中西∙环Centre Street Kitchen

餐厅: 中西∙环Centre Street Kitchen
优惠: 食饭都有得赚里数? 仲唔即刻订台?
条款及细则:
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束
餐厅: 中西∙环Centre Street Kitchen
资讯:

今次嚟到西环嘅港岛太平洋酒店,见到呢个好抵食嘅周日早午餐,只系需要$198就有齐汤,主菜,餐饮同埋任食嘅前菜同甜品,以一个酒店级数来讲真系超值!➡️ 餐汤餐汤有中式汤同埋西式汤选择,我就拣咗罗宋汤,味道同平时嗰d一样,冇咩特别。➡️ 经典凯撒沙律配香草蒜香面包块及鯷鱼乾好大碟,沙律菜好新鲜,食落好爽!➡️ 冻肉拼盘 (野菌火腿、烟燻牛肉、金门火腿)摆碟几靓,火腿都好新鲜,而且可以任叫任食!➡️ 香煎安格斯西冷配黑椒汁、杂菜及薯角我叫咗五成熟嘅西冷牛扒,虽然上菜时并唔系五成熟,但系食落口真系好滋味,一啲都唔韧,再配上黑椒汁,成个口感都升级埋!大推。➡️ 任食甜品红桑子拿破仑最为惊喜,估唔到任食嘅甜品都会有啲咁高质素嘅嘢,虽然见佢已经放左一段时间,但系拿破仑个脆皮依然好脆好香口,推介!Centre Street Kitchen地址📍: 西环 西营盘干诺道西152号1楼.............................. 味道😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️环境👀: ⭐️⭐️⭐️⭐️服务👨🏻‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️抵食💰: ⭐️⭐️⭐️⭐️💫

➡️ 餐汤

➡️ 经典凯撒沙律配香草蒜香面包块及鯷鱼乾
好大碟,沙律菜好新鲜,食落好爽!
经典凯撒沙律配香草蒜香面包块及鯷鱼乾

➡️ 冻肉拼盘 (野菌火腿、烟燻牛肉、金门火腿)
摆碟几靓,火腿都好新鲜,而且可以任叫任食!
冻肉拼盘 (野菌火腿、烟燻牛肉、金门火腿)

➡️ 香煎安格斯西冷配黑椒汁、杂菜及薯角
香煎安格斯西冷配黑椒汁、杂菜及薯角

➡️ 任食甜品

Centre Street Kitchen
地址📍: 西环[港岛太平洋酒店] 西营盘干诺道西152号1楼

味道😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
环境👀: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服务👨🏻‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
抵食💰: ⭐️⭐️⭐️⭐️💫
2020-07-19
经典凯撒沙律配香草蒜香面包块及鯷鱼乾
冻肉拼盘 (野菌火腿、烟燻牛肉、金门火腿)
香煎安格斯西冷配黑椒汁、杂菜及薯角
2020-07-14 1526 浏览
Island Pacific Hotel 在中西区都有多年历史,其实佢地既Buffet我都试过好几次,但自从疫情开始後,已经有大半年冇再光顾,今日lunch刚巧有多点时间,便来食个lunch buffet。餐厅除左供应lunch buffet,宜家仲多左吾同既lunch set可以选择,价格都系百多元便有交易,以酒店来讲,实在抵食。刺身有好几款,三文鱼都几新鲜肥美。冷盘有虾、翡翠螺、蓝青口、火腿、日式冷面、沙律等。冻虾肉质够新鲜弹牙,我地都食左两转。餐汤有两款,一中一西,不过味道比较普通,没有惊喜。熟食选择都唔少,有煎猪扒、蜜汁猪扒、白汁煮青口、蘑菇焖鸡、法式香肠、意式薄饼、海南鸡配油饭、蒸鱼、烧牛肉、烤火腿。配菜有薯仔、蒜蓉炒西兰花、烤茄子等。食物质素好平均,味道算是不错,特别系白汁煮青口、蜜汁猪扒、烧牛肉同蒸鱼系个人比较推介的,而薄饼有好多馅料,饼底够脆,味道都唔错。甜品反而是较为失望的,因为只有数款甜品,味道比较平淡,没有惊喜。只有迷你奶冻奶味够浓,较为值得推荐。本来好期待既鸡蛋仔,唔知系唔系人手唔够,出来的效果都比较燶,有点失望。最开心嘅系呢度仲有haagen dazs雪糕提供
餐汤有两款,一中一西,不过味道比较普通,没有惊喜。

最开心嘅系呢度仲有haagen dazs雪糕提供,可以任食。

最後来一杯热咖啡和热茶,简单地过了一个轻松愉快的下午。

整体来讲,餐厅坐得非常舒适,服务不错,就算过左二点半lunch 时段,都完全没有赶客,可以喺酒店餐厅内坐足三小时,只需每人花费200元,实在值得推介。

2020-09-09 534 浏览
小小猪话佢好耐都冇去食自助餐,咁见佢考完试,成绩又令我非常满意,咁就带佢嚟开心一下啦!港岛太平洋酒店我地都嚟过好几次,因为老公觉得依间抵食之余,佢嘅热荤就最啱佢两父子,尤其今次依个以潮州菜为主题嘅「潮茶菜馆」自助晚餐,依两个潮州父子就紧系啱晒。嚟到第一时间就当然要去睇下今次嘅潮州卤水档,睇下有咩食啦~ 哗...基本上大部分潮州卤水档嘅食物都有,好似有卤水鹅、卤水鹅掌、卤水大墨鱼、卤水红肠....,就连潮州冻鱼都有,真系超丰富呀!唔止款式多,个味仲啱啱好,唔觉唔觉我地三口子都食都唔知几多转啦~当然唔少得海鲜冷盘,种类都算多,而且佢地回得都好快。老公就最钟意食冻龙虾,仲话啲肉质够新鲜又弹牙。我自己就钟意食长脚蟹多少少,啖啖肉好正呀~ 为防止疫情同保持海鲜嘅卫生,所以会有一位职员姐姐为我地夹所需要嘅食物添~ 热荤都有好多选择,而且都几好食,不过我就比较钟意煎蚝饼、龙井炒虾仁同埋铁观音话梅炆元蹄,个味都好特别,仲有好多耐食嘅韮菜猪红都唔错呀~ 仲有小小猪至爱嘅腊味糯米饭添~ 当然唔少得刺身同寿司~ 依个小小猪有得自己钟意食咩就去拎,佢就紧系超兴奋

嚟到第一时间就当然要去睇下今次嘅潮州卤水档,睇下有咩食啦~
仲有小小猪至爱嘅腊味糯米饭添~
当然唔少得刺身寿司~
依个小小猪有得自己钟意食咩就去拎,佢就紧系超兴奋,仲食得不知几享受~
仲有即叫即煮嘅潮式生滚粥~
我依个咸菜胡椒猪肚粥绝对系一个推介呀~
当然唔好少左甜品时间~
今次几款甜品都好吸引到我,用中式食材嚟做蛋糕,口感又几特别,我就比较钟意洋甘菊柚子蛋糕、银杏芋蓉慕丝蛋糕同埋焦糖合桃铁观音芝士蛋糕~
除左蛋糕之外,小小猪就紧系唔放过生果同豆腐花啦~
有只傻猪仔初时以为左冇左鸡蛋仔食有点失望,不过原来系佢眼大女睇过龙。因为枱上就有order纸,咁就唔洗系出面排队等,舒舒服受坐定定就有得食啦~
已经食左N转熟,仲可以系度不停食甜品,依个小小猪一去食自助餐个胃口都待别大呀~
最後就紧食要食埋杯Häagen-Dazs雪糕咁就完满晒啦~
  • 卤水鹅
2020-06-06 2585 浏览
周末就是要好好的吃个早午餐~今天带爸妈来到位於西环的港岛太平洋酒店🏨疫情期间即便有些项目是可以吃到饱的,这里也是用点菜的方式来供应餐点哦。先来一个汤🥣这里有供应中汤和西汤,当天的中汤是青红萝卜,而西汤则是南瓜汤。我家蛮常能喝到青红萝卜汤的所以我想也不用想就点了南瓜汤。没想到很好喝欸!口感很顺滑,每一口都有南瓜和甘笋香,咸甜适中。我一共喝了三碗,会不会很夸张😂然後是主菜,这个是蘑菇和虾子risotto🍚虾子很新鲜,有嚼劲的那种,而且蘑菇味很香浓。这是另外一个主菜,西冷牛扒🥩牛扒选的是五成熟,真的烧的刚刚好欸!而且这个上来的时候薯块还是烫口的热,又香脆。
周末就是要好好的吃个早午餐~
今天带爸妈来到位於西环的港岛太平洋酒店🏨
先来一个汤🥣
我家蛮常能喝到青红萝卜汤的所以我想也不用想就点了南瓜汤。
我一共喝了三碗,会不会很夸张😂
然後是主菜,这个是蘑菇和虾子risotto🍚
虾子很新鲜,有嚼劲的那种,而且蘑菇味很香浓。
这是另外一个主菜,西冷牛扒🥩
牛扒选的是五成熟,真的烧的刚刚好欸!
而且这个上来的时候薯块还是烫口的热,又香脆。
2020-05-24
2020-06-04 2159 浏览
朋友约我到港岛太平洋吃自助餐。没有很雀跃;也没有很期待。二百块钱的lunch buffet ,不应太有要求。人比预期的多,食物款式少但足够。海南鸡饭很受欢迎,其实很普通,反而蘑菇汤浓郁而且香喷喷,很有惊喜。蒸鱼也不乏捧场客,幸好refill 得快,其他各热荤如炒菜、炒面只是一般。猪脚姜算不过不失,却比不上同一线上队友湾景厅的出品。冷盘只是些虾、蚬、沙拉菜、荞麦面…味道平淡;卖相普通。刺身帮衬三文鱼,没有很肥美,也就一件起、两件止。这部份实在兴趣缺缺,便转战甜品区。当小英子遇上芝士挞,地球便会起了些变化,不是温室效应。平心而论,这芝士挞其实也不是'super 掂',只是不差而已,但小英子者,芝士控也。结果吃了五、六个…不是再吃不下,总要留些给他人,你说是不是?面包布丁也是我强攻的项目,够不上自家造的水平,但很久没有遇上,也来回地吃了几转。其他蛋糕、奶冻、芝麻糊、豆腐花…款式不少,可惜都是味道麻麻,聊备一格。港岛太平洋,没有翻起惊天的浪花,却泛起几个不起眼的涟漪。来了开心;不来也不会心思思。朋友已经在问:「几时再约下次?」
朋友约我到港岛太平洋吃自助餐
  • 芝士挞,烧卖
2020-04-04 3340 浏览
疾情下一家四口食儿童节午餐。一个月才出两次街,所以想食多啲野午餐是 brunch, 头盘及甜品任食,只要㨂main course 先来沙律和餐汤。汤够热,包脆。沙律咸左少少,不过都好新鲜嘅 之後 cold cut 两个人 share 一份,有三款,唔够可以添加。主菜四个人都拣牛。薯角好脆,肉眼上枱热辣辣。整体来讲,好味 😋甜品系任食,到甜品柜拣,款式算多样化,味道适中唔会食到呆。整个午餐食得好舒服,由於少人,招呼当然贴心。

先来沙律和餐汤。汤够热,包脆。

沙律咸左少少,不过都好新鲜嘅

甜品系任食,到甜品柜拣,款式算多样化,味道适中唔会食到呆。

整个午餐食得好舒服,由於少人,招呼当然贴心。
2020-04-04
2020-03-12 2882 浏览
传统的港式小食,蛋挞定砵仔糕😍去食粤式功夫菜自助餐,就可以拣晒🥰我也是选择困难症! 加上本身食量不算多🤪自助餐细细份便可以尝试不同的款式! 💐🌸除左豆腐花、差烧、烧鹅等等粤式经典外,当然会有自助餐必备的日式同西式食物🍣🥗岩晒大家想试唔同款式的食物!呀~~还有海鲜🦞🦑🐙 超满足!如果是海鲜爱好者,一定不可错过🥳 ⭐️记住用 The Gulu App订座, 一早预约时段,去到轻松享用晚餐,十分快乐及写意😌📍 中西∙环Centre Street Kitchen: 西环 香港干诺道西152号1楼
传统的港式小食,蛋挞定砵仔糕😍
去食粤式功夫菜自助餐,就可以拣晒🥰
我也是选择困难症! 加上本身食量不算多🤪
自助餐细细份便可以尝试不同的款式! 💐🌸
除左豆腐花、差烧、烧鹅等等粤式经典外,
当然会有自助餐必备的日式同西式食物🍣🥗
岩晒大家想试唔同款式的食物!
呀~~还有海鲜🦞🦑🐙 超满足!
一早预约时段,去到轻松享用晚餐,
十分快乐及写意😌
📍 中西∙环Centre Street Kitchen: 西环[港岛太平洋酒店] 香港干诺道西152号1楼
2019-11-12
  • 鸡蛋仔
  • 碗仔翅
  • 刺身
2020-02-13 1541 浏览
新年将近亦得知今次有传统粤菜主题餐。转转场地吾食酒楼新年团餐食自助餐当晚所有枱都订满,家庭聚餐多,刚好安排坐可望少许海景(日间会更好睇),女经理较沈默,反而其他待应每次快速收拾餐碟食物方面:冷冻海鲜较多(适合海鲜fans),其中冻龙虾肉质一般较细只及钳较高;热荤食物:贴近主题,稍为油腻,烧排骨(较乾),糯米饭软硬及味道适中,粉面档厨师细心问汤和配料服务好。炖汤︰虫草花螺头炖鸡洛神花荔枝布甸甜品:芝麻糊一般,豆腐花美中不足当晚鸡蛋仔机坏咗,得番棉花糖机总括而言,食午餐较好,晚上热荤食物吾多选择,希望继续办不同主题自助餐。
新年将近亦得知今次有传统粤菜主题餐
。转转场地吾食酒楼新年团餐食自助餐

,女经理较沈默,反而其他待应每次快速收拾餐碟

炖汤︰虫草花螺头炖鸡

洛神花荔枝布甸
甜品:芝麻糊一般,豆腐花

美中不足当晚鸡蛋仔机坏咗
,得番棉花糖机

2020-01-18
庆祝纪念
  • 虫草花炖汤
2020-01-08 1341 浏览
准备去澳门,就系附近食餐dinner buffet佢依家做紧粤菜buffet,食物以中式为主食物种类唔算多,味道不过不失,不过佢送嘅鲍鱼好软身,好好味三个人埋单1060蚊,都抵食,谂唔到食咩去呢度都唔错
2020-01-07
2019-12-30 1164 浏览
这餐饭本应是怀着兴奋期待进行,但事与愿违皆因餐厅食物质素欠奉,服务亦不似如期,令到整顿饭和心情都极为差劣。不过整顿饭都有优点,是有我家小女友最爱嘅龙虾,龙虾亦算新鲜,但重新配置的时间略慢。优点之二:甜品别具特色,完全能符合粤菜主题,能将颇为中式嘅食材融合成为西式般的甜品,如花旗参芝士蛋糕,陈皮蛋挞,洛神花荔枝奶冻,瑶柱冬菇慕丝蛋糕等。缺点开始:首先食品款式欠奉,厨师数量有限,切刺身,刺烧牛肉火鸡,连煮面全都同一个人负责,令客人等待时间较久,令其烹制手法亦不太熟悉,好像切刺身,每切一款都犹豫良久,而每件都非常之厚。其二:食物质素麻麻,最差可算是其烧牛肉,粗劣之极,过熟令肉质如橡筋般韧,可简单称之垃圾。其三:甜品可以被拿光光,而侍应和部长及任何一位都能视若无睹地继续让甜品台继续空置。直到要30至40分钟後才有人愿意添置新嘅甜品。
好像切刺身,每切一款都犹豫良久,而每件都非常之厚。
其三:甜品可以被拿光光,而侍应部长及任何一位都能视若无睹地继续让甜品台继续空置。直到要30至40分钟後才有人愿意添置新嘅甜品
踏入年尾12月 圣诞新年转眼就到 大时大节之下 又是时候聚首一堂 开开心心吃餐饭人多长辈多 粤式菜式就最深得长辈欢心 所以港岛太平洋酒店<中西‧环>餐厅推出全新飞『粤』梦『功』场自助晚餐满足一众喜爱粤菜既男女老幼 餐厅环境雅致宽敞 座位间不会太挤迫 空间感足 坐得舒服自在  另一边可以观赏到维港景致 尽览迷人夜景 夜景配美食 绝对一流虽然今次换上中菜 有别於一般西式主题 不过冰镇海鲜绝对是自助餐必食首选 依然全晚不停refill  如波士顿龙虾、蟹脚、蓝青口、翡翠螺、冻虾同蚬供应量足 而且质量超高 爽口弹牙仲可以食到原始海鲜鲜甜味海鲜控可以大饱口福吃个够 日式刺身即叫即切 鱼生新鲜肥美鲜甜 而且肉质细滑油润荔蓉鲍鱼酥 每位只限一客 以当造芋头蒸熟压制成蓉然後炸至酥脆里面口感细致粉糯 还有淡淡浓郁芋香 鲍鱼咬落烟韧弹牙两种截然不同口感 绝对是滋味无穷百花酿金钱 以虾胶酿入鲜菇内 肥嘟嘟既外型 不单可爱 而且味道鲜味盐焗手撕鸡 肉质嫩滑 而且鸡肉不会撕得太幼身 口感十足加上青瓜丝 爽脆之余又带点清新感觉一品富贵鸭 把炒香的红枣、栗子、金针菇、
踏入年尾12月 圣诞新年转眼就到

盐焗手撕鸡
肉质嫩滑 而且鸡肉不会撕得太幼身 口感十足
加上青瓜丝 爽脆之余又带点清新感觉

一品富贵鸭
把炒香的红枣、栗子、金针菇、云耳等馅料塞进鸭腹里再烤焗
被清香荷叶包裹着既鸭 金黄油亮 香气四溢 肉质鲜甜嫩滑 令人食指大动

豉汁蟠龙鳝(逢星期五至日限量供应)

将白鳝切成蟠龙匍匐盘卷着身躯既造型

古法双冬炆羊肉
正值天气转凉 来一煲热烘烘羊肉煲最好不过
羊肉能补中益气 温补健脾益肾 是很好既滋补佳品

蜜味金钱鸡
用长铁针以梅花间竹式串上腌制好的五花腩、鸡肝和子姜片
涂上蜜糖後烤熟而成 制作过程特别繁复 每一口都是制作用心心血
口感爽实 啖啖充满油香而不腻

怀旧春花卷

将半肥瘦猪肉、冬菇、发菜等全部剁碎後
用腐竹皮包起做成小卷炸至金黄色

原盅蒸炖靓上汤 用料十足 饮落啖啖浓郁 滋补得来又暖身
品嚐完主菜饮过靓汤 又是甜品时间
虽然肚子已经没有多余空间 但甜品永远有另一个胃

花旗参豆腐芝士蛋糕

啫喱混合既甘又甜既花旗参片 加上味道清淡既豆腐同香浓既忌廉芝士
口感嫩滑绵密 味道不会太甜 跟一般芝士不同不会令人容易吃腻

瑶柱冬菇慕丝蛋糕

以中式的冬菇及瑶柱制成西式的慕丝甜品 甚有创意
同样味道不会死甜 淡淡既香菇味搭配起来令人颇有惊喜

洛神花荔枝布甸

布甸质感幼细滑溜 配上富有东方特色带微酸既洛神花以及荔枝既清香
果香味道层次非常丰富

陈皮蛋挞

将港人至爱既蛋挞混合了陈皮 增添独特醇厚甘香
外皮酥脆松化 内里蛋香浓郁 口感幼滑 格外美味 令人一试难忘

凉粉芒果慕丝

有着浓厚蛋香仲加添几分斑兰香气
场内仲提供中式糖水搭配汤圆 梗有一款岩你心水
就算再饱 都别忘记还有Häagen-Dazs雪糕任食
又吃到饱饱捧着肚子离开

即日起至2020年1月31日 立即网上预订即可享高达65折优惠
60岁或以上长者更可享半价优惠
折後连服务费每位成人由$328起、小童由$231起、长者由$184起
以中上环区自助餐来说 性价比极高之选喔
2019-12-08 1107 浏览
由於网上见到预购65至75折折优惠,早早book定枱。自助晚餐包括任食海鲜包括波士顿龙虾,去到场地,地方比相像中细,幸好坐的位置较大较宽,尚算舒适。但明明任食海鲜的波士顿龙虾,一出去已俾人清晒,等了差不多10分钟先见人refill, 但refill都只refill十几只,几个人已又清晒,随後到清场都不见人再refill龙虾了,当时时间约7点半(明明buffet时段去到9点半)。另外熟食食品主题飞『粤』梦『功』场,食品类型特别包括一品富贵鸭、古法煎酿鲮鱼、蜜味金钱鸡、怀旧春花卷、百花酿金钱、豉汁蟠龙鳝,但味道好普通,说好的蟠龙鳝只是普通豉汁蒸鳝。甜品类型特别尚可接受,但味道麻麻,例如砵仔糕又乾又硬。冰镇生果淡而无味。Häagen-Dazs雪糕只有一种味道,清晒一种味道後才有另一只味道。全程感觉好寒酸。
由於网上见到预购65至75折折优惠,早早book定枱。
甜品类型特别尚可接受,但味道麻麻,例如砵仔糕又乾又硬。
冰镇生果淡而无味。
全程感觉好寒酸。

2019-12-08
2019-12-05 999 浏览
🌟平时食开的Buffet都系西式多,今次去港岛太平洋酒店的中西‧环餐厅 试试「飞『粤』梦『功』场自助晚餐」呢个Buffet以粤式功夫菜为题,可以试到好多依家都好少食到的怀旧的功夫菜😝如百花酿金钱,蜜味金钱鸡,一品富贵鸭,怀旧春花卷,古法双冬炆羊肉等等😋😋😋仲有必试腊味糯米饭,超香口😝同虫草花炖螺头汤😋都好正,好足料又滋润,我足足饮左两盅呢😝每位仲有荔蓉鲍鱼酥一客,荔蓉好香滑,再加上鲍鱼,正呀!除左有主打的传统功夫菜,仲有buffet必备的冷盘、沙律、前菜、刺身寿司同海鲜啦,海鲜都几丰富,有龙虾🦞,蟹脚🦀大虾🦐青口呢d,食多几只都轻松回本啦😝最後当然唔少得要食埋甜品la🍰除咗有Häagen-Dazs雪糕任食🍨亦有多款创意甜品,如陈皮蛋挞,洛神花荔枝布甸,大良山渣炸脆奶,另外仲有豆腐花,芝麻糊,即叫即整的棉花糖同斑兰鸡蛋仔呢😝
🌟
平时食开的Buffet都系西式多,
今次去港岛太平洋酒店的中西‧环餐厅
试试「飞『粤』梦『功』场自助晚餐」
呢个Buffet以粤式功夫菜为题,
可以试到好多依家都好少食到的怀旧的功夫菜😝

如百花酿金钱,蜜味金钱鸡,一品富贵鸭,
怀旧春花卷,古法双冬炆羊肉等等😋😋😋

仲有必试腊味糯米饭,超香口😝

同虫草花炖螺头汤😋都好正,好足料又滋润,我足足饮左两盅呢😝

每位仲有荔蓉鲍鱼酥一客,
荔蓉好香滑,再加上鲍鱼,正呀!

除左有主打的传统功夫菜,
仲有buffet必备的冷盘、
沙律、前菜、刺身寿司同海鲜啦,

海鲜都几丰富,有龙虾🦞,蟹脚🦀大虾🦐
青口呢d,食多几只都轻松回本啦😝

最後当然唔少得要食埋甜品la🍰
除咗有Häagen-Dazs雪糕任食🍨
亦有多款创意甜品,如陈皮蛋挞,
洛神花荔枝布甸,大良山渣炸脆奶,
另外仲有豆腐花,芝麻糊,
即叫即整的棉花糖同斑兰鸡蛋仔呢😝
2019-12-03 852 浏览
网上见到有65折,所以同朋友一齐去食。两个人埋单总共$657。要用信用卡预先比钱及订位。第一次光顾呢度,环境乾净企理,地方唔大,服务Ok,不过食物款式唔算多,甜品就麻麻地。无生蚝食。晚餐时间系1815至2130。时间都算充足。