Hong Kong | Eng

Followings
hehe巴
Level 2Hong Kong
香港飲食業已死
Overview
Reviews (7)
Photo (41)
"擇膳而欺" 難食到無人有 當人水魚咁劏
Choose and Follow
2022-11-15
見到呢間新店都幾多好評,就試下叫個外賣 個個都話高質喎,咁就叫咗個吉列流心芝士雞扒配滷肉飯試下 一打開看完全o咗嘴....你見到得三小塊所謂嘅雞扒 再加一大碗白飯賣相完全唔開胃拎起身睇真啲,說好的雞扒呢? 薄到紙咁喎五十幾蚊,你畀三塊炸皮我食? 痴線真係一啲肉都冇 有圖有真相你自己睇下完全激鬼氣 諗住食雞食芝士,點知你畀三塊炸皮我乜嘢都冇都唔知食咗啲乜嘢 最後我就直情掉咗個飯,因為真係食唔落口 之後就自己碌咗個杯麵算數 當畀個教訓自己,呢啲新開嘅店咁快有15個好評,全部都等級3,4以上嘅用戶,有讚冇彈, 心水清嘅都知咩事 呢間嘢絕對blacklist 絕對推介想試伏嘅巴打叫呢個咁正嘅 "吉列炸皮三塊飯"…Read More
Delivery
難食 態度仲要極差 黃店之恥
Dine Inn
2022-11-10
經過佐敦, 唔知附近有咩好食就上openrice揾下。見到呢間"開餐"幾多好評,又印哂豬講哂香港人加油咁,咪入嚟試下囉 一入到嚟就有個mk哥哥企喺門口啤住你,喝你掃安心出行 喂哥哥,入嚟食個飯姐,唔使咁冇禮貌呀? 着住hoodie笠住帽再加多頂cap帽好似好有型咁,小弟見識少真係第一次見侍應着成咁。不過你着咩係你嘅自由,無人會得閒話你,不過你落單個態度就幫唔落喇,仲衰過茶記,落單十問九唔應,西口西面,落完單之後仲一手劈張單落枱。好喇,到上菜喇,型仔哥哥係唔識叫你借借放野架,直接攝埋嚟放喺枱邊,唔覺意就會一手掃落枱果隻 鰻魚雞扒飯上到嚟,無乜味,飯係唔熱嘅,衰過自己屋企煮,唉貼哂連儂豬香港人加油都幫你唔到啦,態度衰,野食又唔掂。呢間永久blacklist食物唔好食都算,態度差到咁我冇得罪你架喎大佬,食飯好似受難咁,不過今時今日放幾隻豬就有人排隊食㗎喇, 饅頭真係好好食呀!…Read More
Ratings
$100 (Dinner)
又貴又難食 呢間野點解仲可以生存到?
Kwan Kee Store
2022-06-26
一出深水埗地鐵站門口,就會見到呢間專賣糕點 嘅坤記,望落好似幾懷舊幾有味道😃見佢貼曬相好似好把炮咁😮,咁就諗住試下😄叫咗個芝麻糕 正常食開嘅芝麻糕都幾香,揀佢應該冇死其實佢唔算大嚿😐,但一畀錢嗰陣,嚇到我窒一窒 😨一嚿咁嘅糕要成15蚊😱? 唔係呀話 一定好好食㗎姐 唔講咁多喇 去圖 九層芝麻糕 邊度有九層呀🤨 睇張圖都知濕pat pat咁🤮 我懷疑根本未蒸熟🤮 食落甜到漏 口感又差 好淡食唔到芝麻味咁滯😓 咬咗一啖忍唔住掉咗喇🤢講真 難食到送畀我都唔會食 😪呢間嘢我真係唔明點解可以生存到😪基本上試過一次都一定唔會返轉頭 🤢真係靠住舊有名氣就亂咁定價 整舊hea貨出嚟比街坊咩😐深水埗食過其他糕店鋪 大把選擇 根本唔洗揀佢🤨…Read More
suetmantong 我都中過伏 !超難食 !又貴 !仲以為舊舊同價錢 點知按磅咁計錢 ,貴唔緊要 ,問題真係好難食 !完全唔值呢個價呀!
