Hong Kong | Eng
更新餐厅资料 商户专区
找餐厅
旅游.订座
OpenJobs
餐厅 + 地区/地址, 菜式/食品…
地图

相片 (4)
無禮貌嘅洗碗姐姐同侍應姐姐
Price Cafe
2023-05-20
屋企唔煮早餐接近20年,食唔食到早餐就睇瞓醒嘅時間,今日一早起身,落街早餐,食嘢不礙乎兩種情況,唔係外賣就緊係堂食。今日堂食,作為出哂名,上哂報紙電視影片分享網站嘅食肆交通沙漠雙冠軍嘅富亨邨,係懶得出大埔中心/大元邨嘅情況下,不嬲對食好極端嘅我,好嘅,好捨得去食,唔好嘅,接受程度好大。係食物沙漠,揀咗我認為仲可以擺得落口嘅太子美食。食物唔評論啦!擺得落口落到胃,唔肚痾就得。今次想講嘅係,洗碗姐姐,推住架收咗好多碗碟杯嘅手推車,經過我隔離時,跌咗個碟落地下,係碟落地之前,啲汁飛哂落我度。洗碗姐姐無道歉,執返個碟就走,而侍應姐姐就目睹事情,視若無睹。直至我出聲要求要紙巾嘅情況下,之死死地氣去拎紙巾比我,加上一句毫無誠意嘅「唔好意思」!…查看更多
检举
or#ta66726495 死唔信邪,早餐,今朝再去,叫咗3次落單。分別1)舉手,對到小小眼,侍應望到扮望唔到。2)同送緊餐侍應講轉頭寫嘢,借咗聾耳陳隻耳。3)同去緊水吧嘅侍應叫寫嘢,阿崩叫狗,越叫越走!3個人,幾多侍應都無用,假嘅!無人理!**!
2023-05-28
2023-05-20
$37 (Breakfast)
聞名不如見面-雞飯
Tong Kong
2023-05-03
聞名不如見面嘅東江食家鹽焗雞飯香港越嚟越差!啲商場一式一樣,倒模咁嘅連鎖鋪頭同食肆,今日唔太想食連鎖餐廳嘅我,選擇咗東江食家,間唔中幫襯下,一個月總有一兩次嚟幫襯,食咗超過十年。嚟得東江雞緊係食招牌菜,鹽焗雞!未入到去位,好有默契咁行住叫:「雞飯凍檸茶」之坐低,無叫例湯,因為雞腳湯已經好耐無再出現過,轉哂做蔡天鳳湯(青紅蘿蔔豬骨湯),啲雞腳留返哂嚟買。飲品先到,正常嘢!之後雞飯到,呀唔係,係雞骨飯到,如圖,骨多過雞肉,一啖雞肉一啖飯,雖則東江食家碟頭飯出名多飯,但食哂啲雞肉都仲剩2/3飯,可想而知,有幾多係肉,有幾多係骨!鹽焗雞越做越差,越嚟越難食,環境無變,無裝修過,今次仲整埋個雞骨飯過我歎,食完要再去第二間再食多轉,所以今日起將會永久DQ東江食家,請都唔會再嚟!…查看更多
检举
2023-04-23
$61 (Lunch)
庆祝纪念
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice