餐厅: 一锅堂 (XX Arcade)
资讯:

绝对是世上最好食嘅任食火锅 - 一锅堂❶ 介绍一下【一锅堂】的16款特色汤底!大大话话我都试过晒佢16款汤底,要我选择「最好食」其实有啲难,但我「最钟意」嘅必定系:❤️#潮汕大地鱼汤 ❤️沙参肉竹鲨鱼骨汤 ❤️马来喇沙汤底!一锅潮汕汤 🐟 :用香港生晒大地鱼炮制,加埋用60斤猪骨熬制的特浓猪骨汤底,鲜甜滋味!💫沙参肉竹鲨鱼骨汤 🐟: 滋润汤水用嚟打边炉真系第二个玩法,劲甜劲香!未食之前我已经会先饮一碗汤👍🏻马来喇沙汤底 🇲🇾:出面好多喇沙汤底一来唔够味二来唔够椰,但因为用嚟打边炉,所以系特浓特浓特浓!正!🇲🇾🌟🌟🌟 重点,汤底是用猪骨汤煲成,绝对不是坊间用粉冲的水。只是这一点已经值回票价。😋❷ 【一锅堂】食材新鲜不在话下,已经选择多元化。手打潮汕爽弹牛丸:信我!必食!👑 好食到我自己一个可以食一份!麻辣捞鸡柳:呢个真心比10个赞!食完会好挂住嘅Level手串生猛海虾:我深入厨房见证住啲哈哈虾系弹弹跳住,绝对新鲜!而且每日新鲜手串,方便你三个步骤用竹签不沾手剥虾殻!🥢手打墨鱼丸:用真墨鱼打成胶🐙,食落弹落过乒乓波🏓!手打孜然鸡丸:充满鸡肉精华又多汁🐔,Juicy到爆💦!手打潮汕猪肉丸:全猪肉打
绝对是世上最好食嘅任食火锅 - 一锅堂
自家制花果茶
一锅潮汕汤

马来喇沙汤底

❷ 【一锅堂】食材新鲜不在话下,已经选择多元化。
麻辣捞鸡柳:呢个真心比10个赞!食完会好挂住嘅Level
手串生猛海虾
手打墨鱼丸:用真墨鱼打成胶🐙,食落弹落过乒乓波🏓!
手打孜然鸡丸:充满鸡肉精华又多汁🐔,Juicy到爆💦!
手打潮汕猪肉丸:全猪肉打造🐷,更加爽口弹牙😆!
八寸长蟹棒:打卡必备📸
真系花胶
真系花胶:唔系讲笑,真系真材实料嘅真系花胶 👍🏻
多到不能尽录⋯⋯⋯⋯全部都系真心推介!

❸ ABC餐牛猪羊款多选择 🍴
我自己最常食嘅系B餐💛,但肉类已经有好多选择,同埋绝对精神、靓仔!【一锅堂】推推推!
美国安格斯牛小排
#美国安格斯牛小排 肉质结实👍🏻,花纹靓油花分布均匀🥓,打边炉特别嫩滑!😋

2021-03-06
  • 沙参肉竹鲨鱼骨汤
  • 手打潮汕爽弹牛丸
  • 自家制花果茶
2021-02-14 7438 浏览
2021年2月7日 星期日又到左悠闲既星期日,终於可以瞓到自然醒,之後再同老婆出街慢慢搵吓有咩食,今日出到去旺角行街,准备添置新年嘅物品,最後买完就喺附近见到呢一间火锅放题餐厅上到去发现午市可以100分钟火锅放题任食,价钱最平仲要$148添,有差不多16个汤底可以选择,款式比起一般火锅店更加多,最後我哋要咗B餐,特选安格斯牛,可以食到安格斯牛肉同封门柳等咗大约5分钟左右就有位,坐低咗之後店员同我哋讲可以扫描QR code点餐,呢个方法真系方便好多,仲可以即时检查有冇漏单添!!有好多食物可以选择,而且图文并茂,可以睇得到食物嘅份量点完餐之後行出去见到有酱料区,都有几多酱料可以拣,就连蒜蓉都有炸蒜同普通蒜蓉添,啱晒锺意食蒜蓉嘅我饮品区排列咗好多款饮品,见到成个饮品柜都有好多选择,当中留意到餐厅有自家制凉茶,仲要唔止一款添,可以慢慢尝试饮品贵嘅对面就系食品区,可以夹丸类同蔬菜,全部都用咗胶盒盖住,够晒卫生等咗大约10分钟左右,火锅就送到,我哋点嘅系蕃茄牛粒汤,汤底里面有好多蕃茄同牛肉粒,成个汤底都变晒红色,饮落去好鲜甜,而且牛肉粒好腍之後食物就开始陆续送到,首先有美国安格斯牛小排,见到脂肪嘅
2021年2月7日 星期日

