2019-09-26 500 浏览
成日都好想食炸脾, 但實際上又好難搵到間好食既炸脾~ 呢日途經SSP, 諗住去添福但係太多人排放棄左, 見到呢間三肥冇乜人於是就試下~------------------------------結論係都係食番添福好D…. 呢間三肥既炸脾係就係皮肥同新鮮炸起, 但係隻脾唔知點解有陣簡水味… 仲要好咸…. 食落都真係認真麻麻….. 佢係生炸, 如果要食就要等15分鐘,其實都冇乜問題.. 但味道就真係唔得……價錢仲要係三十蚊….太貴同唔值!

2019-09-25 325 浏览
前兩日經過深水埗, 想試下d 街坊野發現三肥雞髀就來停業, 剩最後機會來試下佢隻生炸脾隻雞脾大過塊面, 重好入味同juicy, 兩個人食一隻都好滿足。30蚊一隻有點小貴啦,但係街坊小店要支持下9月尾就結束營業lu, 大家有空可以來試下
前兩日經過深水埗, 想試下d 街坊野
發現三肥雞髀就來停業, 剩最後機會來試下佢隻生炸脾

30蚊一隻有點小貴啦,但係街坊小店要支持下

9月尾就結束營業lu, 大家有空可以來試下
招牌生炸脾
2019-09-22
等候时间
15 分钟 (堂食)
用餐时段
下午茶
招牌生炸脾
  • 招牌生炸雞脾
2019-09-24 314 浏览
依間街坊小店不嬲炸雞脾出名大件做到9月29號,所以今日專登搭車出去食。去到好多人排隊,華哥不停地同人講唔好意思因為人手不足所以要等耐啲,我等咗45分鐘😅今日有個小驚喜—香港加油鎖匙扣而後面就係號碼牌😂終於叫到107號,我去攞雞髀嘅時候華哥話個牌送俾我😂😂 最後我問佢之後有咩計劃佢話暫時未知會唔會重開。
依間街坊小店不嬲炸雞脾出名大件
炸雞脾
炸雞脾
2019-09-19 546 浏览
講真係得呢啲地方食都唔會話佢嘅環境衛生有幾好,不過呢間真係差咗少少囉職員態度差,問佢食物嘅材料又唔肯答,我話自己敏感都hea我明明我叫先過之後面嘅男士,佢都比個男人先,我同佢講我叫咗先㗎,佢又1黑晒面扮聽唔到真係想講句今時今日咁嘅服務態度唔得啦炸雞,炸食品太油,未食到落啲肉度已經成口油,有時仲係生㗎Having snacks in this kind of stores, you really don't expect to much, but this one is terribleThe staff have either none or minimal knowledge of food, I have asked about the ingredients of snacka and they refused to answer meI have ordered my food before the man behind me, but the staff insiated to give the man his order first. I have asked why th

職員態度差,問佢食物嘅材料又唔肯答,我話自己敏感都hea我

真係想講句今時今日咁嘅服務態度唔得啦

炸雞,炸食品太油,未食到落啲肉度已經成口油,有時仲係生㗎

I have ordered my food before the man behind me, but the staff insiated to give the man his order first. I have asked why they do that but they refused to answer, AGAIN!

What kind od service is this?

The fried chicken and other fried products are too oily, you do not need to taste the meat before you realised your mouth is full of oil

Crazy restaurant

I sha never come back AGAIN
2019-08-21 1228 浏览
最近上了日本電視節目的巨無霸雞腿,它的肉大概是普通雞腿的兩倍以上吧,而且蠻厚的。咬下去,裡面還是嫩滑有汁的😆經典的椒鹽調味 好好吃 不過我也吃不完一整只 分了一半給我媽,雖然它比一般的雞腿貴HKD$30 但是我覺得還是蠻划算的,因為真的很多肉呀,而且不會柴也沒有沒煮熟的情況 覺得厲害椒鹽腸粉 - 很特別的感覺 就像是炸年糕 外脆內軟 但腸粉口感不是QQ的 而是軟糯的口感 這也好吃 不過份量不多 覺得偏貴 不過一個人吃的話還是蠻飽肚的評分:8.3/10下次想要試試看黃金(咸蛋黃)系列的Ig:flashairfoodhk

評分:8.3/10
下次想要試試看黃金(咸蛋黃)系列的

Ig:flashairfoodhk
  • 生炸巨無霸雞髀
2019-05-22 1493 浏览
前幾個月食過生炸雞髀同今日食嘅完全唔同咗。 雞髀椒鹽味好重, 味道好咸, 雞脾完全唔脆 , 雞肉唔夠嫩滑 ,今次真係非常失望,同埋加咗價 , 已經唔值得再食, 同埋唔需要去到咁遠買
, 同埋唔需要去到咁遠買
外卖自取
2019-05-11 1444 浏览
前排上網見到呢間小店,想試試個同手一樣咁大份既炸雞脾,但由於去到已經售罄,所以就嗌左個鹹蛋黃炸雞翼&椒鹽炸腸粉黎試😆-黃金雞翼 $30一打開個盒已經聞到勁香既鹹蛋黃味😍!!由於雞翼係即叫即炸,所以食落熱辣辣、十分酥脆,外層既鹹蛋黃份量好足,味道亦好香濃😋而雞翼肉質都唔遜色啫,既嫩滑又juicy,完全唔會乾爭爭咁。另外抵讚既係 啲雞翼不單止大大隻、份量多,仲要係單骨雞翼,食落即刻方便好多!不過我覺得佢應該要隔隔啲油再上,事關個底有好多油😕-椒鹽腸粉 $15呢道小食聽聞係首創,食落真係幾唔錯☺️腸粉炸完後外脆內軟,口感特別,同樣熱辣辣👍🏻腸粉亦夠曬嫩滑。表面灑上既椒鹽粉令腸粉食落幾鹹香,而係旁邊附上既泰式辣醬亦同炸腸粉好match,整體感覺都幾新鮮😜-由於係即叫即炸,等待時間都幾耐下(當日等左大約二十分鐘),不過店員好有禮貌,同埋食物質素整體都唔錯,所以都值得推介😋
黃金雞翼 $30

椒鹽腸粉 $15
椒鹽腸粉

2019-04-23
等候时间
20 分钟 (堂食)
用餐时段
下午茶
椒鹽腸粉
2019-03-26 1269 浏览
之前得知呢度有間小食店幾特別,所以咁岩經過就去試下啦,俾佢地個巨無霸雞脾, 椒鹽腸粉同黃金雞翼吸引住, 不過頭兩款都冇哂,咁只好先食黃金雞翼啦。因為係即叫即整, 所以都要D時間等架, 一到手未打開果下, 已經聞到好香既咸蛋香味,雞翼外皮炸得好脆, 肉質嫩滑得黎仲有肉汁,熱辣辣咁, 食完一隻接一隻牙, 每一啖都食到有濃濃既咸蛋味, 好正,不過真係好邪惡牙, 下次再試其他。值得一提既係 佢地仲用環保餐盒添。
之前得知呢度有間小食店幾特別,
所以咁岩經過就去試下啦,
俾佢地個巨無霸雞脾, 椒鹽腸粉同黃金雞翼吸引住,
不過頭兩款都冇哂,
咁只好先食黃金雞翼啦。

因為係即叫即整, 所以都要D時間等架,
一到手未打開果下, 已經聞到好香既咸蛋香味,
雞翼外皮炸得好脆, 肉質嫩滑得黎仲有肉汁,
熱辣辣咁, 食完一隻接一隻牙,
每一啖都食到有濃濃既咸蛋味, 好正,
不過真係好邪惡牙, 下次再試其他。

值得一提既係 佢地仲用環保餐盒添。

2019-03-26 937 浏览
椒鹽鮮魷,椒鹽九肚魚等椒鹽菜色你或許食得多,之但係你又有冇諗過椒鹽腸粉會係點呢?相信好多人都冇諗過吧,但呢個聽落有點奇怪菜色做法已經有人做出,而且效果出奇地好今次介紹呢間小食店,佢地正正就係創出椒鹽腸粉,小食店位於深水埗南昌街同長沙灣道交界位,十分易搵得到,小店只設外賣,而且即叫即整,所以等候需時,趕時間既就唔建議啦今次就試左椒鹽腸粉同埋黃金雞翼,咁先講下椒鹽腸粉啦,聽到個名都想試下,入口外面非常脆,而且熱辣辣,適逢天氣稍為轉涼,食落肚即時暖胃,而入面既腸粉就依然又嫩又滑,而椒鹽個陣香味就正正索哂入腸粉度至於黃金雞翼,黃金係指咸蛋黃,咸蛋黃同雞翼一齊炒,即使隔住個紙盒都仍然聞到咸蛋香味,雞翼皮炸得岩岩好,非常脆兼濃濃咸蛋香味,而入而啲肉好juicy,唔好乾爭爭咁,食完一隻再想食多隻整體來講,會再試,係值得支持既小店,希望佢地可以創作出更多有創意小食

2019-03-15 489 浏览
今晚買咗三隻生炸雞脾,雖然等咗差不多半句鐘,但也十分值得。回家二十分鐘車程仍帶熱。皮脆肉質嫩。加上職員十分有禮貌,現在真係好少見。我會繼續Encore^^,希望能保持水準!!
2019-01-15 1495 浏览
今日見放假就同朋友出去左深水埗西九龍食午餐同行下,行完無耐朋友就話有少少口痕想食野,咁之前聽朋友講過話深水埗果邊有間肥仔美食雞肶幾出色咁就同朋友一齊去試一試。去到果邊肥仔美食就見唔到,只係見到間叫三肥美食嘅小食檔,咁唔見肥仔,三肥都試下啦!(p.s.之後問番朋友,原來已經轉左手變成三肥美食。)一望埋去果然鋪如其名「三肥美食」,三個肥仔一齊做嘅鋪頭。其他唔講咁多住講番野食先,埋到去人流唔算話好多,都有幾個客人等緊野食,老闆同完其他客傾左幾句就拎個頭過黎問我地想食咩,佢就埋黎介紹下佢地嘅野食。咁我地問下老闆有咩特別推介,佢就講左好幾款,特別推介左巨無霸雞肶同黃金雞翼。我朋友話佢幾餓,兩款唔夠食咁就叫多款椒鹽燒賣。老闆就話其實兩款都夠晒,雞肶好大隻,一個人都夠晒飽。等左一分鐘到就有椒鹽燒賣食,好香口外脆內軟,唔會話炸到過晒火去到變成硬,仲可以食到個魚肉味,椒鹽又夠晒味。再等左幾分鐘就有黃金雞翼食,老闆話黃金即係上漿炸完再用新鮮咸蛋黃去炒,食落好正,真係有好似老闆講係酒樓食黃金蝦嘅味道。再等多幾分鐘就有雞肶。(p.s.都等左十分鐘,原來老闆話係生炸)老闆一拎比我,真係嘩左出黎!好大隻, 好墮手
一望埋去果然鋪如其名「三肥美食」,三個肥仔一齊做嘅鋪頭。
其他唔講咁多住講番野食先,埋到去人流唔算話好多,都有幾個客人等緊野食,老闆同完其他客傾左幾句就拎個頭過黎問我地想食咩,佢就埋黎介紹下佢地嘅野食。咁我地問下老闆有咩特別推介,佢就講左好幾款,特別推介左巨無霸雞肶同黃金雞翼。我朋友話佢幾餓,兩款唔夠食咁就叫多款椒鹽燒賣。老闆就話其實兩款都夠晒,雞肶好大隻,一個人都夠晒飽。等左一分鐘到就有椒鹽燒賣食,好香口外脆內軟,唔會話炸到過晒火去到變成硬,仲可以食到個魚肉味,椒鹽又夠晒味。再等左幾分鐘就有黃金雞翼食,老闆話黃金即係上漿炸完再用新鮮咸蛋黃去炒,食落好正,真係有好似老闆講係酒樓食黃金蝦嘅味道。再等多幾分鐘就有雞肶。(p.s.都等左十分鐘,原來老闆話係生炸)老闆一拎比我,真係嘩左出黎!好大隻, 好墮手,一拎出黎睇真係成塊面咁大,旁邊個客人聽到我嘩出黎佢就同我講:「我第一次食時,都有你同一樣嘅反應,真係估唔到咁大隻。」原來佢係熟客黎,由前身肥仔小食已經有黎幫襯,轉左手佢都繼續有幫襯,仲有講話隻雞肶肥仔果時都幾好,而家變左三肥更出色,有過之而無不及,皮一樣脆,肉更夠嫩,仲要有肉汁流出黎先係最正!
到我朋友佢食時,佢同我講,真係好似個熟客咁講,皮又脆唔會硬,又大隻,肉又嫩,我見住佢食真係有肉汁流出黎,搞到最後我都要叫一隻黎食。
今次黎西九龍行下真係啱晒,食到一檔唔錯嘅小食!不枉此行!
椒鹽燒賣
2019-01-13
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
椒鹽燒賣
  • 黃金燒賣