4天前 0 浏览
路過肚餓,見佢有位就入去,餐牌上一堆菜式名稱及價錢已經令我懷疑佢是否值得。以前外賣過一個旦餅,已經覺得完全不值。最後點了所謂蕃茄牛肉湯米!一見已經唔開胃!湯底明顯係茄膏加豉油,然後「傑撻撻」。沒有想過香港今時今日仍有如此賣相不堪的湯米上桌!勉強吃下柴柴哋嘅牛𦟌⋯⋯剩下一堆米粉⋯⋯這店也許生存之道是店細租平!吃了影響心情⋯⋯浪費我食物配額!!

2024-08-31 175 浏览
高性價比台式食店💯😍舖店唔大所以夜晚成日都要等位㗎! 今次就weekday下晝去食之前食過佢嘅細魯肉飯(~$40)都超大份😂完全可以2個人share食完真係十分飽除咗飯 麵仲有好多小食😋今次1個人就叫咗份蛋餅加野飲肉鬆芝士蛋餅 ($37)荔枝綠茶🥤 ($20)蛋餅應該係即叫即整 所以都要等一段時間蛋餅上枱睇落細細份 但超足料🥰肉鬆同芝士多到噴出嚟😋🧀成條都滿餡 唔會到邊邊位冇料㗎💯超中意佢個餅皮有啲厚度 夠晒煙韌野飲係跟飯/麵先有discount🤔所以係單叫 好幾款都係$20杯野唔記得影相😛不過都幾好飲 3分甜都已經夠晒甜😉
高性價比台式食店💯😍

食完真係十分飽

除咗飯 麵仲有好多小食😋
今次1個人就叫咗份蛋餅加野飲

肉鬆芝士蛋餅 ($37)

荔枝綠茶🥤 ($20)

蛋餅應該係即叫即整 所以都要等一段時間

超中意佢個餅皮有啲厚度 夠晒煙韌

杯野唔記得影相😛不過都幾好飲 3分甜都已經夠晒甜😉

用餐时段
  • 肉鬆起司蛋餅
2024-07-29 480 浏览
突然好想食蛋餅,又落大雨,就係商場求其搵間台灣菜😅估唔到有驚喜喎🤭😋1.玉米起司蛋餅 ($33)作為芝士控好滿意呢個蛋餅🤤芝士好足料,蛋餅煙韌,不過一定要點汁先夠味🤭3.香酥排骨麵 ($52)排骨炸到好鬆脆,鹽酥味道剛剛好呢😬排骨肉質唔會炸到好鞋,keep到juicy,好味😋麵質好滑,湯底偏淡,但配埋鹽酥味排骨食都夠味嘅👍🏻3.鳳梨綠茶有啲失望,好淡嘅鳳梨味😅加上叫左走甜,一般啦🫢

1.玉米起司蛋餅 ($33)

3.香酥排骨麵 ($52)

3.鳳梨綠茶
有啲失望,好淡嘅鳳梨味😅加上叫左走甜,一般啦🫢
用餐时段
2024-06-03 891 浏览
話說每次黎親屯門就會諗起九份飽🤣🤣(我真心覺得佢比起出面某d好出名既台式食店更好食😥…)次次黎食都會點佢既雞扒魯肉飯同埋豬扒飯+魯肉!雖然我平時中意食雞扒多過豬扒,但黎到九份飽就非常之推薦大家食佢既豬扒飯!!!最緊要加魯肉!!呢個配搭真係不得之了!食極唔厭之餘仲會念念不忘🤭不過因為佢既份量好足夠,次次食完一個飯都已經好飽,一直都冇機會試佢既小食🥲所以今次我就同朋友share一個紅燒牛筋腩米粉再加2款小食,QQ地瓜球同鹽酥雞!估唔到佢連d小食都咁大份🤣🤣2個人都食到勁飽!!仲要價錢平!好抵食呀!
話說每次黎親屯門就會諗起九份飽🤣🤣
(我真心覺得佢比起出面某d好出名既台式食店更好食😥…)

2個人都食到勁飽!!仲要價錢平!
好抵食呀!
  • QQ地瓜球
  • 紅燒牛腩米粉
  • 香酥排骨飯
  • 鹽酥雞
2024-06-02 660 浏览
第一次幫襯呢一間,都算係正宗台灣嘢食,食物選擇好多。☺️☺️裝修幾好,地點係市中心夠方便,坐得算舒服,飲品同食品都好好味,價錢尚算合理,當然比起台灣冇得比啦😂😂😂
2024-05-10 765 浏览
又到晚飯時間今日去九份飽嗌外賣食九份飽真係算係屯門區好食既台灣野今次嗌左好多野食有肉燥飯 冬瓜湯 鹵味拼盤炸地瓜球 炸甜不辣肉燥飯嗌左大碗 好多肉 真係可以一啖飯一啖肉而且味道好好食 冬瓜湯就正正常常 我覺得冬瓜味唔夠重炸地瓜球同甜不辣係鐵膽次次都一定嗌地瓜球入面有餡 軟淋淋 又唔會太甜而甜不辣就炸得唔會太過火同台灣食既味道好似鹵味拼盤有豬耳 雞翼 豆腐 雞蛋全部都鹵得好入味由其豬耳 好爽口份量都好大兩個人食都食唔曬😋😋😋
又到晚飯時間

份量都好大
兩個人食都食唔曬😋😋😋
外卖自取
2024-05-04 700 浏览
今日來到屯門,見到有一間台灣餐廳,排隊排到好長龍,睇落應該都好好食,所以就去試咗一下。呢間餐廳超級台灣風味。連裝修都好有台式味道。講返覓食物先,食物嘅份量每樣都非常之多,以晚餐嚟講都係非常之飽。首先叫咗個香酥排骨飯,仲有米粉同麵。香酥排骨份量好多個都有四至五塊排骨肉。仲有叫咗個鹽酥雞,鹽酥雞味道好濃,份量都好多,如果係細食嘅人士,有可能真係食唔晒。美中不足嘅係,佢跟餐飲品只有普通飲品係半價,台式奶茶呢啲種類就要原價。
2024-05-04
2024-04-24 582 浏览
成日經過都見到呢間鋪有人排隊,一於試下佢。懷舊魯肉飯🍚(大) $45,滿滿既魯肉同魯肉汁鹽酥雞🐥$38,炸得好脆,份量十足雙層起司蛋餅$33,超多芝士🧀,好有夜市既風味
成日經過都見到呢間鋪有人排隊,一於試下佢。

懷舊魯肉飯🍚(大) $45,滿滿既魯肉同魯肉汁

鹽酥雞🐥$38,炸得好脆,份量十足

雙層起司蛋餅$33,超多芝士🧀,好有夜市既風味
2024-03-22 561 浏览
雙層起司蛋餅 $33- 蛋餅方面,就揀咗食雙層起司蛋餅,兩層芝士味道比較清淡,芝士不能拉到絲,下次加返肉鬆應該更好食。懷舊魯肉飯(小) $35- 魯肉飯都幾多滷肉同滷肉汁,D滷肉喺半肥瘦,幾好食。香酥排骨麵 $52- 排骨麵包括有油麵、芽菜、半隻蛋、菜心配4件排骨,份量十足。排骨外層炸粉較厚,肉質食落比較淋。冬瓜茶加 $10- 冬瓜茶飲落唔係好甜,唔錯。
雙層起司蛋餅 $33
懷舊魯肉飯(小) $35
- 魯肉飯都幾多滷肉同滷肉汁,D滷肉喺半肥瘦,幾好食。
香酥排骨麵 $52
冬瓜茶加 $10
- 冬瓜茶飲落唔係好甜,唔錯。
2024-03-21 645 浏览
有嚟過呢度食正餐同埋下午茶,但個人特別喜歡這裏的下午茶,只有A餐同B餐,小弟兩個都有試過,喜歡A餐嘅原因當然係食佢個蛋餅,珍珠奶茶可凍可熱可少甜,鹽酥雞好食,之前天氣比較凍我會比較想食B餐,元貝冬瓜湯同埋香酥雞扒麵呢個組合真係最佳組合,食物水準真係唔錯,特別係個湯麵同埋個湯,真心夠熱👍,香酥雞扒好食👍,不過嚟過咁多次服務水平真係有待改善,試過幾次聽到服務員好大聲傾偈吹水,令到用餐體驗非常差,下午茶$39真心高質冇投訴,會唔會會推薦?如果係純粹講食物當然推薦😆
2024-03-21
  • 玉米起司蛋餅
2024-02-08 481 浏览
落單同待應講野 吾會比反應你 都吾知佢聽到定聽吾到 黑口黑臉一句 服務差! 服務差! 服務差!野食算ok 上菜都快 但地方有點窄你5介意佢服務差 受下氣就無問題幾個待應啊姐大大聲吹水仲聽到佢地待應在上班中嘈左2句 其中一個待應話吾好嘈 吾好嘈
落單同待應講野 吾會比反應你
都吾知佢聽到定聽吾到 黑口黑臉
一句 服務差! 服務差! 服務差!
野食算ok 上菜都快 但地方有點窄
你5介意佢服務差 受下氣就無問題
幾個待應啊姐大大聲吹水
仲聽到佢地待應在上班中嘈左2句
其中一個待應話吾好嘈 吾好嘈
2024-02-04 401 浏览
幾個員工超大聲傾計係門口收銀位大聲討論手袋款式到水吧位特別是當日嘅收銀 野飲無法0甜 不提出直接送了3甜到檯 另外搬凳時 撞到客人的腳 並無講聲唔好意思鹽酥雞滷肉飯 鹽酥雞是好食的但因為當日感受非常差 唔會再去
幾個員工超大聲傾計

鹽酥雞滷肉飯 鹽酥雞是好食的
但因為當日感受非常差
唔會再去

2024-01-31 417 浏览
台灣風~裝修不錯幾有feel~叫左幾樣野食:✨️細滷肉飯:黎食就係因為心心念念想食滷肉飯,啲滷肉都多,勁多汁撈飯,撈到最尾有啲膩,如果汁少啲就好了✨️炸花枝丸:呢個真係唔推,啲炸粉唔脆同好dry✨️滷味拼盤:雞翼入味!有豬耳雞翼蛋同豆腐,不錯!✨️肉鬆芝士蛋餅:蛋餅幾有台灣feel(街邊嗰隻),芝士有啲唔夠,但唔阻佢好食✨️胚芽珍珠奶茶:加左胚芽好似健康左,但1杯28蚊有啲唔抵感覺係幾小店feel~都好多人黎~
台灣風~裝修不錯幾有feel~
叫左幾樣野食:
✨️炸花枝丸:呢個真係唔推,啲炸粉唔脆同好dry
✨️滷味拼盤:雞翼入味!有豬耳雞翼蛋同豆腐,不錯!
✨️胚芽珍珠奶茶:加左胚芽好似健康左,但1杯28蚊有啲唔抵
感覺係幾小店feel~都好多人黎~
肉鬆芝士蛋餅
細滷肉飯
肉鬆芝士蛋餅
細滷肉飯
2024-01-15 508 浏览
【屯門區】【九份飽】真係好耐好耐冇同大家講屯門區嘅餐廳,因為我嘅生活軌跡距離呢個地區愈來愈遠。而呢日放假我就特登走入去搵吓嘢食,本身諗住喺屯門站再轉輕鐵求其搵個站落車再睇。點知去到嗰陣已經肚餓,求其喺市中心攪掂件事算。喺屯門時代廣場借個廁所,本身都未諗食乜,點知出到嚟就見到呢間台式餐廳。好似未見過呢間嘢嘅其他分店,睇餐牌先知佢仲有兩間喺其他區。不過唔理佢啦,既然都喺度,又有啲肚餓咯,咁就唔好再周圍望喇,入去坐低啦。一坐低,店員就問我係咪食下午茶,好囉,就食下午茶。兩款「超值下午茶餐」都係賣 $39,我叫咗「A 餐」,首先上菜嘅係「鹽酥雞」。唔知係咪因為肚餓,所以覺得幾好食,啲雞粒炸完仲幾嫩滑,個炸粉又唔算勁熱氣。跟住上「玉米芝士蛋餅」,都係可能因為肚餓,都覺得唔錯,係佢碟底個辣醬有啲辣。嘢飲係配「珍珠奶茶」冇得改,有得改甜度同冰度,我都冇改就算喇。但係估唔到都唔差,唔係嗰啲奶精奶茶。冇加一,真係 $39 埋單,抵。。。(地址:屯門屯合街2號屯門時代廣場南翼L1樓22號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #foo

(地址:屯門屯合街2號屯門時代廣場南翼L1樓22號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am屯門區 #屯門 #九份飽 #超值下午茶餐 #鹽酥雞 #玉米芝士蛋餅 #珍珠奶茶 #1am1259 #1ambackup

2023-12-27
食物味道與台灣街邊檔差不多,當然價錢貴d~但最差係服務態度,其實不嬲都唔好,唔求侍應笑面迎人,但至少要尊重人吧!有位老人家被侍應安排坐角落位,二人台黎,老人家覺得太迫,選擇坐較闊落的二人台,侍應多次叫佢坐回角落位,老人家亦多次回應太迫,唔方便。重點是外面無人排隊,亦有多張吉台,但侍應不斷冷嘲熱諷,互相講阿伯是非。幸好老人家聽唔到(好似),但我地就聽哂~食餐飯姐,俾少少尊重人啦,侍應們唔使怨氣咁大吧~
食物味道與台灣街邊檔差不多,當然價錢貴d~

食餐飯姐,俾少少尊重人啦,侍應們唔使怨氣咁大吧~