三多

三多 (已結業)

Santos
三多 (已結業)
1K
apple4_8
完美黃金炸髀😍
apple4_8
2019-07-25
2K 浏览
关注
黃金炸髀,超級完美❣️皮脆肉嫩又juicy, 世界級咁好食~ 再無其他形容詞可以形容,係100%銀河級咁好食~咁靚嘅炸髀,可能得呢度先有。除左髀,薯角都即叫即炸,又熱又脆😋朋友飲爆珠檸茶,超大杯。粒粒爆珠,爆出香甜蜜桃🍑味~ 😋 yummy~~我就飲有香港本土自創 黑牛👍🏻 凍冰冰可樂,加一球朱古力雪糕,好味呀呀呀~ 呢個下午茶簡直係本土式100分完美~ 如果有外國朋友遊觀塘,首推呢間比佢地,仲必食黃金炸髀同必飲黑牛👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻😆查看更多
+ 1
三多炸髀
blairebay
炸脾之王
blairebay
2019-07-03
关注
三多炸脾雖然都係咁好食,但好似細隻左,意粉太淋。觀塘呢間比起旺角同大埔更污糟。滷脾今次唔夠入味。#test_kwuntong______________________________🏠 三多📍 觀塘聯安街9-15號永毅大樓地下B舖💸 HKD 50‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾........#hkfood #hkfoodblogger #hkfoodreview #hkig #hkfoodie #foodstagram #eatstagram #foodie #foodblog #foodig #instafoodie #foodporn #foodreview #foodhunt #travelhk #getinmybelly #heresmyfood #觀塘美食 #香港美食 #炸脾 #炸雞脾#먹방 #맛집 #맛 #홍콩  #홍콩맛집#comida #restaurante #sabor查看更多
炸雞脾
HHHeeeGood
樣靚皮脆肶
HHHeeeGood
2019-06-11
关注
炸雞🍗食得多,但講到出名好食,必試之選可謂非「三多」炸肶莫屬。 在友人極力推薦下,於是初嚐一番。剛巧係下午茶時間,睇中左個精選雞肶餐。點左個「三多炸雞肶」另配「卡西西意粉」。 其實就唔太清楚到底卡西西意粉喺咩,而「卡西西」又是什麼。 算,最後基於想食意粉,還是選擇了卡西西。炸雞外皮脆口,但有少少硬,需要大力咬。 因為怕齋炸雞🍗太齋之故,叫佢加左辣。 原來係灑辣粉在面頭。 雞肶面層粉炸到太硬,食雞皮時候要咬爛外層先,之後不停咀嚼層炸粉。 不過,雞肉多汁,唔會太乾。另外,卡西西意粉原來普通意粉而已,味道帶甜,個人而言唔喜甜既咸食。 查看更多
eat4forever
識食緊係食生炸雞髀
eat4forever
2019-05-23
关注
三多炸髀聽左好耐, 但真係食....係第一次!唔好怪小妹咁out喇! 其實成日都想試下, 但之前既分店唔就腳, 就算係旺角, 唔係要食正餐先行過, 就係已經食飽, 完全冇位置可以放得落佢, 之後知道官塘呢度開左都一段時間, 就成日都想黎食喇~識食緊係食生炸雞髀, 黎得三多一定係食呢個喇!今次仲要係黃昏時間, 食完之後又要食晚飯, 皆因比男朋友引誘下拉我黎即叫即炸, 所以叫左都要耐心等候黎到既時候真係香噴噴, 炸雞髀個皮真係好吸引佢地好似冇用到炸粉咁就似係直接生炸, 就算係有用到炸粉相信都係好薄薄一層~脆卜卜既雞皮下面就係極其多肉汁既雞髀肉唔係講笑嫁! 真係好多肉汁! 相信係因為生炸而又用低溫慢炸, 但火喉控制真係岩岩好雞肉相當嫩滑之餘仲有淡淡咸香, 真係唔錯播!!!熱辣辣咁上枱真係好邪惡男朋友就叫左個沙律餐, 我就叫左單隻雞髀, 食完三多真係返唔到轉頭~ 下次食下午茶必定簡佢查看更多
nutmui
炸肶之選
nutmui
2019-05-01
关注
三多炸肶一向出名,今日就揀左佢做下午茶,雞肶皮脆肉嫩,果然不負所望,而且都算大隻,$30一隻都算合理,有興趣朋友都可以一試👍🏻另外tea set 仲可以加配白飯/ 沙律或卡西西意粉,今日我地就選擇左卡西西意粉,意粉醬汁帶有番茄醬酸酸甜甜好開胃,仲有好香嘅蒜味,配埋炸肶突顯意粉清新的感覺,令人食指大動,真心推介😋食左炸物當然要配杯冰凍飲品先叫完美,由於佢冇凍檸茶,所以加$12叫左杯特飲-爆珠其實爆珠就係凍檸茶加上乳酪味爆珠,個人覺得爆珠味同杯檸茶係完全唔夾🙈試一次就夠了查看更多
炸肶,卡西西意粉
An Tno
大細超雞脾
An Tno
2019-03-27
关注
超級大細超既雞脾🍗我同個朋友忽然好想食雞脾三多不嬲出名架啦 就去食啦haha但係怕熱氣 所以無叫炸脾🙈🙈🙈我地就叫滷水脾啦一人一盒點知一開嗚嗚😭😭😭有無大細超到咁我fd個隻脾我個隻脾😭😭😭😭不過係好食既 夠入味但係唔好咁大細超就好啦查看更多
fai83102000
美味炸肶
fai83102000
2019-03-13
关注
係觀塘區嚟講,午餐比較多選擇,可是好吃的必定要大排長龍,不過三多 觀塘店算是例外, 即叫即炸的雞髀意粉啖啖肉, 意大利粉亦是即時煮, 不過份量比較少一點, 50元嚟講算 抵食!查看更多
Eunjung
炸雞批啖啖肉
Eunjung
2019-01-20
关注
即叫即炸,等左10分鐘左右,熱辣辣,炸到金黃好令,十分脆,皮唔會太厚,肉嫩,啖啖肉好幸福。唯一油炸真係幾油,見到個底藏好多油,都係少食多滋味。炸薯條普通啦,份量都多,波浪粗薯,凍左都依然好食,任點茄汁。客唔多,同朋友傾左好耐計都唔趕客good。查看更多
跟住熊貓食食食
三多。炸脾
跟住熊貓食食食
2019-01-17
关注
三多炸脾 瘋癲一時我個人覺得30蚊食隻雞脾好唔抵 食個飯飽肚都係三十幾蚊但三多炸脾真係一試難忘招牌炸脾 $30 小小辣由生炸到熟 一咬落去啲煙同雞汁一下必出黎你都咪話唔邪悪😈😈😈既然叫得炸雞脾食 就一定要連皮食 咬落去脆卜卜 識食一定要食埋頭尾軟骨😂😂😂😂其實點解好多地方唔好食 因為佢地懶 求其整熟隻雞脾 再掉落去炸一炸 不得不提 三多雖然好食 但唔係間間都好食 最好食係荃灣 不過已經執左🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️查看更多
breadyi
就算熱氣都要食嘅炸脾!!
breadyi
2019-01-16
关注
三多係觀塘都有一段時間根據過往經驗..由於即叫即炸關係如果去到先叫外賣要等大概20分鐘所以每次都會先打電話再去拎今日突然又掛住三多嘅炸脾於是就打去叫炸睥意粉接電話嘅員工好友善過左一陣就行過去拎外賣喇去到等多大概15分鐘就收到我盒外賣都有一段時間無食,但隻脾依然係咁大隻打開盒意粉。好香蒜頭同茄汁味🤤我記得之前意粉偏甜但今次再試冇咁甜帶酸合哂我口味炸脾外脆內軟勁juicy雖然係好邪惡..但食左先算啦🤣查看更多
natalietongym
香脆的炸脾🍗
natalietongym
2019-01-15
关注
三多炸肶個名聽就聽得多,究竟係咩真係咁好食?😏星期日晏就時間反而比較少人,門外不太多人排隊。👍而且由牛頭角站行去只需5分鐘左右👍好近#三多炸雞肶🍗 $30有四款辣味揀,今次就揀左小辣🌶等左大約五分鐘就有😃一拎上手非常熱,果然真係岩岩炸起👍未食已經聞到勁香👍咬落好香脆,啲肉唔硬身,而且無腥味,真係炸到外脆內軟,炸粉比較薄身,所以唔會食到成口粉😋一個人食曬真係會好飽😂下次會嘗試滷水味😋查看更多
freeman246810
一線靚脾
freeman246810
2018-11-08
关注
三多炸脾咁出名,今次黎到觀塘一試,果然名不虛傳,加多本人肚餓到爆,更加特別好食今日天氣好熱,一入店就feel d冷氣好夠,夏天黎講真係一流,相比好多觀塘小店,係呢到食野一個字『正』一黎就唔理,梗係馬上叫個炸脾喇,因為佢係生炸既關係,所以都等左差唔多3個字先黎,同好多茶記一樣,有沙律/薯條跟,今次擇左沙律下下火,個沙律正正常常喇黎到主角炸脾,唔洗講野一睇個金黃色既外皮,就流晒口水,咬入去肉juicy多汁,外皮夠晒脆,又唔太膿,比較特別既係,佢用支竹叉住,兩邊拎住,食起上黎好方便岩晒我呢d唔想整污糟手既人一定再黎!!!查看更多
雞脾
man jai
另一好選擇
man jai
2018-08-21
关注
-🍽豉油肉碎炒腸粉(🤤:7/10)🔽三多雖然最出名係佢既炸雞脾,但除左炸雞脾之外,佢炒腸粉都係一個唔錯既選擇。個腸粉炒得好香,豉油既香味加埋肉碎芽菜等既配料,口感豐富,略嫌偏咸同油左少少。查看更多
史力奇小豬
初試三多炸肶🍗
史力奇小豬
2018-07-26
关注
FB 之前都係叱咤一時的三多炸雞肶,今日由同事帶領下去試一試究竟,講真裝修就麻麻,坐圓櫈嘅茶歺廳,而且呢排天氣比較熱,冷氣有點不夠好在食物搭夠,雞肶皮薄夠脆,麵包糠份量剛好,肉質嫰滑,都算大隻,我就配意粉,都係茄汁炒過,有誠意同事跟飯也很配呢又多左個午餐選擇查看更多
+ 2
Vevean
Local fried chicken
Vevean
2018-07-14
关注
This place has always been on my to eat bucket list but it just never happened... but since the whether is bad today we came around this area for lunch & at the same time dropped by this restaurant to try their famous fried chicken!! Tasted moist and juicy, the origin of this fried chicken is Taipo and now they kept expanding...I guess the taste of itself explains why 查看更多