2007-03-13 16 瀏覽
又去摯愛火鍋店. 一行七人,原本已訂位坐出面,都俾唔倒位我地,只好坐入面啦,因為天氣凍,好多人都去打邊爐,所以係全店爆滿.當然又係一火鍋,一燒烤啦. 咸菜魔鬼魚湯底係必叫,當晚有新朋友第一次食都讚不絕口,話d魚好入味,好滑. 鱔圈又係例牌起碼叫兩碟. 今次有另一個新朋友好有心機幫我地燒烤,每樣食物都燒得又香又脆. 不過鱔圈越越薄就係真喇,以前真係好厚身,食落有口感好多. 鴕鳥肉原來係好滑架,我都係鴻福第一次食.下次可以再試.魚春又係第一次叫,一邊燒,一邊'拍拍'聲,幾得意. 不過食落就乾身少少,可能灼熟會好食d.另一款好難燒食物係雞軟骨. 上次燒到哂,成舊炭咁,今次有新朋友燒,一d都無,原來係好好食架,同你去居酒屋食無分別.不過要一彈就係大蜆有沙,雖然甜,不過有沙始終都未做得好.

鴕鳥肉原來係好滑架,我都係鴻福第一次食.下次可以再試.

不過要一彈就係大蜆有沙,雖然甜,不過有沙始終都未做得好.