2018-12-31 915 浏览
就係公司附近,所以而無主見或想食日本野就會揀佢,負責招客既叔叔非常好記性而且好客,會成日同我地講笑,好親切。上到去野食上得快,魚生都算新鮮,不過佢地人太多時候就可能會漏左d野飲 不過都少數會出現灸燒三文魚,鯖魚都非常好食,油香拌飯正正子,魚生飯都好滿,5係鋪左面就算,飯量都足,以份量尼絕對對得起尼個價錢有時人太多我地都可以坐入房仔,員工都好積極係門口睇我地有咩需求或者落單,所以我地成日都好滿意咁走。希望佢地可以保持住質素咁落去

灸燒三文魚,鯖魚都非常好食

希望佢地可以保持住質素咁落去
2018-09-18 1084 浏览
餐廳環境大夠寬闊,令到客人坐得好舒服。餐廳有不少日本菜式品嘗;魚生飯、壽司、刺身、軍艦、拉麵、燒物、晚市定食。我哋選擇的是三文魚刺身魚生飯,賣相精緻吸引,份量不多但勝在可以是不同菜式,而且價錢也合宜。我們黃昏時間六點鐘前往光顧,侍應服務不錯,也細心講解他們餐廳的菜色。位於佐敦,餐廳地理環境方便
餐廳環境大夠寬闊,令到客人坐得好舒服。
餐廳有不少日本菜式品嘗;魚生飯、壽司刺身、軍艦、拉麵、燒物、晚市定食。
而且價錢也合宜。
  • 龍蝦海鮮魚生丼
  • 三文魚海膽飯
2018-04-19 842 浏览
三朗日本料理係上樓舖,路過佢派緊傳單推廣午市優惠 . . .裝修都OK,唔太逼,但我坐嘅位置見到對面嘅街坊涼緊內衣褲,真係非禮勿視。午市嘅質素普普通通,我見友人啲壽司拼盤($68)睇落乾爭爭,友人話味道"OK啦",汁燒雞扒定食($55)睇落細份,友人話"都夠嘅"。而我個蒲燒鰻魚丼($88)份量就夠嘅,飯嘅軟硬都可以,味道亦都不過不失,但條鰻魚呢,肉太坺無口感嘅同時又太燶。最失望嘅一刻係我叫蒲燒鰻魚丼,侍應問我係唔係要鰻魚飯 . . . . . .

午市嘅質素普普通通,我見友人啲壽司拼盤[梅]($68)睇落乾爭爭,友人話味道"OK啦",汁燒雞扒定食($55)睇落細份,友人話"都夠嘅"。

壽司拼盤[梅]
汁燒雞扒定食
蒲燒鰻魚丼
2018-04-08
I was walking around Jordan with my sis and we both felt like Japanese food. I am a huge sashimi fan but proper good quality sashimis in HK cost a small fortune. So naturally, being broke, I don't get to enjoy them unless they come in the form of a donburi. Anyway, I searched through open rice and found this new restaurant that had some pretty good reviews and a set menu for dinner! That's pretty rare.It was a tad difficult to find, we passed by it without realising and had to backtrack (or

It was a tad difficult to find, we passed by it without realising and had to backtrack (or maybe we are just blind). A gentleman welcomed us into the lift. The lift opened and bro, what a nice place! It was cosy, quiet and comfortable, perfect for small groups of friends. The waitress was attentive and kind. They were pushing a donburi that had lobster, uni, salmon, hamachi which is half price at the moment. Tbh, I couldn't afford it but my sis was going to spoil me so off I go!

Oh. My. God. The don was AWESOME. Everything was super fresh and of great quality. I can't go into details of just how awesome everything was, just that you really will not be disappointed. It's not cheap but they really give you it's worth, they didn't just slap on a piece of uni and call that a uni don, they gave a pile of it and they were sweet and fresh. They serve a whole lobster, meaning even the head with all that glorious fat in it will be served. I nearly missed out when I thought the head was just for decoration purpose, the kind waitress came and told me to take out the radishes so that I could reach the fat. ughhhhh. Foodgasm. So anyway, slightly over the top review, but I was honestly that impressed! Thanks sis for picking up the bill and thanks to this great humble little restaurant that made my day!

2018-03-22 605 浏览
今日收工後好肚餓於是就喺放工的附近搵下野食,行到一條好多食物選擇的街,我地決定試試呢間日本野,上到去,原來環境都幾大,坐低睇左陣餐牌就揀到自己想食乜了。我地2個分別叫左個岩鹽火炙三文魚飯,岩鹽火炙三文魚做得幾好,不過d飯就實左d,夾得唔係好順。原來套餐係包括埋中華沙律同埋Misu soup,都係正常gei日本餐廳水準。而她則點了份西京銀雪魚定食,銀雪魚燒得幾好,都係正常gei日本餐廳水準。唔錯gei!
唔錯gei!
2018-01-12
2018-03-20 470 浏览
有個隨性既朋友有時真令你唔知好嬲定好笑, 嬲係佢次次都好鍾意即日先話你知佢得閒食飯, 對於我呢D最憎等位鍾意幾星期前BK定一到就入得去坐既人, 真係非常唔好既習慣。好處係令你平淡既生活有點不平淡, 怎至會為你帶黎驚喜! 朋友又再次突然話得閒食飯, 初相識時真係唔想理佢, 覺得佢成日搵我ZIP時間咩! 既感覺。直到有次去旅行先發現原來真係有堆人係好無PLAN, 佢唔係搵你ZIP而係佢覺得個下有時間又想見你,咪即刻搵你囉! 咁多年我終於明白, 所以老左都好珍惜佢每次打黎約我見面, 畢竟人越大朋友越少...離哂題TIM! 不過事源亦係呢個朋友無啦啦約食飯, 仲要5點幾, 即係BK唔切位啦! 原來佢想約TST, 但而家TST食飯搵間好少少既餐廳無BK位都等到傻, 又要限時, 唔鍾意。提意去佐敦搵下有無好野!剛好路過澳牛對面, 經過呢棟商業大廈門口就有位親切的靚姐問我地係咪食飯呀? 我好奇, 呢棟野點睇都唔似有野食, 忍唔住望下MEUN食咩, 下, 日本野, 咪攪, 唔想痾, 就係個心諗緊呢一刻隨性朋友已經大聲說好並跟阿靚姐行入大堂, 當下我真係未黎得切反應心入面N句粗口! 靚姐無辜的, 係我F

剛好路過澳牛對面, 經過呢棟商業大廈門口就有位親切的靚姐問我地係咪食飯呀? 我好奇, 呢棟野點睇都唔似有野食, 忍唔住望下MEUN食咩, 下, 日本野, 咪攪, 唔想痾, 就係個心諗緊呢一刻隨性朋友已經大聲說好並跟阿靚姐行入大堂, 當下我真係未黎得切反應心入面N句粗口! 靚姐無辜的, 係我FD 衰, 於是靚姐幫我地襟埋電梯上1樓。服務咁好如果後多兩條街我真係會拖住我FD走的, 哈哈。

時間早客人唔算多, 好彩店內雖然唔算大但座位寬敞,不會聽到隔離枱數哂全公司D人做野唔掂得佢最醒!
侍應大方地叫我地揀想坐的位置, 因為次次都傾好耐, 所以就揀左比較入面的位置。鋪仔細細有個房仔5-6人坐, 想同朋友慶生唔錯! 仲要無最低消費! 點解我問咁多係因為食完第一碟已經想公司TEAM LUNCH黎呢度食了!
環境舒適, 唔洗人迫人。
至於食物質素真係好令我驚艷, 又要多謝隨性朋友一坐低就叫2碟海膽軍艦先, 因為佢大叫$45 / 2件咁鬼抵既!! 我又一頭汗, 你見咁平仲叫......唔驚死架wo....生野我真係驚, 因為中伏太多, 佢點完我已經周圍望下廁所係邊先.....黎度個樣又未算強差人意但唔係算非常吸引。不過份量係十足的, 好食既話真係幾抵既感覺。既然叫左都要試, 食完同朋友一齊對望, 好味wo!! 海膽咸香味濃, 完全無腥味, 好肯定係新鮮的, 再睇返個價, 唔通今次真係錯有錯著食到間好野!? 於是我開始放心勁食~~愛吃的人就是簡單, 好食咪食囉!
蟹子沙律, 不過不失的味道 $38, 份量足夠2人食
蟹子沙律
其實呢度大部份野都唔洗睇價錢, 全部野都平街鋪幾十蚊, 特別係壽司魚生等於連鎖鋪既8折。想慢慢傾梗係叫D唔飽既串燒先啦!
厚燒牛舌芯$38 / 1本 - 十分大件, 厚肉唔UN, 不油膩, 一咬就斷開, 但唔係燉牛舌既軟熟, 而係爽口既軟熟, 火喉掌握得好過好多地方, 真心推介好正!
厚燒牛舌芯
再黎係鹽燒雞軟骨$32 / 2本 & 鹽燒多春魚$42
呢兩味都普通, 雞軟骨有D乾, 但味道剛好, 可能佢用左比較少肥膏既雞所以比外面的無油, 就有乾感
多春魚多左鹽, 有點咸, 事後有反應俾經理知, 但唔係投訴, 只係傾計時講下意見, 佢亦非常樂意去聽我地意見, 呢度之後再講!
鹽燒雞軟骨
講返野食, 呢個免治雞肉串$35/2本真係令我地好意外, 朋友原本唔想食, 因為第度食過D肉好梅, 免治肉係有危險的, 因為唔知佢加左咩落去, 但呢度係有加雞軟骨, 就令成件事好完美啦~~~加佢唔知點解好有心機咁係串細細既野上面界左好多刀, 令到食落好爽口, 肉又彈性再加雞軟骨口感, 好好食! 日本居酒屋會比較多醬汁同加隻鵪鶉蛋, 但呢兩樣野我都唔需要, 所以覺得好完美呀!
免治雞肉串
食完串燒個胃仲有好多位繼續努力, 先點了清酒煮蜆$78, 又平過出面, 仲要好多蜆, 未去到大大隻但隻隻都食到鮮味, 唔似大排檔炒完出黎3分1都係殼跌哂D肉。但清酒未唔突出, 可能煮耐左蒸發左酒精, 但個湯好甜我地差不多飲哂。
清酒煮蜆
最後當然係要再叫多ROUND抵食海膽! 同時叫左三文魚 $18/2件, 蔥拖羅軍艦$45 /2件, 再加個金龍蝦卷$68
蔥拖羅軍艦
海膽第2round都係好味! 三文魚唔係叫腩位都肥到好似腩位, $18/2件又係好抵呀! 蔥拖羅軍艦見到呢個粉紅都知係新鮮材料啦, 拖羅肥美但唔會食到成口油唔知自己食既咩, 赤肉同肥比例好先做到, 又一可ENCORE 之作。
金龍蝦卷既蝦好大隻, 仲有8件, 味道好難突出因為一有沙律醬既我覺得都差唔多味, 勝在點夾都唔散, 事關之前去元氣食類似物體未夾到去點豉油已經空中解體。呢度既卷就卷得好好了~

最後又係讚客服既時候, 經理在忙完一輪後見我地9點幾仲唔捨得走, 盲走黎問下我地野食如果, 結果知道呢度只係開左幾個月, 而且樓上店所以價錢商宜來吸引客人, 但商業大廈規範太多難以宣傳。我地都開心見誠講出食物好同唔好既地方, 大家交換左好多意見, 經理專心吸納我地既意見又不忘招呼其他客人。真的好窩心, 埋單時我已經諗好同朋友再黎食! 聽講有空調魚但要提早問定同預約, 好期待!
特別加影酒MEUN好抵飲, 介紹返俾鍾意飲既朋友, 但我係唔飲酒的, 可惜。
2018-03-19
厚燒牛舌芯
免治雞肉串
清酒煮蜆
蔥拖羅軍艦
2018-02-04 288 浏览
近排好鍾意食日本菜😂🍣上網見到三朗既龍蝦海鮮魚生丼由$328減到$198所以想去食😂最後見到餐牌set dinner幾抵,所以冇叫到😂三色魚生飯 ($118)三文魚海膽飯 ($108)炸墨魚咀 ($42)Set dinner包麵豉湯,前菜同沙律。沙律有好多芝麻醬超好食,平時d沙律俾好少醬搞到要淨食菜。海膽份量適中,不過有少少苦。三文魚薄身,不過有幾多塊同新鮮😄墨魚咀推介😍好好嚼口,仲俾左好多沙律醬我配😋
近排好鍾意食日本菜😂🍣

三色魚生飯 ($118)
三文魚海膽飯 ($108)
炸墨魚咀 ($42)

2018-02-02
2018-02-04 267 浏览
#有請小鳳姐 終於比我食到呢個超霸氣龍蝦海鮮魚生丼($198)喇!! 👏🏻👏🏻👏🏻 除左原隻龍蝦刺身上之外 仲有海膽、三文魚、三文魚子、蟹膏、油甘魚等 一次過滿足你十個願望😍😍😍 而家係時候從多角度欣賞呢個丼:我地亦叫左個三文魚海膽飯($108) 不過不失啦但天婦羅就麻麻地:以下係佢地既餐牌比大家參考 啲晚市定食選擇幾多 價錢亦唔貴Value for Money: 💰💰💰Location: 👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻(on a scale of 0-5 emojis)

而家係時候從多角度欣賞呢個丼:

我地亦叫左個三文魚海膽飯($108) 不過不失啦
三文魚海膽飯

但天婦羅就麻麻地:
南瓜天婦羅

以下係佢地既餐牌比大家參考 啲晚市定食選擇幾多 價錢亦唔貴

Value for Money: 💰💰💰
Location: 👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻
(on a scale of 0-5 emojis)
星期日晚同男朋友去呢間日本料理試試可能呢間都算生 開左都唔夠半年 唔係話好full基本上 一去到就可以入座 一入到去 待應就帶我地入座態度好好 有哂笑容 俾熱茶你等等我地見menu有個龍蝦海鮮魚生丼好吸引 就即刻落咗個 叫埋個鵝肝 和牛壽司同忌廉蟹薯餅同兩杯嘢飲 後尾加單個蟹籽沙律上菜時間方便我覺得都okay 7點23分落單 7點28就有嘢飲 7點46就有嘢食 服務都好好 唔洗問佢地 就囉埋碗 刀 叉俾我地食個丼 食完仲有幫我地換碟嘢食方面• 龍蝦海鮮魚生丼魚生海膽等等都應該係新鮮程度算係中上 我係對唔新鮮嘅海鮮好容易敏感 我食完無敏感 完全無腥味 龍蝦都應該係冰藏嘅品質 但係都有龍蝦味既 $198既價錢 我覺得都抵啊~不過個飯我覺得有d硬 應該係整定放咗一段時間 •火炙鵝肝壽司入口即溶 味道剛剛好 唔需要任何其他的調味 好好食😍•火炙和牛壽司半生熟 好好食 一定要叫啊!•忌廉蟹薯餅新鮮炸 入面creamy 出面鬆脆•蟹籽沙律叫咗咁多嘢食入面 呢個係最失望 太多醬 都幾後悔食 係個蟹籽真係多 希望下次去可以改善兩杯嘢飲不過不失 不過唔記得影相 😞
星期日晚同男朋友去呢間日本料理試試

7點23分落單 7點28就有嘢飲 7點46就有嘢食

嘢食方面

• 龍蝦海鮮魚生丼
龍蝦都應該係冰藏嘅品質 但係都有龍蝦味既
$198既價錢 我覺得都抵啊~
不過個飯我覺得有d硬 應該係整定放咗一段時間

•火炙鵝肝壽司
入口即溶 味道剛剛好 唔需要任何其他的調味 好好食😍

•火炙和牛壽司
半生熟 好好食 一定要叫啊!

•忌廉蟹薯餅
新鮮炸 入面creamy 出面鬆脆

•蟹籽沙律

兩杯嘢飲不過不失 不過唔記得影相 😞
火炙和牛&鵝肝壽司
火炙和牛&鵝肝壽司
2018-01-21 167 浏览
最先黎到嘅係飲品,分別係"熱情夏天"同"蜂蜜檸檬果汁",兩杯味道都唔錯,唔會太甜😜。跟住就係到"忌廉蟹肉薯餅",冇諗過忌廉同蟹肉嘅味道可以咁配合🙈。下一道就係"鵝肝壽司"同"和牛壽司"🤗,鵝肝入口即溶,和牛熟嘅程度剛剛好,入口鬆軟。跟住黎到嘅係主菜,"龍蝦海鮮魚生丼",😍😍,龍蝦啖啖肉,好滿足,海膽又唔腥,吃落好新鮮。但去到"蟹籽沙律", D醬就真係太多喇😅, 撈完都覺得多,感覺好肥膩。有機會下次會再試下。員工服務態度好好👍,好有禮貌,22 分鐘後就有野食到,效率還算可以。👍
蜂蜜檸檬果汁
熱情夏天

忌廉蟹肉薯餅+鵝肝壽司+和牛壽司

蟹籽沙律

有機會下次會再試下。

2018-01-21
蜂蜜檸檬果汁
熱情夏天
忌廉蟹肉薯餅+鵝肝壽司+和牛壽司
  • 忌廉蟹肉薯餅
2018-01-21 158 浏览
嗌左三文魚海膽飯同埋唐揚炸雞拉麵,晚市黎講價錢好平,雖然舊海膽細左d 🙈 但味道鮮甜👍🏼同埋好大碗飯呀!朋友叫既拉麵餐,仲包埋三文魚刺身、雜菜沙律同中華沙律,佢話味噌比較淡,d雞都有少少唔熟,我個餐仲有埋麵豉湯添,好抵!其實本身兩個餐應該包埋汽水,但由頭到尾侍應都冇向我哋提及過有汽水包埋,加上我哋本身唔飲汽水,所以都冇叫佢拎汽水嚟,但呢一點有啲怪。其他部份來講,服務態度都算好好。如果想試吓平價日本菜嘅話,可以試試,但唔好期望食物好高質。
如果想試吓平價日本菜嘅話,可以試試,但唔好期望食物好高質。
三文魚海膽飯
唐揚炸雞拉麵
2018-01-20
:Happy Friday✨又到食好野時間▫️龍蝦海鮮魚生丼 (HKD 198)🧜🏻‍♂️好豐富啊😻有原隻龍蝦/蟹膏/海膽/三文魚粒/油甘魚粒/三文魚籽/皇帝蟹棒/青瓜粒▫️ 立魚薄切 (HKD 138)逢星期三及五空運直送✈️所以食落好新鮮😋 沾埋酸汁食好好味👍🏻▫️另外仲試左串燒類🍢:厚燒牛舌芯 (HKD 38)🐮👅、香草羊架 (HKD 45)、🐑 免治雞肉串 (HKD 35)🐓有少少dry 應該要沾醬先好味Menu:

Happy Friday✨又到食好野時間

▫️龍蝦海鮮魚生丼 (HKD 198)🧜🏻‍♂️
龍蝦海鮮魚生丼

▫️ 立魚薄切 (HKD 138)
立魚薄切

Menu:

2018-01-19
立魚薄切
2018-01-16 105 浏览
佐敦又一新選擇,日本料理店應有盡有,質素都不錯~~~~蟹籽沙律($38)正正常常,用既唔止青瓜,仲有沙律菜。-炸一口黑豚肉($68)完全係驚喜之選🤤不厚炸粉,咬落不乾身,仲帶有肉汁😍黑豚肉有肥有瘦,岩岩好!最感動既係我食返日本既味道😭😭😭係梅子醬汁呀❗️係日本食過出名既吉列豬都係依個酸酸地既梅子醬,同黑豚好夾🤩中和油膩感!-🍣小店仲有多款壽司,鵝肝壽司都係impressing🙌🏻乜都唔洗點趁熱食,鵝肝入口即溶,成口都係鵝肝香,好滿足呢😁另外三文魚腩、帶子、海膽等都尚算新鮮,整體壽司幾好食❗️-價錢係中位到,壽司🍣價位由$18-$45一碟兩件,同質素都算成正比,食板長元氣厭厭地既 差唔多價位黎講 覺得依間好食啲😆服務態度都係100分🙌🏻
佐敦又一新選擇,日本料理店應有盡有,質素都不錯~~~~
蟹籽沙律($38)

正正常常,用既唔止青瓜,仲有沙律菜。
炸一口黑豚肉($68)完全係驚喜之選🤤

服務態度都係100分🙌🏻
2018-01-14
2018-01-09 2768 浏览
兩口子在佐敦出沒,逛街至黃昏見有點肚餓,看到樓上食店新開張,拿著傳單就摸門一試。餐廳面積中規中矩,擺放四人枱為主,多人可合併桌子,內裡還有一間小包廂簡單操作,自助點餐,想吃什麼就選吧!! 哈哈~食物種類多元化,生、熟齊備店員重點high light料理長推介—龍蝦海鮮魚生丼,新張期內龍蝦海鮮魚生丼 原隻龍蝦奉上,無花無假,足料新鮮,拼搭蟹膏、三文魚、油甘魚、海膽、三文魚籽、蟹棒、青瓜粒等豐富食材, $198-HKD的價錢超抵食!整碗丼滿滿的,完全滿足到魚生控的胃口囉~忌廉蟹肉薯餅日式的忌廉蟹肉薯餅一向都是我的最愛,外脆內軟心,忌廉蟹肉的配搭,令薯餅口感變的creamy和軟滑鵝肝壽司另一店員重點推介,fusion創作,以鵝肝作壽司,原以為鵝肝很膩滯,燒香的鵝肝香氣四溢,壽司飯中和了鵝肝的油,並減低了油膩感,更添滋味!個人偏愛充滿海水味道的食材,海膽軍艦壽司用料新鮮,$40 兩件,超抵!因為唔食菜唔安落,就點了日式抄野菜,略嫌用油重手,菜成了油菜...吃到碟底還剩滿滿的油...

簡單操作,自助點餐,想吃什麼就選吧!! 哈哈~

食物種類多元化,生、熟齊備

龍蝦海鮮魚生丼

整碗丼滿滿的,完全滿足到魚生控的胃口囉~

日式抄野菜
2017-11-02
2018-01-04 117 浏览
收工約咗朋友去食日本野,由於好耐冇見了,就想搵一間比較有質素嘅日本餐廳食嘢。於是行行下,就係佐敦搵到一間幾特別嘅日本餐廳,我同朋友上嚟試下!呢間餐廳亦非常之方便,除咗近我公司之外,都比較近地鐵站,就喺佐敦是C2出口附近。餐廳唔係以食放題咁嘅形式,通常食放題的話多數我覺得質素比較麻麻哋,因為食物大量咁製造,反而冇咁有質素。呢一間餐廳嘅形式係以每件咁樣叫嘅形式去order ,除咗可以揀啲有特色嘅嘢食之外,都可以揀你喜歡嘅嘢食,同埋可以控制返每件食物嘅數量。呢到比較特別嘅壽司有和牛壽司,鵝肝壽司,同牡丹蝦壽司都係店長非常推介,同比較人氣嘅壽司。我同朋友就好想試吓鵝肝壽司,一黎係出邊未食過,二來覺得非常之特別,感覺都非常高級,於是就同朋友order左兩件。一上碟時,鵝肝壽司非常之大件,係本身塊鵝肝非常分量十足,而下面舊壽司飯就分量適當,一放入嘴嘅時候,鵝肝有入口即溶嘅感覺,而且烤得有少少濃濃地,食落口嘅感覺非常之甘香,亦都唔會有非常油膩嘅感覺。即使唔使點任何醬汁,都俾人一種煥然一新嘅感覺。下次嚟到嘅時候一定要叫呢個!之後我哋再叫咗多個店長推介嘅金龍蝦卷,呢個份量都非常之夠,而且賣相都好吸引,除

之後我哋再叫咗多個店長推介嘅金龍蝦卷,呢個份量都非常之夠,而且賣相都好吸引,除咗佢嘅炸蝦好甘香之外,再加上一啲嘅沙律醬,食落又唔會覺得好油膩,而且開胃,份量又啱啱好有八件,啱啱適合兩個人食。

之後我哋再叫咗一個三郎一口黑豚肉,黑豚肉炸得好甘香鬆脆,咬落去一啲都唔實,而且唔會比炸咗嘅麵粉蓋過左本身嘅肉味。再點埋秘製嘅醬汁,令人食過返尋味。炸嘢方面我哋再叫咗一個南瓜天婦羅,呢個係日本料理入邊一定係必叫嘅嘢食,南瓜十分香甜,再配上外層脆卜卜,都係非常之回味。當然呢度嘅食物賣相每一件都非常精緻吸引,未食嘅時候都已經令人垂涎欲滴。

之後我哋就叫咗一個牛扒山葵燒,呢一個都係一個特色推介,因為喺日本餐廳入邊比較少食牛扒,因為見到呢一個嘅賣相幾特別,於是就order左,牛扒嘅份量都好大,上面都非常之多嘅醬汁,員工話呢一啲係燒汁加上Wasabi ,估唔到出到嚟嘅味道竟然非常之夾,因為本身朋友唔太鍾意食Wasabi ,而呢一個牛扒上嘅Wasabi都唔會有好辣或好濃嘅味道,襯落塊牛扒度,反而帶出咗牛扒嘅鮮味,連朋友都非常之讚!
之後我哋再叫咗一個我好鍾意食嘅鹽燒秋刀魚。秋刀魚感覺到非常之新鮮。而且條魚都一啲唔腥。呢度仲有好多值得叫嘅嘢食,例如牡丹蝦,和牛,同埋吞拿魚腩!但係因為我哋只係兩個人食,剛剛叫嘅食物份量,已經食到非常之飽啦,講緊埋單兩個人都唔使$500。要環境方面呢一度都非常之具日本風,除咗牆上面有好多日本嘅壁畫之外,呢一度嘅食物擺設,門面都覺得非常之傳統而有特色,估唔到係呢一區入邊都搵到一間咁好食咁有質素嘅餐廳!