2024-07-12 651 浏览
聽朋友講荃灣有間人氣拉麵店,經常有長長嘅人龍排隊,今日放假約朋友一齊去試下。店內空間唔大,座位有10幾個,有bar枱和一張大枱。QR code落單,真係好方便。呢度主打拉麵和沾麵。雞白湯拉麵$95上枱熱辣辣,而且有好多泡,食得出濃郁嘅雞湯味。配料豐富,有慢煮豚叉燒、慢煮雞肉、原隻流心蛋,配上蔥花更鮮味。拉麵軟硬度剛好,爽口亦都好掛湯。慢煮豚叉燒(+20)經過慢煮嘅豚叉燒,肉質嫩滑,口感唔錯。桂花烏龍冷泡茶(+$10)冷泡茶有淡淡嘅桂花味,祛濕解渴。特濃豚骨沾麵$82豚骨湯底味道濃郁,有火炙叉燒、半熟蛋(半隻)和筍片。沾麵屬於比較粗身麵條,口感彈牙。火炙叉燒(+18)火炙燒過豚肉好香,油脂比例啱啱好。半熟蛋(+12)半熟蛋做到流心效果,咬開有著軟綿嘅蛋黃。蘋果桂花有氣烏龍茶(+$12)蘋果桂花味好香,茶味好濃,鍾意飲花茶嘅一定喜歡。煎餃子$29煎餃子皮薄香脆,內餡肉汁豐富,配上店家自製醬汁,更美味。📍一生懸麵荃灣富榮街7號富裕樓地下7號舖
店內空間唔大,座位有10幾個,有bar枱和一張大枱。
QR code落單,真係好方便。呢度主打拉麵和沾麵。

雞白湯拉麵$95
慢煮豚叉燒(+20)
經過慢煮嘅豚叉燒,肉質嫩滑,口感唔錯。
桂花烏龍冷泡茶(+$10)
冷泡茶有淡淡嘅桂花味,祛濕解渴。

特濃豚骨沾麵$82
火炙叉燒(+18)
火炙燒過豚肉好香,油脂比例啱啱好。
半熟蛋(+12)
半熟蛋做到流心效果,咬開有著軟綿嘅蛋黃。
蘋果桂花有氣烏龍茶(+$12)
蘋果桂花味好香,茶味好濃,鍾意飲花茶嘅一定喜歡。

煎餃子$29
煎餃子皮薄香脆,內餡肉汁豐富,配上店家自製醬汁,更美味。

📍一生懸麵
荃灣富榮街7號富裕樓地下7號舖

• 煎餃子
  • 特濃豚骨沾麵
2024-06-06 366 浏览
呢晚再來長期人氣滿座的旺角店,6:30 前已經坐滿所有座位。一如以往餐單不複雜,主打沾麵和拉麵加日式小食,所有湯底均每日真材實料新鮮熬煮,支持小店盡快開餐!🍢雞軟骨棒$29 必叫小食推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️每次來都會叫的小食,全因為外脆內軟又有香蔥香口感,雞肉及雞軟骨口感爽口惹味,食麵之前變得特別開胃。🐥唐揚炸雞 $35🍗推介:⭐️⭐️⭐️⭐️四件大炸雞表皮酥嫩可口,壓出檸檬汁散發誘人香味,再沾上日式蛋黃醬,口感層次豐富。🦪廣島牡蠣沾汁麵 $138🍜推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️期間限定沾汁麵已推出一段時間終於有時間一試!沾麵上材料有炙燒廣島蠔、慢煮雞叉燒、慢煮豚叉燒、炙燒豚肉、半熟蛋及燒紫洋蔥,用料豐富。兩隻主角廣島蠔肉漲卜卜,鮮嫩帶份咸鲜海水味,慢煮叉燒粉嫩的肉質,入口有份煙燻味。慢煮雞叉燒就較軟綿,炙燒叉燒帶點豚肉油香感,三款唔同質感的叉燒令人享受一份極上沾麵的感覺。足料沾汁非常濃郁! 係實實在在的牡蠣打出來質地厚身綿密,入口充滿著蠔肉碎有如牛肝菌湯的同樣質感,正方條狀的麵條容易掛汁,令麵條咬落再多一個層次。值回票價的沾汁麵,飽肚感滿足,不過建議上檯盡快沾湯,唔好影相打卡耐左而令湯底冷卻,減少鮮味流失的時間啊

一如以往餐單不複雜,主打沾麵和拉麵加日式小食,
所有湯底均每日真材實料新鮮熬煮,支持小店盡快開餐!

