餐厅: 享慢煮意 (The ONE)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2025-03-05 4036 浏览
上篇魚肉湯皇美食食評提到,大前日(2-3-2025 Sun)晏晝,用上次喺呢喥食完嘢(食評係2025年2月21日刊登嘅呢篇:https://www.openrice.com/zh/hongkong/review/%E7%94%A8%E5%88%80%E5%8F%89%E9%A3%9F%E7%9B%86%E8%8F%9C-e5922271),隨收據附上單點食物滿$100.00當$50.00用,滿$200.00當$100.00用,加一以正價計嘅優惠券食下午茶,我哋嚟到時唔多人,重有一張靠窗嘅二人枱,我哋就坐嗰張,坐低睇menu,其實睇返上次影嘅menu,都計好咗叫3個牛角包就夠$200.00,唔叫嘢飲就得。但老公都話要叫杯嘢飲,OK,今次我哋叫上次冇叫嘅牛角包食,有:兩個都係$88.00嘅爆醬蟹羔流心牛角包,法國鴨肝醬流心牛角包,同$38.00嘅海鹽焦糖咖啡慕絲流心牛角包,老公揀$68.00嘅開心果芝味特飲。所有嘢都好快嚟到,首先,我睇咗一篇教食流心牛角包,唔會嘥龍蝦湯嘅食評https://www.openrice.com/zh/hongkong/review/%E3%80%90-%E9%

所有嘢都好快嚟到,
爆醬蟹羔流心牛角包,法國鴨肝醬流心牛角包同開心果芝味特飲

海鹽焦糖咖啡慕絲流心牛角包

首先,我睇咗一篇教食流心牛角包,唔會嘥龍蝦湯嘅食評https://www.openrice.com/zh/hongkong/review/%E3%80%90-%E9%BE%8D%E8%9D%A6%E6%B9%AF%E6%B5%81%E5%BF%83%E7%89%9B%E8%A7%92%E5%8C%85-%E3%80%91-e5757333,就小心翼翼地為牛角包開洞。

首先,我開同食法國鴨肝醬流心牛角包,
開咗洞嘅法國鴨肝醬流心牛角包,

切開嘅法國鴨肝醬流心牛角包,

牛角包外面佢鬆脆,充足嘅鴨肝醬味道唔錯,流心就唔算好多。
5分

然後食爆醬蟹羔流心牛角包,呢個嘅流心饀好似多啲而且更流心,有啲似湯,
開咗洞嘅爆醬蟹羔流心牛角包

切開嘅爆醬蟹羔流心牛角包

味道係對版嘅蟹羔味,呢個配搭反而唔係咁好。
3分

海鹽焦糖咖啡慕絲流心牛角包,
切開嘅海鹽焦糖咖啡慕絲流心牛角包

見到有流心,不過可能撈埋面上嘅慕絲同流晒落隻碟喥,就唔覺有,佢咖啡味甘香唔太甜,係好味嘅,不過都知道面上嘅慕絲會整腍牛角包皮,影響口感。
5分

三個牛角包嘅size好似唔一致。

最後飲開心果芝味特飲,呢個開心果味好濃,唔太甜,鹹鹹地嘅開心果味都幾得意,如果杰身啲同大杯啲就好。
4.8分

環境:
呢日天氣回暖,氣溫有26度,坐窗邊位會覺得熱啲。
4.5分

服務:
好nice,主動同人客嘢講。

我覺得海鹽焦糖咖啡慕絲流心牛角包後上會好啲。

價錢:
如上面講,優惠只適用於單點食物,所以係($88.00 × 2 + $38.00 + $68.00)× 110% - $100 = $210.00。

2.4分
開咗洞嘅法國鴨肝醬流心牛角包,
切開嘅法國鴨肝醬流心牛角包,
切開嘅海鹽焦糖咖啡慕絲流心牛角包
5天前 0 浏览
**📍 餐廳位置與環境** 位於尖沙咀「The One」6樓的「享慢煮意」,主打創意輕食與特調飲品。餐廳裝潢走簡約文青風,開放式廚房設計增添用餐氛圍,座位間距寬敞,適合朋友小聚或獨自工作用餐。 **🍽️ 食物與飲品評價** **必試龍蝦同蟹羔牛角包** 外層酥脆夾入濃郁蟹膏醬,鹹香突出,但份量較小,性價比一般。 龍蝦有流心,好正。 3. **特調飲品** - **冰橙香咖啡(Orange Coffee, HK$55)**:橙香與咖啡意外地搭,酸甜果香中和咖啡苦味,夏日消暑推薦。 - **黑芝麻茶麥奶(Sesame Latte, HK$59)**:芝麻香濃郁,麥奶取代牛奶更健康,但略顯甜膩。 **輕食與飲品份量偏精緻,大食量者可能需加點。 **📌 總結** 「享慢煮意」適合喜歡創意混搭風味的食客,牛角包出色。
**📍 餐廳位置與環境**

