2023-07-09 43 浏览
今日lunch搵食嚟到西營盤,見到高街有間日式居酒屋🏮 - 《九鬼居酒屋》,餐廳室內佈置好有氣氛,仲有露天座位可以選擇(天氣涼喺出邊飲番杯酒都唔錯),同男友試吓佢哋嘅午市套餐:Lunch Set 包括:🥗蕃茄冰菜沙律新鮮蕃茄好鮮甜,冰菜口感好爽脆又多汁,混合日式沙律醋一起食味道非常之夾,夏天食好開胃🥣麵豉湯熱辣辣麵豉湯,味道剛剛好又唔會太鹹🥚茶碗蒸蒸蛋好滑又有蛋香,用心製作、材料豐富有蟹柳、雞肉、白果、冬菇🍢串燒定食 (包飯)五串串燒有好香炭燒味道,包括秋葵、豆腐(外脆內軟)、牛舌(厚切、有咬口)、黑豚肉腩(有厚度、香濃豚味)、雞胸軟骨(非常爽脆有咬口)🐷炸豬扒定食 (包飯)非常大件炸豬扒,外層皮炸得非常脆卜卜,入口仍保持肉汁,豬肉味香濃,加上沙律菜一齊吃冇咁油膩

Lunch Set 包括:

🥗蕃茄冰菜沙律

🥣麵豉湯
熱辣辣麵豉湯,味道剛剛好又唔會太鹹

🥚茶碗蒸

🍢串燒定食 (包飯)

🐷炸豬扒定食 (包飯)

2023-07-09
2023-07-03 44 浏览
九鬼居酒屋在西環開了一家新分店,從西營盤地鐵行來10分鐘左右,新店明亮乾淨,仲有戶外區供選擇 🍢季節野菜沙律番茄🍅上點綴著白芝麻,簡單的料理多了一層變化,沙律調味清新可口🍢黑松露枝豆看似平平無奇的枝豆,加熱撒上黑松露,香味融入枝豆,好開胃🍢火炙三文魚壽司火炙三文魚新鮮可口,入口即化🍢豚肉芫茜卷芫茜味並不搶鏡,既有豚肉的香味加上芫茜提味相得益彰🍢鹽燒雞翼外皮燒的脆口,肉質軟嫩多汁,下酒一流🍢三文魚燒飯糰飯糰燒得恰到好處,軟硬恰如其分,內餡三文魚不乾硬毫不馬虎🍢雪糕窩夫美好的一餐當然要以美美的甜品作結,粉紅色雪糕少女般的顏色好靚總體而言,餐廳環境舒適,服務態度佳,主動收碟倒茶,食物表現道道都在水準之上,是放工Chill下的好地方

🍢季節野菜沙律

🍢黑松露枝豆
看似平平無奇的枝豆,加熱撒上黑松露,香味融入枝豆,好開胃

🍢火炙三文魚壽司
火炙三文魚新鮮可口,入口即化

🍢豚肉芫茜卷
芫茜味並不搶鏡,既有豚肉的香味加上芫茜提味相得益彰

🍢鹽燒雞翼
外皮燒的脆口,肉質軟嫩多汁,下酒一流

🍢三文魚燒飯糰
飯糰燒得恰到好處,軟硬恰如其分,內餡三文魚不乾硬毫不馬虎

🍢雪糕窩夫

2023-07-03 47 浏览
成條高街有酒吧、有西餐、有異國美食,想食日本菜就有九鬼居酒屋去居酒屋唔一定要夜晚舉杯暢飲一番,下午去都可以享受豐富的午市定食,這裏的午市選擇頗多,由串燒、丼飯到刺身都有,亦有飯和烏冬,還可以追加小食每款都有前菜、茶碗蒸和麵豉湯前菜沙律有蕃茄冰菜,好少餐廳有冰菜提供,爽脆多汁,夏天食好開胃茶碗蒸有白果、冬菇和雞肉,睇得出用心製作主菜鹽燒鯖魚,剛剛燒起,皮脆肉嫩,完全冇一般鯖魚的魚腥味,調味亦做得剛好

每款都有前菜、茶碗蒸和麵豉湯
茶碗蒸有白果、冬菇和雞肉,睇得出用心製作

平時銅鑼灣返工都會經過見到呢間九鬼居酒屋,bookmark咗一段時間,今日做嘢經過西營盤見到都有分店於是入黎試下🥳店內裝潢都係日本居酒屋設計🏮仲設有露天位置(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)-蟹籽沙律 $58💰開胃前菜,好爽脆食完好清涼好fresh💓-甲羅燒 $88💰將蟹膏、蟹肉同鵪鶉蛋攪勻,甘香幼滑既蟹膏配多士食,超級鮮,絕對係必叫🤤-火炙三文魚壽司 $48💰三文魚好肥美油香豐富,真係入口即溶😋-赤身壽司 $38💰口感結實,魚味濃但一啲都唔腥✨️-豚肉芜茜卷 $48💰芜茜控必叫,燒到岩岩好,入面好juicy,芜茜味勁濃,勁好食😋-雞腎 $38💰入口爽脆有嚼勁,作為小食或送酒一流 😋-燒飯糰-梅 $48💰外層燒到焦香脆口,調味剛口,入面既三文魚份量都唔少💓💓-紅豆厥餅 $48💰紅豆蓉大大粒勁香甜,入味微微軟糯, 作為飯後甜品簡直一流🤤😋

-蟹籽沙律 $58💰
開胃前菜,好爽脆食完好清涼好fresh💓

-甲羅燒 $88💰

-火炙三文魚壽司 $48💰
三文魚好肥美油香豐富,真係入口即溶😋
-赤身壽司 $38💰
口感結實,魚味濃但一啲都唔腥✨️

-豚肉芜茜卷 $48💰
-雞腎 $38💰
入口爽脆有嚼勁,作為小食或送酒一流 😋

-燒飯糰-梅 $48💰
外層燒到焦香脆口,調味剛口,入面既三文魚份量都唔少💓💓

-紅豆厥餅 $48💰
👹✨九鬼居酒屋的主題為武士,用日本戰國時代著名武將家族為名。以「一生懸命」的武士精神,打造創新型格的日式居酒屋。九鬼居酒屋有兩間店舖:分別在銅鑼灣和新開幕的西營盤分店。今次去了西營盤分店,室內外都有位置提供。🦀🥗蟹籽沙律($58)沙律非常清香爽脆,完全沒有出水的問題🥒黑松露枝豆($48)日本菜當然不少得枝豆作前菜,健康又有豐富蛋白質🍘火炙左口魚邊壽司($68)左口魚肥美爽口,炙燒後甘甜魚油滲出, 味道更顯濃郁甘香🍣赤身壽司 ($38)赤身質感實在彈牙,壽司柔軟度剛好🍗鹽燒雞翼($48)把少少海鹽撒在雞翼上,再以日本的爐端燒,簡單郤十分滋味🍖燒汁雞肝($38)雞肝入口即化,燒後更多一分烤香氣味🐓雞皮($28)燒香的雞皮油脂溢出,非常焦脆🍲野菜稻庭烏冬($58)清新香甜的野菜冬菇配上順滑的烏冬,口感煙韌(All Prices Subject to 10% Service Charge)食物小巧精緻,保持食材的原汁原味,服務亦殷勤有禮📍九鬼居酒屋-西環西營盤高街80-86號麗賢閣地下A及B號舖(港鐵西營盤站B1出口, 步行約4分鐘)-銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下7號舖(港鐵銅鑼灣站A出

🦀🥗蟹籽沙律($58)
沙律非常清香爽脆,完全沒有出水的問題

🥒黑松露枝豆($48)
日本菜當然不少得枝豆作前菜,健康又有豐富蛋白質

🍘火炙左口魚邊壽司($68)
左口魚肥美爽口,炙燒後甘甜魚油滲出, 味道更顯濃郁甘香

🍣赤身壽司 ($38)
赤身質感實在彈牙,壽司柔軟度剛好

🍗鹽燒雞翼($48)
把少少海鹽撒在雞翼上,再以日本的爐端燒,簡單郤十分滋味

🍖燒汁雞肝($38)
雞肝入口即化,燒後更多一分烤香氣味

🐓雞皮($28)
燒香的雞皮油脂溢出,非常焦脆

🍲野菜稻庭烏冬($58)
清新香甜的野菜冬菇配上順滑的烏冬,口感煙韌

食物小巧精緻,保持食材的原汁原味,服務亦殷勤有禮

📍九鬼居酒屋
-銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下7號舖(港鐵銅鑼灣站A出口, 步行約4分鐘)
九鬼居酒屋 📍西營盤🔸高街九鬼 👻👻👻 睇下佢搞乜鬼🔸新裝修環境靚 🏮 仲有後清幽花園季節野菜沙律($68) — Seasonal嘅野菜有冰菜 😍😍😍 平時係街市見到冰菜唔識處理所以99%都會skip,但原來做沙律凍食係咁出色 🥬🥗酒肴同串燒價錢約莫係$30 - 70雞皮餃子($48) — 好邪惡 😈 脆卜卜嘅雞皮咬落好有彈性,食感非常之特別 🥴 裡而嘅雞肉質感嫩滑。(推薦)我地仲叫左雞翼、黑豚肉、雞心串燒,醉醉地記得係黑豚肉半肥瘦 🤭 相當Juicy,送酒一流!🍻🍻🍻 雞翼送到上枱先知道原來係全翼,兩個人食就有小小難share。出名碳水化合人嘅人我 🕺🏻🍙🕺🏻🍣🕺🏻 無飯落肚真心搞唔掂,居酒屋嘅好處就係可以單點,一件一件嗌都得✅火炙三文魚壽司 ($48) — 飯團是小小的,大大片三文魚包住舊醋飯 🥴 食落口三文魚油Giiiiii晒出黎!好食!吞拿魚壽司($38) — 似乎唔係當造嘅時間,不過尚算可接受嘅質素 😌明太子燒飯團 ($48) — 有亮點 🤩 脆卜卜好嘅飯團有飯焦嘅感覺,配上明太子嘅鹹香送酒一流!同埋最緊要飽肚!埋單$475,每人$250左右(未包酒水)
九鬼居酒屋 📍西營盤
🔸高街九鬼 👻👻👻 睇下佢搞乜鬼
🔸新裝修環境靚 🏮 仲有後清幽花園

酒肴同串燒價錢約莫係$30 - 70

雞皮餃子

埋單$475,每人$250左右(未包酒水)
2023-06-20 35 浏览
呢日下午嚟左西環西營盤高街嘅「九鬼居酒屋」試咗佢哋嘅午市套餐,呢間餐廳環境舒適,裝修簡潔,氣氛親切,食物質素又唔錯,好適合約啲朋友嚟食飯,同埋打發下午時光😏兩份套餐,分別有茶碗蒸同味噌湯,沙律同埋炸明太子雕魚球作前菜。茶碗蒸蒸得好香滑,味道唔會太濃,配埋味噌湯。沙律就當然開胃又健康,炸明太子雕魚球作前菜炸到勁脆魚味極濃😆👍🏻主菜有牛油果三文魚親子丼同銀雪魚西京燒定食。首先嚟講下呢個三文魚親子丼,呢個菜式係由新鮮嘅三文魚粒,再配以牛油果肉同埋沙律醬,配搭白飯一齊食,classic! 味道鮮美,三文魚肉質鮮嫩,配料同埋白飯亦岩岩好。至於銀雪魚西京燒定食,魚肉煎得剛剛好,口感鮮甜,配以日式醋飯、沙律同埋湯品,令人食完之後覺得幸福滿足。食完覺得呢間九鬼好值得推介,食物好味,價錢亦都合理,環境又舒服,好啱約啲朋友嚟食飯!

