由細食到大,出左黎做野之後有時間都會去幫襯下。近期發現服務態度差左好多,尤其係女負責人。當時係平日下午2點鐘我同另一位朋友一齊去食,明明有張細圓枱無人坐,都夾硬要我地坐一張有2個人坐緊嘅細圓枱。食米線全程係咁撞到隔離嘅筷子,食緊嘅時間好多食客食完離座,吉枱數目都愈黎愈多,所以我唔明點解要塞我地去坐一張本身有人坐嘅枱。另外我嗌左黃鱔米線盛惠42蚊,成碗只有4舊黃鱔其他都係豬皮黎,好似揾笨咁😅總結係我唔會再番去幫襯!
由細食到大,出左黎做野之後有時間都會去幫襯下。
總結係我唔會再番去幫襯!
2024-03-27
2024-03-25 106 浏览
哇好耐好耐冇去深水埗一黎就過黎回味下, 門口都幾多人 ,次次黎都爆場,一入去環境真都係冇變 有小小污糟 地下仲係好濕 但我黎係食味道 品係食裝修 唔好理了 最緊要好食 排除一切。姐姐既態度都正常 唔會好惡劣,即刻叫左個雲南米線 酸辣炸醬米線 ,都仲係之前呢味道!!100分 果種味同第間唔同 我都唔識解釋 。可能真係雲南既風味掛 我冇去過雲南就唔知了,但個湯底真係好岩香港人食。建議食裝修既都買外賣返屋企食算了,記得要分湯呀!!!!

酸辣炸牆腩肉米線
酸辣炸牆腩肉米線
2024-03-22 86 浏览
一去到就叫左個汽鍋雞$100,姐姐勁快就拎出黎👍🏼一打開個蓋就已經聞到好香😋啲雞好香胡椒味,食得耐會覺得有啲濃味同少少辣🤏🏻但係好好味😋雞食落好滑,juicy,咬落去會見到啲肉汁流出黎☺️個底就好好多雲耳,索哂啲精華,好味道👍🏼炸醬魚蛋腩肉米線/火腿豬潤腩肉米線$47,炸醬好惹味,米線質地岩岩好,唔會太淋太硬👍🏼仲要好多餸,食到最後都仲有腩肉食😂😂就算普通湯底都唔會冇味😋

2024-02-20 275 浏览
炸醬雞肉米線 $42啲雞肉煮得好滑,啲炸醬好惹味,米線軟硬到適中,撈埋落啲湯連米線一齊食,好夾好味道😋香脆炸豬扒 $16@1件豬扒炸到好脆卜卜,而且仲會幫你將豬扒剪到一舊舊,等你易d食,咬落去個吓仲好熱辣辣同唔會好油膩,好食😋香脆炸雞翼 $16@2隻一上枱巳經雞翼巳經好香噴噴,食落去都唔會好粉同好脆卜卜,咬落去個吓d肉鮮嫩多汁,好味😋𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹𝘛𝘢𝘴𝘵𝘦:⭐️⭐️⭐️⭐️𝘌𝘯𝘷𝘪𝘳𝘰𝘯𝘮𝘦𝘯𝘵:⭐️⭐️⭐️𝘗𝘳𝘪𝘤𝘦:⭐️⭐️⭐️⭐️𝘌𝘯𝘤𝘰𝘳𝘦:⭐️⭐️⭐️⭐️
炸醬雞肉米線 $42

𝘗𝘳𝘪𝘤𝘦:⭐️⭐️⭐️⭐️
𝘌𝘯𝘤𝘰𝘳𝘦:⭐️⭐️⭐️⭐️
2024-01-14
等候时间
10 分钟 (堂食)
星期六中午行過同朋友入去叫左兩碗米線,依間鋪頭幫襯左超過20年,諗住食下回憶點知發現價錢,食物質素,服務大不如前,一碗叫左黃鱔炸醬腩肉,發現用大量豬皮去取代黃鱔,但一個黃鱔價錢已經貴過其他好多,本身想再叫小食例如炸雞翼炸豬扒,但發現價錢貴過之前一倍有多,座位超級逼,冷氣嚴重不足空氣唔流通,伙記長時間望住你碗麵一直望住你食完最後一淡5秒內立即收起,落單時候一直推銷氣鍋雞,價錢貴又唔好食,只要唔肯加購氣鍋雞立即黑面,用餐過程極不愉快老闆態度非常惡劣,大聲夾惡。聽同台其他食客講間舖係由阿爸年代買落,交左比太太,個仔同新抱打理,搵錢搵到新冠時候仲可以上郵輪玩,已經冇任何租金壓力情況下,將鋪頭變得商業化,不斷只有加價但不會維持任何食物質素,大量推銷過程和壓力下對待食客,令到僅餘回頭客只剩低回味過去,不再因為味道而幫襯,可一不可再
2024-01-06 336 浏览
💜我叫咗三餸,湯底夠味,但係質地比較輕係太黏稠,份量足。但我見對面食緊套餐過橋米線份量大很多,都係貴$10 ,而且叫套餐嘅話佢係一碗湯一碗麵一碗餸三兜分開上菜,感覺份量更加大更加有特色。👎🏾現金cash only 有些不便
👎🏾現金cash only 有些不便
2023-12-17 378 浏览
呢間嘢本身間中都會去下,因為味道係唔錯。亦都介紹咗好多屋企人同朋友去食。但今日特登由荔枝角行到過去,全間嘢紅A膠櫈要搭枱坐得逼夾已經唔在講,一坐低就問食乜,問咗兩三次。我坐都未坐定,你問乜鬼嘢啫!好啦,落單叫咗碗炸醬雞肉腩肉米線,本身好肚餓,所以好期待。一上到黎,夾起一舊腩肉,全舊都係肥肉!!!拎第二舊睇,九成都係肥肉,第三舊都係九成肥肉,第四舊100%肥肉!另外兩舊係正常嘅五花腩。因為嗰四舊肥肉真係完全食唔到,所以叫咗阿姐過嚟問吓可唔可以換俾我。正常係醒目嘅即刻入廚房求其煮熟4舊腩肉就換俾我啦!點知嗰個阿姐話:係咁㗎喎,你落單嗰陣又唔講,你要講明係要瘦腩肉呀嘛,如果唔係就係咁樣隨機抽㗎喇!我係咁啤住佢,擺明好唔接受佢呢個答案!但係佢完全冇愧疚咁樣行開咗!喂大佬,阿姐你知唔知咩叫腩肉啊?你嗰幾舊係叫做肥肉,唔係叫做腩肉啊!你自己叫腩肉,會唔會expect全舊都係肥肉呀?聽完佢咁樣解釋真係火都嚟,但係好地地食餐飯,真係唔想搲爛塊面同佢喺度嘈!同埋個阿姐俾得啲咁嘅答案,好明顯我都已經唔係第一個啦。講多都嘥氣跟住我拎咗隻匙羹,將嗰4舊超級肥根本食唔到嘅腩肉排晒喺度!全餐飯根本背脊骨落,好似俾
跟住我拎咗隻匙羹,將嗰4舊超級肥根本食唔到嘅腩肉排晒喺度!全餐飯根本背脊骨落,好似俾人呃咗一味餸咁樣!
到我走嗰陣真係好冇禮貌咁樣將啲錢掉喺老細面前就走,因為呢餐飯真係令我對呢間嘢好失望!我去譚仔食,人哋啲腩肉一定會係五花腩,就算肥啲,我都清清楚楚見到係五層!蒜泥白肉就係薄啲,不過人哋全部都係五花腩,都唔會無啦啦一舊肥肉咁樣俾你。
我係叫腩肉,唔係叫肥肉,一間正常嘅食肆係冇理由將啲下欄嘢照攞出嚟賣!仲要同我講咁樣係好正常!
如果個阿姐或者個老細同我食晒嗰四舊肥肉佢,或者我條氣會順啲!
呢間嘢我會叫晒我身邊啲人唔好去,唔係好唔好食嘅問題,係衰格!
炸醬腩肉雞肉米線
用餐时段
2023-10-14 652 浏览
黃鱔米線 + 炸雞翼*Time : Oct 2023, Lunch*Price : $42 + 16 -HKD *Place : 雲南風味過橋小鍋米綫*Review : 好幾年前吃過外賣,今次路經試試堂食。- 黃鱔米線 : 配菜有黃鱔,豬皮等,小小的麻辣味,平常人絕對應付得到,黃鱔連皮煮,十分入味,也有鱔的爽脆口感,整體份量算是大碗,一定吃的飽整體不錯的,不過黃鱔份量比幾年前有一點點縮水,但口味保持到,每檯都有中國茶,去一點油膩,當日已是接近下午茶時間,仍然滿坐

黃鱔米線

黃鱔米線 + 炸雞

*Time : Oct 2023, Lunch
*Price : $42 + 16 -HKD
*Place : 雲南風味過橋小鍋米綫
*Review : 好幾年前吃過外賣,今次路經試試堂食。

黃鱔米線
2023-10-12 490 浏览
平日收工之後唔知食咩,又唔想駛咁多錢咁就會過來食米線兩個人點個雞湯米線套餐(💰56)、炸豬扒(💰16)、蠔油菜心(💰18),一共先💰90蚊,營養健康,好過食麥當勞啦。雞湯米線套餐——雞湯好鮮味,有小小胡椒味。套餐有雞肉、豬肉、芽菜、生菜等等,湯好飲,米線都好好食。蠔油菜心——煮得夠數,入口鮮甜。炸豬扒——真係超值,平過碟菜。好香口。仲有自助茶水添嘎。呢間鋪真係好受歡迎,好多人幫襯。😄所以基本都要搭臺。
平日收工之後唔知食咩,又唔想駛咁多錢
咁就會過來食米線
蠔油菜心——煮得夠數,入口鮮甜。
炸豬扒——真係超值,平過碟菜。好香口。
仲有自助茶水添嘎。
呢間鋪真係好受歡迎,好多人幫襯。😄所以基本都要搭臺。
早幾年食過兩味小鍋米線…最近經過嚟試吓都幾出名嘅黃鱔小鍋米線-黃鱔小鍋米線($42)米線一嚟到就試吓個湯先…湯底好重胡椒味然後撈勻配料,湯底就變得非常濃郁,點知越食就越鹹-配料都幾多,因為除咗黃鱔外,仲有好多一條條嘅豬皮,應該係想扮吓黃鱔😂 豬皮好索汁,即係好鹹-黃鱔大概有5-6條,肉質比較實淨-醬汁睇落好辣,但唔算好辣,鹹會勁過辣,食到尾因為唔想哂野,幾經辛苦先勉強食淨小小,真係好好好好好鹹,番到屋企隊咗成樽水如果下次食…都係食番其他款
黃鱔小鍋米線($42)

米線一嚟到就試吓個湯先…湯底好重胡椒味
然後撈勻配料,湯底就變得非常濃郁,點知越食就越鹹

黃鱔大概有5-6條,肉質比較實淨

如果下次食…都係食番其他款
2023-09-30
用餐时段
2023-09-25 256 浏览
附近返工有時唔知食乜都會優先諗起呢度 一來價錢優惠,二來味道不錯,三來份量十足~對細食嘅我來講,可以食2餐~簡直係糧尾恩物😂😂😂豬扒必食,浸落啲湯度好好味~😚😚
附近返工有時唔知食乜都會優先諗起呢度