**🍽️ 食物與飲品評價**
**必試龍蝦同蟹羔牛角包**
外層酥脆夾入濃郁蟹膏醬,鹹香突出,但份量較小,性價比一般。
龍蝦有流心,好正。

3. **特調飲品**

**輕食與飲品份量偏精緻,大食量者可能需加點。

**📌 總結**
「享慢煮意」適合喜歡創意混搭風味的食客,牛角包出色。
6天前 0 浏览
Loved their croissant but their Yoho store is closed. Today we had dinner before the Conan movie and I got to try it again in their set dinner.Despite the Crab Paste is more expensive, the lobster bisque has much more dramatic effect when its cut open.The Wellington is definitely worth the extra cost as it much larger and even the portion of the salad is large.The dessert was definitely an innovative choice. Besides being an usual affogato, the added spices to the sauce definitely gave a interes

The dessert was definitely an innovative choice. Besides being an usual affogato, the added spices to the sauce definitely gave a interesting contrast of flavors.
2025-07-25
2025-07-01 417 浏览
在OpenRice訂購任食威𩆜頓牛柳加海鮮塔套餐,餐廳稱套餐不包括海鮮塔,但我確實在OpenRice購買了包含海鮮塔的套餐,到現在餐廳還未退款給我們。我不知道是OpenRice出錯還是餐廳安排不當。對此,我對餐廳十分失望!
2025-06-15
庆祝纪念
父亲节
最近與朋友到這間餐廳晚飯兼為朋友慶祝生日,食物方面中規中矩,味道尚算正常,整體屬於「正路發揮」,但服務體驗卻令我們大感失望。我們透過 OpenRice 訂枱時,在備註欄標明是「慶祝生日」,由於當時未決定是否會自攜蛋糕,所以亦沒有特別註明這一點。到達餐廳後,我們將一個6寸蛋糕交給職員放入雪櫃,職員當刻有告知要收取 $150切餅費,我們表示同意,希望餐後能在店內切蛋糕,對方亦無異議。到用餐尾聲,我們請職員協助拿出蛋糕準備切件,當時有一職員告知我們要收切餅費,而剛剛已付的帳單中未有收取,所以要另外收取切餅費連加一($150+10%),我們亦沒有異議。同時另一位職員就在完全未清理的枱時,就捧上已點燃蠟燭的蛋糕。我們再次請求協助處理,才慢慢地有人幫忙整理枱面。最令我們不解的是,一位疑似管理層的男職員先後三次走過來「了解情況」,詢問我們有否「提早明確講明要在店內切蛋糕」,並表示「如果下次再有機會幫襯,可在 OpenRice訂座時備註自攜蛋糕」,以便餐廳早些安排雪櫃空間。雖然對方每次都口頭加一句「唔好意思」,但整體語氣與反應令我們感到餐廳似乎在暗示是我們溝通不足、配合不夠,而非他們自身應具備的靈活處

雖然對方每次都口頭加一句「唔好意思」,但整體語氣與反應令我們感到餐廳似乎在暗示是我們溝通不足、配合不夠,而非他們自身應具備的靈活處理能力。老實說,一間設於商場的餐廳,慶生客人自攜蛋糕的情況不算罕見,臨時安排一兩個空位存放蛋糕(講緊係6寸細蛋糕),理應不是什麼難事。難道每項細節都要事前列明,餐廳才願意配合?

更誇張的是,當我們開始吃蛋糕時,大約晚上 9:20,那位男職員再走來提醒我們餐廳「其實收 9:30」,但「見你哋啱啱切蛋糕,我地都寬限比你哋食多陣,旁邊幾張枱我們會要求他們9:30準時還枱」。問題是:OpenRice 上明明寫着營業至 10:00,為何我們反而要「感激」這 10 數分鐘的所謂「寬限」? 最終到9:40pm該男職員以及另一位同事已換便服離開,只留下兩位清潔姐姐在場。

我們理解飲食業工作辛苦,亦明白經營不易,但基本的服務態度與應對方式,是否可以更有溫度和尊重?客人不是要特權,只求被理解與好好對待,特別是一些常見的需求,例如生日慶祝與自攜蛋糕,應該可以處理得更體貼、更有彈性,而不是一味「規條式」應對,甚至令人覺得自己理虧。

希望餐廳能正視這類情況,在細節與服務上做得更好,令客人感受到真正的款待,而不是一場令人壓抑的「被提醒、被教育」體驗。
見網上平台有推出呢間嘅放題,一向想試佢嘅龍蝦湯流心牛角包,見佢有得任食幾款牛角包,仲有任食威靈頓牛扒,已經忍唔住去試!竟然仲有一次性嘅海鮮塔,直情算係bonus添啦~一坐低唔洗講,一定係order牛角包先,龍蝦湯係真係好好食!😍湯又濃又熱辣辣,牛角包嘅皮吸曬啲精華,加上半脆半浸過、吸滿湯嘅口感,好正!蟹就失色啲,比較腥,同乾、傑少少再上個海鮮塔,講真就唔吸引嘅😂唔算新鮮,叫過過口癮嗌左兩款湯,龍蝦同磨菇,有得揀包唔包酥皮,我哋一份包一份唔包咁試。唔知係咪掛住影相打卡搞到個酥皮淋左塌左,麻麻,湯就中規中矩MVP出場!😍😍😍正!外皮少少脆香,中間豐富肝醬,舊牛扒本身就好香牛味好淋!口感同味道都一流!我忍唔住都食左四五舊😂飽曬!仲有甜品,正常發揮冇特別影了

龍蝦湯流心牛角包
蟹膏流心牛角包

海鮮塔

再上個海鮮塔,講真就唔吸引嘅😂唔算新鮮,叫過過口癮

酥皮湯

威靈頓牛扒

仲有甜品,正常發揮冇特別影了
龍蝦湯流心牛角包
蟹膏流心牛角包
酥皮湯
威靈頓牛扒
今次試咗佢哋嘅三層休閒法式下午茶餐,仲要撞正做緊38折,人均$200有找,真係抵到癲仲飽到夜晚嗰餐唔使食🙉.「龍蝦湯流心牛角包」🦞🥐超有驚喜,一刀切落落酥皮係聽得到嘅脆,入面嘅龍蝦湯爆漿湧晒出黎,呢個組合真係冇得頂!.最正係三層架嘅鹹點同埋甜點各佔一半,唔會太膩,仲有每一款都唔係得個樣,係好睇又好食👍🏻鹹點有北海道帶子、有Ham、蟹肉,甜點有白松露cheese cake、焦糖燉蛋、馬卡龍等等,真心豐富😋.環境都唔錯,最緊要坐近窗口玻璃位自然透光,打卡一流🩷 職位影相好似受過訓練咁,唔使教啲角度都好啱晒我哋兩條港女嘅心意🤣.*溫馨提示:38折優惠唔知做到幾時,要快啲Book枱!
*溫馨提示:38折優惠唔知做到幾時,要快啲Book枱!
2025-05-05
  • 招牌龍蝦湯流心牛角包
Overall 不過不失的一間西餐廳🍴 酥皮龍蝦湯🦞賣相唔錯,龍蝦味濃郁,仲比左個鎚仔你敲爛個酥皮,幾有儀式感🤣 Main黎講比較值得一試嘅係西班牙黑毛豬腩,整得香口又有豬肉味,配埋個醬(好似係南瓜醬🎃)都幾開胃。😋反而飲品比較新奇,吸引左我地去點開心果同Tiramisu 芝士特飲😍😍S͇a͇l͇a͇d͇ 🥗1️⃣牛油果流心蛋沙律 🥑 🥗𝘼𝙫𝙤𝙘𝙖𝙙𝙤 & 𝟲𝟯𝙘 𝙀𝙜𝙜 𝙎𝙖𝙡𝙖𝙙 🥚🥑 🥗2️⃣慢煮雞胸肉高蛋白低脂健康餐 🐓𝙎𝙤𝙪𝙨-𝙫𝙞𝙙𝙚 𝙐𝙎𝘼 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝘽𝙧𝙚𝙖𝙨𝙩M͇a͇i͇n͇ 🥘🌟3️⃣西班牙黑毛豬腩配黑毛豬頸𝙄𝙗𝙚𝙧𝙞𝙘𝙤 𝙋𝙤𝙧𝙠 𝘽𝙚𝙡𝙡𝙮 & 𝙉𝙚𝙘𝙠4️⃣紅酒和牛面頰𝙒𝙖𝙜𝙮𝙪 𝘽𝙚𝙚𝙛 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙠 𝙞𝙣 𝙍𝙚𝙙 𝙒𝙞𝙣𝙚 𝙎𝙖𝙪𝙘𝙚S͇o͇u͇p͇ 🥣🌟5️⃣法式龍蝦湯🦞𝘾𝙡𝙖𝙨𝙨𝙞𝙘 𝙇𝙤𝙗𝙨𝙩𝙚𝙧 𝘽𝙞𝙨𝙦𝙪𝙚D͇e͇s͇s͇e͇r͇t͇ 🍰6️⃣法式焦糖燉蛋𝙎𝙤𝙪𝙨-𝙫𝙞𝙙𝙚 𝘾𝙧𝙚𝙢𝙚 𝘽𝙧û𝙡é𝙚 D͇r͇i͇n͇k͇ 🍹🌟7️⃣開心果芝味特飲 🧀𝙋𝙞𝙨𝙩𝙖𝙘𝙝𝙞𝙤 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙮 🌟8️⃣提拉米蘇芝味特飲 🧀𝙏𝙞𝙧𝙖𝙢𝙞𝙨𝙪 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙮

S͇a͇l͇a͇d͇ 🥗

🌟7️⃣開心果芝味特飲 🧀
𝙋𝙞𝙨𝙩𝙖𝙘𝙝𝙞𝙤 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙮

🌟8️⃣提拉米蘇芝味特飲 🧀
𝙏𝙞𝙧𝙖𝙢𝙞𝙨𝙪 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙮
同朋友慶祝生日想食餐西餐,黎左享慢煮意,想食signature 🥐🥐。✨龍蝦汁流心牛角包🦞🥐不吃牛角包=白來!一定要趁熱吃!用刀輕輕滑破表面,酥脆嘅外皮瓦解後,龍蝦湯隨之湧出,將酥皮沾上湯食用,同酥皮龍蝦湯有異曲同工之妙😋😋😋龍蝦汁蟹肉伊面🦞🥘幾乎每一枱都有這道菜,龍蝦汁已被伊面索滿,但不油膩,如果蟹肉再多d 滿意度再+++手工威靈頓牛柳🐮🍖牛柳的份量給女生是剛剛好的,牛肉中間有小小騷,牛柳上的醬汁比較淡,記憶點較低忘了拍甜品法式燉蛋,十分普通,我入座提了職員2次甜品寫字,可能店員忙碌,最後都忘記了,有點可惜🫣📍尖沙咀彌敦道100號The ONE 6樓L608號舖

✨龍蝦汁流心牛角包🦞🥐
不吃牛角包=白來!一定要趁熱吃!

龍蝦汁蟹肉伊面🦞🥘

手工威靈頓牛柳🐮🍖

📍尖沙咀彌敦道100號The ONE 6樓L608號舖
2025-03-25 1450 浏览
法式點心放題早午餐以牛角包為主打,有鹹點龍蝦湯牛角包,也有甜點軟雪糕牛角包,此外還有沙律和甜點,如果想吃豐富一點,可以加購意粉和肉類等。名為「點心」放題就知道每款菜式都不會很大份量,除了牛角包是正常尺寸,其他全都是十分之小巧,優點是可以試多幾個菜式。我最喜歡特濃咖啡加軟雪糕,吃了兩次🤭餐廳的服務員工作態度很好,值得一讚。
2025-03-10 2427 浏览
有朋友難得返香港一齊慶祝,見到呢間可以任食威靈頓牛排幾特別之後試下,點知途中叉開d菜的時候見到蟲蟲特工隊係碟到爬黎爬去,指住比店家睇沒任何表示只係收左盤碟最後一樣每位收423$,對店家有d失望。有拍蟲爬的片可惜openrice食評唔比上載片。可惜了其實店員本來的服務幾好賣相其實幾好 味道ok但菜有蟲係到爬..

賣相其實幾好 味道ok

但菜有蟲係到爬..

