2022-07-30 819 浏览
人气过江龙烧肉放题 - 上村牧场夏天咁热又想BBQ点算好? 不如系室内食个烧肉放题啦,可以叹住冷气咁食靓和牛真系好爽,今次同朋友去左铜锣湾呢间日本过江龙「上村牧场」,餐厅拥有自设牧场养饲萨摩牛,放题套餐有三个价位: 经典烧肉派对套餐、澳洲和牛烧肉套餐同埋萨摩牛飨宴套餐放题,一个价钱任饮任食,除左有高质既日本和牛之外,更多达170款牛肉、海鲜、主菜、甜品等美食,大满足呀今次~萨摩牛飨宴套餐放题 ($588/位)萨摩和牛系鹿儿岛既名物,用矜贵既饲料饲养,肉质比其他和牛更佳,牛味更香浓,今次可以一次过试哂萨摩和牛既唔同部位,100分钟仼饮仼食,店员推介我地一定要试以下呢几个部位🐄萨摩牛和牛🌟萨摩牛和牛里肌肉肉质结实,富有嚼劲,油脂量亦高,入口即溶,正😍🌟 萨摩牛和牛寿喜烧和牛涮涮烧好大片,薄切既和牛好快就烧熟,好香牛味又唔会好漏,正💯🐖🐓🐏其他肉类: 豚肉、鸡肉、羊肉🐖伊比利豚肉 (辣味噌)伊比利豚肉雪花纹都好靓,配埋辣味噌酱,食落有橡树果实既香味,夹埋泡菜同生菜一齐食更正🐓鸡颈肉猪颈肉就食得多,鸡颈肉都系第一次食,肥瘦适中,肉质有嚼劲👍🏻👍🏻👍🏻🍣寿司呢个放题套餐真系好丰富,除左日本和牛同
人气过江龙烧肉放题 - 上村牧场

萨摩牛飨宴套餐放题 ($588/位)

🐄萨摩牛和牛

🌟萨摩牛和牛里肌肉
肉质结实,富有嚼劲,油脂量亦高,入口即溶,正😍

🌟 萨摩牛和牛寿喜烧

🐖🐓🐏其他肉类: 豚肉、鸡肉、羊肉

🐖伊比利豚肉 (辣味噌)

🐓鸡颈肉

🍣寿司
呢个放题套餐真系好丰富,除左日本和牛同其他肉类仼食之外,仲有多款寿司🍣仼君选择,等紧烧肉既同时可以食住寿司先👍🏻👍🏻👍🏻

帆立贝寿司
帆立贝好厚肉,肉质鲜甜,正🥰

松叶蟹寿司
松叶蟹肉加入沙律酱,上面铺满橙黄色既蟹籽,口感层次非常丰富👍🏻

海胆三文鱼籽寿司
呢个海胆三文鱼籽都好出色,海胆鲜甜海水味浓,脆卜卜既三文鱼籽鲜味十足🥰

🍮甜品
甜品都有多款选择,推介抹茶蕨饼、Mousse cake同Haagen dazs雪糕😍记得留肚食埋先走呀
烤牛肉寿司
  • 萨摩牛寿喜烧
  • 蕯摩牛
  • 萨摩牛五花
  • 萨摩牛壶渍
  • 萨摩牛牛五花、萨摩牛里肌肉、萨摩牛涮涮烧
  • 饮品
  • 澳洲和牛
2022-07-30 459 浏览
呢间餐厅系黎自日本既过江龙,餐厅系日本自设农场饲养萨摩和牛。今次同朋友一齐试左佢个萨摩牛飨宴套餐 $588有超过170款野食,但重点当然系食A4萨摩和牛。100分钟放题,包左无酒精饮品任饮。如果想饮酒可以加$30。100分钟唔算太长,系够钟前30分钟last order. 所以要争取时间食。首先会自动黎左以下3款肉 : ✨萨摩牛和牛五花烧肉✨萨摩牛和牛里肌肉烧肉✨萨摩牛和牛寿喜烧烧肉萨摩牛浓厚嘅脂肪,一食喺口入边溶化😋由其是系萨摩牛和牛五花烧肉,油香满溢,基本上我地都系丧encore呢个😂另外嗌左以下野食 : 萨摩牛壶渍萨摩牛炙烧寿司牛舌(罗勒)牛舌(辣味噌)伊比利豚肉(辣味噌)五花肉(寿喜烧风附棉花糖)五花肉(激辛)鸡颈肉羊架牛油帆立贝烧牛油蕃薯烧烟肉牛油烧芦笋冷面,食左咁多肉,食返个冷面降下温先甜品 : 柚子慕丝黑糖慕丝Häagen-Dazs 芒果红桑子雪糕

今次同朋友一齐试左佢个萨摩牛飨宴套餐 $588
所以要争取时间食。
萨摩牛和牛五花烧肉 ,萨摩牛和牛里肌肉烧肉 ,萨摩牛和牛寿喜烧烧肉

首先会自动黎左以下3款肉 :
✨萨摩牛和牛五花烧肉
✨萨摩牛和牛里肌肉烧肉
✨萨摩牛和牛寿喜烧烧肉
萨摩牛和牛五花烧肉

萨摩牛浓厚嘅脂肪,一食喺口入边溶化😋
牛油帆立贝烧,萨摩牛和牛五花烧肉,萨摩牛和牛里肌肉烧肉

另外嗌左以下野食 :
萨摩牛壶渍
牛舌(罗勒)
牛舌(辣味噌)
伊比利豚肉(辣味噌)
五花肉(寿喜烧风附棉花糖)
五花肉(激辛)
鸡颈肉
牛油帆立贝烧
牛油蕃薯烧
烟肉牛油烧芦笋
牛油蕃薯烧,烟肉牛油烧芦笋,伊比利豚肉(辣味噌),牛舌(辣味噌)
牛舌(罗勒),五花肉(激辛),羊架

冷面,食左咁多肉,食返个冷面降下温先

甜品 :
柚子慕丝
黑糖慕丝
Häagen-Dazs 芒果红桑子雪糕
柚子慕丝,黑糖慕丝 ,Häagen-Dazs 芒果红桑子雪糕
  • 萨摩牛炙烧寿司
  • 萨摩牛牛五花
日本烧肉食得多,今次呢间真系由头哇到尾,惊艳爆灯!😱😳😱😳😱😳😱😳打正旗号「鹿儿岛A4级萨摩牛」,过江龙咁猛料未去食之前已经好有期望,食完真系劲满足,又系要计划下一次再来之选😌!100分钟任食,老实讲,因为时间唔多,而且烧肉需时,如果本身比较慢活的朋友,更加需要有技巧有策略咁落单😂,因为食物选择太多,时间过左一半就会发现点解仲有咁多想试既野未试 wkakakakkakakak🤭尤其单单系萨摩牛已经有十多款唔同部位🐮,牛五花、里肌肉、牛小排、嫩肩牛等,令人眼花撩乱好想每一样都介绍比大家,因为真系每一道菜都好好味,以下拣几样特别精选嘅😍:👍🏻萨摩牛 牛五花:超级油脂丰盛,牛味浓郁,还有独特的奶油香,香气扑鼻👍🏻萨摩牛炙烧寿司:入口即溶,肉质极嫩滑,而且因为轻轻火炙过,所以更见牛脂香👍🏻极品嫩肩牛:原本以为呢个要烧,但店员话可以就甘食,因为其实都已经熟,好似沙律,松露酱超香,果然够嫩,拌埋紫洋葱好开胃,甜中带清爽味道,果然就咁食系最好🤤👍🏻萨摩牛露笋卷:以为只是平时的露笋卷那就错了,因为使用的露笋好爽嫩,极能调和牛味,一个很美味的平衡👍🏻钻石纹牛五花:超大块的牛胸腹肉切成网状,原条烧锁住肉汁

极品嫩肩牛
萨摩牛露笋卷
👍🏻钻石纹牛五花:超大块的牛胸腹肉切成网状,原条烧锁住肉汁,烧好後再切成小块吃,香口浓郁
钻石纹牛五花
👍🏻元气蒜香五花肉:果然极牛油+蒜香,一烧就将全部蒜香味全逼入五花肉去~

👍🏻辣味噌牛舌:厚切的牛舌,配上辣味噌酱,好有口感得黎又惹味
辣味噌牛舌
👍🏻鸡心:难得烧肉放题会有鸡心,虽然比牛肉系需要烧耐少少,但烧完金黄外皮系好味值得一试的
鸡心
👍🏻麻辣牛五花拉面:如果以後食主食会浪费肚仔quota又系另一个大错~ 因为呢个面真系好好食! 拉面质地弹牙爽滑,汤底系有泡菜口味的辣味,很开胃,而且还有牛五花加乘,必须要试!
麻辣牛五花拉面
👍🏻各类寿司:比得上寿司店的级数,帆立贝﹑海胆鲑鱼鱼子都系推介
各类寿司
海胆鲑鱼鱼子寿司
👍🏻最後抹菜蕨饼都系必试甜品~ 唔算甜但好有抹茶味
抹菜蕨饼

