餐厅: 九份茶舍
资讯:

2021-02-02 25 浏览
今次嘅体验唔系好好🙁不过见到店员好忙,一脚踢一间舖,出唔少外卖。(可能系质素飘忽嘅原因?)贴心嘅系点餐位有写今日有嘅材料同无嘅材料,客人可以就住叫。.🧋碳焙乌龙珍珠奶茶 HK$25乌龙茶味唔突出🙈佢嘅全糖对我嚟讲可能太甜,似饮紧糖水。黑糖珍珠应该未煮透,中间仲有🤏少少硬。
今次嘅体验唔系好好🙁

贴心嘅系点餐位有写今日有嘅材料同无嘅材料,客人可以就住叫。
碳焙乌龙珍珠奶茶

🧋碳焙乌龙珍珠奶茶 HK$25
2021-01-15
2020-12-30 62 浏览
虽然黄店 但都有改善空间, 今日饮咗古早味珍珠鲜奶茶,佢系用明治奶,但系个奶茶完全冇茶味,我净系饮到奶味有啲失望 佢珍珠系好QQ嘅, 原先想要地瓜小芋圆但系佢今日冇晒。佢成间店舖系一个店员,take一个order再整完嘢食先再接下个order,中,变相就会等得耐啲希望下次再饮佢会有进步啦。
有啲失望
佢珍珠系好QQ嘅, 原先想要地瓜小芋圆但系佢今日冇晒。

希望下次再饮佢会有进步啦。
2020-10-09 134 浏览
上次食嗰间喺百佳入面真系好唔掂,今次真系买九份茶舍,简直系两个层次!细细碗,三十七蚊,价钱贵左少少啦。个人觉得好足料,细细粒啡啡地色嗰啲我唔知叫咩名,甜过头,但好有咬口。红豆粒粒分明,唔系一团蓉嗰啲。芋圆好好食,系烟韧口感,啱啱好,不过份量就比较少。成碗糖水我觉得系偏甜左少少,如果淡返啲会好啲。整睇黎讲系好食,值得一赞嘅系成碗都足料嘅,真系好食过甜品舖!价钱上真系高左啲,因为真系比较细碗。如果九份茶舍将来搞埋堂食,我谂都会好多人帮衬。

细细碗,三十七蚊,价钱贵左少少啦。
红豆粒粒分明,唔系一团蓉嗰啲。
芋圆好好食,系烟韧口感,啱啱好,不过份量就比较少。
成碗糖水我觉得系偏甜左少少,
如果淡返啲会好啲。
价钱上真系高左啲,因为真系比较细碗。

如果九份茶舍将来搞埋堂食,
我谂都会好多人帮衬。
2020-08-22
2020-08-08 196 浏览
【深水埗】烟韧双色珍珠奶茶 💛 𝙾𝚘𝚕𝚘𝚗𝚐 𝙱𝚞𝚋𝚋𝚕𝚎 𝙼𝚒𝚕𝚔 𝚃𝚎𝚊|乌龙珍珠奶茶 (微甜细杯) $30|很喜欢乌龙奶茶所散发的炭焙香气🥤可以选择较甜的#黑糖珍珠或白色的地瓜珍珠也可以两款混搭口感都十分烟韧💛整体偏甜但天气热时喝上一杯真的很消暑💦下次会试试他们有名的#芋圆✨

|乌龙珍珠奶茶 (微甜细杯) $30|
但天气热时喝上一杯真的很消暑💦
下次会试试他们有名的#芋圆✨
2020-08-06
2020-08-05 110 浏览
点了一杯邪恶既奶盖黑糖珍珠四季春茶,我落单嗰阵无讲明甜度,但出到黎唔会超级甜,甜度适中! 奶盖好滑,最值得赞嘅系黑糖珍珠,口感烟烟un un, 份量又多,极度推介👍🏻
2020-08-05
2020-07-01 167 浏览
第一次写食评但真心想佢改善见食评话芋圆麻麻 但因为见佢深黄所以叫左个奶盖黑糖珍珠四季春虽然系黑糖珍珠 但黄色既😹我怀疑系番薯整珍珠几烟un几好食奶盖四季春初头饮系ok 既 奶盖份量多但饮到冇哂茶 就开始觉得个奶盖个味怪怪地有d一粒粒 本身以为系岩盐 但饮饮下又唔似所以冇饮哂 希望见到可以改善啦 加油
第一次写食评但真心想佢改善
有d一粒粒 本身以为系岩盐 但饮饮下又唔似

所以冇饮哂 希望见到可以改善啦
加油
2020-06-28 122 浏览
虽然有点太迟,黄店集邮+1成功👏🏻九份茶舍在黄色经济圈已经相当有名,知道在西九龙中心新开了分店,作为西九龙中心的常客,当然要特地上8楼一试。作为黄店,连侬墙是必备之外,也有postcard和小卡可自取。客人不多,落单後5分钟饮品便到手。这次试的是夏日限定中的格雷伯爵朱古力珍珠奶茶配黑糖珍珠(好长的名字),大杯装$30的价格并不贵,因为没有黑糖珍珠,所以改转为白玉珍珠,可惜个人始终不太喜欢白玉珍珠的甜味,所以评价普通,不过珍珠质地Q弹,口感不错。至於伯爵朱古力奶茶的味道也ok,朱古力味不会太甜,奶味比较淡,但伯爵茶很香,整体上算是满意。新店开幕期间,还给了买一送一优惠卡,另有限期至2047年的有趣印花卡。原来分店颇多,那应该很快有再光顾的机会呢。p.s.本文原文於ig最先上载。
虽然有点太迟,黄店集邮+1成功👏🏻

格雷伯爵朱古力珍珠奶茶配白玉珍珠

p.s.本文原文於ig最先上载。