Bernice Poon

Bernice Poon

我是 Bernice Poon
訊息
正顯示第 110 篇(共 17 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
OCT 23

今日買咗兩份海南雞飯 $55 份 醬好好食 飯真係濕左啲 硬咗啲 浪費咗啲雞 希望改善下 不勝感激 八球波唔知食乜 食咗呢間外賣 就係咁 下次再分享 多謝收睇 上次瓊媽媽雞飯勁快執咁咗 希望你做耐啲
JUN 20

烏冬湯底味道有種死咸,番屋企想飲水sad 炸豬扒炸皮太厚,零分sad 服務質素好smileheart 叉燒係日式叉燒既外表,中式叉燒既味道,味道好食smileheart 烏冬正常手打水準 雞翼$10有3隻抵食,但略厭有點鞋
APR 20

去堅尼地城,本身想食阿元來了,但見難得黎一次,試下其他野。就見到五斗米有食評又有片介紹。 見店員有用噴噴清潔枱,有按政府要求度體溫。但咁既時勢,佢比支飲筒我地既時侯竟然係掉上枱到。。。Errrrr...唔知你地點諗啦,我情願你放埋一邊我地自己拎/插落野飲... 食物黎講,好一般。尖沙咀的六兩三,阿元來了,長沙灣程班長,都比這間好食和高性價比。 個拌麺算差,厭醋味好重。 飲品比食物好。但廿幾三十蚊黎講,我出便既飲品店都買到,份量比呢間多,仲有乾淨的飲筒🙄 住得近既人就試下啦,好似我咁好日唔黎一次就...
這篇是 [非食評]
OCT 19

見朋友IG話app有優惠,好抵食。 週末特意試一下。 到店一位男職員聽到我地係app訂位,態度極差。當時我地比訂位早5分鐘到達,約5點50分。Popcorn分店入座率約2-3成,佢語氣不太好咁叫我地等到夠訂位時間先安排到。 轉個頭,另一位職員主動迎新我地並有我地入座。 我地叫左3款食物,2主食,1個菜。 墨汁意粉黎先,再上大大啖蟹肉飯 桌面位置不大,上菜既職員極不主動,我地見碗飯黎幫手移開多d空間,佢竟然是旦放落黎,放正中間。咁點啊,想我一直手持住碟意粉? 大佬我去是旦一間食野,職員都會主動安排啊...
JUL 19

老闆娘落足咀頭,完美表演左First-degree price discrimination🙈 番到屋企打食評先知人地298有鮑魚,佢上溜左比我地!!定upgrade 左蟹心我地?? 我都唔知🤢我都19999🤢打完睇到人地既食評先知!嬲嬲地huffyhuffyhuffyhuffyhuffyhuffy以下既野係我未發現無鮑魚既時候打sicksickupsetupsetupsetupset 原先因貨源問題佢地無左$298餐,但我地窮仔覺得$398又貴左d。有諗過要轉場食雞煲算 老闆娘知道原來我地目標係$298後,經過我地一輪既牙力,佢努力安排番比我地! 海鮮有人幫手蒸,人手十分足夠,唔待慢你。 最後我地食...
這篇是 [非食評]
JUN 17

今日去無左飲品加配優惠 由一位刀手增加至2位,加上收銀妹妹。 排隊時間大減,5分鐘左右,比上一次十幾分鐘快好多! Really worth going. 橙色生腸點尬好食hehe
紅燒半筋半肉麵
蚵仔煎
紅油抄手
JUN 17

⭐️柯仔煎: $35 ummm,唔知有無人同我一樣 唔知柯仔煎同壕餅唔一樣嫁呢😂 味道唔錯 應刻係即叫即整 第一次食柯仔煎既我 中意壕餅多d (3/5分) ⭐️紅油抄手$35 主要目標! 唔夠麻同辣,唔夠多汁!但都okay (3/5分) ⭐️$52 紅燒半根半腩 normal la 牛根幾時都好味yummyyummyyummy(3/5分) $35 失米蛋餅 (1/3分) 唔中意>< 皮厚 蛋 芝士唔夠味 旺角可麗餅(Q太朗?) 都好食過佢sicksicksick 。 喂 依個價位 heart 有台灣人sever 你 likelike 味道不錯 值得黎既music
1 推介
hoho917
JUN 17

黑色豬好食過安格斯牛 喜歡所以細節,好想晚上黎一次。 份量岩岩好,野飲正常,有十個餐揀,有2個吸引我。 試哂豬同牛既我好開心啊喂。 Hehe, definitely worth for the price and worth going !
JUN 17

dislike炸蝦湯烏冬($58) 清湯無乜味 個炸物浸哂落水到 發賬哂。。。(不要揀) OK chopstick壽司類:甜蝦($18)&三文魚($4),未至於難食,呢個價位又可以接受既。 海鮮餅($50),樣靚,味道就係沙拉醬同燒醬汁,個餅無特別。 特價沙拉生壕($30), 長洲芝士生壕仲好食😂😂,原因係太多沙拉醬啦! 雖然唔係話好好味,但都可以接受啦。個樣係靚既,希望佢地可以努力啦,唔好哂左個場!!
1945
MAY 17

有套餐嗌 $390 有2個小菜加一碟大全魚同埋菜湯 . 揀左麻辣味之小辣 骨多左d 但麻味一流 小菜又好食 . 加肥牛做配菜一流 star . 皮蛋都正lol . 豬耳就ok la . 10個人 每人$100零蚊就搞掂 . 開心
1 推介
Trythebests