2025-06-03
【📍深水埗|用心製作台灣地道口味】未講嘢食之前想先讚吓餐廳嘅店員,咁啱小編坐喺度等嘢食嘅時候,隔離嚟咗位喉嚨唔舒服嘅女士要堂食~但礙於餐廳本身冇唔凍嘅嘢飲,店員竟然為佢哋即場煲水認真貼心💕💕.🐨脆皮豬手滷肉飯 $48推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️️滷肉飯係台灣口味,相比起坊間舖頭冇咁濃味,反而多咗一種甜味,同埋好濃郁嘅香菇味,食晒一碗都唔會有好飽滯感。同埋有酸菜同滷蛋作配菜,會有好Flash嘅感覺刺激味蕾!脆皮豬手就咁睇就知佢夠晒香脆,肉同脂肪嘅比例都好好,入口食到鹹香又有油脂感,但唔會好肥膩。同埋豬手唔係死鹹,配埋芥末醬食認真惹味🍖🍖.🐨鹽酥雞翼 $32推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐鹽酥雞翼即叫即炸,上枱嗰陣熱辣辣出晒煙。鹽酥酥皮唔會好厚,而且保持到入邊肉嫩同肉汁,對於台灣嘢食嚟講絕對有驚喜🤩🤩同埋單睇炸皮嘅顏色,感受到唔係用千年油嚟炸,唔會有油膱味。另外提供泰式辣醬,有助令植物減少油膩感,同時有一種微微嘅辣味,每一啖一啖想追住嚟食🙂↕️——☼——☼——☼——☼——☼——二八巷弄📍地址:深水埗欽州街37K號西九龍中心6樓美食廣場6FC27-29號舖🐨推薦度:😋😋😋😋😋/5 🪸環境:👾👾👾👾🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍
【📍深水埗|用心製作台灣地道口味】
🐨脆皮豬手滷肉飯 $48