2023-06-19 52 浏览
呢排成日落雨,所以路過一間居酒屋嘅時候,我哋就入咗去坐食飯,順手避雨,估唔到啲嘢又幾好食喎✏️午市套餐會包一個茶碗蒸同埋味噌湯,而且仲可以有沙律或者前菜,茶碗蒸嘅蛋都幾甜,沙律味都唔錯,以前菜就係一個天婦羅嘅炸魚✏️銀雪魚西京燒定食 ($198),條魚唔錯,唔會有雪味,食落都幾新鮮,但要小心魚骨🤣而隔離仲會加咗少少七味粉,可以配住沙律一齊食✏️牛油果三文魚親子丼 ($138),估唔到牛油果同刺身可以咁夾,撈埋晒一齊食就覺得好正,而且再加埋少少Wasabi,令到個味道跟上一層,個人覺得呢個親子丼,好食過貴啲嘅銀雪魚🤣
🌸《九鬼居酒屋 · 日式居酒屋· 西環》-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🥗季節野菜沙律 $68沙律好新鮮,用左蕃茄同冰菜🫢蕃茄食茄鮮甜新鮮🫨小編第一次食冰菜沙律,口感好爽脆,可以試下啊❗️-🥟雞皮餃子 $48小編最中意食雞皮,呢度嘅雞皮煎得好香口,沾上蛋黃醬,好夾🙆🏻‍♀️-🍣火炙左口魚邊壽司 $68左口魚邊厚身,炙燒完油分燒曬出黎,特別香口❗️好味💖-🍣赤身壽司 $38赤身就不過不失,勝在壽司飯嘅醋比例唔錯,成件壽司昇華左🥳-🪽鹽燒雞翼 $48雞翼非常之大隻😂上菜嘅時間都比佢驚豔到🙆🏻‍♀️ 雞皮燒得好香脆,鹽嘅調味亦都適中,鍾意食雞翼可以一試🥰-🍙燒明太子飯團 $48飯團表面燒得好香,表面脆到好似食緊飯焦咁🙆🏻‍♀️明太子分量亦都唔少,每啖都幾乎食到明太子,正🥰-📍 九鬼居酒屋 @kukiizakaya 西環西營盤高街80-86號麗賢閣地下A及B號舖-環境:🌸🌸🌸🌸味道:🌸🌸🌸🌸服務:🌸🌸🌸🌸衛生:🌸🌸🌸🌸性價比:🌸🌸🌸🌸Revisit:🤍-#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_saiwan #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #i
🌸
《九鬼居酒屋 · 日式居酒屋· 西環》

𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評
🥗季節野菜沙律 $68

🥟雞皮餃子 $48

🍣火炙左口魚邊壽司 $68
左口魚邊厚身,炙燒完油分燒曬出黎,特別香口❗️好味💖

🍣赤身壽司 $38
赤身就不過不失,勝在壽司飯嘅醋比例唔錯,成件壽司昇華左🥳
🪽鹽燒雞翼 $48

服務:🌸🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸

Revisit:🤍
#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_saiwan #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處 #香港必吃 #香港美食 #香港好去處 #香港探店 #香港旅遊攻略 #englishreview #西環美食 #西環黃店 #日式居酒屋 #九鬼居酒屋 #左口魚裙邊
2023-06-16 25 浏览
今日來到位於西營盤既「九鬼居酒屋」,餐廳鄰近地鐵站,出左地鐵站後一直向上行就會搵到北海道白粟米生的粟米真係第一次食,雪凍後又爽又清甜,仲好多汁,好好食雞心雞心燒得岩岩好、唔會過老,彈牙有咬口雞皮餃子用雞皮取代餃子皮,燒香後雞皮油脂溢出,又香又脆鹽燒燒雞翼燒得夠乾身,亦能保持肉汁,加左少少鹽去燒已經好好食黑豚腩黑豚腩脂肪比例較多,燒過後連d脂肪都好香脆,入口油脂甘香赤身壽司赤身黎講呢件赤身都唔算好瘦,鮮嫩美味火炙三文魚壽司三文魚火炙後油脂更加香,又肥美又好食三文魚燒飯團飯團搽了醬汁後燒至外面焦脆,入面有d三文魚碎,食落d飯焦又脆又煙韌紅豆厥餅黃豆粉厥餅黑糖味好出,厥餅係偏爽唔係好煙韌個種,紅豆大大粒又夠綿,甜度適中整體食物都好有質素,環境舒適,真係一個好岩放工後小酌既好地方

北海道白粟米
生的粟米真係第一次食,雪凍後又爽又清甜,仲好多汁,好好食

雞心
雞心燒得岩岩好、唔會過老,彈牙有咬口

雞皮餃子
用雞皮取代餃子皮,燒香後雞皮油脂溢出,又香又脆

鹽燒燒雞翼
燒得夠乾身,亦能保持肉汁,加左少少鹽去燒已經好好食

黑豚腩
黑豚腩脂肪比例較多,燒過後連d脂肪都好香脆,入口油脂甘香

赤身壽司
赤身黎講呢件赤身都唔算好瘦,鮮嫩美味

火炙三文魚壽司
三文魚火炙後油脂更加香,又肥美又好食

三文魚燒飯團

紅豆厥餅

🍣季節野菜沙律 ($68)冰菜 冰感爽脆加上蕃茄片 新鮮蔬菜🥬少少醋汁新鮮好吃✅.🍣雞皮餃子 ($48)特別菜式外脆內軟🥟雞肉很滑 多汁好吃💦.🍣黑松露枝豆 ($48)多黑松露粒連皮啜 會食到黑松露味☺️.🍣鹽燒雞翼 ($48)大隻🐥鹽份剛剛好雞肉香又滑😋.🍣黑豚腩 ($48)煙韌有咬口有厚度 重豚味正❣️.🍣燒飯糰-三文魚($48)外層飯蕉微脆🍙內有三文魚肉🐟口感煙煙韌韌的.🍣火炙三文魚壽司 ($48)🍣赤身壽司 ($38)🍣雞腎 ($38)/菜式選擇多🫶🏻🎌還有廚師發辦的組合供選擇
🍣季節野菜沙律 ($68)
冰菜 冰感爽脆
加上蕃茄片 新鮮蔬菜🥬
少少醋汁
新鮮好吃✅
🍣雞皮餃子 ($48)
特別菜式
外脆內軟🥟
雞肉很滑 多汁好吃💦
🍣黑松露枝豆 ($48)
多黑松露粒
連皮啜 會食到黑松露味☺️
🍣鹽燒雞翼 ($48)
大隻🐥
鹽份剛剛好
雞肉香又滑😋
🍣黑豚腩 ($48)
煙韌有咬口
有厚度 重豚味
正❣️
🍣燒飯糰-三文魚($48)
外層飯蕉微脆🍙
內有三文魚肉🐟
口感煙煙韌韌的
🍣火炙三文魚壽司 ($48)
🍣赤身壽司 ($38)
🍣雞腎 ($38)
菜式選擇多🫶🏻🎌
還有廚師發辦的組合供選擇
2K
食晏時間喺西營盤,喺第2街第3街高街 zigzag 行一行,見到好多小餐廳,路過呢間,食過佢銅鑼灣分店,印象幾好,咁就決定入去開餐😆呢度有多款「午市定食」可以選擇,揀咗 $398 嘅「名古屋鰻魚飯」,「午市定食」包「沙律/前菜、茶碗蒸、味噌湯」😋「名古屋鰻魚飯」:喺名古屋食過不少鰻魚飯,包括百年老店嘅鰻魚飯😋,喺呢度見到「名古屋鰻魚飯」咁就想試試🤩,咁「名古屋鰻魚飯」同「鰻魚飯」有乜分別呢?「ひつまぶしHitsumabushi 名古屋鰻魚飯」由切成一片片嘅烤鰻魚組成,放喺蒸米飯上邊,仲配有各種 condiments 同埋 garnishes,有四種食法 … 「鰻丼Unadon 鰻魚飯」就多數唔會切片,同埋冇咁多 condiments …第一食飯:蒲燒鰻魚飯,鰻魚新鮮、肉質鮮甜、厚肉,蒲燒方法處理,原味食法,好食😋第二食法:加 香蔥、Wasabi 😋加 海苔 😋第三食法:放 鰻魚茶,做茶漬飯😋第四食法:係你想點食就點食🤩茶碗蒸、沙律🥗(冰菜非常爽脆)都好食😋