🍢雞軟骨棒$29 必叫小食
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
每次來都會叫的小食,全因為外脆內軟又有香蔥香口感,
雞肉及雞軟骨口感爽口惹味,食麵之前變得特別開胃。

🐥唐揚炸雞 $35🍗
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
四件大炸雞表皮酥嫩可口,壓出檸檬汁散發誘人香味,
再沾上日式蛋黃醬,口感層次豐富。

🦪廣島牡蠣沾汁麵 $138🍜
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
期間限定沾汁麵已推出一段時間終於有時間一試!
兩隻主角廣島蠔肉漲卜卜,鮮嫩帶份咸鲜海水味,
慢煮叉燒粉嫩的肉質,入口有份煙燻味。
慢煮雞叉燒就較軟綿,炙燒叉燒帶點豚肉油香感,
三款唔同質感的叉燒令人享受一份極上沾麵的感覺。
足料沾汁非常濃郁! 係實實在在的牡蠣打出來質地厚身綿密,
入口充滿著蠔肉碎有如牛肝菌湯的同樣質感,
正方條狀的麵條容易掛汁,令麵條咬落再多一個層次。
值回票價的沾汁麵,飽肚感滿足,不過建議上檯盡快沾湯,
唔好影相打卡耐左而令湯底冷卻,減少鮮味流失的時間啊。

🦐海老拉麵 $88🍜
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
朋友叫的海老拉麵再加慢熟豚叉燒加椰菜加蛋😋
上檯非常豐富! 散發蝦鮮香味,
濃郁美味豬骨濃湯伴入大量櫻花蝦麵上,
味道可以,如果湯底可以有蝦味加持會更出色。

如果想滿足D可以試下佢地樽裝SAGE冷泡茶又或者罐裝日式生啤,
下次來要試埋個月幾吸引的雞白湯拉麵!
2024-04-26 852 浏览
#chuchu食在荃灣📍 一生懸麵喺荃灣間分店由千色匯搬咗嚟路德圍,🐷緊係要嚟支持下!同以前一樣都係open kitchen,可以望到師傅整野食,有分bar 枱同一張大檯!💡位置就係捐血站對面,力生廣場地下! —————————————————————❣️ 雞白湯拉麵 $125 + $20 +$10加咗慢熟豚叉燒($20) 同紫菜($10),好豐富!奶白嘅湯底好吸引,仲要好多泡泡,味道夠濃,幼身拉麵都好掛湯!雞肉好嫩滑,薄切叉燒都唔錯,仲有全隻溏心蛋😍.❣️白湯豚骨拉麵 $72 食左最classic嘅湯底,湯底偏重口味,叉燒都係薄切,好嫩!仲有半隻溏心蛋!.❣️ 煎餃子 $29煎得夠香口,個餃都好夠饀,好味道!.❣️ Sage 桂花烏龍冷泡茶 $20無糖的!淡淡嘅桂花味,桂花個香甜味一直徘徊.❣️ Sage 蜜桃紅茶有氣茶 $22 兩款都好飲!香港品牌!香港製造!因為罐身有好多香港特色嘅野!味道都好好,唔會話好甜,有微微嘅蜜桃味出!.💬本身其實見到人哋食左新出嘅蜆貝羊肚菌拉麵不過賣曬,下次希望仲有得食👉🏻👈🏻—————————————————————不專業評分👅好味指數: 8/10 💰性價比:
#chuchu食在荃灣
📍 一生懸麵

💡位置就係捐血站對面,力生廣場地下!
❣️ 雞白湯拉麵 $125 + $20 +$10
雞肉好嫩滑,薄切叉燒都唔錯,仲有全隻溏心蛋😍

❣️白湯豚骨拉麵 $72

❣️ 煎餃子 $29
煎得夠香口,個餃都好夠饀,好味道!

❣️ Sage 桂花烏龍冷泡茶 $20
無糖的!淡淡嘅桂花味,桂花個香甜味一直徘徊

❣️ Sage 蜜桃紅茶有氣茶 $22

不專業評分
👅好味指數: 8/10
💰性價比: 8/10
👍🏻推薦: 8/10
—————————————————————
🏡地址: 一生懸麵 (荃灣)
荃灣富榮街7號富裕樓地下7號舖
👉🏻旺角九龍灣都有分店
🕑營業時間: 12:00-22:00

需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架
2024-04-23
  • 雞白湯拉麵
Bookmark咗呢間拉麵店好耐,佢哋間唔中就推出期間限定拉麵,都幾吸引!今次去咗荃灣店,環境唔大,有bar枱望住廚房煮麵,都幾日式拉麵店風格~ 用OR code落單好方便~ 定價適中唔會太高,叫咗一碗沾麵一碗拉麵,加咗配料,仲有餃子、飲品,唔使加一,埋單唔使$300,算係幾抵食!🔸海老沾麵 $88+慢熟豚叉燒 $20呢款沾麵都多人推介,海老湯有勁多櫻花蝦,湯好濃好夠熱,唔會太鹹太油膩~ 麵條係粗麵,可以揀軟硬度,今次揀咗標準,鍾意爽麵可以揀較硬,應該會更鍾意個口感!粗麵幾香麵粉味,少少煙韌!本身有兩塊炙燒厚叉燒,幾香口唔會乾爭爭!另外加咗慢熟豚叉燒,有3塊,薄身軟腍!雖然唔算好大驚喜,但都算幾好食嘅沾麵!🔸雞白湯拉麵 $95+加麵底 $15雞白湯拉麵個湯好奶白綿密,味道幾好,唔會好淡或過濃~ 麵條係幼麵,同個湯幾夾!雞肉好軟滑,豚叉燒都好腍,有半隻半熟蛋,好流心!整體幾好味!🔸煎餃子 $29有5件,味道正常發揮,無咩特別~ 🔸Sage蘋果桂花烏龍有氣茶 $22🔸綠茶可樂 $20呢度有得叫本地出嘅有氣茶,味道幾特別,唔甜,值得飲吓!綠茶可樂就日本出產,無咩可樂味,綠茶味甜甜地,都幾特別

🔸海老沾麵 $88
+慢熟豚叉燒 $20

🔸雞白湯拉麵 $95
+加麵底 $15

🔸煎餃子 $29
有5件,味道正常發揮,無咩特別~

🔸Sage蘋果桂花烏龍有氣茶 $22
🔸綠茶可樂 $20
呢度有得叫本地出嘅有氣茶,味道幾特別,唔甜,值得飲吓!綠茶可樂就日本出產,無咩可樂味,綠茶味甜甜地,都幾特別!
  • 海老沾麵
2024-09-10 0 浏览
到達後雖然要排隊, 但該店很窩心, 門外有張長凳可以座下傾偈等候, 而且餐廳限制食客用餐時間是45分鐘左右,所以等左一陣就入到店內了, 餐廳是走日系簡約風,所以環境非常舒適。呢期餐廳推廣緊檸檬柚子之拉麵, 所以我都點左一客品嚐, 秘製柚了醬, 慢煮雞义燒, 慢煮义燒加上半熟蛋, 再加上檸檬片, 是口味之新組合, 令口感清新及有新衝擊, 而且麵條細軟,半流心蛋Q彈有口感,慢煮的雞义燒很嫩滑, 肥瘦的叉燒經炙燒過後帶有焦香味。而朋友就點了海老拉麵幼麵加紫菜, 滿滿的櫻花蝦, 令味道鮮甜香濃, 义燒加上半熟蛋及紫菜, , 幼麵掛上清湯及與細少的櫻花蝦連著一起食, 非常有咬口,佢話真係食到停唔到口呀! 另外小食我們點了煎餃子及雞义燒, 餃子煎得很香口, 而嫩滑的雞义燒太嫩滑太好味, 所以我們忍不住再叫一客。SAGE白桃烏龍冷泡茶是我的至愛,清新解渴,而且是香港製造的,值得推薦。他們還有雞白湯拉麵, 而特濃豚骨沾麵更加係熱賣之選!唐揚炸雞, 雞軟骨棒, 芝士撈飯, 章魚燒, 波子汽水及蜜桃紅茶有氣茶等等。 所以話鍾意食拉麵既你到一生懸麵, 一定有一款岩口味!

