520
228
192
等级2
7
0
2021-07-19 0 浏览
九记出名既就系咖喱牛筋腩伊面,於是同朋友一人一碗,本身好肚饿,都担心唔够饱,点知一黎到…哗…多到咁!好足料 !啲餸真系好多,食餸都够饱。咖喱味好香,好入味,不过感觉有啲油。
更多
九记出名既就系咖喱牛筋腩伊面,於是同朋友一人一碗,本身好肚饿,都担心唔够饱,点知一黎到…哗…多到咁!好足料 !

咖喱牛筋腩伊面
$65
0 浏览
0 赞好
0 留言


啲餸真系好多,食餸都够饱。咖喱味好香,好入味,不过感觉有啲油。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
咖喱牛筋腩伊面
$ 65
等级1
1
0
2021-05-14 1098 浏览
我同同事都系牛腩迷,终於专登山长水远走来食上环九记牛腩,我既心情又高涨又期待,去到现场叫左一碗上汤牛腩河,加净汤。我同事叫左咖哩牛腩捞加冻柠茶,过左数分钟食物到啦,目测碗牛腩河粉碗既size比起净汤碗大小小,以一个正常男人来计,依个份量一定唔够食既,好事不宜迟,试下碗上汤牛腩河先,第一啖就试下牛腩汤底系淡而无味,略带小小咸,再试埋牛腩,噢,味道一般,而且唔够谂及好韧,河粉份粮不足,4至5啖食完,再试埋碗净上汤,上汤味只有味精味同咸味,完全大打拆扣,连我咁钟意饮汤既都顶唔住,基本没可能会食饱,不能接受。我再试下同事既咖哩牛腩伊面,咖哩味淡而且咖哩好稀,咖哩牛腩同伊面都都只可以讲用来维持生命。总括来讲,我同同事都比负评,sorry,系劣评先岩,你问我仲来唔来食?以咁既价钱同食物,我只可以讲没下次。
更多
我同同事都系牛腩迷,终於专登山长水远走来食上环九记牛腩,我既心情又高涨又期待,去到现场叫左一碗上汤牛腩河,加净汤。我同事叫左咖哩牛腩捞加冻柠茶,过左数分钟食物到啦,目测碗牛腩河粉碗既size比起净汤碗大小小,以一个正常男人来计,依个份量一定唔够食既,好事不宜迟,试下碗上汤牛腩河先,第一啖就试下牛腩汤底系淡而无味,略带小小咸,再试埋牛腩,噢,味道一般,而且唔够谂及好韧,河粉份粮不足,4至5啖食完,再试埋碗净上汤,上汤味只有味精味同咸味,完全大打拆扣,连我咁钟意饮汤既都顶唔住,基本没可能会食饱,不能接受。我再试下同事既咖哩牛腩伊面,咖哩味淡而且咖哩好稀,咖哩牛腩同伊面都都只可以讲用来维持生命。总括来讲,我同同事都比负评,sorry,系劣评先岩,你问我仲来唔来食?以咁既价钱同食物,我只可以讲没下次。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
人均消费
$100 (午餐)
等级4
180
0
2021-05-11 773 浏览
慕名而来到这里是牛腩,我叫了牛筋牛腩捞伊面就要80多元,加上一杯奶茶一共要110多元。咖喱汁美味,牛筋也炆得很软,伊面也弹牙,但是牛腩就有点儿柴,加上价钱有点儿贵。此外奶茶也一般,没有特别之处,应该不会再来了。
更多
慕名而来到这里是牛腩,我叫了牛筋牛腩捞伊面就要80多元,加上一杯奶茶一共要110多元。咖喱汁美味,牛筋也炆得很软,伊面也弹牙,但是牛腩就有点儿柴,加上价钱有点儿贵。此外奶茶也一般,没有特别之处,应该不会再来了。
33 浏览
0 赞好
0 留言
23 浏览
0 赞好
0 留言
116 浏览
0 赞好
0 留言
228 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
50
0
2021-05-11 643 浏览
响香港咁耐听九记牛腩好耐,但都未试过终於试咗次(其实本身想去水记,但去到先知星期六日唔开,所以最後去咗九记😅)嗌咗个咖哩牛筋腩粗面(俾同行朋友话5识食,黎九记梗系吃清汤腩好似佢咁样😂)但锺意重口味,所以就要咖哩汤底比想像中大碗,汤底算浓郁厚身,最欣赏嗰粗面,弹牙冇硷水味,索哂D咖哩汤,正牛腩就普通啦,但好多旧..同行朋友话:你碗梗系多牛腩,5靓嗰D部份用黎整咖哩㗎嘛~我就对牛腩、爽腩、崩沙腩冇乜研究觉得成碗野好味就系咁肤浅呢碗咖哩面冇记错好似$60, 可以接受价钱味道觉得都5错嘅,但又未到要专登去食嘅程度...(可能我5系吃清汤腩,5知有乜惊为天人嘅味道..)
更多
响香港咁耐
听九记牛腩好耐,但都未试过
终於试咗次
(其实本身想去水记,但去到先知星期六日唔开,所以最後去咗九记😅)
嗌咗个咖哩牛筋腩粗面(俾同行朋友话5识食,黎九记梗系吃清汤腩好似佢咁样😂)
但锺意重口味,所以就要咖哩汤底
比想像中大碗,汤底算浓郁厚身,最欣赏嗰粗面,弹牙冇硷水味,索哂D咖哩汤,正
牛腩就普通啦,但好多旧..
同行朋友话:你碗梗系多牛腩,5靓嗰D部份用黎整咖哩㗎嘛~
我就对牛腩、爽腩、崩沙腩冇乜研究
觉得成碗野好味就系咁肤浅
呢碗咖哩面冇记错好似$60, 可以接受价钱
味道觉得都5错嘅,但又未到要专登去食嘅程度...(可能我5系吃清汤腩,5知有乜惊为天人嘅味道..)
34 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
156
0
2021-04-19 786 浏览
九记不嬲都出名多人食,但近年无以前咁癫大排长龙。今次同朋友晏昼5点食,无乜人。嗌左咖哩牛筋腩粗面,冻奶茶,冻咸柑橘,埋单$117。点解河粉成日都卖晒既,有无咁抢手呀🥲其实呢到有最低消费每人$60, 即系一碗面既价钱。虽然我地嗌得1碗面,但加2杯野饮所以都ok!
更多
九记不嬲都出名多人食,但近年无以前咁癫大排长龙。今次同朋友晏昼5点食,无乜人。嗌左咖哩牛筋腩粗面,冻奶茶,冻咸柑橘,埋单$117。点解河粉成日都卖晒既,有无咁抢手呀🥲其实呢到有最低消费每人$60, 即系一碗面既价钱。虽然我地嗌得1碗面,但加2杯野饮所以都ok!
54 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
用餐途径
堂食
等级2
23
0
2021-04-10 773 浏览
1.上汤牛腩米 $60牛腩超级软林,比左6、7旧😋汤底偏咸,米粉质感正常,份量吾系好多,整体高质吾错,但价钱偏贵🤣值得一提既系饮落吾似味精汤,饮完都吾会好硷,吾错喔 (评价:6.9/10)2.咖喱牛筋腩伊面 $65咖喱汁超浓郁,香辣惹味,用黎捞面一流,而且超级挂汁😋个汁好好味,牛筋牛腩都十分软林,份量都多,整体好味推介,我觉得呢个值得番兜 (评价:7.2/10)💡个环境同服务吾算好好,我觉得如果经过中环,就可以黎试试,吾洗特登黎食
更多
1.上汤牛腩米 $60
牛腩超级软林,比左6、7旧😋汤底偏咸,米粉质感正常,份量吾系好多,整体高质吾错,但价钱偏贵🤣值得一提既系饮落吾似味精汤,饮完都吾会好硷,吾错喔 (评价:6.9/10)
37 浏览
0 赞好
0 留言
40 浏览
0 赞好
0 留言

2.咖喱牛筋腩伊面 $65
咖喱汁超浓郁,香辣惹味,用黎捞面一流,而且超级挂汁😋个汁好好味,牛筋牛腩都十分软林,份量都多,整体好味推介,我觉得呢个值得番兜 (评价:7.2/10)
36 浏览
0 赞好
0 留言

💡个环境同服务吾算好好,我觉得如果经过中环,就可以黎试试,吾洗特登黎食
29 浏览
0 赞好
0 留言
65 浏览
0 赞好
0 留言
31 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级1
3
0
由90年代大排档开始 帮趁多年 当年嘅牛腩同埋汤底真超班。 然後多年无去 因水准下降惊人 价钱却拾级跳 由街坊食堂 摇身变成游客打咭点。今午路过 午饭时问1:30pm 都唔使排队 故且去怀旧一吓 食碗腩伊。卖相仍不错 先饮啖汤 有水准 伊麪都够冧 但主角牛腩就 乾、柴、无肉味。难食情度 超哂标。盛惠$65大元。呢度D招呼 咁多年都出哂名差啦 今天依然故我!今时今日 清汤腩选择多的是 咁嘅食物水准,服务态度和离地高价钱 真系祝佢好运。 对佢虽然仍有D情意结,支持佢起家嘅街坊,尤其当年最捧场嘅的士大佬 真系回头太难!
更多
由90年代大排档开始 帮趁多年 当年嘅牛腩同埋汤底真超班。 然後多年无去 因水准下降惊人 价钱却拾级跳 由街坊食堂 摇身变成游客打咭点。
今午路过 午饭时问1:30pm 都唔使排队 故且去怀旧一吓 食碗腩伊。卖相仍不错 先饮啖汤 有水准 伊麪都够冧 但主角牛腩就 乾、柴、无肉味。难食情度 超哂标。盛惠$65大元。
呢度D招呼 咁多年都出哂名差啦 今天依然故我!
今时今日 清汤腩选择多的是 咁嘅食物水准,服务态度和离地高价钱 真系祝佢好运。 对佢虽然仍有D情意结,支持佢起家嘅街坊,尤其当年最捧场嘅的士大佬 真系回头太难!

牛腩伊麪
$65
30 浏览
1 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-03-17
用餐途径
堂食
人均消费
$65 (午餐)
等级1
2
0
2020-12-05 1950 浏览
最近疫情外卖,味道差到不得了,吾知系咪咁啱果日,我地又系叫平常的咖哩伊面,咸到不得了,没咖哩味只有一个咸(我自己加水加咖哩酱),另外果个清汤又系咸,九记过诲必买,例牌order 4碗咖哩伊+2个净清汤,足够2人午餐和晚餐,太失望,老公最近经过都无再买,失左信心,迟D再睇吓老公佢再比吾比机会再食。
更多
最近疫情外卖,味道差到不得了,吾知系咪咁啱果日,我地又系叫平常的咖哩伊面,咸到不得了,没咖哩味只有一个咸(我自己加水加咖哩酱),另外果个清汤又系咸,九记过诲必买,例牌order 4碗咖哩伊+2个净清汤,足够2人午餐和晚餐,太失望,老公最近经过都无再买,失左信心,迟D再睇吓老公佢再比吾比机会再食。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
用餐途径
堂食
推介美食
  • 咖喱牛筋腩伊面
等级4
101
0
2020-11-29 1830 浏览
唔知几时开始,当堆砌系街嘅唔系游客而系香港人时,九记嘅人龙都慢慢消失。每次经过都谂紧到底有咩吸引,但每次都俾长长嘅人龙吓到打退堂鼓。今次幸存者之所以食到系因为过咗peak hour无人排队。茶记嘅服务水平大家都预咗,无咩特别之处。都系坐底,9秒9叫野食,然後9秒9交台。九记清汤牛腩河最经典嘅菜式点少得佢。汤算清、河算滑、但牛腩少少失色。首先要赞佢嘅切法,切到岩晒一啖放入口,但又唔会太细件。同埋怀疑佢嘅切法同牛腩纹路有关,避免食到筋部咬唔开,但可惜肉味唔浓同食落都系痴牙,听闻以前食佢都牛腩系唔痴牙加入口即溶。俾幸存者评嘅话,佢正常发挥,无唔好食,无特别之处。
更多
唔知几时开始,当堆砌系街嘅唔系游客而系香港人时,九记嘅人龙都慢慢消失。每次经过都谂紧到底有咩吸引,但每次都俾长长嘅人龙吓到打退堂鼓。今次幸存者之所以食到系因为过咗peak hour无人排队。

茶记嘅服务水平大家都预咗,无咩特别之处。都系坐底,9秒9叫野食,然後9秒9交台。

76 浏览
0 赞好
0 留言

九记清汤牛腩河

最经典嘅菜式点少得佢。汤算清、河算滑、但牛腩少少失色。首先要赞佢嘅切法,切到岩晒一啖放入口,但又唔会太细件。同埋怀疑佢嘅切法同牛腩纹路有关,避免食到筋部咬唔开,但可惜肉味唔浓同食落都系痴牙,听闻以前食佢都牛腩系唔痴牙加入口即溶。俾幸存者评嘅话,佢正常发挥,无唔好食,无特别之处。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级1
1
0
2020-11-29 1380 浏览
昨天,去上环九如坊逛逛,蕃茄通粉人山人海,老公话唔好等位啦 ,见斜对面九记无人排队,中伏,所谓咖哩牛腩捞面,其实是倒红色辣椒油系面到(红油捞面),食咗两口面辣到咳咳,放弃唔食,我问掌柜小姐:依个唔系咖哩,系辣椒油捞面,佢个男伙记即刻答口话:「依个系正常」。吓!咁系咪我唔正常啊九记,依个完全唔系咖哩播,系红色辣椒油捞面,伴清汤牛腩。我哋未入座时,见到个恶伙计 (又系佢)赶走个女仔,原因佢朋友仔要出去攞钱,未落得单。系两个少女,佢红都面哂咁离座。
更多
昨天,去上环九如坊逛逛,蕃茄通粉人山人海,老公话唔好等位啦 ,见斜对面九记无人排队,中伏,所谓咖哩牛腩捞面,其实是倒红色辣椒油系面到(红油捞面),食咗两口面辣到咳咳,放弃唔食,我问掌柜小姐:依个唔系咖哩,系辣椒油捞面,佢个男伙记即刻答口话:「依个系正常」。吓!咁系咪我唔正常啊九记,依个完全唔系咖哩播,系红色辣椒油捞面,伴清汤牛腩。

我哋未入座时,见到个恶伙计 (又系佢)赶走个女仔,原因佢朋友仔要出去攞钱,未落得单。系两个少女,佢红都面哂咁离座。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-11-28
用餐途径
堂食
人均消费
$60 (午餐)
等级1
1
0
2020-11-29 1265 浏览
一碗面嘅时间,听足几个是非,当住客人面嘲笑其他客人,你就知道e班老嘢唔系态度差咁简单,系人品问题。推荐人地食净腩,一睇个价钱即刻走,e句嘢个收银阿姐讲咗三次,前前後後嘅意思系话人食唔起唔识食,有个阿叔话而家大把地方有得食,佢就再讲埋大埔油麻地边间边间,难食到咩咁😒总之九记系牛腩嘅唯一标准,只有佢好食,无所谓口味嘅嘢,唔啱你就系你唔识食嘅果种骄傲,well 好嘅,人生有碗牛腩俾你骄傲下。熟客咪好态度罗,见我生面口又後生,个光头侍应企系台边全程望住我食!见我落醋,阴阳怪气话果枝醋黎㗎...鬼唔知系醋咩,我都唔想咖哩面落醋,你啲硷水味重到咖哩都冚唔住嗱晒鼻,逼我落醋,仲以为搵到位寸人。食物上公平讲佢,咖哩牛腩好似地拖咁烂溶溶,面硷水味太浓,提一下,今日湿度60几乾燥晴天,无必要落重硷水。朋友碗清汤腩,佢好欣赏个汤,不停话好饮,牛腩淋得黎都成型无溶溶烂烂,不过面佢唔锺意,可惜无河粉。口味嘅嘢百人百味,对我来说,屋企长辈整嘅清汤腩都好好味,无嘢吸引我再去,除咗去观察班停留系80年代大富豪夜总会思维嘅夥计。
更多
一碗面嘅时间,听足几个是非,当住客人面嘲笑其他客人,你就知道e班老嘢唔系态度差咁简单,系人品问题。


推荐人地食净腩,一睇个价钱即刻走,e句嘢个收银阿姐讲咗三次,前前後後嘅意思系话人食唔起唔识食,有个阿叔话而家大把地方有得食,佢就再讲埋大埔油麻地边间边间,难食到咩咁😒总之九记系牛腩嘅唯一标准,只有佢好食,无所谓口味嘅嘢,唔啱你就系你唔识食嘅果种骄傲,well 好嘅,人生有碗牛腩俾你骄傲下。


熟客咪好态度罗,见我生面口又後生,个光头侍应企系台边全程望住我食!见我落醋,阴阳怪气话果枝醋黎㗎...鬼唔知系醋咩,我都唔想咖哩面落醋,你啲硷水味重到咖哩都冚唔住嗱晒鼻,逼我落醋,仲以为搵到位寸人。


食物上公平讲佢,咖哩牛腩好似地拖咁烂溶溶,面硷水味太浓,提一下,今日湿度60几乾燥晴天,无必要落重硷水。朋友碗清汤腩,佢好欣赏个汤,不停话好饮,牛腩淋得黎都成型无溶溶烂烂,不过面佢唔锺意,可惜无河粉。


口味嘅嘢百人百味,对我来说,屋企长辈整嘅清汤腩都好好味,无嘢吸引我再去,除咗去观察班停留系80年代大富豪夜总会思维嘅夥计。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
人均消费
$65 (晚餐)
等级1
2
0
2020-11-27 1109 浏览
前几日突然好想食九记 就专程走咗去 食呢碗 咖哩牛筋腩伊面! 真系太好味! 既唔会因为好浓味食到口乾 又好够味!真系 咁多年 都系呢个味 先真心劲!By the way 依家有外地人排队 服务态度 超好 仲识讲笑☺️
更多
前几日突然好想食九记 就专程走咗去 食呢碗 咖哩牛筋腩伊面! 真系太好味! 既唔会因为好浓味食到口乾 又好够味!
真系 咁多年 都系呢个味 先真心劲!
By the way 依家有外地人排队 服务态度 超好 仲识讲笑☺️
56 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
  • 咖喱牛筋腩伊面
等级3
31
0
咁啱收早,跟上司去左中环一间老字号好出名嘅牛筋腩。位置都算几偏僻,对面有间大排档,可能因为疫情关系,加上唔系正式晚饭时段,所以餐厅冇乜人,但都有6-7成满,门口有齐中,英,韩,日4国语言,提醒旅客排队等候,同有排队专用嘅分隔工具, 睇得出平时同正常时期有好多旅客排队等位。入到嚟餐厅拣咗个对住开放厨房嘅位,见到厨房师傅就算好热都有戴口罩,认真辛苦哂佢地,疫情关系,见到台面放住有独立包装嘅餐具,令食客好安心,服务员落单好快手,食物都黎得好快。2个人叫左1碗咖哩牛筋腩捞伊面,1碗清汤牛腩汤河。餐牌简单易明,一眼睇哂咖哩牛筋腩捞伊面,牛筋腩同唐生菜 分量十足,热辣辣,牛筋好软滑,但似花胶有d 腥味,牛腩唔算好软滑,但好多汁,港式咖哩汁好香浓,比平时食到既会辣少少。同行上司推介伊面,佢地都算整得唔错,因为多菜又出水,所以搞到个捞面好多水,所以建议隔左d水同个汁可以再杰啲,另外要留意碗汤虽然卖成$12,但捞面系送嘅,虽然都几清甜,但饮得出好多味精,所以千祈唔好饮晒,我因为饮哂,返到去饮左2大杯水仲好口渴,建议女仔可以2人share呢个捞面,我本身都算大食,但因为食左d野,又唔太肚饿,所以食完好饱好
更多
咁啱收早,跟上司去左中环一间老字号好出名嘅牛筋腩。
49 浏览
0 赞好
0 留言

41 浏览
0 赞好
0 留言

位置都算几偏僻
,对面有间大排档,可能因为疫情关系,加上唔系正式晚饭时段,所以餐厅冇乜人,但都有6-7成满,门口有齐中,英,韩,日4国语言,提醒旅客排队等候,同有排队专用嘅分隔工具, 睇得出平时同正常时期有好多旅客排队等位。
入到嚟餐厅拣咗个对住开放厨房嘅位,见到厨房师傅就算好热都有戴口罩
,认真辛苦哂佢地
,疫情关系,见到台面放住有独立包装嘅餐具,令食客好安心
,服务员落单好快手,食物都黎得好快。
2个人叫左1碗咖哩牛筋腩捞伊面,1碗清汤牛腩汤河。
439 浏览
0 赞好
0 留言

餐牌简单易明,一眼睇哂
咖哩牛筋腩捞伊面
87 浏览
1 赞好
0 留言

咖哩牛筋腩捞伊面,牛筋腩同唐生菜 分量十足
,热辣辣
,牛筋好软滑
,但似花胶有d 腥味
,牛腩唔算好软滑
,但好多汁
,港式咖哩汁好香浓
,比平时食到既会辣少少
。同行上司推介伊面,佢地都算整得唔错,因为多菜又出水,所以搞到个捞面好多水,所以建议隔左d水同个汁可以再杰啲,另外要留意碗汤虽然卖成$12,但捞面系送嘅,虽然都几清甜,但饮得出好多味精,所以千祈唔好饮晒,我因为饮哂,返到去饮左2大杯水仲好口渴,建议女仔可以2人share呢个捞面,我本身都算大食,但因为食左d野,又唔太肚饿,所以食完好饱好饱。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-11-18
用餐途径
堂食
人均消费
$80 (晚餐)
推介美食
咖哩牛筋腩捞伊面
  • 咖喱牛筋腩伊面
  • 清汤牛腩河
等级2
7
0
系中环做野,日日都见到有人龙,直至无哂游客,人龙就唔见左😂lunch time 1230落到去,有小小人龙出现,大概5分钟唔使就入到去👍🏻睇左食评,当然有哂心理准备。预期唔会太好,但都系想试下,话哂都系出名,旅游书推介。牛腩一般,其实食唔出系咪新鲜牛腩,但河粉真系好差,一啲都唔滑,我同事话10蚊就抵食🤣🤣🤣但佢开左咁多年,系有佢成功既地方。只系口味人人不一,所以我觉得一般岩我口味喇!但都系一个好既体验!不用排长龙既人龙店😊
更多
系中环做野,日日都见到有人龙,直至无哂游客,人龙就唔见左😂lunch time 1230落到去,有小小人龙出现,大概5分钟唔使就入到去👍🏻睇左食评,当然有哂心理准备。预期唔会太好,但都系想试下,话哂都系出名,旅游书推介。牛腩一般,其实食唔出系咪新鲜牛腩,但河粉真系好差,一啲都唔滑,我同事话10蚊就抵食🤣🤣🤣但佢开左咁多年,系有佢成功既地方。只系口味人人不一,所以我觉得一般岩我口味喇!但都系一个好既体验!不用排长龙既人龙店😊
59 浏览
0 赞好
0 留言
53 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
  • 清汤牛腩河
等级2
11
0
2020-10-18 821 浏览
It's good when you don't have to line. But is it that good - no. It is not worth the hype. Curry beef brisket is a bit salty but otherwise it is pretty good deal and tasteDefinately an establishment to go to when no line and support it so it stays aliveIf you are on Gough St and you want to have Hong Kong food then go Kau Kee and not the tomato soup CCT opposite as Kau Kee is better. Otherwise Zagin on Gough Street is best thing in sheung wan
更多
It's good when you don't have to line. But is it that good - no. It is not worth the hype. Curry beef brisket is a bit salty but otherwise it is pretty good deal and taste

Definately an establishment to go to when no line and support it so it stays alive

If you are on Gough St and you want to have Hong Kong food then go Kau Kee and not the tomato soup CCT opposite as Kau Kee is better. Otherwise Zagin on Gough Street is best thing in sheung wan
Curry beef brisket
41 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食