餐廳提供三種餐飲方案,午餐任食,Brunch 早午餐任食(不包飲品)及下午茶Tea Set(包飲品)。輕食Brunch任食, 主要提供前菜及甜品任食。如要主菜(牛扒,意粉等)可加錢或直接購買午餐任食方案。環境方面 : 法左Cafe 設計風,日照適合打卡食物方面 :必吃龍蝦湯牛角包,即叫即加熱,美味推介。喜歡甜的,可以選擇玉桂蘋果牛角包,同樣醬汁滿滿。服務方面:店員有禮親切,但任食order 令員工比較吃力送餐。💡價錢小提示:網上平台訂單付款外,需於在場另加服務費。另外,點單App 提供另加小食,亦需另加服務費用。
環境方面 : 法左Cafe 設計風,日照適合打卡

必吃法式流心牛角包(龍蝦湯/玉桂蘋果)

香脆流心牛角包(龍蝦湯/玉桂蘋果)

2025-02-27
必吃法式流心牛角包(龍蝦湯/玉桂蘋果)
香脆流心牛角包(龍蝦湯/玉桂蘋果)
2025-02-27 2319 浏览
首先我沒有收過任何利益,自己全費吃完寫個食評,真心灰。平日在地盤工作無餐好飯食,吃到喜歡的寫食評就檢報,真心灰。我沒有推介威靈頓扒,也放了一張真實肉質不吸引的照片。星期六1145am 入坐,預訂了158放題,早d入坐得舒服。這個放題品種一半都圍繞牛角包及酥皮食品,各款食物都叫了,上菜節奏正常也齊單。其中牛角龍蝦湯必叫亦有d算驚喜,又夠熱,牛角包鬆化但不油,龍蝦湯夠濃,這個做法好吃過一般酥皮湯,因為d酥皮好大層油而d油質量唔洗諗。主菜加上了威靈頓扒及豬,威扒一般無牛肉味,反而豬什煎香好味道。牛角包的變法帶到甜品,蘋果牛角包再配埋雪糕,另一種法式的演譯。cream Brulee 都好味,不見vanilla 籽,但有多層淡淡瑰玫味。提下,主菜到前要叫定蘋果牛角包及cream brulee, 咁就唔洗等很久。

2025-02-21 2466 浏览
4-2-2025(Tue)無意中見到呢喥有做優惠嘅特別嘅法式龍蝦鮑龍萬有酥皮盆菜,覺得好吸引,同老公商量好唔好預訂嚟食,佢答好,於是我就以$458.00預訂原價$528.00嘅細盆菜,喺8-2-2025( Sat)初十一食,我都book好位,要求窗口位。我哋準時嚟到,係留咗窗口位俾我哋,坐低後,女侍應拎menu俾我哋,話個盆菜要等15分鐘,睇吓有冇咩想叫先。我知呢喥出名牛角包,但由於唔知做咩,我好頂肚,未必食到咁多嘢,而老公睇到嘢食同飲品都唔平,梗係,尖沙咗噃,佢都暫時唔嗌住。之後侍應嚟問我哋叫唔叫嘢食?我答遲啲,然後問我哋係咪可以𠵱o家上盆菜?我答係。咁我哋等,等呀等,等呀等,點解咁耐都未到?老公肚餓喇,原來都已經半個鐘。我就問問侍應,未開聲佢都知我問乜,即答話幫我跟。然後由廚房出嚟,話等多3分鐘。終於我見到佢哋將冇酥皮嘅盆菜拎咗出出菜位,睇見佢哋將半球形嘅酥皮放上盆菜喥,然後拎嚟,放喺個小爐上。我哋拎起酥皮,當我哋努力舀啲湯嚟蘸酥皮食時,侍應就拎一小壺龍蝦湯俾我哋。我先食酥皮,牛油味好夠,但唔好食,應該因為已經唔新鮮,失望。然後食其他嘢喇,海蝦都已經熟到個殼都變白,要快食;見到龍蝦

我哋拎起酥皮,
法式龍蝦鮑龍萬有酥皮盆菜
當我哋努力舀啲湯嚟蘸酥皮食時,侍應就拎一小壺龍蝦湯俾我哋。
龍蝦湯

然後食其他嘢喇,海蝦都已經熟到個殼都變白,要快食;
見到龍蝦都有膏嘅,
口感正常。其他都大致上冇乜問題,當我食到半件有冬蔭公嘅辣嘢時,
就睇返menu係咩食材,原來係泰式魚餅。

而我再睇清楚menu,話有北海道珍寶帶子兩片,於是我哋就不顧禮儀咁搵,搵到喇,咁薄嘅?
食吓先,煙煙韌韌嘅?唔係喎,係咩嚟?原來係年糕,於是繼續搵,都係搵唔到,於是就同侍應反映,佢問我係咪真係冇?我答真係冇,亦冇食過。