😎最後提提大家100分钟有咁嘅滋味时间真系更加快过,所以记得要作战Mode 去呵呵!
2022-07-13
抹菜蕨饼
  • 萨摩牛 牛五花
  • 元气蒜香五花肉
2022-07-11 606 浏览
喺铜锣湾呢一度除咗仍然咁热闹之外,餐厅亦都不断咁新增。而喺时代广场地库嘅餐厅表亦都可以见到有唔少嘅变化,有中式有日式有西式,间间都有佢哋吸引嘅地方。 😋其中有一间更做出烧肉放题,仲要系超矜贵嘅萨摩和牛,🤩呢一个生招牌都仲唔吸引一大堆顾客嚟大擦一番,就系上村牧场😎既然萨摩牛和牛系招牌和牛,当然要食萨摩牛飨宴套餐放题😋萨摩牛里肌肉— 🥩相对其他和牛,呢一款萨摩牛嘅里肌肉肉色较红,😏肉质相对就比五花部位更加饱满同埋充满弹性,🥩着重嘅系肉味,当然油花仍然喺肉嘅中间咀嚼而渗出来,😋就连平时食和牛都未必可以有呢一种效果。😎萨摩牛牛五花— 🥩萨摩和牛世界闻名,当然就好关养殖同埋食物嘅条件。🐄萨摩牛出产自鹿儿岛,饮用嘅水更来自樱岛火山 🌋火山泉水,矿物质尤其丰富,造就萨摩牛完美肉质。😋至於呢个五花就同平时接触到嘅五花腩接近,肉同脂肪嘅比例都系接近一样。🥩即使系咁,油花绝对系可以轻易咁样见到分布得好细腻,🥩烧嘅时候同样都好快熟,🔥而且仲特别香,薄薄地嘅一片可以配合生菜辣酱享用或者原片点少少蒜蓉汁。 😋入口好有浓香嘅肉味同油香,少少哋嘅一块都已经可以有咁澎湃嘅味道,🤩想更加好味嘅话就可以将脂肪再稍为烧一烧
萨摩牛飨宴套餐

萨摩牛里肌肉

萨摩牛牛五花— 🥩萨摩和牛世界闻名,当然就好关养殖同埋食物嘅条件。🐄萨摩牛出产自鹿儿岛,饮用嘅水更来自樱岛火山 🌋火山泉水,矿物质尤其丰富,造就萨摩牛完美肉质。😋至於呢个五花就同平时接触到嘅五花腩接近,肉同脂肪嘅比例都系接近一样。🥩即使系咁,油花绝对系可以轻易咁样见到分布得好细腻,🥩烧嘅时候同样都好快熟,🔥而且仲特别香,薄薄地嘅一片可以配合生菜辣酱享用或者原片点少少蒜蓉汁。 😋入口好有浓香嘅肉味同油香,少少哋嘅一块都已经可以有咁澎湃嘅味道,🤩想更加好味嘅话就可以将脂肪再稍为烧一烧令到比较脆身,更易入口。😗
萨摩牛牛五花

除咗食肉之外另外都有寿司同埋军舰可以作推介,其中一款我觉得可以高度推荐嘅就系北海道松叶蟹军舰,🦀所选用嘅系原汁原味嘅松叶蟹🦀每一件寿司嘅里面都充满咗新鲜嘅松叶蟹肉,🦀另外仲有海胆三文鱼子军舰呢一款经典又高级嘅军舰,😋每粒三文鱼子嘅鲜甜再加上海胆嘅浓郁,绝对系计和牛之後又一个令到口腔充满滋润度嘅食物🤩
松叶蟹寿司

北海道产豚里肌肉— 🐖厚身嘅里肌肉脂肪比较少,肉身呈现柔软同埋粉嫩嘅状态,比起薄切嘅和牛需要更多时间去烧,但越烧就越有油花,慢慢嗰啲脂肪就会溶解喺肉质嘅里面就成为juicy 嘅厚肉,大满足感Max
北海道产豚里肌肉

