2021-09-06 0 浏览
今日黎到黄大仙呢间泰国舖头食Lunch点左个泰式猪颈肉炒乌冬,$59连餐饮等左一阵就上菜,都好快一食落去应该似中式茶餐厅既炒乌冬,只系加左少少九层塔,似返泰国菜味味道偏浓,钟意食浓味既人就好啱但系炒野黎讲唔够镬气,好似是旦炒两下捞d汁就上碟咁Lunch黎讲整体而言都可以接受
今日黎到黄大仙呢间泰国舖头食Lunch
点左个泰式猪颈肉炒乌冬,$59连餐饮
等左一阵就上菜,都好快
味道偏浓,钟意食浓味既人就好啱
但系炒野黎讲唔够镬气,好似是旦炒两下捞d汁就上碟咁
Lunch黎讲整体而言都可以接受
2021-08-30 0 浏览
午餐好锺意嚟呢度食,喺黄大仙中心来讲算系一个好好嘅选择。泰式自选双拼饭$66,泰式海南鸡+香茅猪扒,配嘅油饭,仲要附送冬瓜汤,都几抵食。跟餐仲要有饮品添!下次可以再嚟。
午餐好锺意嚟呢度食,喺黄大仙中心来讲算系一个好好嘅选择。

下次可以再嚟。
2021-08-29 0 浏览
位置系黄大仙中心,地理位置都唔错,系地铁站上去都系5分钟左右好方便👍🏻叫左2人餐,但系朋友另外都想食金边粉,咁就系另外再加既,但系因为呢样野系个优惠价就比起单点平小小啦😘通菜个人觉得就通菜几好味既,系用左蒜蓉去炒,但系如果口味码太重既话,应该会觉得太咸,但系本人就觉得OK既🤩咖喱蟹肉个人觉得呢间餐厅嘅招牌就系咖喱!有啲甜味嘅咖喱本人非常喜欢😘咖喱嘅状态唔会太水,可以用来捞饭或者点面包都好好食!😚😚😚咖喱里边会有蟹肉,蟹肉嘅份量都算OK😚汤因为朋友唔食得辣,所以就叫咗呢个汤,但系对呢个汤嘅评价就唔系太高,我同朋友都觉得似汁多过汤😂味道系正常既😂😂小食拼盘二人套餐,咁就每个小食嗰两旧,味道都系正常发挥唔会话有太大嘅出入,所以就冇乜特别嘅感觉🤪泰式奶茶野买一送一,夹其他嘢饮都可以😁
通菜
咖喱蟹肉

小食拼盘
泰式奶茶
野买一送一,夹其他嘢饮都可以😁
咖喱蟹肉包
蒜蓉通菜
泰式小食拼盘
咖喱蟹肉包
蒜蓉通菜
2021-08-16 184 浏览
收工经过黄大仙,就喺黄大仙中心搵食。平日夜晚黎到,成个场都冇乜人气,最後拣咗食亚莱泰,贪佢好多分店,质素应该有啲保证?我哋去到直入,望吓餐牌,见到款式选择都多。由於下午食咗个tea,唔系好肚饿,所以两个人只系嗌左两款食物,冇主食。我哋叫左一份铁板猪手同埋一份细嘅小食拼盘。上菜速度都好快,猪手望落颜色偏深,酱料应该都落得几重手。食落去果然冇估错,味道偏咸,虽然份量都几多,肥膏都算少,但都唔敢食太多,惊要疯狂灌水。而小食拼盘表现正常,有4款唔同嘅食物,每款有两件,两个人啱啱好分得匀。不过唔系几够热,影响咗口感。明明早几年食亚莱泰嘅感觉都几好,今日再食有少少失望,希望下次可以keep番水准啦!

2021-07-22 406 浏览
𝒯𝒽𝒶𝒾 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒲𝑜𝓃𝑔 𝒯𝒶𝒾 𝒮𝒾𝓃🌟喇沙肥牛片拼扎肉汤河粉扎肉嘅味道唔算突出,肥牛嘅份量都足够但系就好似唔太新鲜。河粉比较幼身,非常之滑。我就转咗做清汤,好锺意佢有少少药材味又有少少太识甜甜地嘅汤底。👍🏻-🌟香叶肉碎炒饭呢个炒饭呢嘅卖相就唔太吸引,一只太阳蛋冚喺个饭上面,而肉碎呢亦都系另外上嘅,而且望落冇咩颜色。但系当我食第一啖嘅时候真系俾佢惊艳到!本身啲肉碎应该系已经叶过嚟㗎啦,非常入味之余仲有少少辣辣地,用嚟送饭真系一流呀!所以真系唔可以以貌取「饭」🤣🤣📍 亚莱泰 𝐀𝐫𝐨𝐢 𝐓𝐡𝐚𝐢黄大仙龙翔道𝟷𝟹𝟼号黄大仙中心北馆𝟷楼𝙽𝟷𝟺𝟷号舖

🌟喇沙肥牛片拼扎肉汤河粉

🌟香叶肉碎炒饭

📍 亚莱泰 𝐀𝐫𝐨𝐢 𝐓𝐡𝐚𝐢
黄大仙龙翔道𝟷𝟹𝟼号黄大仙中心北馆𝟷楼𝙽𝟷𝟺𝟷号舖
2021-07-20 263 浏览
今日食完,有个灰色恤衫既女侍应服务差到冇朋友,由门口罗左飞等,入面冇咩人...个灰衫女侍应佢见到又当见唔到咁,行到出黎要问佢有冇位先应下,点餐全程服务态度差到好似系佢比钱个客咁,好似好憎人叫野咁,一句多谢都冇讲过,其他侍应都有礼貌.....不过真系要叫d朋友唔驶黎
2021-07-20
2021-06-25 625 浏览
今日有野做行开黄大仙,见到呢间泰国菜好似唔错咁,所以就入左去试下喇...其实食物味道唔差,而且都几抵食!!不过服务真系麻麻罗...令我食成程饭都几唔安落!!介绍下食物先,铁板猪手, 唔好睇佢用铁板上!!以为佢热辣辣, 其实佢系唔热架!!连D汁都唔热, 烟都无...感觉有D奇怪!!马拉盏炒通菜, 味道唔错!!基本野, 唔会话好伏!!呢个我就觉得几好食!!本身我唔太食鱼, 但系我都觉得几好味!!佢个汁酸酸辣辣加埋落乌头度,非常惹味!! 好开胃!!之後都叫左几个唔同餸,不过都无影到, 因为食成餐饭都觉得好忙!!食食下饭, 无端端有个阿姐叫我地帮手换牙签,之後又叫我地帮手递餐牌, 然後又叫我地递碟...递啤酒空樽, 未食晒又黎收碟, 又要我地帮手递...成餐饭都好忙, 感觉非常麻麻, 服务质素简直差!!就算味道OK都唔会再帮衬!!
今日有野做行开黄大仙,
见到呢间泰国菜好似唔错咁,
所以就入左去试下喇...

其实食物味道唔差,
而且都几抵食!!
不过服务真系麻麻罗...
令我食成程饭都几唔安落!!

介绍下食物先,
铁板猪手, 唔好睇佢用铁板上!!
以为佢热辣辣, 其实佢系唔热架!!

连D汁都唔热, 烟都无...
感觉有D奇怪!!
马拉盏炒通菜, 味道唔错!!
基本野, 唔会话好伏!!
呢个我就觉得几好食!!
本身我唔太食鱼, 但系我都觉得几好味!!
佢个汁酸酸辣辣加埋落乌头度,
非常惹味!! 好开胃!!

之後都叫左几个唔同餸,
不过都无影到, 因为食成餐饭都觉得好忙!!
食食下饭, 无端端有个阿姐叫我地帮手换牙签,
之後又叫我地帮手递餐牌, 然後又叫我地递碟...
递啤酒空樽, 未食晒又黎收碟, 又要我地帮手递...
成餐饭都好忙, 感觉非常麻麻, 服务质素简直差!!

