將軍澳嘅朋友仔想飲啲特別又好味嘅手搖飲品就一定要嚟試吓「一鼎茶」啦!😎 飲品款款都好有特色,而且佢哋嘅價錢都好親民,CP值超高!香水爆檸 🍋✨名副其實嘅「爆檸」,用咗好多新鮮檸檬,飲落去酸甜度啱啱好,好開胃!而且仲會喺杯面放幾片檸檬,令到成杯嘢嘅香氣更加突出,飲完成個人都醒神曬!黑糖珍珠牛乳 🥛好有水準!黑糖好香濃,珍珠又夠曬Q彈,而且仲會用人手炒製黑糖,令到黑糖嘅香味更加突出!配埋啲鮮奶,飲落去口感滑順,味道香甜,真係令人一試難忘!鍾意台式奶茶嘅朋友,千祈唔好錯過!

香水爆檸 🍋✨

黑糖珍珠牛乳 🥛
2025-06-25 0 浏览
將軍澳嘅朋友仔飲嘢又有新選擇啦!🥳 一鼎茶嘅手搖飲品即叫即沖,材料夠曬新鮮🥤我試咗佢哋嘅一鼎西柚,西柚味勁濃郁,酸酸甜甜,好開胃!😋 而且入面仲有好多西柚肉,飲落去口感豐富,真係透心涼!💯 $35都算抵飲!👍朋友就試咗黑糖珍珠牛乳,呢個都係經典之選!黑糖味好香濃,珍珠又夠曬Q彈,配埋啲鮮奶,真係好好味!🥛🤤 鍾意飲珍珠奶茶嘅朋友一定要試下!飲品好有水準,而且款式又多,無論鍾意飲水果茶定係奶茶,都可以搵到啱自己嘅口味😋

2025-06-21 0 浏览
最近將軍澳新開咗主打台式手搖飲「一鼎茶」!價錢中上,但勝在選擇多又用料新鮮。經過就試試。芒芝芒芝($48):芒果果肉超多,啖啖都有果粒,果蓉加埋芝士奶蓋,鹹甜交錯,飲落幾香口。芒果味自然,唔似啲芒果糖漿味黑糖珍珠牛乳($35):黑糖味唔算好重,但唔會死甜,珍珠煙韌有咬口。牛奶夠滑,整體偏向清爽版,唔係濃黑糖路線,啱鍾意飲得耐都唔滯嗰啲人。🍍 百香果三重奏 $35呢杯幾驚喜,百香果味清新,仲有啲果籽口感,酸酸甜甜,好適合熱天氣,飲完成個人都醒神總結:地點方便,飲品選擇夠多,新鮮水果同茶底都有水準。價錢唔算平,但偶爾解渴幾好,特別係百香果系列值得試。

黑糖珍珠牛乳($35):

🍍 百香果三重奏 $35

2025-06-19 12 浏览
📍一鼎茶(將軍澳)地址: 香港將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓130-132號舖好耐都冇去將軍澳中心,行去朋友屋企途中發現呢度開咗一鼎茶,加上呢排天氣實在太熱啦,非常適合嚟一杯手搖飲品降溫解渴!今次我就買咗四杯飲品,每一杯都非常解渴!甜度適中唔會過甜!飲完個人refrehsh哂👍🏻🍋香水爆檸 $32茶底唔會苦澀,甜度適中剛剛好!💛一鼎西柚 $35 西柚真係好清新!夏天非常適合!🥭芒芝芒芝 $48 奶蓋夠曬棉滑!💛百香果三重奏 $35有百香果籽加上椰果幾有咬口!
📍一鼎茶(將軍澳)

好耐都冇去將軍澳中心,
行去朋友屋企途中發現呢度開咗一鼎茶,
加上呢排天氣實在太熱啦,非常適合嚟一杯手搖飲品降溫解渴!

今次我就買咗四杯飲品,

🍋香水爆檸 $32

茶底唔會苦澀,甜度適中剛剛好!
💛一鼎西柚 $35

西柚真係好清新!夏天非常適合!
🥭芒芝芒芝 $48

奶蓋夠曬棉滑!
💛百香果三重奏 $35

有百香果籽加上椰果幾有咬口!
一鼎台式火鍋主打一人一鍋台式火鍋放題,於馬鞍山、屯門及將軍澳皆有分店,放題可以任飲各式各樣自家製台式飲品向來是一大賣點,每間分店外亦設有台式飲品專門店「一鼎茶」,同樣可以一嘗其滋味。飲品分別有芝士/純茶系列、鮮果聯盟、冷萃茶等類別,炎炎夏日傾向選擇較為輕盈的飲品,水果聯盟及鮮果聯盟系列就最適合不過,全部即點即沖,亦可見店員用上各種新鮮水果炮製茶飲,真材實料。一鼎西柚 ($35)西柚本身帶有輕微苦澀,但融合茶底變得平和清爽,加上新鮮西柚片酸酸甜甜,消暑一流。芒芝芒芝 ($48)芒果沙冰味道香甜自然,芝士奶蓋口感綿密並富奶香,兩者合二為一向來是經典不敗之作。

一鼎西柚 ($35)
一鼎西柚

芒芝芒芝 ($48)
芒芝芒芝
最近行過將軍澳,無意中見到呢間「一鼎茶」,主打台式手搖飲品,menu上款款都好吸引,決定試吓佢哋人氣推介!.🌟 芒芝芒芝 $48芒果控必點!杯入面有足料芒果果肉,啖啖食到香甜熟芒,仲有芝士奶蓋鋪面,鹹香中和返芒果嘅甜,唔會膩,質感creamy又滑,飲到最後都keep到芒果香氣,夏天飲超爽!唯一係價錢偏高少少,但用料算抵玩。.🍊 一鼎西柚 $35清新系之選,西柚果肉份量唔少,入口微甘帶少少酸,夾埋茶底飲,清新解渴。糖度同冰量可以調,推介少冰少糖,飲落仲自然。天氣熱嘅時候嚟杯,透心涼~.鍾意台式手搖飲可以一試,價位中上,但用料足,啲果肉夠新鮮,唔係罐頭貨嗰啲feel,茶底都有誠意。

🌟 芒芝芒芝 $48

🍊 一鼎西柚 $35

一鼎西柚
⭐將軍澳台式手搖飲品專門店⭐🧋一鼎茶🍋😍今日路過見到好多人排隊一定係有好嘢啦🤩🤩即刻忍唔住又排埋一份🤣🤣不過排隊都好,因為🔖Menu上面有太多選擇,有多款種類即叫即沖嘅手搖飲品,有排諗🤣🍋香水爆檸$3️⃣2️⃣係用香水檸檬🍋整成嘅手打檸檬茶👍比一般檸檬茶清甜無咁苦澀💚重點係健康又解渴呀😍😍🖤黑糖珍珠牛乳 $3️⃣5️⃣以牛乳為基底,再融合濃濃黑糖😍飲落奶香味都好滑好香,珍珠都好彈牙好煙韌👍整體口感都好豐富好飽滿😋😋
⭐將軍澳台式手搖飲品專門店⭐

比一般檸檬茶清甜無咁苦澀💚
重點係健康又解渴呀😍😍
黑糖珍珠牛乳

🖤黑糖珍珠牛乳 $3️⃣5️⃣
以牛乳為基底,再融合濃濃黑糖😍
飲落奶香味都好滑好香,珍珠都好彈牙好煙韌👍
整體口感都好豐富好飽滿😋😋
外卖自取
香水爆檸
黑糖珍珠牛乳
2025-06-18 11 浏览
今日我嚟到位於將軍澳中心見到一鼎茶,就試吓~呢間專門做台式手搖飲品嘅店,好吸引!———————————😍黑糖珍珠牛乳 ($35) 味道非常香濃,牛奶嘅滑順配合黑糖嘅甜味,真係無得輸!珍珠亦好有嚼勁!😍香水爆檸 ($32)清新嘅檸檬味配合香水草本嘅香氣,喝落真係好涼爽,特別係夏天飲,簡直係消暑必備!店內環境舒適,服務亦都好熱情,工作人員介紹飲品時非常細心。想試下台式手搖飲品,記得嚟一鼎茶!我會再返來嘅!
———————————
😍黑糖珍珠牛乳 ($35)

😍香水爆檸 ($32)

店內環境舒適,服務亦都好熱情,工作人員介紹飲品時非常細心。
想試下台式手搖飲品,記得嚟一鼎茶!我會再返來嘅!
早兩日去個friend屋企玩,發現將軍澳中心都開咗間一鼎😍晏晝同啲friend食完一鼎,順便買杯一鼎茶上佢屋企邊飲邊玩😆頭先食一鼎嘅時候都已經試咗佢好幾款手搖茶飲(食一鼎放題有得任飲🤭),本身都飲好多手搖飲品嘅我,覺得一鼎嘅手搖飲品真係做得幾出色😎所以決定買杯上個friend度飲😛個人比較鍾意百香果,所以今次就叫百香果三重奏 ($35),一啖飲落去有浸果香味散發出嚟,重點喺個「三重奏」好正🤭首先係爽脆嘅寒天晶球,跟住係Q彈嘅椰果增添嚼勁,最後仲有百香果籽嘅爆汁感~每一啖都「嗦嗦聲」,口感層次豐富到爆💥 整體酸甜比例均勻,甜哋唔係死甜嗰種糖漿感覺,呢點做得好👍🏻飲完都唔會口渴先😆喺夏天飲呢一杯真係冇得輸😎
早兩日去個friend屋企玩,發現將軍澳中心都開咗間一鼎😍

百香果三重奏

百香果三重奏