2023-06-05 211 浏览
今日同朋友行旺角,去到moko見到呢間居酒屋咁骨子!而且食物好新派!咁得意緊係去試下佢! 極上牛柳三文治好fusion既菜!牛柳大約5成熟、食落仲好juicy!牛味夠濃!夾係脆脆既三文治中間, 三文治索左啲牛既油,食落每啖都係牛油香味!加埋口感好好既牛,又脆又嫩既口感,推薦!串燒今次叫左6串串燒,有雞又有豬,手羽先真係好正!燒到皮好脆但入面仲好多雞汁!好香又夠入味!另外雞軟骨都好正,夠晒脆既口感,食落滿滿骨膠原!再配埋啤酒就一流!

極上牛柳三文治

串燒
2023-06-05 282 浏览
🌕Hello我係Moon🌕又嚟到旺角東MOKO搵嘢食,朋友仔話去Aburi食嘢喎,😝我諗咗好耐到底係邊間😂見到面後佢就帶我去3樓丸十あぶり牧場食嘢,😳依度除咗壽司仲有燒肉食!🥳佢話依度佢嚟過好多次㗎啦!😂其實我之前都係食壽司同埋丼飯為主,😛今次食燒肉真係第一次!🤣和牛紐約客,😍依個部位油花較少且分布均勻細緻,🤭唔會好似肋眼牛排有整塊嘅油脂!😆依個部位運動量較多,🤤所以肉質比較緊實,😳口感軟嫩中又有嚼勁,🥳口感同肉味都係有驚喜嘅!😍壽司盛就唔多講啦!🤣高質又新鮮,我同朋友share食,😝海膽就歸佢啦!🥳畢竟佢係一個海膽忠實粉絲嘛!😂🌕最後MoonMoon真係幾滿意依間日式料理,壽司好食,燒肉都有驚喜,下次會再嚟食!🌕
🌕Hello我係Moon🌕

燒肉拼盤

壽司盛

燒肉拼盤
壽司盛
2023-06-03 220 浏览
今日和朋友在旺角睇戲,開場前想食點東西,於是上MOKO的丸十あぶり牧場,叫了幾款不用自己動手,快手上菜的食物,食飽才入戲院。🔶鵝肝脆米餅鵝肝比預期的大和厚,非常驚喜。底部配搭埋脆卜卜嘅米餅,口感豐富多層次,非常值得一試!🔶溫泉玉子伴燒和牛丼和牛牛味十足,肉汁多,軟腍彈滑,配搭溫泉玉子,更加提升牛肉飯的味道。🔶雞之盛宴5款雞串燒都好好味,燒得剛剛好,肉質嫩滑有汁,有雞軟骨、雞肉丸子、雞皮、雞肉和雞翼,比起逐樣叫抵食好多。

🔶鵝肝脆米餅

🔶溫泉玉子伴燒和牛丼

🔶雞之盛宴

2023-06-01 211 浏览
今日假期聽朋友講呢間餐廳嘅壽司質素好高,所以我就同朋友兩個人來試吓入到去望到個餐牌,其實價錢都偏貴,不過就試吓係咪真係咁好食呢?於是我哋就點以下幾個樣嘢,首先叫咗個白身魚薄切,味道非常好,好新鮮,而且佢每一塊魚嘅厚度都係一樣,證明師傅到工都好好,加上去嘅醬汁好清新,食落去味道好清澈,好適合一啲鍾意食魚嘅朋友可以一試,另外點了牛舌丼,牛舌都好好味,不過我嫌佢可能煮得耐味少少,所以加上白飯嘅份量比較多,所以我覺得呢個可以唔需要叫,另外,叫左個咗個壽司組合刺身壽司嘅味道很不錯,飯嘅質感好好食,唔同一般其他嘅壽司店,而旦佢上面嘅刺身都係非常之新鮮,完全覺得係滿意,不過我覺得餐飯價錢就貴咗少少,但係如果你講緊味道同質素我覺得係可以的。
2023-06-01 276 浏览
今日去叫咗兩個午餐,燒牛脷就真係唔建議,啲牛脷銀到不得了咬唔開,不過另外一個銀鱈魚午餐就真係十分有驚喜,我哋兩個女仔去,呢個午餐竟然有兩塊銀鱈魚,我哋每人可以有一件,肉仲要好厚。鍾意呢度午餐仲有一個原因,因為係送埋燉蛋做前菜。呢度嘅米飯都要一讃,係有少少糙米感嘅珍珠米,食落去口感同平時珍珠米唔一樣,真係有種農場嘅飯味。今日唯一美中不足嘅就係服務太殷勤,我哋都未食完飯,啱啱擺低隻碗,我朋友仲喺度裝緊第二碗飯,服務員歌嚟一聲不響收晒我啲碗碟。佢話以為我哋食完。但我覺得你係咪應該問吓我先?同埋枱面仲有未食完嘅食物,你有冇咁心急要洗碗?