有好多食物可以选择,而且图文并茂,可以睇得到食物嘅份量

之後食物就开始陆续送到,首先有美国安格斯牛小排,见到脂肪嘅分布好平均,而且切得好薄,渌大约一分钟已经熟晒,食落去充满牛肉味,之後我哋不断encore

海鲜方面估唔到有花胶,仲要好大只,食落去充满胶质,应该补充好多骨胶原,女人食够晒滋补
另外仲有白沙蚬,食落去嘅时候完全冇沙,肉质好肥美

另一款蚬质素都唔错,渌左一阵间已经离晒壳,肉质好鲜甜爽口
至於上面嘅系油炸鬼酿虾胶,上面仲有蟹籽添,无谂过呢款食物都会系火锅店出现,渌熟之後口感好特别,食到虾味之余,外层仲要系脆卜卜

食足差唔多90分钟,真系好饱,应该饱到第二朝添
2021-02-07
阿女推介,提议不如星期日去一锅堂食火锅,因为佢先前同朋友去过,赞不绝口!咁当然咪错过啦我们大约12时去到,看完menu 叫了餐B,之後便叫埋杏汁猪肺汤做汤底这店是扫QR Code 落order,非常方便落了order 後,便到调味区自制调味酱料这里的饮品很有特色,有蝶豆花茶、冰糖炖柠檬,及洛神花茶前菜种类也很多,除了沙律外,还有泡椒凤爪、麻香秋葵、意式火腿等,味道不错,绝不马虎一见到蔬菜柜十分开心,非常新鲜乾净,最惊喜的是原来有羽衣甘蓝,有益健康杏汁猪肺汤底一定要比个大like 佢,真材实料,火候十足,入口已有老火汤的味道。而第一round 的火锅料主力叫了海鲜类,食材矜贵,花胶大大件有咬口,鱼类新鲜,沙白及虾都鲜甜,墨鱼及虾滑弹牙餐B 的肉类分别有齐牛、猪及羊,三款都肉质鲜嫩,入口juicy,肉味超浓猪润、鸭血、粉肠、长蟹脚棒、猪皮也是不错的选择,食材新鲜,款式真的好多食到最後,一定要食返杯乳酪来中和一下,让这餐火锅,划上完美的句号。
这店是扫QR Code 落order,非常方便
落了order 後,便到调味区自制调味酱料
这里的饮品很有特色,有蝶豆花茶、冰糖炖柠檬,及洛神花茶
2021-02-07
2021-02-02 3432 浏览
食火锅系香港人至爱,星期日,一於约朋友去旺角一锅食午市火锅放题🥘火锅店阔落整洁,入座时拣定食边款放题同汤底,汤底都有十几款😅,之後就用QR code手机落单,方便快捷👏😋我哋拣咗B餐,特选安格斯牛汤底要樱花虾汤,打开菜单,选择非常多,除咗牛类,猪、羊、鸡都有,仲有前菜、海鲜、各类丸、手工饺、有营素食、粉面,又有自助吧,手作雪糕,蔬菜一份份,同饮品都放入雪柜,饮品仲有支装自家制凉茶,柜面有得试饮,可以试下边种啱口味先拎😉落单一阵,好快就有火锅料送到,牛类有四种,要咗三款试,封门柳最好食,软腍得嚟肉味浓😋,枱上有一樽猪骨汤,唔够汤可以自己加👍🏻粟饲猪肉片,羊卷肉片、手打丸样样试D,食材拎立立,一望就知新鲜十足😋,最惊喜系花胶,好似手掌咁大😂,骨胶原丰富🤣每次加单时,个App都会提醒剩低几多落单时间,设计贴心🥰食物选择太多,一次食唔哂佢哋嘅出品,要约朋友揾日再食先得🤪