• 煎餃子
2024-08-31 69 浏览
「一生懸麵」拉麵店喺荃灣力生廣場地下、荃灣站天橋下、紅十字會捐血中心對面。❤️我嗌左檸檬柚子拉麵🍜另加了半熟蛋和椰菜。拉麵加了大量蔥,蔥還是生的,入口微辛。檸檬柚子湯底酸酸的好清新,好啱呢個咁炎熱嘅天氣食!👍🏻入面重有慢煮叉燒同慢煮雞叉燒各兩片。慢煮叉燒切得好薄身但軟腍中帶口感。慢煮雞叉燒軟少見,口感和味道和雞胸差不多。半熟蛋蛋黃呈流心狀態,入口軟滑~椰菜係另外分開上,十分爽脆清甜。❤️朋友嗌左海老拉麵🍜另加了半熟蛋和紫菜。落左大量櫻花蝦。問朋友好唔好食佢話好香櫻花蝦味。👍🏻麵可揀軟硬度,我和朋友都揀左標準。麵質爽口彈牙👍🏻。❤️嗌左小食:煎餃子🥟皮薄餡靚,點埋餃子汁同吃更滋味😋。❤️飲品嗌左可樂、Sage蜜桃紅茶有氣茶和Sage白桃烏龍冷泡茶。

麵可揀軟硬度,我和朋友都揀左標準。麵質爽口彈牙👍🏻。

❤️嗌左小食:煎餃子🥟
皮薄餡靚,點埋餃子汁同吃更滋味😋。

❤️飲品嗌左可樂、
Sage蜜桃紅茶有氣茶和
Sage白桃烏龍冷泡茶。

之前一直很喜歡吃這家的沾麵~今晚叫了朋友來我家玩貓🤭回家前先帶他去吃個晚餐,就來到這家吃個拉麵吧🌟本來也是想點沾麵的,但看到有期間限定🙈所以決定吃看看~朋友點的雞白湯拉麵,湯底質感濃稠,很掛湯🔥味道也很濃厚🌟拉麵可選軟硬,朋友表示標準的硬度剛剛好👍🏻雞叉燒的部分值得一讚♥️軟嫩不柴,肉味香甜🔥期間限定的檸檬柚子拉麵湯底相對清爽些~能聞到柚子的香氣🌟實際入口的味道帶點檸檬皮的甘味,口味特別🌟拉麵還是選擇了我喜歡的硬麵☺️還加配了紫菜片~風味更有層次👍🏻煎餃皮薄,肉餡好吃🌟如果再脆口一些就更完美了~
本來也是想點沾麵的,但看到有期間限定🙈所以決定吃看看~
雞白湯拉麵
朋友點的雞白湯拉麵,湯底質感濃稠,很掛湯🔥味道也很濃厚🌟
拉麵可選軟硬,朋友表示標準的硬度剛剛好👍🏻
雞叉燒的部分值得一讚♥️軟嫩不柴,肉味香甜🔥
檸檬柚子拉麵
煎餃子

煎餃皮薄,肉餡好吃🌟如果再脆口一些就更完美了~
2024-08-27
雞白湯拉麵
檸檬柚子拉麵
2024-08-25 83 浏览
好耐之前嚟過荃灣食呢間拉麵店,之前分店位置係喺千色店附近,而家拉麵店已經搬得更近荃灣站,位置真係幾方便🥰 舖面位置唔多,雖然呢晚係平日,都等咗五分鐘先入到座🤨海老拉麵一上檯就聞到好香嘅蝦味,拉麵面都鋪咗好多櫻花蝦,湯底飲落都好香鮮味🦐 麵條用咗幼麵,另加咗慢熟豚叉燒,慢熟嘅肉好粉嫩😚特濃豚骨沾麵友人就揀咗食沾麵,呢個就比較重口味,豚骨湯以石鍋上,入面仲有幾粒豚角煮,將凍嘅粗麵點落熱辣辣嘅濃郁豚骨湯,麵條有咬口,好掛湯🤩 友人仲加多咗隻半熟蛋,佢話要多啲protein,要練大隻喎😂煎餃子一碟有五隻,煎得唔錯,唔會過份燶😙 餡料入面有菜肉,點少少醋就更解膩🥟飲品揀咗兩款口味嘅Sage冷泡茶,白桃烏龍同桂花烏龍,兩枝茶嘅茶底都係用原片茶葉嚟泡製,有淡淡嘅香味同果甜🍑呢間本地小店拉麵店真係同佢哋嘅店名一樣,非常用心製作拉麵🍜 佢哋喺旺角同九龍灣都有分店㗎,大家記得支持吓本地小店啊💪🏻

