Hong Kong | Eng

Follower
Following
dorothyhoooo
Level 2Hong Kong
Overview
Reviews (8)
Photo (4)
態度極差!機顯示02,04號飛都未叫,我03叫做過左?叫我重新拎飛?
Old Fung Tea House (Fu Shing Building)
2024-12-08
今日經手機喺gulu拎飛 (富盛大廈分店),D003,我地7個人都預左會等好耐,到店門口等,見到門口部機顯示D002,即係下張到我哋啦,如是者等咗大半個鐘,手機顯示我張飛已使用,我立即入店詢問。我:我張飛未叫到但點解寫已使用嘅?(我係有禮貌咁問店員:下!你張飛過咗成個鐘架啦喎!我哋叫咗架啦喎!過咗架啦喎!我:?????你冇叫過喎,出面顯示叫到D002店員:我有叫,你問下其他客我:???佢不斷強調張飛已過,另一店員問咩事,只係同佢講我張飛過咗店員:過左你要重新拎飛我:點解你出面顯示叫到D002?即係未到D003啦!過咗?我問左幾次佢都答我唔到店員:我唔識解釋你聽我:?????佢地嘅態度仲要係串架,勁呀!佢地完全冇諗過幫我,只係叫我再拎飛,平時去其他餐廳都會話下張比你啦,同埋你連D004都未叫,我D003叫過左?仲有部機1-4人嘅飛都有不停咁叫號,只係5人以上冇叫過,即係部機冇壞,係你地根本冇叫過!於是去隔離分店搵負責人投訴,店員稱負責人唔在場可以同佢講咩事,佢不斷講唔好意思,但其實佢咩都冇做錯過。留左電話叫回覆,就睇下會唔會理我。上次去大棠路分店點心內有昆蟲我哋都冇話要投訴,只係叫你地拎走就算,但態度唔好真係唔得!…Read More
Like
jenus 我都覺得老馮啲服務麻麻,我寫過IG投訴過,佢都有回應,但唔覺有咩改善!樓面所謂店長先最懶,叫極都扮聽唔到!
2025-04-27
jenus 新果間之前係老山馮麵檔不過好難食,冇乜人幫襯,而家轉返茶居,但細檯多,7個人應該要分檯坐,小圓檯坐到4個人咋!
2025-04-27
2024-12-08
唔會再嚟,亦唔建議大家去
Find The Way
2023-06-10
星期六日人均消費80-100(一杯飲品加甜品),以呢個價錢喺元朗嚟講我可以再搵一啲比較高汁嘅cafe。食物味度普通,喺客人面前直接用手接觸我order嘅蛋糕放上碟,因為只係輕輕掂一掂我唔介意所以冇咩所謂,如果遇到衛生意識好高嘅客人會唔係咁好。飲品正常,未去到好好食/飲要再去多次。另外店員極度冇禮貌,8成時間係對住位西面人食嘢飲嘢,可能我哋好嘈?我唔係好覺,整咖啡嘅聲音,閂雪櫃嘅聲音仲嘈,而且咖啡師同前面客人傾計聲音同我哋差唔多。如果店家覺得客人有問題應該上前出聲,而唔係全程西面眼超超!…Read More
BlackRock 例如邊一間高汁cafe?有冇名
2023-07-01
2023-06-10
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$100 (Tea)
態度惡劣,唔會幫襯
老厝邊
2023-05-05
8:15pm左右去到拎位,5個人,店員話要等陣8:30pm有兩張4人枱,不過係前後,問我哋坐唔坐,因為我哋想坐埋一齊,就算唔一齊左右都好,所以話我哋可以等多陣店員:隔離枱啲人都係啱啱食,可能要等好耐(之後走開咗)店員再行返嚟:你哋唔要呀麻,我比人哋㗎啦我:我哋等多陣其實佢由一開始態度已經唔好唔夠兩分鐘,其中一張4人枱隔離有人埋單,我見客人都係啱啱坐落去,而且未叫嘢食,同埋另外一邊有二人枱吉咗,問店員可唔可以叫客人坐另一張枱,我哋5個人就有位店員:唔得喎,你哋頭先話唔要張枱佢唔識管理啲坐位分配唔緊要,最重要嘅禮貌佢冇,串到一個點,我絕對唔係西客,冇用過唔禮貌態度對佢,因為呢件事,我唔會再幫襯貴公司,另一間分店都唔會去睇返啲差評,全部都係話服務態度有問題,麻煩貴公司盡快回覆我,你有需要知道邊位員工有問題,謝謝。…Read More
2023-05-05
唔會再幫襯元朗分店
牛大人台灣火鍋吃到飽 (形點 II)
2022-06-20
以前都係食開荃灣嗰間,以為元朗開左咁近我就唔洗再出去食。點知。。。我都係去返荃灣食啦😓- 入座/環境:由於我book左位,唔需要等就入得,我哋6人以上,好彩地有自己一個area,坐得係舒服嘅。- 服務:唔係冇禮貌,但完全唔nice,仲有啲啲惡,一啲都唔friendly。(朋友試過比人趕走,但我今次冇)- 食物質素:牛係好食嘅,但全部小食,係全部都唔好食,有啲可以用難食黎形容,我喺荃灣係不停order,但元朗呢間我只order一次。另外甜品(仙草)都唔好食,份量有啲少,好失望另外我哋有兩個鍋,荃灣可以一張枱比我分兩張單,因為我有會員,兩個鍋都可以免費鴛鴦鍋,食過咁多次都可以咁做,但元朗呢間就唔得,話一張枱一張單,呢樣野冇就冇乜所謂嘅,只係FYI講真呢間嘢湯底真係唔出色,我鍾意都係啲牛、小食同個甜品,得牛好食但小食同甜品都唔好食,仲要啲staff咁樣,我幫襯元朗一次就夠了…Read More
2022-06-20
Type of Meal
Dinner
好好食
Vie Won Won
2021-09-08
星期日2:00去食,入座率竟然得一成。 Order完,嘢飲好快有,之後薯條都好快有,個場冇咩客,但2個主食等左成30-45分鐘先有,真係有啲耐。Order左蕃薯條,燒汁日本A4和牛燉飯,是拉差汁三文魚,雖然等得耐,但係食物外觀好靚好吸引,食落仲有驚喜👍🏻完全唔係因為太肚餓😂全部都好好食,好出色。 薯條份量多,我哋兩個女仔係食唔曬,三文魚比我想像中大份😂雖然價格個人認為偏貴,但都會再去多次同介紹比朋友🙈…Read More
2021-08-22
$345 (Lunch)
浪費我金錢的餐廳
Casa Luca
2021-08-06
之前見到有comment話店員唔識沖咖啡覺得好好笑,點知我遇到嘅係繁忙時間沖唔到有熱奶類嘅咖啡,我作為一名barista真係覺得又嬲又好笑。既然你哋會嘥時間去磨豆,嘥時間去填平咖啡粉,嘥時間去將手柄扣上咖啡機去沖煮咖啡,點解唔可以多少少時間去打奶泡。。。你哋慳咗嘅呢少少時間,我唔知點解啲食物仲要等成7個字先有,係多客架啦,我去過好多更多客嘅地方都唔洗等咁耐。我叫咗杯凍latte,正常嚟講杯咖啡係唔會幫客人落糖水,除非客人要求,店員亦冇問我要唔要糖水,咁當我衰,冇講唔要糖水。。。食物方面:叫咗個黑松露意粉,和牛漢堡set,漢堡都叫做好食,薯條亦都唔錯,意粉聞落好香黑松露味,食落cream味較重,冇咩黑松露味道,而且越食越鹹,食到一半真係食唔到落去,我都唔想浪費食物,但真係食唔到。…Read More
2021-08-05
Waiting Time
35 Minutes (Dine In)
大圍屋子生活最好
Uchi Days and Meals
2021-08-01
好耐之前去過大圍嘅屋子生活,嗰次嘅經驗係非常之好,食物好食,價錢合理,環境perfect。見開左新店,睇相好似幾靚咁就去試下,點知去到原來鋪頭唔喺好大,不過等左半個鐘就有位。商場冷氣唔大,入到去因為有大落地玻璃,所以由等位到食嘢都係好熱(唔易出汗嘅人)唔知係咪因為星期日關係,係冇lunch menu ,而佢所謂嘅set要加$25,想飲套餐提供嗰3款飲品以外嘅野要加多$20,total $45⋯⋯crazy😶叫咗個牛肉湯烏龍麵,一杯latte ,加個提拉米蘇窩夫。 冇一樣嘢有驚喜,麵極度普通卻索價$89,咖啡冇特別,甜品外觀好靚,味道唔錯,略嫌太少cream。服務態度方面,一個員工足以打破其他員工嘅努力,其實所有員工正常,冇話特別有禮貌或者服務好好,唯獨是有一位女職員感覺係好hea,好似好唔想做,唔想serve你咁,我留意到佢對每一位客人的態度都是如此。 另外我見有comment話會趕客走,我哋一行4人都食左幾耐下,都未見會趕人走,可能我哋唔係坐落地玻璃嗰到。總括來說,CP價極低,呢間野只有甜品吸引到我,會否再次光顧,不會。 我會選擇到大圍分店…Read More
2021-08-01
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$175 (Lunch)
不會有下一次
Liu Liang San
2021-04-27
Search TST 台灣野第一個就出現呢間,睇佢啲相又好似幾吸引,見又多人like,但就好失策地冇睇食評,去到先知限時40分鐘,開頭覺得冇乜所謂,當試下新野所以就入去食,未食前就覺得價錢係正常嘅,但係食黎就覺得唔值呢個價。叫左個滷肉飯,牛肉麵同甜不辣,滷肉飯正常冇話好好食,牛肉麵一啲都唔好食,毫無驚喜,甜不辣有腥味,個醬唔好食。 。。。。由於我食嘢係比較慢,店員提醒就嚟夠鐘意都仲有好多未食完,佢地訂限時40分鐘唔理佢咩理由啦,但對於我嚟講就係完全唔夠架原來,時間仲少過返工放lunch😀完完全全浪費左我食好野嘅機會😩今次教訓就係一定要睇食評!!!!!!!…Read More
2021-04-27
$150 (Lunch)
Cities
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice