Ivy0616

Ivy0616

周圍尋找美食
訊息
正顯示第 110 篇(共 15 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
JUL 20

喺澳洲食過西瓜蛋糕, 覺得好好食,見呢間抄佢個款就試吓啦,去到個日夜晚已經冇乜人,個男職員態度極差,話諗定好揀邊件未㗎,係就快啦,其實我只係啱啱望左一望,寫生日牌,又話只可以寫幾隻字嘅,我寫緊嘅時候,佢個樣已經極度唔滿意,又話唔知師傅做唔做到㗎,其實咁唔滿意,可以唔做我生意,以後都唔會幫襯,1.抄人哋個樣就抄得一模一樣啦,味道到完全唔似,2. 唔值呢個價錢,3.呢個服務態度,好似唔擔憂做咁,唔會再幫襯huffy
2 推介
QueenusWong
xmaspat
海南雞
海南雞
肉骨茶
肉骨茶
MAR 19

一心想食馬來西亞野,嚟到皇室堡見到呢間連鎖店,好多區都有分店,一行四人,或者係平日夜晚,完全唔使等位,好快坐低左叫嘢食,嘢食算來得快,價錢唔算貴,平民化,選擇也比較多,大家比較餓,所以叫咗一大隻海南雞,啲肉都好滑,冇骨嘅,好好味,再叫咗個肉骨茶,啲藥材味都好濃,熱辣辣,又多配料,飲完想再叫多個,最後叫咗個咖喱點薄餅,呢個就不過不失,好普通,可以唔使試,整體上來,算唔錯,下次經過其他分店,還會幫襯,試埋其他excited
MAR 19

今日經過灣仔,決定嚟試吓呢間幾出名嘅冰室,差不多個個黎食都係食個叉燒滑蛋飯或者蝦仁蛋飯,我哋啱啱過咗早餐時間11:33分,選擇唔係十分多,叫咗個豬膶通粉,加個煎蛋配多士,呢個冇乜特別,正常茶餐廳嘅野,再叫多個主菜叉燒滑蛋飯,配杯熱奶茶茶走,個飯賣相唔錯,一叫即有,完全唔駛等,d蛋的確好滑,聽講係用日本蛋,叉燒就冇乜特別,份量都比較細,男士一個飯應該唔夠飽,整體上黎都keep到個水準,但啲位就坐得比較迫,唔係好舒服
FEB 19

今晚成班朋友一行5人去銅鑼灣食晚飯smile,飯後甜品,一諗就諗起呢間成日要排長龍嘅幸福班戟,因為今日係星期一又差不多9:30pm ,所以唔使排隊,直入, 睇menu 好多嘢都想食,但好多都賣晒,叫咗個士多啤梨班戟,奶茶班戟同埋朱古力班戟,因為有最低消費,每人一定要叫一樣正價野,一人一個又真係食唔晒,所以叫咗兩杯野飲,我自己就覺得奶茶班戟最好食,味道啱啱好,又唔會太甜,其他都普通,冇麥特別,但如果要排長龍,我就真係唔會食tongue
龍蝦pizza
龍蝦pizza
龍蝦薄餅
FEB 19

新年期間,好多鋪頭都唔開,見呢間鋪頭裝修得幾靚,就入去幫襯下,因為比較夜,唔駛等位,服務態度都好好,唔會催促你快啲點餐,仲介紹埋會員優惠,見呢度推薦龍蝦pizza 出名,我哋就點左個龍蝦pizza,11吋大Pizza, 因為其他地方都比較少有,都啖啖肉,幾好味,再叫多個軟殼蟹意粉,呢個就一般冇乜特別,唔夠飽再叫多個蟹肉意粉,食埋呢個就夠晒啦,想試吓d甜品但已經好飽,所以下次仲會嚟因為想試埋啲甜品,整體都唔錯
FEB 19

今日黎沙田行街,諗住食個午餐,但見周圍食肆人山人海,排晒長龍,度度都要等位,Pizza express 竟然完全唔需要等位,直入,或者中午來講佢算貴,叫咗個二人餐,叫咗個海鮮pizza,蕃茄意粉,有埋羽衣甘藍沙律,仲有小食拼盤,最後就係甜品,好豐富,連鎖店來講味道都保持到水準,食物都好精緻,味道唔錯,或者比較少人食,上餐上得好快,但價錢一啲都唔平,呢個價錢應該有其他更好既選擇,因為周圍都有,下次未必會再嚟
水牛pizza
水牛pizza
FEB 19

見到OpenRice咁多好評,一心諗住同班朋友去試吓,因為平日所以唔使等位就入左去,環境都好靚,尖沙咀小店來講唔錯,不過座位有啲迫,坐得唔係十分舒服,但一班朋友傾計啱晒,冇限時間任坐,一坐低就叫左個水牛pizza,味道好濃,好味,鵝肝菌意粉,生蝦,估唔到食意粉餐廳都有生蝦,都好新鮮,再叫左個沙律,年糕,樣樣野都唔錯,好味,d飲品都幾有特色,色香味俱全,朋友們都大讚唔錯,服務都OK,下次仲會再嚟幫襯
JAN 19

星期六尖沙咀嘅晚上好多地方都排長龍等位,見到呢間Cafe入去試吓,完全唔需要等位,侍應服務態度好好,環境好舒服,好難得係人來人往嘅尖沙咀會有間咁嘅Cafe,睇咗一輪Menu,我哋叫咗個蒜香蟹肉意粉,味道十分唔錯,雖然唔係十分大份,再叫咗個牛柳同埋大蝦,牛柳七成熟,色香味俱全,雖然個位置比較隱蔽,但可以坐好耐都冇人趕你,同朋友吹水一流,價錢亦好合理,好有驚喜,呢間店都仲有好多甜品,下次我都會再嚟幫襯,好滿意
JAN 19

朋友一直想試呢間野,因為出名扁皮鴨,同埋見到海景,一去到鋪頭,服務態度奇差,不停催你快啲點菜,俾佢催左幾次,我哋決定叫半隻鴨試吓先,完全係凍嘅,好似擺咗好耐咁,佢嘅爆炸糖唔係十分特別,再叫咗個蝦伊麵,油膩都不得了,食咗少少已經唔想食落去,再叫咗一個一字骨,呢個就普普通通,因為安排左我哋坐入邊,根本就見唔到任何海景,同埋呢間野啲員工真係好趕收工收11點,佢10點鐘已經想叫你走,不停叫你埋單,埋單,呢個價錢我唔會幫襯第二次
APR 18

店長態度10分差,叫咗兩個餐加埋嘢飲,嘢食到咗好耐,問啲嘢飲幾時到,店長答:黎就嚟㗎啦,使鬼吹,跟住就勁大聲嗌機同廚房講催催催你啲嘢飲呀,態度10分惡劣,嘢食又麻麻,啲米線湯底勁油,又難食,唔使錢都唔會食,以後都唔會幫襯.............................. ..............差差差差差差差差差差差差差 dislikedislikedislikedislikedislikedislikedislikedislikedislikedislikedislike
2 推介
janchan0327