我哋拣咗B餐,特选安格斯牛

每次加单时,个App都会提醒剩低几多落单时间,设计贴心🥰
食物选择太多,一次食唔哂佢哋嘅出品,要约朋友揾日再食先得🤪
2021-01-31
2021-01-23 2809 浏览
天气咁冻同朋友去咗打边炉虽然系平价任食不过食物种类好多,连花胶都有得点我哋拣咗养生药膳锅都几足料药材味几出出面自助区有少量甜品同埋自助雪糕机而饮品方边选择都好多,有各种汽水同茶而我最锺意系柠檬薏米水唔太甜非包装类饮品仲有洛神花茶蔬菜非常新鲜,呢度每台客嘅枱上面都有一壶边炉汤底,方便自己去随时添加非常好个胶滑好弹牙墨鱼丸都唔错鱼皮够大块又脆身最怕食到d碎湿湿又淋咗嘅炸鱼皮鲩鱼片爽脆鲜甜蚬都新鲜弹牙,我哋之後都有追加所有牛肉品质都唔错,虽然唔系话好肥,不过都几重肉味几香口呢个价钱嚟讲真系合格以上另外牛舌爽爽地我都好锺意d虾实肉弹牙,鲜甜食咗好多只总括嚟讲呢度服务同食物水准都几好价钱亦都好抵Cp值几高值得再嚟嘅
天气咁冻同朋友去咗打边炉

虽然系平价任食不过食物种类好多,连花胶都有得点

我哋拣咗养生药膳锅

都几足料
药材味几出

出面自助区有少量甜品同埋自助雪糕机

而饮品方边选择都好多,有各种汽水同茶
而我最锺意系柠檬薏米水

墨鱼丸都唔错

鱼皮够大块又脆身

最怕食到d碎湿湿又淋咗嘅炸鱼皮

鲩鱼片爽脆鲜甜

蚬都新鲜弹牙,我哋之後都有追加

所有牛肉品质都唔错,虽然唔系话好肥,不过都几重肉味几香口

呢个价钱嚟讲真系合格以上

值得再嚟嘅

• 牛脷心托
  • 美国肩胛肉眼
  • 海虾
超级超级超级超级垃圾嘅服务态度! 🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥😡😡😡早前想去旺角食夜晚,因为知道要提前网上/ 手机app 拎票,但怕会有过票情况发生,所以刻意午时12 点30 打电话去餐厅询问!职员话 如果过咗票,到时候出示返QR code , 前枱职员会安排返! (因为我都担心过了几多张票 会取消预约,或者会唔会要等返好耐之类,好让我有时间上嘅安排)我又再问职员,如果我8 点会到餐厅,建议大概几点在手机上拎票排队好,职员就教我 6 点就要拎票。 点不知,我地7:50 到,都已经过了票号,前枱职员不但之赶走我们,仲用极度差劣态度呼喝我们,讲「我唔知今朝同你讲电话个个职员讲咩!总之就唔关我事!而家就系无枱 ! 无得等!咁你想点呀!? 」我真系超级无奈同燥,过咗票号 ,安排唔到时间,有必要用呢种态度去赶人? 我地系客人,系嚟消费,真系未食先受气! 其实Open Rice 大部分嘅劣评,都系投诉餐厅前枱职员态度,但显然贵公司无处理到!!呢种所谓嘅服务态度,几抵几平嘅优惠,都不了! 👋🏻👋🏻😡😡
2021-03-14 179 浏览
一锅堂之前黎过但要排好耐最後放弃无食到,今次bk左位一去到就有得食lu~首先拣左汤底,唔食得辣又唔想太清淡,就试下平时比较少见嘅一锅潮汕汤。用左大地鱼、虾米、豆卜、咸菜唐芹、大蒜同胡椒碎,有鲜甜味後劲带胡椒辛味,味道层次丰富,果然无拣错,打边炉前记住饮返一碗先😋~海鲜用料新鲜,食左好多转海鲜,蚬全部都开口无沙,海虾鲜甜唔细只肉质又爽口弹牙,白膳片鲜嫩肥美而脆骨腩厚肉爽口❤️ 另外,不得不提就系花胶大件厚身,打边炉都不忘养颜,系爱美女仔嘅恩物呀,仲有少见嘅冰菜同羽衣甘蓝。当然唔少得就系佢地自家制饮品,推介冰糖炖柠檬👍🏻,易入口甜度适中唔会太酸,又可以清热下火啱哂打边炉饮。午市100分钟话咁快就过而且落单时间得60分钟,时间有d赶太多野想食,小食都无时间试🙈呢间有海鲜花胶食,一个价钱任食任饮又多选择,而且环境乾净整洁,性价比几高值得再黎。

一路都有食开一锅堂觉得高cp又唔错但今次真系要写个负评比旺角分店门口个阿姐嘅服务态度本身手机app5点几拎左二人飞上到去门口reception个阿姐话只接受网上订座 其余所以walk in/手机app拎飞都要最快7点几叫我地7点几先再番去好啦到到後後6点左右见到手机app话个位已经过左番到去问个阿姐 态度串77话系呀过左我话番比佢听佢之前叫我地7点几先好再番去佢话咁依家补飞比你啦 拎啦(要等起码10张)哗今时今日咁嘅服务态度真系接受唔到你道个歉都接受丫 但你完全唔觉自己有错仲要讲到好似我错咁 会唔会系有d咩问题?後来见到好几个app拎飞嘅人都系相同遭遇。。。平时真系唔会写负评 但真系想一锅堂可以认真留意下员工嘅服务态度同行为
一路都有食开一锅堂觉得高cp又唔错
但今次真系要写个负评比旺角分店门口个阿姐嘅服务态度
本身手机app5点几拎左二人飞
叫我地7点几先再番去
好啦到到後後6点左右见到手机app话个位已经过左
番到去问个阿姐 态度串77话系呀过左
我话番比佢听佢之前叫我地7点几先好再番去
佢话咁依家补飞比你啦 拎啦(要等起码10张)
哗今时今日咁嘅服务态度真系接受唔到
你道个歉都接受丫 但你完全唔觉自己有错
仲要讲到好似我错咁 会唔会系有d咩问题?
後来见到好几个app拎飞嘅人都系相同遭遇。。。

2021-03-08 332 浏览
昨晚是周年日 昨晚跟老公去吃了,等会耐了点,大约30分钟!不过食物新鲜,饮品都很齐很吸引!有最喜爱的玉米心 值得推介的还有四宝丸 还有鱼云 红菜头 不是度度都有 推介推介推介不过上菜是有点久了!希望可以改善 ?不过後来发觉 只是如果少次数多个三次以上就会变慢了!
2021-03-05
宵夜
  • 花胶
  • 饮品
2021-03-03 279 浏览
一如既往,晚市嘅人排队排到出楼梯。谂住咁耐冇开晚市,佢应该可以keep番以前水准挂,不过就真系有啲失望。嗌左个麻辣汤底同药膳汤底,真系淡到好似水咁,先讲个麻辣汤底,又唔麻又唔辣个药膳汤底就好似清汤咁食物种类都比之前嘅少咗,人就一样咁多坐得好迫,佢唔似其他台式火锅店,会有架车仔喺侧边俾你放嘢食。佢一嚟就会将全部嘢食放晒喺枱面,张枱本来就好细,再摆埋嘢食,过程食得非常唔就手不过嘢食方面我都会推介佢嘅炸鱼皮,腌萝卜,芫荽饺。呢三样系我成晚食得最多嘅嘢,不过可能就唔会再返转头食。呢个价钱会想试吓其他新嘅台式火锅店
个药膳汤底就好似清汤咁
食物种类都比之前嘅少咗,人就一样咁多坐得好迫
2021-03-01 361 浏览
虽然香港天气越嚟越热,但系香港人嚟讲,打边炉系无分时候,大家朋友坐埋打下边炉围埋食先最过瘾。一锅堂每到食饭时间都人头涌涌,净系排队上楼都要花唔少时间,我都排左一个钟。 火锅料方面亦都选择多,个人觉得全部质素都相当唔错。唔单止有其他火锅店不常出现嘅配料,好似胡椒面、粟米饺、孜然鸡丸,另外佢仲有唔少自家制食材。而最贴心系,佢大部分配料都可以选择半份,饮品都好有特色,有益健康,最特别系有自家制饮品。等咗大约五分钟左右就送到,肉很新鲜,猪肉比牛更为出色,更好味。而蔬菜同饮品就放置喺出面嘅雪柜自己拎,好正。摆设上非常乾净企理好开胃。

2021-02-25
2021-02-23 323 浏览
第一次黎一锅堂食午市就嗌左最贵嘅放题,和牛真系比安格斯更加好食🤤麻辣汤底好入味,最美中不足嘅地方系假期去无得加钟,最後40分钟就无得再order,total只系嗌左两round,虽然都够饱但就食得好急好赶,下次搵日平日再黎试!
2021-02-20 437 浏览
久唔久都有打边炉嘅瘾 食得多嘅我哋当然会选择放题🙈今日又嚟到一锅堂食台式火锅 贪佢好食又抵食~我哋嗌左沙嗲汤底 汤底好浓 充满花生香 自助区有少部份丸类 前菜 菜 饮品 可以攞种类都好多 饮品仲有自家制饮品出面个黄金炸鱼皮好好食😋 充满咸蛋香 鱼皮脆卜卜仲有麻辣鸭血 正吖酱汁摆得整整齐齐 多选择-其他食物就系QR code落单唔会漏单 份量比齐 上菜快 放题最紧要嘅速度佢都合格有多👍🏻👍🏻锺意佢佢每份牛都有牌仔写低系咩部位牛肉卖相好好 质素都好好 嫩滑有牛味食到最後当然要食返甜品有雪糕可以自己整🤤 任落toppings 雪糕系牛奶味 都好好食👍🏻👍🏻
久唔久都有打边炉嘅瘾 食得多嘅我哋当然会选择放题🙈
今日又嚟到一锅堂食台式火锅 贪佢好食又抵食~

我哋嗌左沙嗲汤底 汤底好浓 充满花生香

牛肉卖相好好 质素都好好 嫩滑有牛味

食到最後当然要食返甜品
有雪糕可以自己整🤤 任落toppings
雪糕系牛奶味 都好好食👍🏻👍🏻
大约两周前网上预约今天2月20日. 15点到旺角一锅堂食火锅. 昨天2月19还收到确认短信. 刚刚到达一锅堂, 接待员突然间话,可以容许我们坐100分钟, 但只有15分钟点餐时间. 理由是他们已开通五点钟晚市. 所以下午时间要作调整. 他们还说呢个系政府嘅安排失误. 个人认为呢个同政府失误无关. 系旺角一锅堂安排混乱, 既然安排有更改应该通知客户. 而唔系要客户亲身去到现场先至讲。就安排失误一事必须要给予他劣评。望各位食客注意。
望各位食客注意。
2021-02-09 409 浏览
今日拍拖日❤️难得老公今日唔洗返工,梗系出去拍拖啦,放低下两个宝宝,记得对上食一锅堂已经讲紧系大约半年前。好锺意佢地有成接近廿款汤底,每次黎试一款,一年都未试完😁今次要咗沙参玉竹鲨鱼骨汤,真系有大大条鲨鱼骨饭喺度滚,好似用紧老火汤打边炉咁,好香。今次我哋要B餐,有得食特选安格斯牛肉食物方面,款式依然咁多,我哋食咗特选安格斯牛小排、手切白鳝片、珍珠贝、脆鲩腩、鱼云、帆立贝、黑松露墨鱼滑、蟹子手打墨鱼滑、真系鸭血......等,多到不能尽录,款款都非常新鲜😆特别一提 佢个墨鱼滑,超级爽口弹牙,一份大约有两汤羹咁大,我哋叫咗5 round,先至够尽兴,真系要必叫👍👍👍
今日拍拖日❤️

好锺意佢地有成接近廿款汤底,每次黎试一款,一年都未试完😁

今次我哋要B餐,有得食特选安格斯牛肉