2023-02-28 241 浏览
胡麻醬豬頸肉刈包🥯 💰36 ❤️‍🔥7/10分 個包皮凍嘅,但鬆軟💓豬頸肉好香,正🤤胡麻醬配咩都咁好食〰️飽肚又唔算貴,可以一試🫰🏼想睇更多相可以search翻ig @foodjobdacon❤️‍🔥
胡麻醬豬頸肉刈包🥯 💰36 ❤️‍🔥7/10分
第一次去太安樓諗住睇下有咩好野食見到依度有鹹蛋黃薯條一心就想試下等左5分鐘拎到上手 已經見到除咗有好多好多油唔見任何鹹蛋黃嘅足跡食落口 更無任何味道$32嘅價錢 俾咗一兜齋薯條我拎去同佢反映佢話重新整過俾我我同佢講,唔要了 然後成兜俾返佢唔怪之得冇咩生意做得咁冇heart👎🏻寧願佢賣貴少少,但俾多啲鹹蛋黃囉
第一次去太安樓
食落口 更無任何味道
$32嘅價錢 俾咗一兜齋薯條我
拎去同佢反映
佢話重新整過俾我
我同佢講,唔要了 然後成兜俾返佢
唔怪之得冇咩生意
做得咁冇heart👎🏻
寧願佢賣貴少少,但俾多啲鹹蛋黃囉
鹹蛋黃薯條
一直好想食刈包,今日黎到太安樓見到即叫!Order 左個芝士吉列蠔刈包,一咬落去,真係好驚好喜啊!!! 噗——— 我件衫比個吉列蠔射到成身都係汁🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 身為港女嘅我,通常一見到食物有芝士係前面都會潛意識幻想成個包一定係無咩特別,只係撻左好多「邪惡」🤭芝士上去搶味/做gimmick。依個包有芝士醬,但完全無蓋過蠔嘅鮮味,反而拎個包無咁乾,將成個整體加分❗️順帶一提,個包真係好軟綿綿,好鬆化,好滑,做得好好食推薦!!
一直好想食刈包,今日黎到太安樓見到即叫!

推薦!!
芝士吉列蠔刈包
外卖自取
芝士吉列蠔刈包
2022-12-01 175 浏览
鹹蛋黃薯條🍟好濃郁嘅鹹蛋黃味🥰🥰🥰呀好抵食勁大盒❤️❤️薯條炸得好卜卜脆,而且唔覺得油膩可以encore💃💃💃我哋兩個人一日買咗一個刈包,然之後另外買咗一盒薯條食唔晒囉好飽😅韓式腩肉刈包都好夠味👍,不過好似冇泡菜,有啲美中不足囉😆印象系有生菜,感覺唔係咁搭,如果系有泡菜,會更完美😋腩肉都有好幾塊,長長一條,都好鬼足料,不過就系食起嚟唔係咁方便囉😏如果係可以切一切腩肉,咁比較容易食
鹹蛋黃薯條🍟
好濃郁嘅鹹蛋黃味🥰🥰🥰呀好抵食勁大盒❤️❤️
薯條炸得好卜卜脆,而且唔覺得油膩
可以encore💃💃💃

韓式腩肉刈包
都好夠味👍,不過好似冇泡菜,有啲美中不足囉😆
印象系有生菜,感覺唔係咁搭,如果系有泡菜,會更完美😋
如果係可以切一切腩肉,咁比較容易食

📍Hong Kong📍#ami港島綫 @fly1kitchen#一飛食堂今日係太安樓掃街既時候發現有間新開既鋪頭,二話不說即刻走去試下先。😋究竟係台式定日式食物!?唔理嚕,食再先講。蟹肉薯餅刈包呢一個組合超有驚喜,即叫即炸既薯餅配上蟹柳絲,仲有生菜🥬,成個組合超級夾。最最最重要係個刈包包本人,超級鬆軟,呢個包真係超級好食。勁想問老闆可唔可以淨買包。🤭同埋就算我買外賣返到屋企食都好好味。因為掃街,所以今次只係試左一款野食,但絕對可以同你講一定會再食多幾次🤭仲有其他味道都超想試。______________________________
💰價錢: HKD $36-50😋味道: ❤️❤️❤️❤️❤️📍地址: 西灣河筲箕灣道57-87號太安樓地下A25B號舖#hongkong#hkfoodie#hkig#foodgasm#foodphotography#hkfoodblogger #hongkong
📍Hong Kong📍

#ami港島綫