豬扒必食,浸落啲湯度好好味~😚😚
2023-09-04 343 浏览
由於環境擠逼,附近人頭湧湧都不好意思室內拍照😂還有,來這邊吃,一定!一定!不能介意「搭枱」(拼桌)不用等很久的,所有食客都是吃完就走,不會多逗留的~黃鱔雞肉炸醬米線$52 汽水$8這邊的米線不提供辣度選擇(平常吃小辣的朋友都能吃)首先我喜歡湯底的味道,很濃但不會太油吃到尾聲都不會變淡足料、黃膳配豬皮都很入味炸醬是偏咸那種(譚家是偏甜的)雖然小店環境不怎麼樣,也算是別有風味的有位疑似是老闆娘的人特別惡😂絕對是久不久還是會想過來回味的米線🍜!fyi 🚙 泊車可泊在旁邊的新住宅the campton

由於環境擠逼,附近人頭湧湧都不好意思室內拍照😂

還有,來這邊吃,一定!一定!不能介意「搭枱」(拼桌)
不用等很久的,所有食客都是吃完就走,不會多逗留的~

黃鱔雞肉炸醬米線$52 汽水$8
這邊的米線不提供辣度選擇(平常吃小辣的朋友都能吃)
首先我喜歡湯底的味道,很濃但不會太油
吃到尾聲都不會變淡
足料、黃膳配豬皮都很入味
炸醬是偏咸那種(譚家是偏甜的)

雖然小店環境不怎麼樣,也算是別有風味的
有位疑似是老闆娘的人特別惡😂

絕對是久不久還是會想過來回味的米線🍜!

fyi 🚙 泊車可泊在旁邊的新住宅the campton
今日去深水埗買電話卡,所以順便係附近尋找世一米線,咁嗰度聽講有小弟想試好耐的黃鱔米線,由於唔係周圍有,襯有時間就去試一下<雲南風味過橋小鍋米綫>。咁入到去係一個好傳統嘅格局,應該都有返咁上下歷史。望落每一枱基本都係叫黃膳麻辣米線。另外我見每人都有叫裏似一個尖窩嘅嘢,後來先知係呢度名菜汽鍋雞。由於食量唔算大,我哋就叫咗一碗黃鱔麻辣米線同埋汽鍋雞。首先講吓黃鱔米線,本身湯底比較淡,撈埋黃鱔嘅醬料之後味道就啱啱好,而個醬料有少少平時食開雲南米線嘅肉醬一樣。黃鱔嘅肉都比較厚身同埋入味,所以都幾好食。麻辣味唔算重,就唔係平時雲南小鍋米線的味道,所以無得直接比較。整體黎講其實味道都唔錯,同埋其他米線店食唔到黃膳的配搭,所以都值得一試,但未算係好驚艷。反而汽鍋雞就有驚喜,首先個份量比較多,另外雞肉餣得好入味但唔會「霉」,份量又夠多,係值得推介。另外就係有大量嘅雲耳,煲的過中索晒雞汁精華。但因為今次係尋找世一嘅米線,所以我又要繼續踏上尋找之路了。
<雲南風味過橋小鍋米綫>。

• 黃鱔小鍋米線
  • 汽鍋雞
2023-06-14 524 浏览
呢間屹立不倒嘅老店,其招牌嘅黃鱔米線,真係食極唔厭,欣賞它配有點辣嘅豬皮,份量十足。今次和媽媽到來,她指定要吃田七氣鍋雞,環顧每張枱,只要係二人以上嘅顧客,一定有會叫一鍋!講真一個人真係冇可能食得晒,就算我哋兩個人分享,再加碗黃鱔米線,已經非常足夠!星期六的晚上到來,要在門口等了10多分鐘,而且座無虛席,環境頗擠迫,不過都預咗。服務態度一般,因為實在太忙了,會有點想催逼,你快快食完讓出座位給下一枱客的感覺,來這裏吃,只是吃一點回憶的味道,不能要求服務吧!
2023-06-02 512 浏览
有個好肥嘅女人,我估係老闆娘,啲態度差到不得了!!叫咗過橋米線,酸辣要加六蚊咪加囉,食咗一啖,已經覺得個湯底唔對路,哇…勁難食!況且好聲好氣同佢落單,仲要受佢氣!?嗰段時間又唔算忙,請我都唔會再去食
酸辣湯底過橋米線