太耐冇出街食饭啦,今晚突然间好想食日本嘢,就出咗去搵嘢食,点知好多间都9:00闩门,终於搵到一间收十点。好彩味道都唔错,因为疫情关系仲好似包左场咁。点左个「牛肉乌冬锅天妇罗寿司拼盘御膳」$165 呢个份量其实对我来讲有啲多,但系实在太耐冇出街食饭,真系好想食。牛肉乌冬锅都几大,牛肉份量都唔少,肉质幼嫩,乌冬爽滑弹牙,每一条乌冬都吸尽汤嘅味道,好好味。寿司饭加咗醋,酸酸甜甜好开胃,刺身好新鲜清甜。天妇罗都炸得啱啱好,系日本嘅口感,薄而脆。呢一餐好饱,食得好满足,我应该会再嚟食嘅。不过可能就要隔耐少少先嚟一次。抗疫期间出街真系心惊胆跳,又惊人唔戴口罩,又惊佢系你隔离咳,最惊系返到屋企更系觉得自己有咩唔舒服,就嚟担心到有惊恐症。😭环境:🌟🌟🌟🌟🌟已包场食物:🌟🌟🌟🌟抵食:🌟🌟🌟🌟服务:评价唔到,职员都离开好远

环境:🌟🌟🌟🌟🌟已包场
食物:🌟🌟🌟🌟
抵食:🌟🌟🌟🌟
服务:评价唔到,职员都离开好远
2020-03-10 192 浏览
愉景新城今助,牛肉温泉蛋寿喜烧乌冬,寿喜烧汤底几正宗,配料金菇冬菇杂菜,齐料兼用锅上,份量好足够,套餐配六件寿司连饮品,埋单$110连加1,性价比唔算高,但整体食物丰富可接受,寿喜吾会太咸,可接受
2020-03-05 148 浏览
呢个系吉列猪扒蛋定食❗️个猪扒系炸得够趣,不过吾够多汁,又唔滑🤨🤨个蛋面头系几滑,底下太熟啦⋯⋯另外仲有个蒸蛋真系唔错,有啲冬菇,蟹柳做配料。而刺身冇咩特别,中等✌🏼冷面乌冬✌🏼鱼生饭鱼生饭系值得一试丫真系,种类又多,醋反调味得啱啱好😌吾会话饭太多,刺身少!💯而冷面乌冬既弹性都几好,但系酱汁都系差不多🤷🏽‍♀️呢个睇就知系三文鱼芝士🍣🍣睇个名。就想试!呢个真系有啲伏!
呢个系吉列猪扒蛋定食❗️
个猪扒系炸得够趣,不过吾够多汁,又唔滑🤨🤨
✌🏼冷面乌冬✌🏼鱼生饭

而冷面乌冬既弹性都几好,但系酱汁都系差不多🤷🏽‍♀️
呢个睇就知系三文鱼芝士🍣🍣
睇个名。就想试!
呢个真系有啲伏!
2020-02-09
2020-02-23 135 浏览
丰富日式晚餐🍱呢间餐厅每个套餐都好丰富,乌冬,鱼生饭,天妇罗,乜嘢组合都有,总有一款岩你,选择困难呀😱牛肉乌冬锅天妇罗刺身御膳$155//牛肉乌冬正正常常,汤系好浓既寿喜烧味道,乌冬弹牙👌🏻天妇罗有两只大虾,蕃薯,冬菇,青椒🍤炸皮几脆口,但粉比较厚。刺身有虾,三文鱼,白身鱼🍣虾同三文鱼好普普通通,争鲜咁既质素白身鱼真系唔知系乜鱼,好腥,食唔落望到个餐系几开心既,熟食ok,但寿司刺身就不了🤗
丰富日式晚餐🍱

牛肉乌冬锅天妇罗刺身御膳$155//
牛肉乌冬正正常常,汤系好浓既寿喜烧味道,乌冬弹牙👌🏻
天妇罗有两只大虾,蕃薯,冬菇,青椒🍤
炸皮几脆口,但粉比较厚。
刺身有虾,三文鱼,白身鱼🍣
虾同三文鱼好普普通通,争鲜咁既质素
白身鱼真系唔知系乜鱼,好腥,食唔落

望到个餐系几开心既,熟食ok,但寿司刺身就不了🤗
2020-01-23
2020-01-05 244 浏览
小妹家族生意系做手作仔嘢,周末假期都会去唔同地方摆市集。今年圣诞节就系荃湾D. Park 摆档,收档之後就要医肚啦,见我男人咁乖肯陪我看档,就请佢食佢最锺意嘅乌冬啦我地大约7点半入座,呢个商场主打家庭客,所以好多枱都有小朋友,怕嘈嘅就要考虑下喇~不过我哋都好锺意小朋友,所以就唔介意啦~好,入正题,我哋叫左一份乌冬定食同炸猪排定食,价钱大概系$150-180 一份。男人份蚬肉乌冬都几多蚬,佢话都好新鲜,不过个汤嘅味道就比较普通,寿司都系大路货式。我自己份炸猪排定食都唔错,猪排唔太乾,份量都好足,食完大满足