於是佢話check check,唔使擔心,補返俾我。

咁我哋繼續食,食到西班牙黑毛豬腩,覺得唔夠腍,椰菜都係唔夠腍,不過就掛咗龍蝦湯,就OK啲。

之後佢哋補返兩片北海道珍寶帶子,話頭先驚帶子放喺盆菜喥會老,所以另上。

我覺得,如果真係另上,就應該好快上,唔係由客人發現。老公話根本係漏俾。咁又係喎,怕老咪好似鮑魚咁擺喺面囉。
兩片北海道珍寶帶子
而呢片帶子就係用牛油煎熟。

而紅蘿蔔亦都未夠腍。
3.8分

最後,老公好想食甜品,就要$68.00嘅三重莓果軟雪糕牛角包。

上到嚟,賣相係將牛角包直放,
三重莓果軟雪糕牛角包
我哋就快啲臼軟雪糕食,亦拎住牛角包蘸嚟食,牛角包本身有啲甜味,佢亦都鬆脆,比酥皮優勝。
下半截充滿軟雪糕嘅牛角包
5分

不過我𠵱o家睇返menu,發覺有$38.00嘅海鹽焦糖咖啡慕絲流心牛角包,其實應該叫呢啲稍為有功夫嘅嚟食,而且佢重平$30.00。

服務:
侍應們都ok,只係漏帶子片嗰喥要扣分。

價錢:
盆菜嘅加一服務費以原價計,即係呢餐$458.00+$52.80+$68.00+$6.80=$585.60。
2.7分
2025-02-08
用餐优惠
優惠券
三重莓果軟雪糕牛角包
下半截充滿軟雪糕嘅牛角包
2025-02-04 4033 浏览
咕吱嘅新年假期終於放完✌🏻,開學前同佢去間高級餐廳,食返餐好,為佢打打氣😚(實情係 慶祝媽媽me time重臨🤪)「法式點心放題早午餐」優惠價$1️⃣5️⃣8️⃣一位,已經可以任點任食22款鹹點同甜點,加少少錢仲可以享用 #威靈頓牛 同各款意粉;加上餐廳樓底高,窗外遠眺尖沙咀城景同九龍公園,相當開揚,坐得舒服,性價比高😙餐牌上面嘅食物大部份都至少order咗一次,事關Zaza同咕吱都勁開胃🤤咕吱短短幾分鐘就K.O.咗一個巨型牛角包同意大利陳醋車厘茄沙律🥗;之後再單人匹馬食晒兩碟黑松露流心蛋扁意粉🍝 咕吱話:牛角包夠熱,好鬆軟,滿滿牛油香;沙律菜爽口,陳醋酸酸甜甜,好開胃;意粉掛汁,蛋味濃Zaza就最欣賞招牌龍蝦湯流心牛角包🥐同手工威靈頓牛柳🐂前者滿滿龍蝦湯汁從牛角包噴出,但牛角包外層仍然鬆脆🥰 後者由酥香外皮包裹住肉質鮮嫩又多汁嘅牛柳,層次感豐富Creamy嘅 #法國鴨肝醬 塗抹喺脆香嘅多士上面,兩種口感同時出現😚;飛魚子蟹膏千層酥好香口,配搭冰凍新鮮嘅飛魚籽和蟹膏,都係Zaza嘅推介💁🏻‍♀️白汁忌廉空運藍青口同鳳尾蝦橄欖椒絲蒜片扁意粉都值得一試~食咗咁多鹹點,係時候食甜點啦‼️ 特濃牛奶軟雪糕牛角

Zaza就最欣賞招牌龍蝦湯流心牛角包🥐同手工威靈頓牛柳🐂

白汁忌廉空運藍青口同鳳尾蝦橄欖椒絲蒜片扁意粉都值得一試~

食咗咁多鹹點,係時候食甜點啦‼️ 特濃牛奶軟雪糕牛角包好IGable🤳,事關巨型牛奶雪糕擠喺牛角包上,再放喺金色鐵架之上,賣相高貴;雪糕奶味香濃,牛角包外皮有少少微甜嘅砂糖,食落好夾🫶🏻

開心果千層酥、爆炸糖三層朱古力蛋糕、芒果慕絲蛋糕、法式焦糖燉蛋、松露蛋撻、法式馬卡龍都令咕吱食唔停口👍🏻👍🏻