸非常好,不过要耐心等候廿分钟。高质无位给我挑剔,卖相骨子又靓仔,肉球结实甜美又多汁,虾爽鲜甜香,蟹子香喷喷,撞埋一齐有惊喜。依个早餐真系好贵﹗食饱好上路,又要飞美国被劳役 3 个星期,美女您要等我回来啊。


水晶虾饺,好生猛喎 ﹗滚到左一粒右一粒,活泼奔放 ﹗新鲜出炉热腾腾,虾甜爽弹不过咸,虽然皮厚带黏,滚上辣椒油更加惹味可口。


豉汁凤爪,因为烧卖、鸡紮要蒸廿分钟,唯有是但凤爪。特厚蚝油豉汁包到凤爪实一实,一啜骨肉皮分离,芡汁十分甜,再加上豆豉味真的有点浊。


叉烧肠粉,以前平平无奇,淡淡然的演绎,依家大有进步 ﹗皮滑薄薄通透,大量叉烧粒分布平均,每一啖都食得到叉烧香甜松软,瘦肉不肥,清香甜豉油薄薄的不呛不浊,好味道。


皮蛋瘦肉粥,最讨厌泡粥 ﹗滚都没有滚过,欠火喉欠镬气,冻料沉底靠自己搅混,粥还粥、料还料,白粥有少少盐味,搭上咸咸的肉丝及微弹皮蛋肉,虽然只有少量皮蛋黄,整体唔难食。


云吞水饺捞面,仲咩剪我既长长幼面喎?最憎搞到碎湿湿,您估细路仔唔识食面咩 ﹗食到疾住疾住,不能一气呵成啜啜啜,冻冻的爽面,不过不失可以啦。水饺包得实净不松散,虾仁加肉加木耳非常可口,云吞保持高水准,爽虾肉甜好味道。
免费红茶
4 浏览
0 赞好
0 留言
水饺面走葱
8 浏览
0 赞好
0 留言
水饺面走葱
5 浏览
0 赞好
0 留言
辣椒油
8 浏览
0 赞好
0 留言
蚝油芥兰
11 浏览
0 赞好
0 留言
白灼鲜牛肉汤面走葱
15 浏览
0 赞好
0 留言
辣椒酱
10 浏览
0 赞好
0 留言
蟹子烧卖皇
12 浏览
1 赞好
0 留言
水晶虾饺
17 浏览
1 赞好
0 留言
豉汁凤爪
10 浏览
0 赞好
0 留言
叉烧肠粉
4 浏览
1 赞好
0 留言
皮蛋瘦肉粥
10 浏览
0 赞好
0 留言
云吞水饺捞面
5 浏览
0 赞好
0 留言
云吞水饺捞面
11 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2018-05-17
用餐途径
堂食
人均消费
$200 (午餐)
推介美食
蟹子烧卖皇
  • 水饺
  • 云吞
  • 叉烧肠粉
等级2
12
0
2018-05-21 469 浏览
搭机回港劲疲累,念住食碗面,见到呢间有位专人帮忙拍行李车,仲有云吞面,水饺面,门口啲相影得靓靓地,攞位一个人叫我去搭枱,但吉枱仲有一半😒是晚叫咗碗水饺河,姐姐攞碗面过黎求其放,倒咗啲汤出黎,水饺还可以,皮够薄,但内𥚃啲涵无味,河粉又太厚,仲要俾茶钱,总结此店只属一般👎🏻
更多
搭机回港劲疲累,念住食碗面,见到呢间有位专人帮忙拍行李车,仲有云吞面,水饺面,门口啲相影得靓靓地,攞位一个人叫我去搭枱,但吉枱仲有一半😒是晚叫咗碗水饺河,姐姐攞碗面过黎求其放,倒咗啲汤出黎,水饺还可以,皮够薄,但内𥚃啲涵无味,河粉又太厚,仲要俾茶钱,总结此店只属一般👎🏻
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2018-05-21
用餐途径
堂食
人均消费
$68 (晚餐)
等级1
3
0
2018-04-24 409 浏览
公道点说,真心不觉得非常好吃,云吞面只能说合格(面是弹牙,汤很浓)但云吞任何一家在香港街边小铺都好过你们。菜苗饺及春卷与一般茶楼吃的差不多,没什么特别。只能说够热及上菜快给加点分。挑剔你们在门前既然注明要收每位茶钱,为何服务员不会自动倒茶,要客人提醒才会行动?清洁程度一般,进座前知客说要等才能进,但桌面还是那么多水渍(不能找干毛巾擦干的吗?),地上还有清洁是弄在地上的一滩汤汁,又是要提醒服务员才会清洁???还有某些服务员(哪位四眼女部长)对客人的态度及语调需要调整一下😤😤😤。收得那么贵💰应要给客人有值得的感觉,不要自以为有米其林的推介及老自号噱头出来混饭吃😡😡😡,好自为之吧!
更多
公道点说,真心不觉得非常好吃,云吞面只能说合格(面是弹牙,汤很浓)但云吞任何一家在香港街边小铺都好过你们。菜苗饺及春卷与一般茶楼吃的差不多,没什么特别。只能说够热及上菜快给加点分。

挑剔你们在门前既然注明要收每位茶钱,为何服务员不会自动倒茶,要客人提醒才会行动?清洁程度一般,进座前知客说要等才能进,但桌面还是那么多水渍(不能找干毛巾擦干的吗?),地上还有清洁是弄在地上的一滩汤汁,又是要提醒服务员才会清洁???还有某些服务员(哪位四眼女部长)对客人的态度及语调需要调整一下😤😤😤。

收得那么贵💰应要给客人有值得的感觉,不要自以为有米其林的推介及老自号噱头出来混饭吃😡😡😡,好自为之吧!
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
人均消费
$130