2019-12-26
2019-12-10 244 浏览
首先见佢门面ok,就试吓啦,见到舖里面有一半人,打开menu, 主打天妇罗,今日又冻,食个热乌冬啦,因为冇set,散叫,什锦天妇罗加腐皮汤乌冬,职员态度差到一个点,嘢食系难食嫁罗,乌冬系粗但硬,唔弹牙,十蚊一件天妇罗,虾系林嘅,蕃薯硬到好似未熟咁,真心比咁嘅价钱,何必为难自己?
2019-12-10
行完8咪半Ikea 又到晚餐时间啦,我哥之前话过愉景新城开左好多餐厅,既然今日咁近愉景新城就过去试下啦。见到哩间野个外观好似几舒服咁就入去试下啦!入到去有个姨姨好有礼貌咁安排座位比我地,餐牌上有好多野我同朋友都好想试〜〜最後我叫左个餐有个寿喜烧乌冬+角切鱼生饭+茶碗蒸, 朋友果个有牛肉汤乌冬+迷你鳗鱼饭+茶碗蒸仲有几片鱼生〜啱啱坐低嘅时候我同朋友都有好多嘢想试,但系都啲食物嚟咗嘅时候,真系太太太失望了!朋友个牛肉汤乌冬好似就咁叮翻热,但系仲要一啲都唔热只系暖暖地,啲乌冬硬到好似未煮透,个鳗鱼饭都一样一啲都唔热,朋友话太难顶,两样都无食晒。而我呢,因为我嗰个系热锅上,都够热,乌冬都比朋友果个淋,但可能因为佢成个锅煮熟晒先拎出黎,所以啲牛肉已经老晒,另外个鱼生饭啲饭因为仲暖暖地,所以面头啲鱼生都系暖暖地,成件事好怪加唔好食个menu 好吸引,同啲食物质素好大差距,好失望呀

见到哩间野个外观好似几舒服咁就入去试下啦!

个menu 好吸引,同啲食物质素好大差距,好失望呀

2019-10-21 173 浏览
好耐无食今助,今晚食晚餐,叫咗牛肉乌冬天妇罗set。 啲牛肉系一旧,唔系一片片咁分开嘅,,仲衰过吉x家啲牛。乌冬很一般,胜在够热。天妇罗啲粉浆太厚,唔脆。成个餐完全唔值$155,加埋一要$170。以前啲质素好啲,越来越差,可以不用再食。
2019-10-21
2019-10-03 229 浏览
咁啱去到个商场,好肚饿,见外面好似好吸引咁,就盲舂舂咁入咗去。叫咗个Lunch set,个乌冬完全一pat咁,个汤非常非常非常之咸,只天妇罗虾啲粉浆亦都系一pat咁,啲蚬有沙就预咗㗎啦。有个细细地虾毛+鱼饭跟,完全冇味,仲淡过白饭,啲饭亦都系一pat咁。鱼生就预咗佢冇水准,所以冇希望亦都冇失望。简单来讲全部都好难食,唔知系咪嗰头冇其他嘢食,好多返工嘅人嚟帮衬,竟然都会满座,好在我只系咁啱路过,下次一定唔会再帮衬。
鱼生就预咗佢冇水准,所以冇希望亦都冇失望。
星期日行行下商场见周围都咁多人 唯独依间日本野有位 谂住试下新野 点知原来冇人等系有原因 真系未食过咁难食既日本野前後叫左两个餐:沾乌冬跟寿司 同埋 北海道饭(吞拿鱼带子鱼生饭)首先讲下个沾乌冬,个酱汁劲多油 沾落同点辣油食冇咩分别(附上相可以参考下)。个汁难食都算,d伴菜都相当难顶。碗面既中间有只蛋,心谂蛋应该系依个世界上最安全 唔会难食得去边既野 点知 哇!系实心既「sap」蛋 咩味都冇。果3片猪肉就更加唔洗讲,鞋到食左一块就想死。仲有另外个几件寿司,鱼生好唔鲜新又唔靓,有筋,又冇鲜味,争鲜$3旧都可能好味过佢。再讲下个鱼生饭,呢碗先系经典!!有冇人食过热既鱼生饭?系 热 既 鱼生饭!好惊。d饭仲要唔系醋米,系普通系屋企煲既白饭,热辣辣既。我地真系o晒咀,唔好同我讲系日式fusion中式白饭总结系 唔好帮衬 我都唔会再帮衬!

