2008-05-30
食壽司食得多,都要食下d熟食。香港地最大問題係唔明點解d日本菜既熟食店, 如果d生食做得唔好,係永遠都做唔住既。好在我同男友仔都不會堅持食日本野一定要有生食(一d奇怪既香港人概念)。昨日選左去一門,我地原本係諗住去日本吉列專門店,結果去到勁多人。其實我地已經去過三次而不得其入。結論係,我地一定要平日六點去拿位先會有得食。最後去左一門,帶位小姐好好人。我地係walk in, 原來full晒架啦~ 但佢都肯幫我地”替”2個位比我地。我地答應會七點半交枱,結果我地7點多少少已經走左。叫左一個雜菌厚燒玉子,好香好滑。燒雞軟骨,無諗過得咁少,結果我地食完呢一碟再加碼2碟。海胆炒飯,炒得好香每粒飯都係分開唔係一”pat”既。外加2杯凍飲。埋單$310。都算係咁。