飲品
Sage冷泡茶

2024-08-23 34 浏览
一个人食饭紧系简拉面啦!呢间沾面味道好浓郁,而且会有不定期噶新品。廣島縣の牡蠣沾麵我噶最爱啊!!超肥美噶广岛蚝,一啖超级满足。叫多一份外酥里糯噶章鱼烧做小食,就完美啦
2024-08-18 80 浏览
記得之前喺舊舖食過佢嘅沾麵而家喺路德圍開返,我又好想去食吓啦入面雖然唔係好大,但係都坐得好舒服用QR code落單都好方便🩵海老沾麵+慢熟豚叉燒沾麵有得揀凍麵定熱麵我今次就揀咗熱麵,同埋好鍾意佢係粗麵食落去勁有咬口而碗沾麵嘅湯非常濃郁,有超多嘅櫻花蝦仲有幾粒豚肉粒添本身嘅叉燒有燒過好香,我再加埋慢煮豚叉燒慢熟豚叉燒好唔同比較幼嫩一啲,都好好味🩵雞白湯拉麵+火炙叉燒一嚟到就見到碗湯好濃郁,好多泡泡飲落去好足料,拉麵就係幼麵兩片雞胸肉都好嫩滑,再加咗火炙叉燒同樣燒得好香,食落口啖啖肉🩵煎餃子餃子煎到外脆內軟,入面仲好Juicy🩵蜂蜜綠茶、Sage 蜜桃紅茶有氣茶蜜桃紅茶係有氣嘅,好特別
記得之前喺舊舖食過佢嘅沾麵
而家喺路德圍開返,我又好想去食吓啦
入面雖然唔係好大,但係都坐得好舒服
用QR code落單都好方便

🩵海老沾麵+慢熟豚叉燒
沾麵有得揀凍麵定熱麵
我今次就揀咗熱麵,同埋好鍾意佢係粗麵
食落去勁有咬口
而碗沾麵嘅湯非常濃郁,有超多嘅櫻花蝦
仲有幾粒豚肉粒添
本身嘅叉燒有燒過好香,我再加埋慢煮豚叉燒
慢熟豚叉燒好唔同比較幼嫩一啲,都好好味

🩵雞白湯拉麵+火炙叉燒
一嚟到就見到碗湯好濃郁,好多泡泡
飲落去好足料,拉麵就係幼麵
兩片雞胸肉都好嫩滑,再加咗火炙叉燒
同樣燒得好香,食落口啖啖肉

🩵煎餃子
餃子煎到外脆內軟,入面仲好Juicy

🩵蜂蜜綠茶、Sage 蜜桃紅茶有氣茶
蜜桃紅茶係有氣嘅,好特別
雞白湯拉麵🍜雞白湯呈奶白色,面頭有一層泡沫,入口好綿密而且有雞味,感覺有啲似忌廉雞湯,配料有露筍、粟米芯、雞胸、慢熟豚叉燒、一隻半熟蛋,半熟蛋嘅調味唔錯海老拉麵🍜海老湯明顯較雞白湯濃味,面頭鋪滿櫻花蝦,配料有筍、慢熟豚叉燒、半隻蛋,因為兩碗拉麵本身都係包慢熟豚叉燒,但係我地又想試埋火炙叉燒,所以加$18追多咗兩塊,火炙叉燒夠焦香又有油香另外追加咗椰菜,原本只為係小小一碟,點知原來成一大碗,鍾意食菜嘅一定好滿足,值得一提嘅係依度嘅麵底可以轉菜底,不過我地冇試到🥬餐牌見到原本有幾款小食,但係今次只有煎餃子,$29 5隻合理價錢正常水準🥟
雞白湯拉麵🍜

海老拉麵🍜

2024-07-29 98 浏览
一生懸麵拉麵祭,每間分店都會有唔同嘅期間限定拉麵。荃灣分店就係蜆貝羊肚菌拉麵。🍜拉麵嘅湯頭都係貝汁湯底,有大大隻嘅新鮮大蜆再加入羊肚菌醬令個湯多咗一份菇香,配料有半隻蛋同埋慢煮豬叉燒,麵條就用細麵,同食佢哋嘅沾麵好唔同。成碗湯飲曬好鮮甜。另外叫咗佢哋嘅餃子都一樣咁出色,皮脆多汁,隻隻都熱辣辣。朋友就食返出名嘅魚介豬骨沾麵,佢都好滿意佢嘅粗麵。另外提一提佢哋嘅冷泡茶其實好好飲,好濃茶味,解油膩一流。

2024-07-21 133 浏览
🍜呢間拉麵店好有日本feel❤️小店座位唔多👍坐得幾舒服💯🍜雞白湯拉麵+慢熟豚叉燒+半熟蛋🌈呢個湯底好杰色好濃郁呀✅creamy creamy💯拉麵口感彈牙😋呢碗加左好軟滑嘅慢熟豚叉燒👍同埋半熟蛋❤️大滿足🥳🦐海老拉麵+火炙叉燒+紫菜🌈湯底好濃嘅海老拉麵呀🍜啖啖蝦味好鮮甜呀👍我再加埋微香嘅火炙叉燒同紫菜😍好正呀🥳🥟煎餃子🌈最鍾意食餃子🔥呢個煎到個餃子皮脆卜卜😋仲包住飽滿嘅餡料❤️好好味呀🥳🥤Sage 蘋果桂花烏龍有氣茶🌈呢個有氣嘅茶味道唔錯👍蘋果桂花同烏龍春茶加埋一齊✅桂花獨有嘅香氣❤️唔錯💯
🍜呢間拉麵店好有日本feel❤️小店座位唔多👍坐得幾舒服💯

+火炙叉燒
+紫菜

🥟煎餃子

🥤Sage 蘋果桂花烏龍有氣茶

風靡一時既一生懸麵今個夏天已經冇做軟雪糕拉麵,今日黎碗雞白湯拉麵!呢度湯拉麵配搭幼麵,沾麵就配粗麵。雞白湯綿滑雪白有打泡,有雞胸肉片、慢煮薄片叉燒,配菜有紫洋蔥、蘆筍、蔥白、珍珠筍。我追加左火炙厚叉燒同埋竹筍,點估到十蚊加筍會俾成碗滿既筍俾我,食極都仲有唔見底,咁筍既野各位筍王可以留意!叉燒兩款肉質都係偏瘦,但唔會柴,雞胸都軟稔;雞白湯底我都幾鐘意,係專注煮既一碗好拉麵。只係食完埋單走左先發現漏左隻半熟蛋!懸念呀!下次再訪一定要番隻蛋蛋架。Sparkling Tea By Sage:蘋果桂花烏龍有氣茶,用100% 蘋果汁,香港製造桂花糖,台灣原片茶葉,好好飲,好醇、清甜既有氣茶,百份百心機野,個罐有香港風格插圖,踩滑板主題,諗起 <<深夜告別練習>>,我好鐘意。

追加竹筍

2024-06-23 113 浏览
一生懸麵 總共有三間分店,主打平民價錢食到高質拉麵,而且間唔時都會有期間限定或分店限定特色拉麵供應當中最出名代表作就係雪糕拉麵喇!而家特色主要有牡蠣拉麵、海老沾麵同雞白湯拉麵~雞白湯拉麵 $95慢煮雞胸、慢熟豚叉燒 同原隻溏心蛋配料雞白湯湯頭順滑濃厚,帶點西式忌廉湯感覺加埋紫洋蔥令湯底解膩更有層次感~配上幼麵吸湯力佳!特濃豚骨沾麵 $82慢熟豚叉燒 $20加麵底 +$15選用帶小麥顆粒粗麵,炙燒厚切豚肉配置,特意加上慢熟豚叉燒湯頭豚骨味濃厚帶點魚介粉香氣,唔會過咸!煎餃子 $29日本傳統菜肉餃子🔸綠茶可樂 $20拉麵配綠茶可樂感覺整體一致,滿足感大大提升🔸忌廉梳打$10

雞白湯拉麵 $95

慢煮雞胸、慢熟豚叉燒 同原隻溏心蛋配料

雞白湯湯頭順滑濃厚,帶點西式忌廉湯感覺

加埋紫洋蔥令湯底解膩更有層次感~
配上幼麵吸湯力佳!

特濃豚骨沾麵 $82

慢熟豚叉燒 $20
加麵底 +$15

選用帶小麥顆粒粗麵,炙燒厚切豚肉配置,特意加上慢熟豚叉燒
湯頭豚骨味濃厚帶點魚介粉香氣,唔會過咸!

煎餃子 $29
日本傳統菜肉餃子

🔸綠茶可樂 $20
拉麵配綠茶可樂感覺整體一致,滿足感大大提升

🔸忌廉梳打$10
2024-06-17