2013-05-29 576 浏览
買左2張團購2人餐 因為三上向深水埔都算幾出名既日本料理 而今次個價錢都幾抵食1.蟹子沙律2.刺身拼盤3.鉄板牛柳4.芝士生蠔(4隻)5.炒金菇或炒野菜6.冷面或橋麥面7.海膽帶子飯一碗8.白桃汁2杯由於晚上6-9時是需要加一 而我們住在附近就當然可以選擇9 時後再去向用啦1.沙律係幾好味又大碟2.味道幾好 鮑魚都好好味 不過就好似少左d 幾淡咬完3.金菇唔及野菜好味 2 樣都食過4.呢個飯一般 , 冷冷冰冰好似一舊木頭 ^0^~ 不過都ok5.呢個個汁好惹味 可惜2 次舊牛都唔掂 毅力十足 咬唔開 第2 次算較好6.有2款向度 外表唔多留意到 但好好味 蠔肉縮晒水 (重點係第一次食居然係無比到蠔我 第2 次食先發現 咁呀死啦 不過其實第1次都有小小古惑咁 , 唔比個餐牌我睇 淨問我要冷面定炒野菜 可能無存貨 存心skip左呢味野比我 唉 ~)7.冷面唔多好味 相反 喬面好d 8. 杯桃汁幾好飲 好似單價要22蚊杯最後係一個不愉快經驗 , 無比4隻蠔就真係一肚氣.出門口後侍應追出來 全部人望過來 我問咩事 佢話9點前要加一我話我地訂9點架喎 咁都仲要加一? 佢話計佢入單時間 但 我黎
1.蟹子沙律
2.刺身拼盤
3.鉄板牛柳
4.芝士生蠔(4隻)
5.炒金菇或炒野菜

金菇唔及野菜好味 2 樣都食過

呢個飯一般 , 冷冷冰冰好似一舊木頭 ^0^~ 不過都ok

7.冷面唔多好味 相反 喬面好d

8. 杯桃汁幾好飲 好似單價要22蚊杯

我話我地訂9點架喎 咁都仲要加一? 佢話計佢入單時間 但 我黎到佢仲未有位 經理幫我處理左張團購紙我地向門口罰企 如果你話比我知佢咁樣入單去計我已經入座 佢就真係有病 , 如果佢無咁做我又唔明點解會追出黎 , 我向門口熱左幾個字先入去 最後當然無收我加一啦但極度唔高興 相反我想番上次欠我個4隻蠔就真

2013-05-29
用餐优惠
團購
2012-09-23 427 浏览
之前去過西環分店,幾好食,今日諗住試下呢間,點知…叫左海膽粒粒魚生飯$75、燒牛肉定食$48同埋三文魚十八切$122。結果燒牛肉定食變左牛肉鍋定食,叫落單果個埋黎講,佢好似唔識廣東話咁,講左一論佢都唔明落錯單俾錯野我地,已經鬼咁肚餓, 算,唯有照食。講返食物-海膽粒粒魚生飯:有四片海膽,還可以;粒粒魚生係三文魚同𩶘魚,仲有三粒八爪魚,雖然有人話過粒粒魚生飯其實係啲碎頭碎尾,咁都俾返多啲款式好丫。同埋啲飯好似未熟透。牛肉鍋定食:錯有錯著,幾好食喎!牛肉係肥牛款不過唔係太肥,可接受;鍋湯底甜甜地個味校得幾好,加埋有金菇、豆腐、A菜,不過同樣地,飯係未熟透的。三文魚十八切:厚切魚生,一啖一塊,新鮮但冇乜魚味,可能係來貨問題,呢個價錢還可以。
之前去過西環分店,幾好食,今日諗住試下呢間,點知…

講返食物-

题外话/补充资料: 其實以呢個價錢黎講都唔可以有咩要求,只係佢落錯單之餘,食肆環境亦不理想,有一堆人嘈到爆。點樣既食肆有點樣既客,點樣既客光顧點樣既食肆。
2012-09-21
2012-09-21 329 浏览
以前既三上以平價日本料理為主打, 但隨著通脹高企, 三上既價錢亦上漲不少.幸好食物仍然保持水準.今晚同友人行完黃金之後都專程走來食個晚飯.2人都不算太饑只是叫了幾件壽司及串燒就算.此店既串燒牛舌夠厚身加上調味粉十分惹味,而雞翼燒後外皮脆香內裡肉嫩.壽司方面, 劍魚腩脂肪豐富入口甘香味甜忍不住都ENCORE一次, 另外甜蝦帶點甜有黏黏口感食物真係KEEP得好, 服務方面相信都要加倍注重.

2人都不算太饑只是叫了幾件壽司及串燒就算.

食物真係KEEP得好, 服務方面相信都要加倍注重.
2012-08-27
2011-12-12 334 浏览
聽聞三上是深水埗區內不錯的日本餐廰, 今次終於有機會一試, 結果沒令人失望肥美新鮮的單點刺身, 真是比一些連鎖式的一型壽司店有過之而無不及, 很驚喜呢!又是美味的卷物, 而且卷物及手卷的選擇都很多,很難得!炒飯炒得很夠鑊氣, 比起一些大排檔絕對不相百仲, 帶子粒細細的, 還可以, 但整個炒飯是令人開胃, 美味的!牛油及蒜蓉炒起雜菇效果當然不錯, 雞脾菇, 金菇等爽口美味, 正!服務很好, 職員各有禮. 很難得!
刺身
加州卷
又是美味的卷物, 而且卷物及手卷的選擇都很多,很難得!
蟹羔帶子炒飯
炒雜菇

服務很好, 職員各有禮. 很難得!

2011-12-01
刺身