就算味道OK都唔会再帮衬!!
2021-06-23
2021-06-23 341 浏览
𝒯𝒽𝒶𝒾 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒲𝑜𝓃𝑔 𝒯𝒶𝒾 𝒮𝒾𝓃🌟喇沙猪扒配墨鱼丸汤河𝗧𝗵𝗮𝗶 𝗣𝗼𝗿𝗸 𝗖𝗵𝗼𝗽 𝗮𝗻𝗱 𝗖𝘂𝘁𝘁𝗲𝗿 𝗳𝗶𝘀𝗵 𝗯𝗮𝗹𝗹𝘀 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗻𝗼𝗼𝗱𝗹𝗲𝘀 𝗶𝗻 𝘀𝗼𝘂𝗽 ($𝟦𝟪)猪扒都几大块,预先腌过同埋煎过黎,所以两面都好香。墨鱼丸就有少许雪味。喇沙汤底椰香浓,食落都好惹味。但之前试过另一款清汤好似更令人回味。-🌟泰农海南鸡配黄姜饭𝗛𝗮𝗶𝗻𝗮𝗻𝗲𝘀𝗲 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗧𝘂𝗿𝗺𝗲𝗿𝗶𝗰 𝗥𝗶𝗰𝗲 ($𝟻𝟾)鸡饭以外仲有个汤一齐上,鸡件好整齐咁排系碟上😚份量都足够。鸡唔算特别滑同埋比较瘦,冇啖啖肉果种满足感。而鸡皮既油脂都比较多,所以最後冇食。黄姜饭正常水准,配埋鸡一齐食就啱啱好,最後成碗清左🤣📍 亚莱泰 𝐀𝐫𝐨𝐢 𝐓𝐡𝐚𝐢黄大仙龙翔道𝟷𝟹𝟼号黄大仙中心北馆𝟷楼𝙽𝟷𝟺𝟷号舖

🌟喇沙猪扒配墨鱼丸汤河

2021-06-23
喇沙猪扒配墨鱼丸汤河
泰农海南鸡配黄姜饭
2021-06-20 250 浏览
知道今日父亲节会多人出外用餐同叫外卖,所以一早在 openrice落单,之後收到亚莱泰接受订单回覆,去到居然话唔记得左,仲要话我咁早订😔,最後等左成半个钟先有得拎,
外卖自取
2021-06-19 193 浏览
未食过咁难食嘅泰国菜 如题我哋今日两个人食 Lunch Set入座时间好快,好多人食,就谂住入去试吓,点知嚟到个卖相非常之差。我食咗冬阴功汤檬粉,个今晚煲汤睇吓酸字 好似无加到奶落去越食越酸 我本身都系一个锺意食酸野嘅人但系都食得好辛苦🤯🤯🤯个冬阴功汤底要加$4仲有杯冻柠茶🙃我叫咗佢少甜少冰我拮完柠檬之後都好似糖水咁冻柠茶加$3餐牌上相片只属广告参考,并非实物全部,真系笑死人,嚟到好似食紧相送饭咁几旧鸡胸加埋几粒凤爪就想打发我😠真系过分 我以後唔会再嚟食!
未食过咁难食嘅泰国菜 如题
我哋今日两个人食 Lunch Set

我食咗冬阴功汤檬粉,
个今晚煲汤睇吓酸字 好似无加到奶落去
越食越酸 我本身都系一个锺意食酸野嘅人
但系都食得好辛苦🤯🤯🤯
个冬阴功汤底要加$4

仲有杯冻柠茶🙃我叫咗佢少甜少冰
我拮完柠檬之後都好似糖水
冻柠茶加$3

餐牌上相片只属广告参考,
并非实物全部,真系笑死人,
嚟到好似食紧相送饭咁几旧鸡胸
加埋几粒凤爪就想打发我😠

真系过分 我以後唔会再嚟食!

2021-06-19
2021-06-13 199 浏览
叫咗个肉碎煎蛋饭同鸡串嘢饮同鸡串5分钟上咗个饭半个钟都无整到期间啲侍应完全无理过我无食物见佢地都忙就无追帮我落单嗰间喺我附近一直行睇到我无嘢食都完全都无帮我追最後取消张单
叫咗个肉碎煎蛋饭同鸡串
嘢饮同鸡串5分钟上咗
个饭半个钟都无整到
期间啲侍应完全无理过我无食物
见佢地都忙就无追
帮我落单嗰间喺我附近一直行睇到我无嘢食都完全都无帮我追
最後取消张单
2021-06-01 341 浏览
出粮日👏 今朝约左个同事系黄大仙中心食早餐,兜兜下见到呢间泰国菜竟然咁早开门,有泰式早餐咁特别就入去试下~我叫左个泰式香茅猪扒拼扎肉金边粉,饮热斋啡~同事叫左个泰式香茅鸡中翼拼扎肉檬粉,饮热奶茶~我既香茅猪扒已经切好左,唔太大块,不过唔会太多肥膏,肉质几嫰滑扎肉有两旧,我食到啲黑椒味但同事话佢唔觉,汤底就系好轻微辣兼偏浓味既泰式船河汤底但金边粉唔好食,太淋👎👎 同事既檬粉爽口弹牙好多👍佢话鸡中翼正常,虽然都系香茅但鸡翼似系炸出黎,可惜一黎已经浸左落个汤底搞到淋晒,如果另上会好好多~扎肉有三旧 (我估每一碗肉类既总数量一致会系五旧😅)我既斋啡正常,同事话佢既热奶茶完全无味,茶香味都无🙈其实水准真系好普通,只系平时出去茶餐厅食早餐离不开肉丁/沙爹牛配面同肠仔火腿煎蛋呢啲组合,呢度会特别啲,间唔中食下无咁厌都ok咁罗。。。