銀鱈魚午餐
銀鱈魚午餐
2023-05-27 263 浏览
同朋友在新世紀廣場閑逛,差不多到午餐時間,又想食日本嘢,於是從幾間日本餐廳中選了丸十,人流不是太多好快可以入座,地方都算闊落,坐得十分舒服。食物選擇種類好多,有定食🍱,壽司🍣,丼,燒物🥩,串燒🍢,刺身......燒烤我們選擇了海鮮盛合$298有白鱔兩片,虎蝦🦐兩隻,帆立貝兩隻,蠔🦪兩隻,磯煮鮑魚兩隻,魷魚串🦑一串食物都算幾新鮮,不過兩隻虎蝦🦐size就細咗D,好似平時蝦🦐的size,有啲失望🤨。雜錦天婦羅5件$98天婦羅炸得香脆,不是太肥膩。特上海鮮丼$178有三文魚兩片,吞拿魚兩片,油甘魚兩片,蝦刺身一隻,帶子一隻。啲飯好軟滑,加入了壽司醋,酸酸哋幾好味。

燒烤我們選擇了海鮮盛合$298

雜錦天婦羅5件$98

天婦羅炸得香脆,不是太肥膩。

特上海鮮丼$178

啲飯好軟滑,加入了壽司醋,酸酸哋幾好味。

2023-05-27
  • 特上海鮮丼
2023-05-12 451 浏览
上網見呢間門面好日式餐牌菜式陣約特別 其實見價錢唔平但朋友生日想食好d諗住唔會差得去邊 不妨試下入到去日式每台分開一格格坐 都坐得舒服 傾起計上黎都有個私隱度我地點左石燒澳洲和牛肉眼見佢約得意 會有塊石板自己燒中意食幾大舊又得 想5成熟又得係幾好玩既 肉質就一般 唔會話太濃牛味而且牛質地都有d鞋另外我地見日出富士丼 個賣相幾得意係以富士山concept將西冷堆起一座山呢個係配玉子慢烤飯食既 啖啖都係肉肉味道麻麻 不過不失啦上網睇見呢間必點極上牛柳三文治 所以我地都試左 試完有d失望 只係好普通咁用兩塊toast左既面包夾住塊牛面中間塊牛無咩牛味 而且好韌如果肚餓食係可以好飽既 因為每碟有四舊但呢個價錢真係唔值呀
上網見呢間門面好日式

如果肚餓食係可以好飽既 因為每碟有四舊
但呢個價錢真係唔值呀
2022-10-17
等候时间
15 分钟 (堂食)
「旺角新世紀廣場,🛍️血拼後必食平民版和牛三文治!」旺角是很多港女都會去購物的重點之地,逛街後總少不了找一家好吃的餐廳或小吃攤來結束愉悅的購物之旅。最近旺角東火車站的新世紀廣場Moko Mall里,有一家店我必須向大家推薦一下,那裡提供的極上牛柳三文治,比起中環各家店的和牛三文治,絕對稱得上是平民版!🥪極上牛柳三文治:裡面的牛柳肉是鐵板燒成的,十分嫩滑,肉質鮮美,我咬了一口肉汁都流了出來。相當美味之余,亦沒有和牛的油膩感。這家店是日式烤肉店,但我今次沒有烤肉,但點了其他菜式。包括黑松露牛柳沙律,三色米餅,雞肉串燒拼盤,和燒牛舌。除了極上黃牛三文治,我都會推介黑松露牛柳沙律,其他菜式則正常發揮,而牛舌太厚,有點咬不開,我吃了一塊都沒有吃,牛舌不推薦!🏠店鋪:丸十あぶり牧場 (旺角)地址:旺角太子道西192號旺角新世紀廣場3樓342D鋪🍴推薦菜品:極上牛柳三文治🚇交通:乘搭港鐵旺角東站D出口
「旺角新世紀廣場,🛍️血拼後必食平民版和牛三文治!」

🏠店鋪:丸十あぶり牧場 (旺角)
地址:旺角太子道西192號旺角新世紀廣場3樓342D鋪
🍴推薦菜品:極上牛柳三文治
🚇交通:乘搭港鐵旺角東站D出口
  • 極上牛柳三文治
  • 雞之盛宴
2023-03-12 1570 浏览
位於moko商場既丸十燒肉店,有魚生飯定食,另外仲有燒烤定食提供,價錢$88起,可以提據自己喜好,有雞肉,日本豬腩肉同埋米國牛肉選擇。費用包括了新鮮沙律,配上柚子醋,十分清新,茶碗蒸內有蟹柳同菇,味噌湯。飯係白米同糙米,十分有咬口,仲可以加$20轉招牌飯,飯面有飯素同溫泉蛋。我選左$148有齊黑豚肉,牛小排同雞腿肉,配上黑椒鹽。黑豚肉燒烤後香,油脂出晒黎,入口即化。牛小排肉質鮮味,最驚喜是雞腿肉,燒烤後發出炭燒香,肉質鮮嫰。餐廳好貼心提供一次性圍裙。
2023-03-08
  • 燒肉拼盤
見呢間日式燒肉店開咗好多年,而家又越嚟越多分店,應該都唔差,今次嚟到moko試吓呢間分店先!石燒-澳洲和牛肉眼🥩(100g) $208呢間店嘅牛有好多唔同級數,今次揀咗呢塊M6澳洲和牛,屬於店舖嘅中間等級。最鐘意係點肉眼扒,因為一定夠淋,用石燒上可以自己控制燒到幾多成熟。除咗塊扒之外,仲有泡菜同酸薑做前菜。美國牛壽喜燒鍋🍲 $148冬天最啱就係食Sukiyaki,食完個身暖笠笠☺️壽喜燒汁甜甜哋,好開胃,佢哋配埋日本生雞蛋比你親自倒落去。呢款美國牛🇺🇸薄切,好淋身,上碟嘅時候係半生熟,再慢慢用熱湯浸熟,唔使驚過熟要急住食。串燒-日本雞腿肉串 $28雞腿肉質都鮮嫩嘅,不過相比起兩個主菜,呢個串燒就比較普通了。

石燒-澳洲和牛肉眼🥩(100g) $208

美國牛壽喜燒鍋🍲 $148

串燒-日本雞腿肉串 $28
2023-02-25
2023-02-10 1762 浏览
話說好耐冇見啲老友,大家約左係呢間餐廳試下啲日本,間餐廳基本上如果唔係繁忙時間唔限時坐既,一聽到有日本燒肉同料理我超開心😃但朋友話唔食燒肉咁我地就嗌左每人一碗丼飯同3樣小食,丼飯分別嗌左花之戀,角切魚,特上海鮮同埋燒牛舌丼飯,啲丼飯料都好多下,塊甜酸薑特別醒胃,小食就叫左明太子玉子燒,成條浦燒鰻魚同埋串燒。玉子燒甜甜地配上鹹鹹地既明太子都忍不住食左兩件先,鰻魚份量都好多,串燒我個人鐘意食內臟燒牛肝推介,味道好濃仲有陣燒碳味,配埋個燒大蔥一齊食好夾,正吖😎
2023-02-01 1386 浏览
日食兩餐連員工都認得我啦 午餐喺嗰度開飯 下午茶又去咗嗰度 貪佢嗰度坐得舒服 服務態度又好 我經常去 我通常識和食 因為怕燒嘢食一陣味 而且 和食抵食😝🍻 依家仲有 生啤買一送一 凍杯上的 更好享受 叫個菜餸下酒 舒暢😍 今日食住咁多先下次再食過
我通常識和食 因為怕燒嘢食一陣味
叫個菜餸下酒 舒暢😍 今日食住咁多先下次再食過
2023-02-01
等候时间
7 分钟 (堂食)
  • 自家製明太子玉子燒
2023-01-31 1112 浏览
地方好寛敞啊,不但有木制卡座,鐵板燒長吧枱,品酒桌,食物種類更加 樣樣都有,壽司、刺身、鐵板燒🍣🍱🥗樣樣都有,真係啱曬鍾意食日本野嘅我好高質素~~~~丸十壽司套餐,好過食名牌連鎖集團~有水準有鮮味蝦大肉甜,扇貝夠鮮,刺身夠嫩,油脂香濃又味鮮甜石燒牛扒,肉味濃郁,牛味脂香氣十足,點鹽食已經好好食自家體驗大阪燒,自己DIY成份,由油到落菜再煎都好玩,但係份量略少整體水準出色消費$400丸十日本食堂  Maruju Japanese Shokudo 葵芳興芳路223號新都會廣場4樓484-487號舖Shop 484-487, 4/F, Metroplaza, 223 Hing Fong Road, Kwai Fong#canonphotography #BLOG #blogger #HKBLOG #hkblogger #HKFOOD #HKFOODBLOG#hkfoodblogger #HKIG #HKIGFOOD #HKIGFOODBLOG #hkigblogger#foodie #foodiehk #hkfoodie #香港美食
[丸十]地方好寛敞啊,不但有木制卡座,鐵板燒長吧枱,品酒桌,食物種類更加 樣樣都有,壽司刺身、鐵板燒🍣🍱🥗樣樣都有,真係啱曬鍾意食日本野嘅我

好高質素~~~~
丸十壽司套餐,好過食名牌連鎖集團~有水準有鮮味
蝦大肉甜,扇貝夠鮮,刺身夠嫩,油脂香濃又味鮮甜
石燒牛扒,肉味濃郁,牛味脂香氣十足,點鹽食已經好好食

整體水準出色
消費$400
丸十日本食堂
  • 日出富士丼
  • 自家製明太子玉子燒
  • 自家製玉子燒
2023-01-28 723 浏览
♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥【餐廳】丸十あぶり牧場【地區】【類型】【價位】中價位【用餐時段】晚市【餐廳主打】燒肉【𝗛𝗶𝗴𝗵𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁】香港首家「當地店精米」的餐廳────────────────────【鐵板烤雞腿肉】。大塊的去骨雞腿肉,經過醃制,入味,。雞肉充分吸足了秘制醃料的香汁。但又沒有掩蓋雞肉特有的鮮嫩!。烤到外皮微微焦脆,泛出油光。色澤誘人,內里鮮嫩多汁.【烤牛小排】。牛小排沾上火烤的香味。肉質很有嚼勁,再烤到外酥里嫩。一切就出汁,超級好的體驗.────────────────────•• ┈┈┈┈┈ 𝗦𝗘𝗘 𝗠𝗢𝗥𝗘 ┈┈┈┈┈ ••【地址】旺角太子道西192號旺角新世紀廣場3樓342D舖【分店】N/A【℡】36191768【營業時間】星期一至日 12:00-21:00

♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥
【餐廳主打】燒肉
【𝗛𝗶𝗴𝗵𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁】香港首家「當地店精米」的餐廳
────────────────────
【鐵板烤雞腿肉】
。大塊的去骨雞腿肉,經過醃制,入味,
。雞肉充分吸足了秘制醃料的香汁
。但又沒有掩蓋雞肉特有的鮮嫩!
。烤到外皮微微焦脆,泛出油光
。色澤誘人,內里鮮嫩多汁.
【烤牛小排】
。牛小排沾上火烤的香味
。肉質很有嚼勁,再烤到外酥里嫩
。一切就出汁,超級好的體驗
────────────────────
•• ┈┈┈┈┈ 𝗦𝗘𝗘 𝗠𝗢𝗥𝗘 ┈┈┈┈┈ ••
【地址】旺角太子道西192號旺角新世紀廣場3樓342D舖
【分店】N/A
【℡】36191768
【營業時間】星期一至日 12:00-21:00
用餐时段
2023-01-28 564 浏览
呢間位於旺角的燒肉店,價錢都不算貴,性價比亦抵吃!燒肉的款式也有很多!而且旺角火車站上蓋,交通真係好方便呢!至於食物方面,今次點了燒肉的餸款,原來有燒和牛三文治,真的十分惹味!和牛軟熟無比,脆口的三文治夾著和牛,一口咬下去,真的很好食!而其他食物燒肉氣賣相吸引,和牛肉眼、小排、菲力的位置,也相當好吃!油脂分布平均,不會太油膩!而其他燒肉分量也很足料,不會太薄身,有適中的厚度呢!抵吃又好味嘅燒肉店!

而其他燒肉分量也很足料,不會太薄身,有適中的厚度呢!

抵吃又好味嘅燒肉店!