鳗鱼丼— 🍚除咗刺身之外鳗鱼亦都系一个又高质又矜贵嘅食材,🍚鳗鱼要整得好除咗火候之外时间亦都好紧要,🔥当然以呢一度咁正宗嘅日式料理绝对系处理得相当好,🍚每一盒都系即叫即烧,🔥确保温度要系介乎暖同热嘅中间,咁就顺便可以食好暖笠笠嘅珍珠米,🔥鳗鱼嘅横切面都可以睇到有几粗身同埋多肉,每一啖都系大满足🤤
鳗鱼丼

食到最後当然唔少得甜品系列— 首先每人一杯Häagen-Dazs雪糕先,🍨之後就有抹茶蕨饼,四四方方而且QQ弹弹,🍵除咗外面洒上抹茶粉之外里面嘅抹茶味道都特别香浓,🍵浓郁嘅味道似足冻嘅抹茶一样。🍵
抹茶蕨饼

上村牧场 (铜锣湾)
铜锣湾勿地臣街1号时代广场B2楼B213-214号舖
萨摩牛飨宴套餐
萨摩牛里肌肉
鳗鱼丼
2022-07-01 902 浏览
又一个即兴的飨宴提议。同伴说早了下班,想去试试早鸟优惠的烧肉放题。那时差不多五点钟,致电查问,六点前入座便可享「早鸟优惠价」,每位便宜几十块。最难得的是,竟可订到「即期」的5:45 二人座!既然咁高兴,当然「食尽啲」,继「殿堂级」之後,再来「萨摩牛」!「即兴」的飨宴最好玩,那份突如其来的兴奋,会一直延展到人座後的席上。那个状态,sell甚麽都更容易「落叠」:今天sell做会员,免费的,而且送一份「罕有部位」。不是「牛心椗」或「牛沙瓜」那类,而是「罕牛肉」。今次,我俩要了「内裙肉」,inside skirt。牛乸才有的?当然不,难道「裙翅」来自雌性鲨鱼?只怪鄙人才疏学浅就是了,还是睇相吧。这一刻,唯有向专家求救!这块得来不易的内裙肉,实在糟蹋不起了,所以请服务周到细心的店员代劳。看她把肉整块放到烤炉上,动也不动它 - 那就是秘诀!愈怕焦、愈翻弄,肉反而变得不上不下!各位观众⋯与此同时,我们继续丧叫 (I mean点菜,不是呜呜声嗰种叫),凡有「萨摩牛」三个字的都点!第一碟,不用点,自动送上门的。「初阶」通过了,开始「升呢」,来点要「自作自受」的。至此介绍几款我们一点再点、非吃不可的食品,

萨摩牛内裙肉
萨摩牛 (牛五花、里肌肉、涮涮烧)
生拌萨摩牛肉
野菜沙律
「初阶」通过了,开始「升呢」,来点要「自作自受」的。
烧羊架
一口牛柳
牛油帆立贝
照烧鱿鱼烧
烧海老
至此介绍几款我们一点再点、非吃不可的食品,每点一轮都惊喜连连!
萨摩牛露笋烧
翻点的,竟有更多surprise,包括这两块!
腌萝卜
麻辣牛肉汤
烧鸡翼
凉拌菠菜
辣酱配生菜
抹茶蕨饼
日本语常见的「摩诃」,意思大概是「非常之⋯」。这趟一时兴起的萨「摩」和牛之旅,除了「伪游日」,味觉的体验还「非常之」丰富。记住:识食,要早啲食!
2022-05-26
萨摩牛内裙肉
萨摩牛 (牛五花、里肌肉、涮涮烧)
生拌萨摩牛肉
烧羊架
一口牛柳
烧海老
凉拌菠菜
抹茶蕨饼
🐂上村牧场 🔍铜锣湾勿地臣街1号时代广场B2楼B213-214号舖-----为牛魔王朋友仔庆生,黎咗呢间以特急轨道送餐嘅日式任食无烟烧烤店食饭。佢地主打自家牧场养饲鹿儿岛萨摩牛,除咗萨摩牛之外,仲有好多嘅食材都系来自日本。北海道产豚肉、各式海鲜、寿司同和风料理等等,选择好多,食到肚子爆炸完全无难度。.“#萨摩牛飨宴套餐”-主打A4或以上萨摩牛共170品 令大家慕名而来嘅鹿儿岛饲养萨摩牛,牛脂呈雪花分布,颜色鲜红诱人,轻轻一煎,已是香味扑鼻,入口柔软润滑中不失爽弹,牛味馥郁带点奶油香,如果系食肉兽,专攻呢款牛肉应该轻松回本无难度,而且仲可以order平时好少见嘅部位,例如萨摩横膈膜等等,几特别。和牛高质,其实食材亦无马虎,Jumbo size嘅海老,鲜甜非常,虾肉扎实。和风玉子烧口味众多且湿润柔嫩。北海道产豚肉同伊比利亚豚,两者都非常高质,猪有猪味,绝非坊间食开嘅普通烤肉质素。另外明太子芝士年糕亦系令我疯狂encore嘅食材之一,软软糯糯嘅质感,配搭咸咸香香嘅明太子芝士酱,邪恶得令人无法自拔。食到热辣辣之际,推介试下佢哋嘅韩式泡菜冷面,冻冰冰,夏天食尤感爽快。面条弹牙非常,同平时喺韩国餐
🐂上村牧场
🔍铜锣湾勿地臣街1号时代广场B2楼B213-214号舖
-----
“#萨摩牛飨宴套餐”
-主打A4或以上萨摩牛共170品

飞鱼籽海胆寿司
炙烧北海道带子

萨摩牛

大虾
和风玉子烧口味众多且湿润柔嫩。
厚烧玉子
北海道豚肉
明太子芝士年糕
年糕
年糕

食到热辣辣之际,推介试下佢哋嘅韩式泡菜冷面,冻冰冰,夏天食尤感爽快。面条弹牙非常,同平时喺韩国餐厅食到嘅质素相约,以放题黎讲,诚意度甚高。
韩式泡菜冷面

• 松叶蟹寿司
  • 抹茶蕨饼
  • 冷面
  • 明太子芝士年糕
今晚厉害呀,去铜锣湾时代广场食晚饭,食高级日本牛肉烧肉放题,萨摩牛,萨摩牛是来自鹿儿岛的顶级品种,有「日本一」之称。萨摩和牛,肉质鲜红,脂肪分布均匀,且带有独特黏性,和牛油花遍布均匀、鲜嫩且入口即化,是非常适合料理的极上牛种。.🍚 萨摩牛牛五花,里肌肉,涮涮烧萨摩牛主打呢三款部位,可以再加其他汁酱口味,例如寿喜烧,蒜蓉,四川,柚子醋等等。个人推荐,排名分先後,涮涮烧 > 牛五花 > 里肌肉,里肌肉口感比较韧,牛五花太过油腻,涮涮烧口感同埋味道最为平均。口味方面,我自己比较喜欢柚子醋,最能够提升和牛牛味。.🍚萨摩牛炙烧寿司,海胆三文鱼子寿司喺任食放题可以提供呢两款寿司,简直系令人难以置信,萨摩牛炙烧寿司已有酱汁调好味,豉油都唔使加就食得,非常丰富嘅牛肉味。海胆比较细粒,不过三文鱼子够新鲜,海鲜味爆棚。.🍚棉花糖和牛,抹茶蕨饼,萨摩牛生拌牛肉棉花糖和牛都系gimmick 野,味道尚算可以,食得太多会有啲偏甜。抹茶蕨饼喺放题任食来讲水准OK。萨摩牛生拌牛肉味道偏向韩式牛肉他他,试吓绝对冇问题。.总括然而,价钱超值,萨摩牛种类非常多,上菜速度快,系时间方面比较紧张,唔可以好好享
🍚 萨摩牛牛五花,里肌肉,涮涮烧
🍚萨摩牛炙烧寿司,海胆三文鱼子寿司
🍚棉花糖和牛,抹茶蕨饼,萨摩牛生拌牛肉
总括然而,价钱超值,萨摩牛种类非常多,上菜速度快,系时间方面比较紧张,唔可以好好享受。
2022-08-06 0 浏览
第一次食,我哋拣咗中间价位嘅和牛套餐放题,100分钟任饮任食。烧肉包括唔同嘅和牛、豚肉、鸡、羊,另外仲有虾、鱿鱼等。肉质全部都好Ok,好有质素,好好味!除咗烧肉,仲有几款唔同嘅寿司。朋友努力烧紧肉嘅同时,即刻叫左2客顶下肚先,帆立贝寿司质素相当高,粒帆立贝鲜甜大粒,我地之後仲再叫多次!沙律、饭面类,因为太饱所以无试。饮品任饮,有汽水果汁或热茶咖啡等。值得一提的是,落单後食物好快就喺眼前的送餐车轨出现,呢个设计都几好,食物直接送到眼前,又几有效率。店员主动会帮我哋换烧网,收碟又好快好有礼貌。但唯一缺点,就系烧肉100分钟真系太赶,又要点餸,又要分生熟夹,又要烧肉反肉,出去斟嘢饮,未能好好享受用餐。全程太忙,所以只在第一轮时影咗一张相,之後完全无时间影相2人埋单$832,咁嘅价钱食到高质烧肉!整体都好满意,绝对值得有下次!但希望可以食耐少少,咁就Perfect啦~

店员主动会帮我哋换烧网,收碟又好快好有礼貌。

。全程太忙,所以只在第一轮时影咗一张相,之後完全无时间影相

2022-08-04
2022-07-26 188 浏览
最近去左间新开日本烧肉放题佢地嘅A4萨摩牛黑毛和牛🐄系由自设牧场饲养系鹿儿岛县今次我地拣左最贵个款plan- 萨摩牛飨宴套餐🥩 可以任食A4萨摩牛黑毛和牛+海鲜+170款料理入场坐低就可以用IPAD点野食餐厅最特别系设有特急轨道可以将食物用轨道传送比客人真系食得安心又方便快捷🤩🔸萨摩牛飨宴套餐 $588/位 呢个套餐可以系100分钟内仼食170款菜式,套餐有日本和牛、澳洲和牛、美国和牛、伊比利豚肉、寿司、和食料理、甜品等等,款式真系超多呀!和牛仲要有唔同味道配搭选择。店内仲设有另外2个烧肉套餐,包括以主打安格斯牛共86品的【经典烧肉派对套餐】、主打澳洲和牛共137品的【澳洲和牛烧肉套餐】。蕯摩牛嘅牛味好浓,油脂分布得好平均,食落真系入口即溶,油脂中仲带有一股非常明显的奶油香呀!牛肉款式我最推介牛五花、里肌肉。和食料理方面,明太子玉子烧好出色,不过留意一份玉子烧个份量都唔算细,两个人share会更好。甜品方面,我推介抹茶厥饼、黑糖果冻😆海鲜方面,非常推介牛油帆立贝,好鲜甜大粒。饮品自助出去拎,有好多款式选择,仲有各款味道茶包拣,除左汽水,仲有雪梨汁等等。今次食唔晒咁多款,下次会再去enc
最近去左间新开日本烧肉放题
可以将食物用轨道传送比客人
真系食得安心又方便快捷🤩

🔸萨摩牛飨宴套餐 $588/位
蕯摩牛

蕯摩牛嘅牛味好浓,油脂分布得好平均,食落真系入口即溶,油脂中仲带有一股非常明显的奶油香呀!牛肉款式我最推介牛五花、里肌肉。和食料理方面,明太子玉子烧好出色,不过留意一份玉子烧个份量都唔算细,两个人share会更好。甜品方面,我推介抹茶厥饼、黑糖果冻😆海鲜方面,非常推介牛油帆立贝,好鲜甜大粒。饮品自助出去拎,有好多款式选择,仲有各款味道茶包拣,除左汽水,仲有雪梨汁等等。今次食唔晒咁多款,下次会再去encore呀!
牛油粟米
甜品
  • 萨摩牛五花
  • 明太子玉子烧
2022-07-25 62 浏览
呢间烧和牛放题位於铜锣湾时代广场,地非常方面,最近人气好劲,等我都去试下先😋餐厅主打萨摩和牛,仲要任点,款式好多,非常之吸引!饮品都系自助任饮!好似回转寿司咁,点左嘅食物会经由运输带送到你面前,感觉好先进「萨摩牛里肌肉」呢款牛系我点得最多次觉得最好食嘅,雪花好靓,油脂分布均匀,肉质软嫩,多汁,口感不错,冇咩筯同楂,一口一件刚刚好,令人想一试再试「萨摩牛五花」这款牛也不错,油花几香,比起野肌肉更多油脂及更腍「牛油帆立贝」帆立贝尚算新鲜,加上牛油,十分香甜味美

「萨摩牛里肌肉」
「萨摩牛五花」
这款牛也不错,油花几香,比起野肌肉更多油脂及更腍
「牛油帆立贝」
帆立贝尚算新鲜,加上牛油,十分香甜味美
萨麽牛里肌肉