4天前
.【📍尖沙咀|大雨下遇上韓國小店】今日真係超級大雨,搞到小編都已經唔想四圍搵食,所以就走入咗呢間韓國餐廳!入到去先發現原來係有韓國人主理,店員都需要用韓文或英文溝通~.🐨鐵板牛仔骨炒粉絲 $179推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐上枱鐵板仲熱辣辣,勁有儀式感好似西餐鋸扒一樣🤭牛仔骨有四大塊,兩個人share食都得,牛仔骨煮得好腍唔會韌,牛味亦好出,仲食到少少脂肪嘅油香咁,而鐵板就令牛仔骨有更多焦香感添🔥淋雨淋到凍冰冰,食呢個就啱晒啦!.🐨煎餃子 $75推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️煎餃子有五粒煎香,入邊包咗肉粒、粉絲、蔬菜等不同配料,好有咬口...完全係韓式餃子嘅感覺,食到外皮薄脆,唔會十分油。點埋個汁食,就會微酸,食落更加開胃⚡️.🐨韓國飲品 - 梨汁 $20推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐本身覺得$20先得一細半,好似好唔化算咁,早知叫返汽水!但係飲落有驚喜,梨汁唔會死甜有果香,最緊要係入面仲飲到一細細粒嘅果粒,令到口感層次更加豐富!貴少少都係值得嘅~——☼——☼——☼——☼——☼——まいど Maido📍地址:尖沙咀金巴利道64號順輝大廈地下3號舖🐨推薦度:😋😋😋😋/5 🪸環境:👾👾👾👾👾🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻📸食物打卡
【📍尖沙咀|大雨下遇上韓國小店】
🪸環境:👾👾👾👾👾
🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡💡
🛠️分類:#HTB尖沙咀 #HTB韓式
#尖沙咀 #尖沙咀美食 #韓式 #韓式美食 #炒粉絲 #鐵板 #餃子 #飲品 #美食推介