我叫左个泰式香茅猪扒拼扎肉金边粉,饮热斋啡~
同事叫左个泰式香茅鸡中翼拼扎肉檬粉,饮热奶茶~
泰式香茅猪扒拼扎肉金边粉早餐

香茅猪扒

金边粉

但金边粉唔好食,太淋👎👎
泰式香茅鸡中翼拼扎肉汤檬早餐

同事既檬粉爽口弹牙好多👍
扎肉有三旧 (我估每一碗肉类既总数量一致会系五旧😅)

我既斋啡正常,同事话佢既热奶茶完全无味,茶香味都无🙈

2021-05-31
$37 (早餐)
香茅猪扒
  • 汤檬
2021-05-23 326 浏览
放工後回到商场俾呢间泰国餐厅既餐牌吸引住,本身系想食外卖!因为外卖有d食品低至6折!不过另一半话想坐下餐厅凉冷气,於是就堂食了!入座时间8点半都唔洗等就有位了,一坐低就叫左春日优惠精选既泰式鲜青柠蒸明炉乌头原价$178,星期一至五优惠价$88,星期六日/公众假期$98!当我准备点另一道菜既时候,鱼已经热辣辣送上了!鱼既肉感与汁的配搭很好,唯一不足是鱼的鳞片未去得彻底!另外点了泰式鲜虾金边粉$88,味道正常,而且份量还可!而特野系买一送一大多都系$30,我地拣左椰汁冰同柚子梳打!完全凉在心呀!住呢头既街坊绝对可以黎呢到饭聚呀,价钱都尚算合理呀!
另外点了泰式鲜虾金边粉$88,味道正常,而且份量还可!
住呢头既街坊绝对可以黎呢到饭聚呀,价钱都尚算合理呀!
2021-04-06 1084 浏览
来得黄大仙就梗系入庙拜神啦,陪妈妈去买相之後就搵番间餐厅坐低食个晏昼,时间尚早行完全场觉得你间泰国嘢好似不错,就坐低试吓啦。本身锺意汤面嘅我就梗系叫返个泰式汤面,今次叫咗香茅猪扒墨鱼丸金边粉,本身幻想中嘅香茅猪扒应该系分开上,点知嚟到原来系一碗咁深色嘅汤底,睇落好似好浓味咁,食落都OK嘅,墨鱼丸想赞一下,因为真系好友口感,好弹牙而且食到墨鱼丸嘅香味,同谭仔嗰只唔同😂,依个猪扒,我觉得可以好少少,因为有少少乾身,呢个就差啲,始终佢都系主角。而服务态度都OK嘅所以都值得一试

2021-04-05
2021-04-06 554 浏览
经过黄大仙,龙翔中心入面的阿莱泰,见佢有个自选相拼饭好似几抵咁,就入去叫左个海南鸡,同埋咖喱炆牛腩,再叫多杯椰汁红豆冰。一上餐既时候,有点意想不到,个海南鸡卖相,有啲岩惭,咖喱牛腩外观正常,而且每个碗都系细细份咁。一开始就试下个咖喱牛腩,原来距离辣系有一段长距离,只咸不辣,薯仔唔入味,失望,但细细碗入面都算有几多粒。姜黄饭,又系咸到无朋友,而且食唔出泰式香料的味道,想像一下,咖喱牛腩送这个姜黄饭究竟有多盐份。确实需要改善!第二就系试下个海南鸡,做得唔错,真系好食,鸡肉肉质够嫩滑,骨肉均匀,香味又够。椰汁红豆冰名付其实的椰汁红豆冰,系太多花巧,就这个简单,红豆系无浸糖水的,这点令人欣赏。

椰汁红豆冰
双并饭