Hong Kong | Eng

Follower
Following
為食波波豬
Level 2Hong Kong
Overview
Reviews (5)
Photo (18)
高CP值
Lovely Tea
2021-03-05
本來無諗住寫食評所以沒有拍照,食落又幾好喎,所以就寫兩句啦,經熊貓叫外賣,送到仲熱的,牛肉米粉+鹽酥雞,牛肉用牛展有紅白蘿蔔各2舊仲有青瓜粒小棠菜同酸菜,好淋入味,味道不錯,用幼身米粉好味。鹽酥雞好滑夠脆,跟餐份量算多。雞扒魯肉飯+鸭血,雞扒超大塊,魯肉香口惹味。鴨血麻香夠辣,正。跟餐飲品也是大杯裝,非常超值,飲品正常。普遍份量多,味道也好,價錢正常,可能再食。…Read More
2021-03-04
Waiting Time
30 Minutes (Delivery)
伏到呢,救命
Syohachi Yakiniku
2021-02-28
以加埋一五百幾一位絕對唔值呢個價,佢地所謂既和牛,唔知係咪我對和牛既認知有誤解,品質差到一個點,外觀尚可以接受,食落口硬過我條命,又un又多筋,一D牛味都無牛,我好懷疑自己食緊乜,真心求其去一間燒肉店都仲多野食仲好食過呢間,伏到hihi,其他食物少之又少,果個鹽燒虎蝦真係笑死你,你以為大家未食過虎蝦,真係哈哈哈。飲品又少量少選擇,連最基本可樂都無,救命,呢個價錢連杯哈根大師都無得食。大佬,收得禁既價錢,都唔好禁無良心丫,賺到禁盡,點有回頭客,得不償失,免費我都唔再去,嘥左我個胃,完。…Read More
2021-02-28
$520 (Dinner)
絕對無下次
CHA FAN
2019-12-28
在荃灣找台式牛肉麵,見評語都ok,即管試一試,假日套餐,叫左個台式牛肉麵($88),另一個叫台式牛肉孖寶麵($93),再加香辣鹽酥雞($48)同套餐加配蒜泥白肉($32),飲品點左招牌黑糖珍珠炭燒烏龍(套餐加$20)及巧克力珍珠拿鐵(套餐加$37)。等左十分鐘,先黎飲品,黑糖珍珠炭燒烏龍,非常淡如水,無甜味,巧克力珍珠拿鐵好少少有甜味,似朱古力奶,再黎小食,鹽酥雞唔脆,少辣,用雞胸肉,無骨,肉偏鞋,蒜泥白肉非常咸。到主角牛肉麵,湯頭淡無牛味,麵質正常,牛肚夠淋算最好食,牛肉用牛展,又un又鞋,搭2條小棠菜。整體偏差,全部食物偏淡,可能愛清淡人士啱食,但本人覺得連正常味道都無,環境不錯,價格偏貴。…Read More
+ 2
2019-12-28
有D失望
Mini Friday (銀城廣場)
2017-12-02
結婚3週年紀念,上嚟呢度睇下有咩好西食, 見到呢間食評都好似唔錯,就即管訂位試下啦! 訂咗七點,大約六點四十五分到 ,全場都唔叫好爆,都有一半以上係吉枱 ,後來侍應就帶咗我埋去靠窗嘅位置,因為之前 訂枱嘅時候講明要靠窗嘅位置,佢都可以做得到!開始睇餐牌,見到都好多種類,之前喺呢度已經睇到有其他朋友去食過,有啲咩好嘢,就即管叫黎試下啦!叫咗個水牛城雞翼, 蟹餅 ,炸魚薯條,卡邦尼,燒牛肋骨, 上菜速度一般逐樣逐樣嚟, 唔算太慢, 未食完上一道菜下一道菜都已經嚟到,先嚟飲品,飲品都係屬於正常嘅,而且而家做緊推廣 happy hour有買一送一 ,另外喺餐牌上面order食物亦都可以以半價換購飲品 ,先講第一樣,呢度嘅水牛城雞翼 ,尚算可以,味道唔叫太突出,個汁酸酸辣辣都幾開胃,第二樣嚟到嘅 係炸魚薯條,呢個真係大失所望,先講D炸魚,炸皮唔脆而且魚有腥味,除咗腥味冇其他味,薯條都係一般嘅薯條,偏硬,之後第三樣 就嚟咗個卡邦尼意粉,卡邦尼意粉煮得好出色,個汁好杰,而且味好濃,呢個非常好味 ,之後再嚟嘅就係蟹餅,個蟹餅真係食到想嘔,完全冇蟹味,而且油淋淋 ,成個蟹餅都係油,又林又鬆散,裏面只係見到一啲蘿蔔絲同埋唔知乜嘢嘅蔬菜絲,總括嚟講好似一堆嘔吐物,最後嚟嘅就係燒牛肋骨,呢個都算ok嘅 ,燒得 幾香口而且有炭燒味,肉質夠林帶少少油脂,牛味都算好濃,服務算一般,一開始黎order飲品,無介紹半價同買一送一既推廣,而且一聽完叫左兩杯飲品就走左,完全無比機會我再叫食物,第二個再埋黎先order到食物,食到中途, 叫人收碟 ,佢見到我個蟹餅同炸魚食淨咗好多,佢都有主動問係咪有問題,咁我同佢解釋咗咩問題之後,佢都有主動話換過另一樣俾我,係免費嘅,但係我冇要到 ,我都話可能係我唔啱食啫,結果埋單嘅時候佢都主動有畀到88折 ,不過其實見佢訂枱都有88折嘅,只係我喺11月嘅時候定12月嘅枱所以我就冇88折,咁佢都有主動畀返個折我 ,環境ok地點方便,不過可能今晚有枱年青人講野大聲,所以有D嘈,總括嚟講不過不失 有待改善!…Read More
+ 3
卡邦尼
2017-12-02
真係爆得有道理
Auntie Sweet (Tsing Fung Street)
2015-01-03
昨晚係天后食晚,行過清風街,見人頭湧湧,梗係唔執輸埋去八下,我呢個電視精一睇門口張枱就認得某電視劇裡面出現過,禁就等位啦,其間見D員工都快手快腳,應該唔洗等好耐,二十分鐘過去,終於到我,一坐低,有個紅色短頭髮姐姐埋黎問我地要D乜,我梗係要整個即撞木桶豆腐花先啦,再黎多個逢星期四,五先有既亞旺凍湯丸,熱就試得多,未試過凍。個亞旺凍湯丸,芒果底好味,加埋D椰果仲有西柚肉,最正D湯丸夠煙印唔會咬唔開,有D奶皇係裡面,限量出品果然唔同。另外個木桶豆腐花,木桶上,外型已經攞唒分,仲好細心跟埋個計時器,姐姐話個鐘响先開蓋,我梗係照足指示做啦,果然又香又滑,真係好正。總括來講,樣樣都有誠意既,係D位有D迫,不過人多無計啦,會再去。…Read More
亞旺凍湯丸
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice