2023-11-25 600 浏览
晚市經過每晚都坐無虛席,如多人用餐建議先預訂坐位佢有另一間係專門食燒肉的,今次試左日本料理先,佢啲價錢係幾抵食,壽司刺身都新鮮,但相對熟食同炸物就比較差👉🏻牛肉壽喜燒,非常普通而且牛肉唔夠滑,不推薦
晚市經過每晚都坐無虛席,如多人用餐建議先預訂坐位

👉🏻牛肉壽喜燒,非常普通而且牛肉唔夠滑,不推薦

2023-11-06 409 浏览
見到好多foodies 話呢間九丁目性價比不錯 所以同朋友lunch黎試試😛 ⚪️牛肉壽喜燒 $7x印象中好似$7x/set 見到咁抵 所以叫咗兩個 呢種平民價嘅壽喜燒 我會覺得似雜錦肥牛鍋多啲 不過性價比係幾高 牛肉量都幾多 個汁夠濃夠香 而且仲有好多蔬菜粉絲豆腐 飯量都不少 成個set仲有麵豉湯 甜品有羅拔臣啫喱 朋友激讚啫喱嘅口感調教得非常好😝 呢個價錢呢個份量呢個質素 確實好抵食👍🏻 ⚪️極尚壽司定食配迷你湯烏冬 $118有八件壽司 不過海膽冇貨😥 而且我唔太食三文魚 所以有兩件都轉咗做其他 壽司新鮮度 口感味道正正常常 烏冬都係我鍾意嘅口感 呢個set 同樣都有麵豉湯 啫喱 👍🏻⚪️蟹肉親子三文魚丼 $98一上碟個下見到三文魚好厚好肥美 不錯 朋友都話飯量好飽足 魚生鮮味都中規中矩🫢 總括嚟講 lunch嘅份量確實係幾高性價 食物質素就正正常常 大家都覺得冇上網介紹所講咁高水準 不過我覺得能夠有咁多款式 仲可以保持到咁嘅質素 我真心覺得都好不錯 👏🏻👏🏻

⚪️牛肉壽喜燒 $7x

⚪️極尚壽司定食配迷你湯烏冬 $118

⚪️蟹肉親子三文魚丼 $98

Food rating: 7.5/10⭐️——————————————————FOOD: -刺身六點盛 $308(🔥三文魚、油甘魚、甘蝦、北寄貝、帶子、海膽,全部都好鮮甜)-厚燒牛舌 $48(🔥厚厚既牛舌咬落juicy,口感一流)-三文魚腩壽司 $(🔥識食三文魚一定要叫魚腩,肥美好多)-三文魚軟殼蟹卷 $98(三文魚都係好新鮮,包住岩岩炸好既軟殼多,正~)-煎豚肉餃子 $38(中規中距,冇咩comment😆)-牛肉壽喜燒 $98(中規中矩,冇咩comment😆)——————————————————#nicefoodnl屯元天

Food rating: 7.5/10⭐️

——————————————————

FOOD:
-刺身六點盛 $308

-厚燒牛舌 $48
(🔥厚厚既牛舌咬落juicy,口感一流)

-三文魚腩壽司 $
(🔥識食三文魚一定要叫魚腩,肥美好多)

-三文魚軟殼蟹卷 $98
(三文魚都係好新鮮,包住岩岩炸好既軟殼多,正~)

-煎豚肉餃子 $38
(中規中距,冇咩comment😆)

-牛肉壽喜燒 $98
(中規中矩,冇咩comment😆)

——————————————————
#nicefoodnl屯元天
2023-09-14 350 浏览
真心好難食,啲肥牛冇顏色,得個肥字,仲有啲雪藏味,連一個普通烏冬都可以咁難食。炸物超級鹹,唔知點解。。已經冇加任何調味料。幾年前食過一次覺得唔錯,唔知點解今次可以咁伏。門口染頭髮嗰位女士凶神惡煞,好似好唔想有客入,入去食嘢好似得罪佢咁。未試過可以唔使試!唔怪得知要做半價。真係好差。建議貪平都唔好食佢,因為佢根本就唔值呢個價。食茶餐廳好過食佢,食咗兩啖全部擺晒喺度,唔想嘥錢都覺得對唔住個胃。。。。。
炸物超級鹹,唔知點解。。已經冇加任何調味料。
幾年前食過一次覺得唔錯,唔知點解今次可以咁伏。
未試過可以唔使試!
唔怪得知要做半價。真係好差。
建議貪平都唔好食佢,因為佢根本就唔值呢個價。

2023-08-23 413 浏览
一間餐廳嘅好與壞,除咗食物質素本身,仲有嘅就係用餐體驗😌 多謝其他客人同埋幫過我嘅老闆同員工🙏🏻話說我入到餐廳除咗嗰斜孭袋嘅一刻,勾到自己隻耳環甩咗,唔知去咗邊,我由開頭食飯嗰一刻就不段係到揾,揾到就嚟食完飯😂期間身邊嘅客人同職員都有幫我揾🙏🏻 到就嚟食完,老闆就行過嚟問我係咪唔見咗嘢,係溝通嘅期間,再有另一枱客人聽到,眼利嘅佢一眼就見到可能係房仔嘅長凳上面,失而復得嘅感覺真係好開心😍😍 揾到附近幾枱客人都戥我開心😳 係呢件事上我見到香港人嘅人情味,感覺真係好温暖😌 You guys make my day💗💗言歸正傳🤘🏻 今次兩嗰人人均消費係$279,用唔睇價錢嘅方法,想食咩就嗌咩,老闆都反問我哋食唔食得哂架🤣 不過答案係食得哂😌最令我印象深刻係兩款卷物,特別係三文魚軟殻蟹卷(6本)$118 - 因為有哂我中意食嘅嘢,有軟殼蟹會令成件事嘅口感好咗🤘🏻金龍海鮮卷(6件)$128 - 都唔錯👍🏻入面係炸蝦🍤蟹籽沙律(細)$68 - 佢沙律醬會分開上,避免咗太膩,呢嗰位做得幾好👍🏻清清地做前菜一流💗七味炸雞軟骨 $38 - 整得好好食,夠味脆卜卜,可以話必叫👍🏻油甘魚壽司(2本)$32 /

油甘魚壽司(2本)$32 / 玉子壽司(2本)$20 - 兩件壽司都不過不失,上面都大嚿💗

鵝肝壽司 $58 - 呢個相比之下麻麻哋,鵝肝煎得唔夠香,個皮唔夠脆🤔

總括嚟講,我會再嚟🤘🏻
2023-08-17 240 浏览
☆元朗西菁街23號K Plus地下一至25-28號鋪 ☆九丁目日本料理☆同屋企人專登book位星期日去試咗呢一間日本料理😊剛去到見到環境,好有日本居酒屋感覺,入邊嘅裝修都好有誠意,當自己去咗日本食嘢咁😆我哋點咗壽司,壽喜燒,雞翼,芝士焗蠔,青瓜,茶碗蒸,不過想特別推介甜蝦壽司同壽喜燒好正,其實個人認為每一款味道都冇令人失望,食得好開心😆可能一入去已經俾佢嘅環境吸引住😄食物有質素,而且超高性價比抵食,大推介👍🏻♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪
2023-08-13
2023-08-01 241 浏览
餐廳外面有幾張枱 為養狗人士提供多一個食堂天氣涼嘅時候 出面坐滿食客最近天氣太熱 人同狗都頂唔順值得一讚 假日都有lunch set提供食物多元化 定食 丼飯 鍋物 拉麵 魚生飯任君選擇而且價錢非常合理{豬軟骨拉麵$70}豬軟骨炆得好淋好入味 輕輕一咬 軟骨已斷肉已分離 讚👍🏻 套餐仲有啫喱{迷你醬燒雞扒丼配迷你烏冬$53}超抵食~套餐包埋麵豉湯同啫喱雞扒丼-雞扒煎得十分香 雞皮脆卜卜烏冬-係稻停烏冬 幼身又滑 只係$53 但提供成本咁高嘅稻庭烏冬 讚👍🏻麵豉湯-唔係死咸個種 好好飲{鰻魚壽司(兩件)$42 & 三文魚壽司(兩件)$22}鰻魚用火槍燒過 暖暖的 入口鬆化 輕輕咬一口已經溶化 不過價錢比較進取📍九丁目日本料理 (元朗)元朗西菁街23號K Plus地下G25-28號舖
餐廳外面有幾張枱

套餐包埋麵豉湯同啫喱
雞扒丼-雞扒煎得十分香 雞皮脆卜卜
麵豉湯-唔係死咸個種 好好飲

{鰻魚壽司(兩件)$42 & 三文魚壽司(兩件)$22}

📍九丁目日本料理 (元朗)
元朗西菁街23號K Plus地下G25-28號舖
2023-07-22
2023-07-26 201 浏览
經過看到餐牌大部分嘢食半價 味道ok 天婦羅蟹好得 出菜好快,炸雞軟骨好抵食,烏冬正常 燒物個d都正常,壽司個個唔記得咩火山飯好出色,壽司都好新鮮………………………………………………
經過看到餐牌大部分嘢食半價 味道ok 天婦羅蟹好得
………………………………………………
2023-07-18
  • ️岩石燒安格斯
  • 牛肉壽喜燒
  • 嚴選串燒五品盛
  • 火山丼
2023-07-15 270 浏览
一間性價比都算唔錯嘅日本餐廳🫰🏽抵食Menu好多嘢揀😂選擇困難嘅我次次去到都揀好耐 ~·~·~·~·~·~·~·~·~·~·~💁🏽‍♀️極上壽司定食 $108 三文魚、油甘魚、海膽、赤貝、玉子、帶子、吞拿魚腩蓉卷 total 8件壽司魚生都好新鮮,仲配埋個細烏冬😋好飽好飽
一間性價比都算唔錯嘅日本餐廳🫰🏽抵食
Menu好多嘢揀😂選擇困難嘅我次次去到都揀好耐
~·~·~·~·~·~·~·~·~·~·~
💁🏽‍♀️極上壽司定食 $108
壽司魚生都好新鮮,仲配埋個細烏冬😋好飽好飽
極上壽司定食
極上壽司定食
2023-07-08 200 浏览
黎食lunch 食壽喜燒 大概75加一上菜非常快 如果放工lunch time 有限 又想食好d 黎呢間唔洗擔心唔夠時間味道方面係OK既 不過菜有d生 可能因為上得太快坐得既舒服 適合同同事一邊輕鬆食好少少 一邊講下八卦 服務就正常啦 無去到催你鬧你咁
黎食lunch 食壽喜燒 大概75加一

服務就正常啦 無去到催你鬧你咁
2023-04-27 893 浏览
星期六家人與我慶祝生日家人一早book檯留位皆因這裏食物質素性格比高三文魚壽司新鮮,水準依舊池魚壽司非常推薦,池魚非常鮮甜赤貝壽司,赤貝新鮮爽口北寄貝好吃帶子壽司好鮮甜,啖啖肉我家人說吞拿魚蓉軍艦好吃三文魚子和海膽軍艦非常鮮美所以立即再叫埋海膽蒸蛋蒸蛋上檯時嚇親,海膽非常大件,蒸蛋內有菇、鳴門卷、銀杏等材料,口感豐富海三味壽司質素也不錯至於前菜甘草蕃茄是必食酸酸地好開胃,但不會覺得嗆喉雜錦天婦羅今次有少少失手蔬菜類天婦羅皮有啲淋最大驚喜是晚上八時老闆主持的日本拍賣祭老闆今晚拿出一條金目鯛、一條喜之次、一大份吞拿魚腩、一支清酒和一個日本蜜瓜做拍賣客人在店內叫價投標我地有幸用一個非常優惠價錢投到一條喜之次,非常好玩又開心!最後喜之次要黎鹽燒,為今餐生日飯畫上完美句號呢間餐廳我非常推薦!
星期六家人與我慶祝生日
家人一早book檯留位
皆因這裏食物質素性格比高

三文魚壽司新鮮,水準依舊
池魚壽司非常推薦,池魚非常鮮甜
赤貝壽司,赤貝新鮮爽口
北寄貝好吃
帶子壽司好鮮甜,啖啖肉
我家人說吞拿魚蓉軍艦好吃
三文魚子和海膽軍艦非常鮮美

所以立即再叫埋海膽蒸蛋

海三味壽司質素也不錯

至於前菜甘草蕃茄是必食
酸酸地好開胃,但不會覺得嗆喉

雜錦天婦羅今次有少少失手
蔬菜類天婦羅皮有啲淋

最大驚喜是晚上八時老闆主持的日本拍賣祭

客人在店內叫價投標
我地有幸用一個非常優惠價錢投到一條喜之次,非常好玩又開心!

最後喜之次要黎鹽燒,為今餐生日飯畫上完美句號

呢間餐廳我非常推薦!

壽司類:三文魚、池魚、帶子、北寄貝、赤貝
甘草蕃茄
日本拍賣祭投得喜之次一條
鹽燒喜之次
2023-04-19 595 浏览
元朗美食多籮籮 總有一間啱你食今次去到呢間木系典型居酒屋🥃門面標誌性大福 價錢又親民嘅小店鍋物Set (不包飲品)包括:麵豉湯 咸道適中且內有洋蔥👍🏻珍珠飯 飯面有少許紫菜及芝麻甜品 當日係啫喱💚🐂牛肉壽喜燒內有:溫泉蛋、牛肉、菜、煙靭彈牙粉條、嫩滑豆腐、金菇、冬菇湯底甜甜唔太咸而且味精味唔重牛肉都幾多又夠入味,肉質嫩又腍唔過火,沾上溫泉蛋蛋汁再配上粒粒分明珍珠米食一流🤤🤤🐖豚肉泡菜鍋內有:腩肉、菜、泡菜、煙靭彈牙粉條、嫩滑豆腐、金菇、冬菇湯底微微辣味唔咸味精亦唔重腩肉份量一樣唔少肥瘦適中而且肉質好腍唔老,泡菜份量正常,個辣度好惹味令人越食越上癮😋💁🏻‍♀️午市時間坐滿晒,店外亦有唔少客人等位,而且有唔少家長都帶小朋友黎食❤️食物質素中上,價錢以呢個份量料又多黎講好合理 💛每位員工都好有禮貌,出菜快服務又唔錯💚環境唔算大但整體感覺幾舒服
元朗美食多籮籮 總有一間啱你食

鍋物Set (不包飲品)包括:
麵豉湯 咸道適中且內有洋蔥👍🏻
珍珠飯 飯面有少許紫菜及芝麻
甜品 當日係啫喱💚

🐂牛肉壽喜燒
內有:溫泉蛋、牛肉、菜、煙靭彈牙粉條、嫩滑豆腐、金菇、冬菇
湯底甜甜唔太咸而且味精味唔重

🐖豚肉泡菜鍋
內有:腩肉、菜、泡菜、煙靭彈牙粉條、嫩滑豆腐、金菇、冬菇
湯底微微辣味唔咸味精亦唔重

❤️食物質素中上,價錢以呢個份量料又多黎講好合理
💛每位員工都好有禮貌,出菜快服務又唔錯
💚環境唔算大但整體感覺幾舒服
2023-03-15 695 浏览
🏮日本風情🏮有室內又可以揀坐室外依間元朗出名既日本餐廳,有得食又有得玩,逢星期六晚上八點都會係鋪頭舉行拍賣,有刺身船,日本清酒同和牛肉眼扒等,好食又好玩🎉吞拿魚腩蓉壽司$32金鎗魚壽司$42自家制芝麻雞翼$52軟殼蟹蟹肉蟹膏炒飯$138壽喜燒牛肉窩(忘記價錢)特別一提,軟殼蟹蟹肉蟹膏炒飯一係不錯!d蟹肉新鮮嫩滑,蟹膏香濃滑溜,同埋d軟殼蟹好脆口。特別係d蟹膏撈埋炒飯好夾,蟹膏嘅濃郁味道同炒飯嘅香氣完美融合,令味覺更上一層樓!
🏮日本風情🏮

有室內又可以揀坐室外
吞拿魚腩蓉壽司$32
金鎗魚壽司$42
自家制芝麻雞翼$52
軟殼蟹蟹肉蟹膏炒飯$138
壽喜燒牛肉窩(忘記價錢)

2023-01-14
2023-02-28 441 浏览
夜晚同左一大班朋友去咗食呢間居酒屋🏮因為我哋好早就book位所以仲有間房仔可以坐✌🏻就好似包廂咁樣👍🏻而外面就枱月台之間比較迫,但係佈置就好有日本居酒屋嘅氛圍!如果鍾意日式居酒屋氣氛可以去食下🤞🏻

2023-02-22 392 浏览
之前要喺附近嗰度做嘢,見到間餐廳嘅午餐又唔係特別貴但又好似好吸引所以就買咗試吓😎叫咗一個三文魚丼飯配一個細烏冬,兩個嘅份量都頗多👻食咗一大半已經覺得好飽!而食物質素好正~