总结系 唔好帮衬 我都唔会再帮衬!
2019-09-25 94 浏览
难食 食物质素差,未食过甘难食既乌冬,味道淡已冇味,面条粗幼不一,咬落口感极奇怪,天妇罗粉硬得黎吾好食冇味都算 系汤底来讲饮落去似系用粉聪开嘅并不是煮出来的感觉很美蒸牛肉真的10分难食那一只他根本就不是日常日本食点钟的下他的他是那种酒楼最低级的下加上天妇罗简直是崩溃多咗一日唯一一样可以赚嘅就系年糕咬落去虽然内里没有味道但是外面是除入面是圆的比那些汤底和乌冬还要好食这个价钱真的10分失败难怪没有人进入去进食
2019-09-21 97 浏览
见完客啱啱就系放Lunch时间,经过愉景新城,决定入嚟呢一间想试好耐嘅今助日本料理🍣午餐来讲,一个定食餐$75起,其实唔算平!不过份量嚟讲又真系几大份嘅👍🏻今次我就叫咗个🍜牛肉乌冬+四件寿司🍣嘅定食!个乌冬超级大碗!而且每一条乌冬都系有粗有幼,似乎系手打乌冬😋食落口感非常烟韧👍🏻不过牛肉都系用啲cheap牛🤷🏻‍♀️寿司就不过不失啦👌🏻另外同事叫咗个素乌冬+迷你丼🍱嘅定食佢都觉得个乌冬个质感几好食,但其他都一般般,呢一个价钱来讲算系几贵😕整体来讲唔会有下次,因为好食又唔系话真系好好食,但价钱就偏贵🤷🏻‍♀️
午餐来讲,一个定食餐$75起,其实唔算平!
不过份量嚟讲又真系几大份嘅👍🏻
今次我就叫咗个🍜牛肉乌冬+四件寿司🍣嘅定食!

寿司就不过不失啦👌🏻

另外同事叫咗个素乌冬+迷你丼🍱嘅定食

2019-08-29 170 浏览
入座後,发现职员态度都一般, 期间他们落单错了,还可给你脸色, 好像是欠他们的... 本来心情不错,但後来都转了...其实菜单选择不算多, 但周末不用很久就可以入座,所以就挑了这间,希望职员态度可以改善吧牛肉乌冬锅见套餐丰富而叫,可以食到牛肉乌冬,有点韧 但可接近。鱼生饭算新鲜的,觉得蒸蛋也不错牛肉乌冬天妇罗寿司并盘御膳很丰盛的啊, 天妇罗味道很好, 滑蛋煮猪扒御膳蛋有点太熟,但味道ok的,有面豉汤,有鱼生,亦有蒸蛋,套餐还是颇吸引的牛肉乌冬不过不失吧, 没啥特别的一个菜鞑靼牛柳失望, 肉质太老了, 吃2口还是要吐出来铁板牛柳粒上枱发现不是铁板的, 还好味道不错, 但为何不上铁板呢其实味道都ok的,但职员态度都会影响食慾啊

牛肉乌冬锅

牛肉乌冬天妇罗寿司并盘御膳

很丰盛的啊, 天妇罗味道很好,

滑蛋煮猪扒御膳

牛肉乌冬

不过不失吧, 没啥特别的一个菜

鞑靼牛柳

失望, 肉质太老了, 吃2口还是要吐出来

铁板牛柳粒

上枱发现不是铁板的, 还好味道不错, 但为何不上铁板呢

其实味道都ok的,但职员态度都会影响食慾啊
2019-07-20
2019-08-06 249 浏览
从消防局那边愉景新城的入口,一进门就看到今助日本料理。可能未到用餐时间,人不多,有些位置被隔开不开放。看看餐牌感觉挺贵的,大部份餐都在100元以上,最後点了一个杂锦牛肉沾汁乌冬,配猪肉酱汁,餐牌上有介绍最佳食用方法,材料和乌冬是沾汁吃的。食物上枱时酱汁也分开了,杂锦的材料有菇类,蛋一只,一件类似天妇罗,日本青椒,青椒是辣的。由於没有汤泡着,材料和乌冬比较乾身,正好沾汁後吃,酱汁味咸,所以只能沾着吃,不能拌匀。
从消防局那边愉景新城的入口,一进门就看到今助日本料理。

可能未到用餐时间,人不多,有些位置被隔开不开放。

2019-08-06
  • 沾汁乌冬
2019-07-25 220 浏览
我哋叫了3个定食及儿童餐,真的超级难食,牛肉超乾,饭又乾又硬,不会再嚟。还有叫了个儿童餐讲明送的系日本入口玩具礼品一份,但送的系中国玩具,店完仲要解释俾我知d玩具系中国制造跟住去了日本再返,附上照片给你们研究下,我念佢哋感觉顾客是冇脑的