katychoi

katychoi

我是 katychoi
訊息
正顯示第 110 篇(共 20 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
二重牛舌
二重牛舌
鐵板二重牛舌
2023-04-07
是次消費
每人約$108 (晚餐)
APR 23

門口排隊大概有10人,等咗半個鐘,終於可以入去啦,入座時間大概8:45分,安排座位後職員即刻送上點餐紙,職員指出只有鐵板供應, K其他餐單全部售罄。我只好即刻嗱嗱臨落單,二重牛舌單點,唔揀套餐,因為我想出去深水埗食其他嘢,但係強烈建議套餐,我見隔籬位有湯,沙律、白飯一碗,包埋一罐汽水的確抵食。 落單後過10分鐘左右,即刻送上熱辣辣嘅牛舌,包埋特色醬汁,酸薑,自家麵豉辣椒,建議立刻切開牛舌心,搬來鐵板旁邊,防止過度加熱。趁熱食,啖啖肉,味道真係一流,溫度剛剛好,真係不枉此行!excited
1 推介
法式煎鵝肝
餐白酒一杯
餐白酒一杯
生蠔
0分鐘 (堂食)
2022-11-01
紀念日
是次消費
每人約$400 (晚餐)
NOV 22

星期二三提供生蠔拼盤及餐酒一杯,簡直就係超值。即刻喺OpenRice訂位過嚟食返餐好嘅。 坐低冇幾耐,即刻落單,等咗好短時間就有新鮮生蠔拼盤,職員耐心地介紹不同產地嘅生蠔,謝謝新鮮肥美飽滿,另外再加黑魚子,加上雞尾酒醬簡直就係一流。 鵝肝煎到金黃色,配上蘋果蓉及黑醋 ,煎先得恰到好處,食完再想落單。 食完再加多半打特價生蠔,為今晚晚餐畫上完美句號。下次真係要即刻過嚟試生蠔拼盤,喜歡3號嘅朋友一定要嚟,一定唔會令你失望。
特價生蠔
特價生蠔
生蠔加咗魚子及雞尾酒汁
生蠔加咗魚子及雞尾酒汁
生蠔
1分鐘 (堂食)
2022-10-25
是次消費
每人約$220 (下午茶)
OCT 22

今日下午放假行街,下午茶時間突然間好想食生蠔,即刻透過網上訂位,搵到最近食好嘅餐廳,坐低即刻要一打,服務員非常有禮貌,又細心,等咗唔係好耐即刻就有得食啦。同時間最今日買買追加魚子及黑魚子增添風味,加埋秘製雞尾酒醬汁,隻隻新鮮飽滿,好有海水味,食過返尋味,即刻追加多六隻,食完好滿足緊嚟繼續行街。其實本身想食星期二三特價199套餐,原來餐廳只係晚市提供。希望下次有時間再去試佢嘅八國聯軍生生蠔,非常期待下一次再光顧。
訂座送嘅蟹蓋
甲羅燒
2021-07-06
生日
是次消費
每人約$380 (晚餐)
JUL 21

第一次同朋友過咗嚟這間放題,服務員真係非常之積極同周到,第一輪即刻食刺身,入座即送火鍋,好快走上咗第一輪食物。訂座就送一個即燒蟹蓋,簡直就係好味到暈,刺身食物新鮮,壽司一口一個非常好。仲有其他,壽司,泰式日式等,食完飽到抱住個肚走。現場環境好有日本居酒屋氣氛,朋友慶祝生日來依度最佳地方。
1 推介
neptuneper
海膽火焰帶子
海膽帶子
法國皇家生蠔
2021-06-28
生日
是次消費
每人約$350 (晚餐)
JUN 21

今晚喺銅鑼灣行街 ,終於可以抽時間想來嘅 生蠔日式泰式放題食,一見到有得飲生啤同生蠔刺身放題,唔使諗即刻加錢升級放題。 第一輪叫咗刺身同壽司加上半打生蠔 ,食物非常之快上,見到員工好忙碌同勤力咁樣照顧客人,相刺身有好新鮮,我見到食評還有一個燉湯,但係問咗店員話而家冇做啦,真係冇湯飲,唔緊要咁我食其他嘢補返數。自己出去執咗杯生啤,一路食一路感覺真係好爽。 同時間叫咗壽司手卷,加上其他泰式食物都唔錯,生蠔真係好有誠意,非常新鮮有海水味,入口爽甜,creamy ,我一共食咗18隻,你呢個食一定要升級放題。...
甜品蛋糕
甜品蛋糕
5分鐘 (外賣自取)
2021-06-25
JUN 21

忽然間好想食甜品,啱啱路過又係下午茶嘅時間,立刻入咗九龍香格里拉酒店,尋求甜品一絲絲希望,入到大堂,精緻嘅甜品向我揮手,真係擋不住嘅誘惑,真係希望全部大晒佢哋返屋企。一共買咗五件,差唔多每款一個,開開心心咁帶着精美嘅甜品返屋企品嚐。 不愧為香格里拉餅店出品,食完之後簡直就係回味無窮,期待下次再去買精緻嘅甜品,俾自己一絲絲嘅安慰。
三文魚牛油果忌廉班cake
三文魚牛油果忌廉班cake
凍嘅忌廉咖啡
凍嘅忌廉咖啡
幸福班戟
2021-06-08
是次消費
每人約$140 (下午茶)
JUN 21

今日放假,周圍行街又到下午茶時間 ,見到幸福班cake店 ,立刻走入去試吓幸福嘅味道。 到櫃檯付款點餐後,喺旁邊嘅自助機度攞咗杯凍冰水,搵個靚位坐低,一種令人好舒服嘅感覺。等咗大概15分鐘之後,幸福煙三文魚牛油果忌廉芝士班cake 凍咖啡就立刻送上。慢慢品嚐,感覺非常放鬆,不失為一個休閒嘅下午茶時光。tongue
豆乳湯
豆乳湯
三文魚刺身
刺身
0分鐘 (堂食)
2017-10-05
是次消費
每人約$190 (宵夜)
OCT 17

晚上九點半夜食時間,心思思去吃火鍋。來到盛八不用排隊已經可以入座。 之後等了一會上鍋, 牛肉質素很好 ,刺生好味新鮮。 但是服務人員人手太少 ,加單也沒有人理。我只好出去收銀機旁找人幫忙。 飲品雪櫃又是清空,難怪全場得兩張table 有客人。我見員工忙著收拾殘局,未能及時照顧客人需要。我只好告訴自己,算了 無下次。 我之前一向是盛八火鍋的忠實粉絲,不明不白為什麼發生這種事。問了服務人員,之前好服務人員已經全部辭職,難怪生意冷清啊。希望你們有改善,生意興隆。 幫助。
蟹子沙律
小樽屋壽司卷
俾老闆發現我偷影
俾老闆發現我偷影
AUG 17

早幾次經過也是客滿,今日有空再來, 終於有位了。立即落單小樽名物, 壽司拼盤,沙律及壽司卷。 客人比較多,要等大約五至十分鐘。 壽司魚生非常新鮮,上了日本米做,入口十分美味。沙律非常大份 , 新鮮沙律菜簡直就是一流。小店用心經營,我下次一定再來。 tonguetongue
2017-04-28
紀念日
是次消費
每人約$300 (晚餐)
APR 17

昨晚我們二人去牛氣吃火鍋,拿到93 號票,等了五分鐘在右,已經可以入座了。 本應11:13 pm分鐘才時間結束。但是去到10:45 pm ,職員未問last order , 我們仲吃緊之時,已經收了個鍋。 我們同職員表示未吃完,他們才停止收我們的筷子。並即時要我們結賬。明明是九十分鐘放題 ,個客未吃完就收鍋。 我們走時向職員表示不滿,出門口未見有客等位,分明就是趕客。 食物方面, 我們選了牛小排及甜豉油湯底,牛小排及豬肉都很好,入口即溶。有少量沙律,甜品供應,味道也好。但飲料選擇比較少。
Top