Hong Kong | Eng

Followers
Following
Stella88
Level 2Hong Kong
食物唔只分好食同唔好食,仲要睇有冇心🤘🏻
Overview
Reviews (6)
Photo (47)
無生意係有原因嘅
HANA Korean Restaurant
2025-06-04
呢間舖成日經過,但係都冇乜興趣去試,今日諗唔到食乜嘢,諗住試吓食熱辣辣嘅韓國粥啦,可能過咗午飯時間,入邊冇人,得一個菲律賓姐姐響度做嘢,我叫咗一碗釜山鮮鮑魚粥$138 ,一碟蒸餃子五粒$78,等咗一陣先嚟碟餃子係暖嘅,但係啲皮未熟係生嘅,同個菲律賓姐姐講咗,佢拎返入去重新再蒸比我,跟住碗鮑魚粥就嚟,我搵晒全碗入邊嘅鮑魚出嚟,簡直嚇我一跳,加埋都唔知有冇半隻BB鮑魚,仲要切得超薄片,碗粥入邊有啲類似公仔麵附送雜菜包嘅雜菜,粥嘅質地似冷飯加湯煮,因為碗粥唔係熱係暖嘅..問個菲律賓姐姐呢碗鮑魚粥係得咁多鮑魚?唔出聲出咗門口過隔籬搵咗另外一個中國女仔入嚟,之後話煮過另外一碗俾我,唉….諗住快快脆食完走人,個女仔向廚房拎咗碟鮑魚出嚟話俾返我,嗰碟鮑魚一睇就知係罐頭BB鮑魚….味道…真係好似啲屋企姐姐煮粥仔咁囉,唉….冇下次…Read More
2025-06-04
$238 (Lunch)
沙漠中露水
小食掂
2024-05-10
呢間小食掂我已幫襯超過三次以上我才會寫上食評✍🏻,每次食啲食物都可以保持高質素難得👍🏻,真正用心去做食物💗,真係會食得出嚟、我工作位置在九龍塘,平時午飯時間一係要行到落去九龍城、一係附近得一兩間普通到不得了茶餐廳選擇🤢,第一次幫襯呢間小店我心諗唔係呀,呢啲地方小食店會蝕個啵🤔,就試買咗返公司食,佢哋嗰個兩溝魚肉碗仔翅👍🏻,食得出係冇味精嘅(因為我係味精過敏),用料落本竟然有竹笙,佢個咖喱陳皮魚蛋…..嘩….真係超正😋,我公司個秘書仔已俾咗個世一魚蛋俾佢、魚肉燒賣,我從來唔鍾意食,但呢度啲燒賣加上佢哋自己做嘅XO醬= 無敵💗,仲有佢哋嗰啲滷味、係新鮮製作,自己做滷味自己串、佢哋啲芥辣醬係自家調製超級好味,唔係買現成返嚟賣,現在已經成為我下午茶或home party必備伴酒之一🤟🏻🤟🏻,同埋原來個老闆有潔癖,唔怪之得佢間小食店咁鬼乾淨🤣🤣🤣…Read More
辣陳皮魚蛋
XO醬魚肉燒賣
兩溝魚肉翅
新鮮自家製滷味
2024-05-03
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$50 (Lunch)
質素高、味道好、性價值👍🏻
VA BENE Italiano
2021-06-21
一次無意中行商場經過才發覺有間餐廳不起眼,於是就嘗試一下,嘢食好味出乎意外,價錢唔貴,質素高,員工有禮貌,樣樣嘢食都好有水準,已第二次拉隊去食,Pizza 好好味😋,減肥中都要食多件,8個人13個餸,清晒👍🏻👍🏻👍🏻正😋😋😋…Read More
+ 8
意式海鮮Pizza
澳洲和牛斧頭扒
樣樣都好味
2021-06-18
$500 (Dinner)
Celebration
Father's Day
終於又一城有新嘢食啦
Ramen House Konjiki Hototogisu (Festival Walk)
2020-11-05
上月响又一城經過仲未開,都會等開咗過嚟試吓,話晒都响東京一粒星啦,其實平時我對拉麵都係一般般,試過好多間出名拉麵,好多d湯太重料,造成太濃烈,食完好滯,今次試吓佢哋個白松露油厚燒牛舌飯定食同主打拉麵-貝汁醬油拉麵,定食有冷切牛舌有機蔬菜沙律、牛舌青瓜粒、牛舌麵豉湯、重點-厚燒牛舌白松露油蛋汁飯...個飯真係好好味,飯唔會太軟,白松露油加蛋汁撈飯一絕,鹽燒牛舌選用牛芯部位淋得嚟有彈口👍🏻只是略嫌少,如多一件就very good,貝汁拉麵-麵質唔太淋有彈性,叉燒薄切兩片,入口溶化,湯底香濃松露醬同牛肝菌醬但唔太滯,再加上湯底有鮮甜蜆同魚,再加豬骨炮製而成,真係飲晒都得,同埋佢哋隻糖芯蛋....冇得輸👍🏻...仲要4-10/11全店拉麵買一送一優惠,超值,比d心理準備又要排隊…Read More
+ 7
糖芯蛋
貝汁醬油拉麵
2020-11-02
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$128 (Lunch)
好有中國風味
四川辣妹子
2020-10-14
限聚令放鬆可以出去搵食,有朋友介紹去呢間新開四川菜館,話個大廚老板娘係真正四川人煮,味道跟佢以前响四川地道食好似,唔似好多香港店舖因為要就香港人口味有所改變,好啦講番食乜先,成日睇抖音都見到國內啲人一大碟一大碟係咁食小龍蝦🦞,香港又冇得食,現在終於有機會試到梗係要嗌番碟試,辣度好足,奉勸唔食得辣叫少辣好,越食越野味,三條友終於要encore多一碟食🤣,酸菜魚個湯底好鮮甜真係連飲幾碗湯都唔怕黑魚片夠滑身,烤魚嫌魚身泥味重一般,但辣汁用嚟打邊爐好正,其他小菜都好夠味好食但嫌份量唔大,如果份量多番d就好,不錯。…Read More
+ 2
酸菜魚、小龍蝦
不敢恭維
Man Fat Seafood Restaurant
2016-10-10
由耀東街時常幫襯,到搬來呢間店鋪,新鋪第一次去就已想沒有下次,態度超級不敢恭維,雖然不是發生自己身上,但親眼看親耳聽,沒想到身為消費者要如斯卑賤,晚上第一次到新鋪食晚飯,坐位已經相當迫夾,和鄰枱背貼背,上菜時間好快,味道和舊鋪已有少許分別,正食飯中時,一位貌似店鋪高層人員用者超惡超大聲聲調,口出整之難聽四字粗口在罵一個老人家,說他坐响度等其他人來,說他不快快點菜,阻住下轉枱,心想,一係你就唔好比人入去坐,要等齊人先比入,發覺身為消費者要比錢食飯,為何要比你如此侮辱,奉勸要去此店鋪食飯,一定要齊人先好入,快手點菜快手食,我已不會再去了…Read More
Like
sodabubble 我上次去都聽到啲侍應鬧人,點菜遲啲慢啲都黑曬口面,舉手嗌佢埋黎兜口兜面都睇唔到
2016-12-21
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice