Hong Kong | Eng

Follower
Following
jellybellyy
Level 1Hong Kong
Overview
Reviews (3)
Photo (6)
值得推薦嘅零食曲奇脆條
LUCULLUS (Lab Concept)
2025-03-21
本來想試開心果味,點知無貨。熱心嘅店員介紹香蒜碧根果仁曲奇脆條同朱古力榛子曲奇脆條都唔錯。香蒜嗰款真係好似食緊蒜蓉包,蒜味夠濃,脆卜卜;朱古力榛子嗰款就味道好濃,絕對唔會失望。我試咗香蒜味,覺得真係幾特別又好食,食到停唔到口。雖然$58唔平,但係值得買嚟試,推介俾大家!( *ˊᵕˋ)ノ♥…Read More
Like
香蒜碧根果仁爵奇脆條
2025-03-21
$58 (Other)
值得推薦的人氣拉麵小店
阿久根和牛拉麵屋
2025-03-21
呢一間位於旺角的人氣拉麵店 - 阿久根和牛拉麵屋,從外觀到內部裝潢都散發著濃厚的日本風情,讓人一踏入就有種身處東京街頭的感覺。店內的環境舒適,燈光柔和,營造出一種輕鬆自在的用餐氛圍。牆壁上掛著精美的日本藝術作品,還有柔和的音樂,使整個用餐過程更添享受。服務員友善熱情,無論是點餐還是提供建議,都讓我感受到賓至如歸的溫暖。整體體驗非常滿足,特別係佢哋的招牌菜!( *ˊᵕˋ)ノ♥•*¨*•.¸¸☆*・゚•*¨*•.¸¸☆*・゚•*¨*•.¸¸☆ •*¨*•.¸¸☆ •*¨*•.¸¸🔸 人氣慢煮安格斯牛小排沾麵 ★★★★☆果然名不虛傳,牛小排質素一流,肉質嫩滑,入口即化。搭配濃郁的味噌蝦湯,湯底鮮香,既有海鮮的鮮甜又不失味噌的濃郁,讓人一試成主顧,每一口都充滿層次感,真係唔可以錯過!🔹 雞軟骨餃子 ★★★★★每一口餃子都帶有爽脆的雞軟骨,口感非常特別!餃子皮煎得金黃酥脆,內裡餡料豐富且鮮美,配上特製的醬汁,讓餃子更加出色,令人忍不住想再點多一份,絕對是必試的美味!🔸 香煎大蝦 ★★★☆☆食材新鮮,蝦肉煎得香噴噴,輕輕一咬就能感受到豐富的肉汁,肉質爽口,入口的時候充滿海鮮的鮮甜。雖然味道上未必特別突出,但這份新鮮感依然值得讓人回味,搭配一點檸檬汁還能提升風味。🔹 流心芝士薯餅 ★★★☆☆雖然整體表現正常,但芝士能保持流心,咬下去時流出來的芝士香滑可口,薯餅外脆內軟的口感也相當不錯,依然值得讚賞,適合喜歡芝士嘅朋友。🔸 枝豆 ★★☆☆☆略嫌枝豆偏熱,鹽味不太明顯,雖然是小食,但味道可以再加強,讓整體用餐體驗更加完美。•*¨*•.¸¸☆*・゚•*¨*•.¸¸☆*・゚•*¨*•.¸¸☆ •*¨*•.¸¸☆ •*¨*•.¸¸整體來講,呢間拉麵店的食物質素相當高,環境亦舒適,適合朋友聚會或輕鬆用餐。如果你喺旺角,想搵間好食又有特色的拉麵店,呢間一定值得一試!💕…Read More
+ 1
Like
人氣慢煮安格斯牛小排沾麵
雞軟骨餃子
慢煮安格斯牛小排濃蝦湯沾麵
2025-03-13
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$156 (Dinner)
值得推介嘅大角咀本土壽司小店
玥屋
2025-03-05
呢間位於大角咀嘅本土壽司小店,食品質素真係充滿誠意!( *ˊᵕˋ)ノ♥ 由於太好味,請原諒我食完先醒起未影相( ._.)•*¨*•.¸¸☆*・゚•*¨*•.¸¸☆*・゚•*¨*•.¸¸☆•*¨*•.¸¸☆*・゚•*¨*•.¸¸🔸三文魚&三文魚腩壽司 ★★★★☆簡直是肥美到無法抗拒~ 🔹火炙汁燒三文魚腩壽司 ★★★★☆食落瞬間入口即融,必試,真係好好味!🔸燒三文魚奇脆卷 ★★★★★脆脆嘅口感令我印象深刻,配上入口即融嘅三文魚,絕對係呢餐嘅top item~。除咗hardsell小店嘅三文魚,其他壽司都幾好味,不容忽視!🔹甜蝦刺身 ★★★★★甘甜,物超所值,encore咗~🔸帶子刺身 ★★★★★一絕,肥美甘甜,絕對唔可以錯過!🔹蟹籽軍艦壽司 ★★★★☆蟹籽滿滿,食到我心情大好~🔸劍魚腩壽司 ★★★★☆新鮮到令人驚艷,清甜嘅味道令我忍唔住encore!🔹鰻魚壽司 ★★★★☆醬汁搭配得恰到好處,令整個味道更上一層樓!🔸象拔蚌刺身 ★★★☆☆正常發揮,雖然唔算特別,但係都唔差嘅🔹芝麻雞翼 ★★★☆☆熱辣辣,口感唔錯🔸宮崎腸 ★★★☆☆脆皮嘅腸仔,都ok🔹海膽軍艦壽司 ★★★☆☆雖然未到驚艷的地步,但都係正常發揮喇🔸深海池魚壽司 ★★★☆☆口感唔錯嘅,只係唔係特別吸引我🔹紅衫魚壽司 ★★☆☆☆個人本來就唔太好,抱住一試無妨嘅心態,感覺就一般般 (可能係因為我吃到一小塊魚鱗掛)🔸鐵火卷(吞拿魚小卷) ★☆☆☆☆肉質一般,令我稍微有啲失望,所以我就沒冇再點其他吞拿魚嘅item lu•*¨*•.¸¸☆*・゚•*¨*•.¸¸☆*・゚•*¨*•.¸¸☆•*¨*•.¸¸☆*・゚•*¨*•.¸¸整體嚟講,呢間小店嘅性價比真係非常高!🔝‼️餐廳環境還好,小店估計最多可以容納十個客人。我到訪嗰陣好好彩,walk-in有位,喺用餐嗰陣聽到壽司師傅接咗好幾個訂座嘅電話,果然真係大角咀嘅人氣壽司店!🤩🤩如果你都鍾意食壽司,玥屋絕對係你值得一試嘅壽司店 💕…Read More
燒三文魚奇脆卷
三文魚腩壽司
甜蝦刺身
帶子刺身
2025-03-04
$285 (Dinner)
Cities
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice