2025-04-21 0 浏览
夜晩係旺角揾咩食個陣,見到有個易拉架寫住有一人火鍋,而且價錢都幾抵,就本住試伏心態去試下😂間野係要上樓既,上到去位置唔算多,而咁啱坐個張枱就望到上落樓梯正一正,基本咩人行過都見到,同埋都比人望住哂食野😰建議店主可以加翻塊門布遮一遮會好啲野食方面,我就叫左胡椒豬肚湯一人火鍋套餐,都包好多配料同埋一碗白飯,但我就加左$5要左個出前一丁。個鍋一黎到等佢滾起左之後就首先飲左啖湯先,點知十分有驚喜!見佢白白地淺色以為冇乜味,點知飲落胡椒味好重,十分夠味,最後煮個面個陣連味精都唔洗落,直接用個湯底都已經好夠咸😂一個人食一個火鍋套餐都已經好夠飽,唔需要點再額外加野。呢個價錢同份量黎講cp值都幾高,建議大家經過可以一試!

胡椒豬肚湯一人火鍋餐
2025-04-20
胡椒豬肚湯一人火鍋餐
  • 胡椒豬肚湯
2025-03-28 146 浏览
OpenRice見到有新火鍋店,一人一鍋,價錢幾好,於是去試吓。一入去已經聞到濃濃的麻辣香。新裝修環境整齊光猛。由於唔想食辣火鍋決定叫魚湯。每一個火鍋都係即叫即做。所以要排單等一陣。魚湯好鮮甜。配料新鮮。魚片分開上,自己落去滾熟,好滑好嫩。上菜時漏了上蜆,通知職員後,態度好好,即刻俾返我。雖然話唔食辣,但係見到枱面D辣椒油忍唔住食少少。辣椒好香,加上有少少麻辣味配火鍋食一流。我選擇咗配飯,嗰日啲飯有啲乾,所以決定將啲飯擺落火鍋湯底滾一滾先食。成為整個火鍋最後的重點精華。結果湯加飯全部清晒成個火鍋。😋我同朋友都一齊贊成,呢間可以再來🥳
魚湯好鮮甜。配料新鮮。魚片分開上,自己落去滾熟,好滑好嫩。
上菜時漏了上蜆,通知職員後,態度好好,即刻俾返我。
我同朋友都一齊贊成,呢間可以再來🥳
2025-03-27
2025-03-09 343 浏览
門口雖然隱蔽, 但老闆員工有禮貌。滷水食品可以滷入味啲。叫咗一煲係胡椒豬肚湯一人鍋,另一個係魚湯望落湯底顏色雖然好淺色,但係好夠味。最重要嘅係價錢非常親民!。現今旺區已經好難搵。呢類型小店值得支持!
門口雖然隱蔽, 但老闆員工有禮貌。
滷水食品可以滷入味啲。

叫咗一煲係胡椒豬肚湯一人鍋,另一個係魚湯
暖心胡椒豬肚湯鍋
2025-03-09
暖心胡椒豬肚湯鍋
2025-02-16 448 浏览
價錢合適,嘢食足料,很好吃!店員服務態度極好,環境舒適,而且都幾安 靜!而且因為係樓上店,繁忙時間都唔使等位!十分推介!會瘋狂encore!推薦俾大家!真係好抵食!
價錢合適,嘢食足料,很好吃!
店員服務態度極好,環境舒適,而且都幾安 靜!
2025-01-13 1030 浏览
同同事喺附近做嘢,見佢幾抵就嚟咗呢度食lunch。外邊有個大招牌,位置都唔算難搵,但係係個樓上舖,所以要行上一層。嗰日客人唔太多,唔需要等位。嗰度環境幾舒服乾淨,唔會有好似其他火鍋店嗰啲地下黐立立嘅問題。落單方面,可以選擇剔份Menu,或者掃QR code。一個火鍋餐包主食包嘢飲,竟然都係60幾蚊,真心幾抵。主食可以揀白飯或者出前一丁,嘢飲就係樽裝汽水嗰類。撞正新開張有八五折,三個人食最後都係191蚊。

主食可以揀白飯或者出前一丁,嘢飲就係樽裝汽水嗰類。
撞正新開張有八五折,三個人食最後都係191蚊。
2025-01-08
$63.7
夜晚收工路過!隱世美食推介!係女人街附近樓上舖!點左豬肚雞同埋海鮮冬陰功湯底嘅火鍋!湯底好好味!海鮮量大!可以睇下我影嘅圖片參考下最重要係平價!好抵!夜晚收工都可以去試下
夜晚收工路過!隱世美食推介!
係女人街附近樓上舖!
點左豬肚雞同埋海鮮冬陰功湯底嘅火鍋
湯底好好味!海鮮量大!可以睇下我影嘅圖片參考下

最重要係平價!好抵!
夜晚收工都可以去試下
2025-01-12 908 浏览
今日旺角行下街係通菜街見到有一人火鍋,價錢平平地,68無加一就試下啦,因為天氣有啲凍,所以就叫左個胡椒豬肚湯,意外地份量都幾多下,我覺得個胡椒味岩岩好,開頭見個湯幾清,仲以為會好淡,唔錯,食完暖笠笠,CP值高
胡椒豬肚
2025-01-12