第二食法:加 香蔥、Wasabi 😋

加 海苔 😋

第三食法:放 鰻魚茶,做茶漬飯😋

第四食法:係你想點食就點食🤩

茶碗蒸、沙律🥗(冰菜非常爽脆)都好食😋
2023-06-05 109 浏览
𝕀𝔾: 𝕙𝕜𝕡𝕝𝕒𝕪𝕝𝕚𝕤𝕥 📍 九鬼居酒屋 (西環)🔍 西環西營盤高街80-86號麗賢閣地下A及B號舖🩵蜜柑真鯛💰68擺盤精美,色澤鮮豔,蜜柑真鯛口感鮮嫩,入口即化,好新鮮~🩵三文魚籽壽司💰38三文魚籽壽司外皮Q彈,內裹滑嫩的三文魚籽,口感豐富,味道鮮美!🤩🩵赤身壽司💰38赤身壽司以新鮮的刺身為主,口感細膩,帶有微妙的甜味🤤🩵雞皮餃子💰48外皮金黃酥脆,內部則是多汁豐富的雞肉。餃子的口感外皮酥脆,內陷則是鮮嫩多汁。雞皮的加入令餃子更加香氣四溢,同時也增加了口感的層次感😋🩵雞心💰38雞心口感鮮嫩,肉質爽口,味道鮮美。🩵汁燒雞肝💰38口感極為柔軟,質感綿密,鍾意食內臟嘅朋友可以一試~🩵紅豆厥餅💰48紅豆厥餅甜而不膩,質感綿密,口感豐富!
𝕀𝔾: 𝕙𝕜𝕡𝕝𝕒𝕪𝕝𝕚𝕤𝕥
📍 九鬼居酒屋 (西環)
🔍 西環西營盤高街80-86號麗賢閣地下A及B號舖

🩵蜜柑真鯛💰68
擺盤精美,色澤鮮豔,蜜柑真鯛口感鮮嫩,入口即化,好新鮮~

🩵三文魚籽壽司💰38

🩵赤身壽司💰38
赤身壽司以新鮮的刺身為主,口感細膩,帶有微妙的甜味🤤

🩵雞皮餃子💰48

🩵雞心💰38
雞心口感鮮嫩,肉質爽口,味道鮮美。

🩵汁燒雞肝💰38
口感極為柔軟,質感綿密,鍾意食內臟嘅朋友可以一試~

🩵紅豆厥餅💰48

紅豆厥餅甜而不膩,質感綿密,口感豐富!
2023-06-05 53 浏览
去西環探朋友又早左出去發現呢間居酒屋好似唔錯入去食少少野等下朋友先環境都好舒服,有BAR枱可以睇下師傅整野食☺️☺️☺️💜雞皮餃子🐔🥟估唔到用雞皮都唔會好油膩入面Juicy,好多肉汁又啖啖肉,正🤤🤤🤤💜蟹籽沙律🦀🥗好耐無食過蟹籽沙律,今日懷舊下有滿滿嘅蟹籽,豐富🤭🤭🤭💜燒雞心🐔雞心切左薄片,燒得香香的😊😊😊💜赤身壽司、火炙三文魚壽司🍣赤身口感好軟熟火炙三文魚燒得好香,油脂分泌好均勻👍🏻👍🏻👍🏻💜鹽燒雞翼🐔大大隻雞翼啖啖肉,燒到香香脆脆😚😚😚💜燒飯團--明太子🍙外面脆入面軟,口感好特別食下食下有明太子味幾得意😉😉😉
去西環探朋友又早左出去
發現呢間居酒屋好似唔錯
入去食少少野等下朋友先
環境都好舒服,有BAR枱可以睇下師傅整野食☺️☺️☺️

💜雞皮餃子🐔🥟
估唔到用雞皮都唔會好油膩
入面Juicy,好多肉汁又啖啖肉,正🤤🤤🤤

💜蟹籽沙律🦀🥗
好耐無食過蟹籽沙律,今日懷舊下
有滿滿嘅蟹籽,豐富🤭🤭🤭

💜燒雞心🐔
雞心切左薄片,燒得香香的😊😊😊

💜赤身壽司、火炙三文魚壽司🍣
赤身口感好軟熟
火炙三文魚燒得好香,油脂分泌好均勻👍🏻👍🏻👍🏻

💜鹽燒雞翼🐔
大大隻雞翼啖啖肉,燒到香香脆脆😚😚😚

💜燒飯團--明太子🍙
外面脆入面軟,口感好特別
食下食下有明太子味幾得意😉😉😉
2023-06-02 63 浏览
朋友住喺西營盤,我又喺堅尼地城番工。今晚約左佢食飯,佢話佢屋企附近有間居酒屋都唔錯就一於試下。有戶外座位,如果無咁熱都可以出去坐。牆上有d掛畫幾靚~❤️季節野菜沙律🥗沙律菜爽脆。有青瓜和蕃茄。整體清新又新鮮。❤️赤身壽司和火炙左口魚壽司我和朋友一人一件壽司。我食左赤身。赤身腍身,像蓉。❤️鹽燒雞翼係雞全翼。大大隻,皮脆肉嫩。❤️雞心味道有啲似雞膶。❤️雞皮餃子用雞皮做嘅餃子皮好脆,一咬d肉汁咇曬出嚟!❤️明太子飯團🍙外脆落左d辣汁有少少辣❤️雪糕窩夫是士多啤梨口味,窩夫呈粉紅色好少女feel~😍雪糕夾在兩片窩夫中間,有d似夾餅。食到士多啤梨🍓蓉,酸酸甜甜真材實料,不只是人造的味道。

有戶外座位,如果無咁熱都可以出去坐。

牆上有d掛畫幾靚~

❤️季節野菜沙律🥗
沙律菜爽脆。有青瓜和蕃茄。整體清新又新鮮。

❤️赤身壽司和火炙左口魚壽司
我和朋友一人一件壽司。我食左赤身。赤身腍身,像蓉。

❤️鹽燒雞翼
係雞全翼。大大隻,皮脆肉嫩。

❤️雞心味道有啲似雞膶。

❤️雞皮餃子
用雞皮做嘅餃子皮好脆,一咬d肉汁咇曬出嚟!

❤️明太子飯團🍙
外脆
落左d辣汁
有少少辣

❤️雪糕窩夫
是士多啤梨口味,窩夫呈粉紅色好少女feel~😍
雪糕夾在兩片窩夫中間,有d似夾餅。
食到士多啤梨🍓蓉,酸酸甜甜真材實料,不只是人造的味道。