餐厅: 不要對我尖叫,日常茶間, (戲曲中心)
资讯:

2024-05-02 27 浏览
「不要對我尖叫,日常茶間」又有新產品啦~今次就揀咗玫瑰Q粿荔枝氣泡飲、草莓粒多多綠 、芒果粒多多綠 ,全部都係叫咗微甜!玫瑰Q粿及自家製玫瑰露組成,荔枝氣泡啱晒依家熱辣辣天氣飲,非常𝖿𝗋𝖾𝗌𝗁又唔太甜,靚勻後飲就會玫瑰味就慢慢散發出嚟,玫瑰Q粿又有嚼口,最緊要就唔太甜,而且打卡仲好靚!2杯多多都好啱夏天飲!家姐仔話士多啤梨🍓控就要叫草莓粒多多綠,芒果🥭控就要叫芒果粒多多綠 !因為每一杯都有勁多鮮芒果粒粒或草莓粒粒,加埋多多酸甜嘅口感,真係𝗌𝗁𝗁𝗁一聲就飲晒!
「不要對我尖叫,日常茶間」又有新產品啦~

玫瑰Q粿荔枝氣泡飲

2杯多多都好啱夏天飲!
草莓粒多多綠
家姐仔話士多啤梨🍓控就要叫草莓粒多多綠,芒果🥭控就要叫
2024-04-24
等候时间
5 分钟 (堂食)
$32 (其他)
玫瑰Q粿荔枝氣泡飲
2024-04-29 9 浏览
最近天氣咁熱,一定要飲番杯手搖飲品先夠消暑。最近台灣文藝茶飲品牌「不要對我尖叫,日常茶間」推出左4款玫瑰Q粿主題飲品和5款芒果/草莓多多系列。草莓粒多多綠用左台灣茉莉綠茶為基底,加入我最愛嘅多多做配搭。草莓嘅酸甜同多多嘅乳酸味合二為一,口感特別幼滑又香甜。芒果百香綠茶多款台灣名物芒果、百香果和台灣茉莉綠茶混和一起。芒果和百香果嘅酸甜,和解膩嘅綠茶都可以為夏日帶出清爽感覺。另外誠品分店仲有台灣夾心車輪餅「一分錢 一分貨」Money Cake。我就一次過試哂其中3款口味:吉士、流心粟米忌廉和芝士薯仔。新鮮焗製配搭茶飲真係一流。

芒果百香綠茶

2023-08-12 298 浏览
由尖沙咀海港城行過去戲曲中心,雖然只得10分鐘左右的路程,但在這炎熱的天氣,已經令人全身冒汗。一行到入戲曲中心,竟然見到令人一陣冰涼的感覺嘅飲品店,當然第一時間衝埋去。飲品除了有咖啡或茶系列外,還有氣泡、鮮奶、牛奶系列,但吃完辣的我,想來一杯老茶莊配方…冬瓜菊花茶清個熱。凍凍的菊花茶,無叫小甜亦不會太甜,淡淡的冬瓜味,價錢不是太貴,大熱天時飲一杯真的可以解渴消暑。不要對我尖叫,日常茶間喜好真誠討厭諂媚但我不做

不要對我尖叫,日常茶間
喜好真誠
討厭諂媚
但我不做
2023-05-30 294 浏览
今日喺公司冇嘢做,就和同事叫外賣app,同事話呢間好特別,所以我哋就試吓先我哋兩個女仔叫左個提拉米蘇窩夫餅,我覺得上面cream唔知點解好似有啲鹹鹹地,所以個人覺得好似好奇怪,一啲吾似Tiramisu嘅味道都冇,但係佢個餅底好鬆脆非常之好,而且佢仲有一啲楓糖漿嘅感覺,但係食落去好香甜,我覺得感覺唔錯,但係因為佢都好細舊,可以做下午茶,,另外叫了一個黑松露日式蛋沙律窩夫,上面啲餡都好好味,但係黑松露嘅味道就無乜了,另外向左杯抹茶柚子起泡,味道都好濃郁,我覺得佢嘅飲品都幾出色,而且口感好清新,最後叫了一杯宇治抹茶鮮奶,加地瓜芋圆和椰果,本人覺得幾好味,因為佢冇得擇甜度,但係即管試吓,飲起來一啲都唔甜,而且抹茶嘅味道好濃郁,亦都有鮮奶嘅味道餐廳嘅飲品出色
宇治抹茶鮮奶地瓜芋圆椰果
黑松露日式蛋沙律窩夫
抹茶柚子起泡
2022-09-23 762 浏览
公司同事真係好好成鬼日都有老闆請飲野食野網上外賣平台order 叫左11杯野飲甘近都要用40mins 先送到另人有點不解,點解要甘耐🙈🙈1x桂花烏龍去冰, 微糖, 白玉珍珠HK$ 38.01x甘蔗檸檬半冰, 半糖, 寒天晶球HK$ 53.01x可可牛奶微冰, 微糖, 寒天晶球HK$ 45.01x宇治抹茶鮮奶微冰, 無糖HK$ 41.01x抺茶柚⼦氣泡飲寒天晶球HK$ 45.0抹茶味被柚子味蓋過左整體算是可以的1x香柚荔枝水果茶半冰, 微糖HK$ 36.02x甘蔗金桔微冰, 微糖HK$ 82.01x蔗香青茶微冰, 微糖HK$ 36.01x甘蔗檸檬微冰, 無糖, 寒天晶球HK$ 48.01x冬瓜檸檬氣泡飲HK$ 34.0
公司同事真係好好
成鬼日都有老闆請飲野食野
網上外賣平台order 叫左11杯野飲
甘近都要用40mins 先送到
另人有點不解,點解要甘耐🙈🙈

1x桂花烏龍去冰, 微糖, 白玉珍珠

外卖送餐
用餐时段
下午茶
2022-05-19 659 浏览
I would always go for “Don’t yell at me” when I crave for Taiwanese drinks since they offer more non-milk options and fruit teas which is great for someone who is lactose intolerance like me.My recent favourite drink is their lychee ice tea. The green tea base is really fragrant and flavourful. The lychee syrup on the other hand is very natural and it compliments well with the tea. I chose 50% sweetness this time and it’s not overly sweet so one can satisfy their crave for Taiwanese drinks wi

My recent favourite drink is their lychee ice tea. The green tea base is really fragrant and flavourful. The lychee syrup on the other hand is very natural and it compliments well with the tea. I chose 50% sweetness this time and it’s not overly sweet so one can satisfy their crave for Taiwanese drinks without getting sugar overloaded. Their white pearl bubble is also something you shouldn’t miss, it’s so chewy and yummy!

It’s my first time going to the Xiqu Centre branch and I find the small outdoor seating area outside “Don’t Yell at Me” quite comfy.

2022-05-05 409 浏览
今天跟Honey原本到佐敦咖啡店,有要事相談 ,但到咖啡店,好嘈雜,我突然想起,戲曲中心反而更寧靜,可以買杯飲品,在戲曲中心一邊飲一邊聊。所以,就到了茶店買茶。現在珍珠奶茶和台式綠茶,好多都要差不多三十元,沒想過,在戲曲中心買一杯蜂蜜烏龍,只需要$20。女店員態度良好,主動問,需不需要減甜。而且綠茶味夠濃,但濃而不苦澀,蜜糖清甜,都幾好飲。戲曲中心好舒服,靚茶配靚景,是傾計的好地方。
所以,就到了茶店買茶。

女店員態度良好,主動問,需不需要減甜。
而且綠茶味夠濃,但濃而不苦澀,蜜糖清甜,都幾好飲。

戲曲中心好舒服,靚茶配靚景,是傾計的好地方。

2022-05-05
$20 (其他)
今次試戲曲中心入面既靚靚台式茶飲舖,不要叫我尖叫,位置係地下中庭後少少既位置,環境好開揚同舒服。叫左兩杯飲品、原味窩夫餅($22)同提拉米蘇窩夫餅($28)。飲品我覺得正常發揮,洛神蜂蜜菊花($26)既酸度被蜂蜜既甜中和返,飲落好舒服好滋潤,香柚荔枝水果茶($24)就香甜清新,仲有原粒荔枝肉!強烈推薦要叫呢度既窩夫!佢個窩夫做得真係好好,現場現做,可以睇住員工接單拎窩夫麵團遂個放入烤盤,烤好再淋糖粉、起司奶蓋醬同朱古力咖啡粉係面,送到客人面前係熱辣辣,上面既醬半融,咬落去醬係凍但餅係又香又鬆軟,有種冰火既感覺,想食完再食!

原味窩夫餅
原味窩夫餅
2022-01-09 403 浏览
原本諗住買杯野飲行下,就入去啦,見過裝修都幾靚,用好禮貌嘅態度,就同佢好正常咁樣叫一杯嘢飲,仲要我係面帶笑容!但係佢一回應我嘅時候,就好似阻住佢收工咁樣,全程黑面,我仲問佢可唔可以少冰,佢就回我一句:「甜度同邊度係固定,多謝$42 !」之後佢就轉身整飲品,一啲基本做嘢嘅態度完全都冇,唔好講埋禮貌!我覺得如果我用一個冇禮貌嘅態度同佢講嘢,佢比咁嘅回應我,都正常,我都只係想開開心心買杯嘢飲姐,希望大家去呢度買嘢飲嘅時候,如果見到佢嘅話,可以叫佢開心啲👍🏻👍🏻☺️
外卖自取
2021-09-30 499 浏览
食完飯 ,散步經過戲曲中心發現有一間飲品店,其實係覺得戲曲中心入面 會有台式飲品店 都覺得幾出奇, 在家上個名又幾得意所以就同朋友去嗌咗兩杯嘢飲一杯係宇治抹茶鮮奶一杯係柚子檸檬加芋圓圖案都幾得意同埋呢度嘅店員都幾好幾有禮貌,不過可能環境因素所以佢哋都好似冇有慢活嘅態度 ,唔趕時間其實係ok嘅佢整兩杯嘢飲都整咗差不多十分鐘(當時冇任何客人),宇治抹茶鮮奶 抹茶香濃, 勁有茶味, 基本上呢啲配搭都唔會輸, 不過我好怕有一啲舖頭沖到冇曬味好稀咁樣, 但係呢間keep住質地濃厚而且KEEP到好滑, 有驚喜喎。🤗🤗

2021-09-16 268 浏览
#桂花烏龍 $24 店舖主打係賣茶,menu望落都好清新咁叫左杯桂花烏龍 微糖,另外加左地瓜芋圓( +$6)本身我都算飲得甜 但估唔到微糖左都仲係甜... (好彩冇嗌全糖...)唔知係咪店員落重手左。。。烏龍茶味唔太出 桂花味都冇乜飲到 (可能係太甜嘅關係?)少少失望 🤏🏻地瓜芋圓都有咬口 不過不失啦 ・᷄д・᷅
#桂花烏龍 $24
店舖主打係賣茶,menu望落都好清新咁
叫左杯桂花烏龍 微糖,另外加左地瓜芋圓( +$6)

地瓜芋圓都有咬口 不過不失啦 ・᷄д・᷅
2021-06-20 606 浏览
۵ ❥ Don’t yell at me ⋆ ۵✑ ✑ 宇治抹茶牛奶//芋圓$38✑ ✑ 宇治柚子氣泡飲//白玉$38✑ ✑ 提拉米蘇窩夫 $28✑ ✑ 朱古力窩夫$24台灣傳統飲料加上新穎配搭主打純天然食材今次試宇治柚子氣泡飲//白玉$38出奇地夾而且白玉好QQ 柚子增添清香風味另外抹茶牛奶味道濃郁 口感煙韌嘅芋圓份量好多 Croffle (Croissant+Waffle) 添加微鹹芝士奶蓋同可可粉 Croffle外層酥脆 🤩🤩 富牛油香/✿. 𝚈𝚞𝚖:𝟰/𝟻𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕𝟰/𝟻𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎﹕ $50/𝗵𝗲𝗮𝗱˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞☞ ☞ 不要對我尖叫,日常茶間, (戲曲中心) (尖沙咀)尖沙咀柯士甸道西88號戲曲中心地下低層1號舖˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞
۵ ❥ Don’t yell at me ⋆ ۵

/✿
. 𝚈𝚞𝚖:𝟰/𝟻
𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕𝟰/𝟻
𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎﹕ $50/𝗵𝗲𝗮𝗱

☞ ☞ 不要對我尖叫,日常茶間, (戲曲中心) (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸道西88號戲曲中心地下低層1號舖
星期日趕著路程去Kakao Run🍑🍑途經戲曲中心被店舖名字吸引跟霓虹燈牌吸引了 好有趣不要對我尖叫😱日常茶間之後上網查查先知道係台灣過江龍現在香港有四家分店 平常很少飲台式飲料的我們 跟陽光玩了兩小時遊戲後︎︎要熱🥵了☁︎︎*.☀︎*.。回程時見到阿薩姆茶兩款口味做promotion $10 快閃價 ⚡️我跟妹妹異口同聲 「各一杯吧」為了跑步後不帶負擔我們分別點了⚑⚐゛阿薩姆紅茶 點了個無糖 試一下純茶香茶濃度很高 但茶味很香並帶有苦澀味下次會想加微糖喝 或加奶 效果應該會不錯⸝⸝> ̫ <⸝⸝ ︎⚑⚐゛阿薩姆桂花紅茶入口滿是濃濃桂花香微甜情況下 桂花同紅茶香味融合 挺不錯的✰ 這茶飲店還有咖啡系列 纖果茶跟氣泡茶可供選擇✰ 除了飲品 還有配搭窩夫🧇餅 還提供套餐價 可減$5 窩夫價錢大約是$22-$28/份有售✰ 而這家店比同類店舖的單價低一點 都幾化算抵飲
星期日趕著路程去Kakao Run🍑🍑
途經戲曲中心被店舖名字吸引跟霓虹燈牌吸引了 好有趣

不要對我尖叫😱日常茶間

之後上網查查先知道係台灣過江龍
現在香港有四家分店

平常很少飲台式飲料的我們
跟陽光玩了兩小時遊戲後︎︎要熱🥵了☁︎︎*.☀︎*.。
回程時見到阿薩姆茶兩款口味做promotion
$10 快閃價 ⚡️
我跟妹妹異口同聲 「各一杯吧」

為了跑步後不帶負擔我們分別點了

窩夫價錢大約是$22-$28/份有售

✰ 而這家店比同類店舖的單價低一點 都幾化算抵飲

2021-06-13
等候时间
10 分钟 (堂食)
2021-06-08 306 浏览
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻 /5🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5到戲曲中心品茗後,剛巧發現地下有間名字奇怪的店舖「不要對我尖叫。日常茶間」,哦~ 印象中好像在網絡上瀏覽過,事不宜遲,就試一試吧!🥤從春季特飲、茶莊配方、纖果茶、氣泡飲、鮮奶茶、可可牛奶系列中挑選心儀飲品,店員再細心推介可加錢添飲的配菜,如白玉丸子、脆珠等,飲品送到眼前再特意提醒,飲品要先倒轉搖勻哦 🤗 另外,餐廳提供輕食窩夫🧇,有機會再試~💋 洛神蜂蜜菊花 + 白玉丸子 ($22+$6)洛神花是夏日飲品健康之選,味道酸酸的,加入蜂蜜、菊花中和一下,生津止渴的味道;白玉丸子🍡質感相當好,輕煙韌感,像在吃台灣芋圓一樣 😋💋 冬瓜檸檬氣泡飲 + 脆珠 ($26 + $6)老公點了最愛的冬瓜茶,從未試過加入檸檬和氣泡飲品,出乎意料之外的解渴又美味,脆珠也相當脆口,整體很不錯 👍🏻
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5

💋 洛神蜂蜜菊花 + 白玉丸子 ($22+$6)

💋 冬瓜檸檬氣泡飲 + 脆珠 ($26 + $6)
洛神花蜂蜜菊花(白玉丸子)
冬瓜檸檬氣泡飲(脆珠)
2021-06-06
等候时间
5 分钟 (堂食)
洛神花蜂蜜菊花(白玉丸子)
冬瓜檸檬氣泡飲(脆珠)
  • 冬瓜檸檬氣泡飲
呢間台灣藝人開嘅台式飲品店由中環開到尖沙咀,一開張嘅時候有好多人都推薦所以一見到就想試吓~~ 叫完嘢飲之後一如往常我就開始影吓相打下卡,見到店員已經係咁望住我跟住當我接過手上杯玫瑰奶茶嘅時候,突然間佢同我講話因為我叫咗半甜所以冇咩甜味,建議我下次叫甜啲,嗰陣時我已經覺得有啲奇怪點知飲落去好大浸玫瑰糖漿味,重點係完全冇茶味,都冇奶味,有啲似奶溝水。。 就算我叫咗全甜我都唔覺得會好好飲。。我自己不嬲飲珍珠奶茶都會叫半糖甚至走糖,都唔會有啲奶味或者茶味都冇。。嚴重懷疑佢咁樣同我講即係佢會加入大量糖或者奶精去掩蓋冇茶味或者奶味嘅事實。。我覺得sharetea嘅奶茶半甜仲好飲啲,冇咩必要特登過嚟俾錢買。。
玫瑰奶茶
2021-01-23