2022-08-11
hehe巴 同意呀仲諗住老字號 點知就中大伏
2022-09-15
bbrosa 最近路經買咗後來睇返OpenRice真係坤人的😂😂非常之難食芝麻糕林pat pat
2022-10-27
hehe巴 貴都算 仲要咁難食我都係做好心先打呢個食評等大家咪再中伏😪
2022-10-29
hehe巴 2023補充:呢間垃圾明明前排掛哂牌話結業,tum哂香港人去食最後情懷, 點知轉個頭就唔執繼續呃水魚, 嘔心到呢 🤮🤮
2023-05-25
唔識煮野就唔好學人做飲食啦大哥
Kyouraku
2022-06-12
有日路過 見有間日本野新開張 價錢又平平哋 啲相又幾靚仔 諗住去試試佢啦 😃本身都冇乜期望嘅 諗住睇下會唔會搵到間真性價比高嘅餐廳啦😄其實食之前都有望過下評價 見到有位師兄個comment話賣相8分 味道2分🤔 我就覺得有冇咁誇張呀 睇相都唔差架喎 咁我就去咗試下啦🤭廢話唔多講呀 圖片去證實畀大家睇啦 😪我覺得賣相7分左右啦 但味道就真係不得了喇🤕先講麵豉湯種 難飲過自己用水沖嗰啲即食麵豉湯🤮 算,呢樣嘢我都冇乜期望 🤧凍檸茶亦都唔使講 個味道好假好甜🤮 似大陸勁平即飲果d紙包檸茶 建議大家真係唔好點嘢飲 😪到鰻魚飯喇😑😑😑大家可以見到個蛋已經乾曬 亦冇煙出食落只係乾蛋撈飯🤮個鰻魚望落似幾大喎 點知一夾起 嘩 薄到a4紙咁 雖然68唔係貴 但係真係將貨就價 無鰻魚啖啖肉嘅滿足感😪😪😪同場加映 店主加餸 員工頭髮一條🥳🥳最後嗰句 喺香港唔識做飲食都可以開鋪 亦都真係會有人食嘅 呢個風氣真係好差🤕唯有盡普通市民責任 寫呢個食評 令到大家唔好中伏😷可能會有師兄話口味人人唔同 可能唔啱你食啫😪 但係飲品麵豉湯呢啲根本你有心做 就唔會沖到咁難飲 呢啲係有冇心嘅問題🤔 呢間明顯係想賺錢全部嘢都係將貨就價 🤔🤥如果咁多位師兄好耐冇食過伏野嘅話 建議可以過嚟試下 絕對唔會令你失望🤗🤗…Read More
頭髮鰻魚飯
不知所謂 店員態度惡劣
Chun Shui Tang (Citygate Outlets)
2022-05-21
行outlet行到有啲口渴,諗住飲番杯凍飲。😅咁呢度又冇乜邊間舖頭揀,就嚟咗春水堂。之前試過其他春水堂嘅分店,感覺質素都ok ,咁就諗住呢間都差唔多啦。😀其實價錢都唔算話好平,差唔多40蚊一杯,但唔緊要啦,周圍都係咁上下 .🤧叫咗杯珍珠鐵觀音奶茶,記得之前喺其他分店飲過幾次,茶味都幾濃, 點知今次真係不知所謂🤮, 啲茶淡倒水咁先唔講,我明明叫咗微甜,點知甜到溜,完全係100%全糖咁🤮🤮。 同店員講佢態度好差,叫我不如加啲冰就算😧。我心諗,你哋間舖水準唔得,店員沖錯亂咁嚟, 四十蚊買一杯嘢你同我講加d冰算(即係溝水🥱), 真係不知所謂🤢。另外再叫咗杯黑糖珍珠鮮奶,嗰杯真係一定飲到糖尿病,各位師兄千祈唔好試🤢🤮。難飲都算,店員態度非常差劣,完全係唔尊重客人,侮辱咗其他春水堂良好嘅態度,特別係有位身形比較有福氣嘅收銀大嬸🤬🤬。以後就算渴死都唔會再諗呢間嘢🥱🥱…Read More
Like
万花茼 5個人去,佢欄起D枱唔俾坐,走到去四人枱叫佢加櫈,佢推来一張說祗可放這邊不能亂放,態度比我老板還惡,我馬上拉隊走人,永不再去
2025-02-20
2022-05-21
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
警世!!切勿以身試伏😓😓
Sushi Ma Japanese Restaurant
2021-06-09
朋友上網搵到呢間omakase, 望落都幾多好評就諗住試下 點知就中咗大伏😓今日食嘅係omakase lunch $398/位 加一,正常價錢 唔平唔貴而我食完之後嘅感想就係, 壽司嘅質素平平無奇 完全冇一嚿係令我為之一振 特別深刻😪😪講真你收我400蚊一位我嘅期望絕對唔係連鎖壽司店嘅質素,太令人失望🤮🤮真係講多無謂,睇圖最實際😥😥一望已經feel到好食極有限,完全唔吸引😫😫😩壽司細到食落無口感,壽司飯完全無特別,所謂嘅中拖羅有眼你睇, 好岩巉🤮 總括而言,香港嘅跟風文化太厲害, omakase已經商業化得好犀利,絕對唔係大家所想日本人果種極緻用心嘅精神😞😞只係重新包裝,喺你面前整10嚿壽司 就用師傅發板嘅美名嚟吸血😫😫無錯,唔好食我係唔會再嚟,打咁多都係想其他人唔好見到咁多好評就自投羅網,中大伏😫😫…Read More
+ 8
為食大后 唔知以為食左3,4千,3百幾咋話打咁多字去抹黑,居心叵測。
2021-07-20
hehe巴 !! 餐廳員工出沒注意!!🤭🤭簡單回覆你嘅低智comment:1. 好唔好食同價錢有咩關係?😯2. 口味人人各異 你無權批評😯3. 咦?咁好又唔見你幫佢打返篇好評?新帳戶😮?明眼人心照啦 😎😎都唔知點解要哂時間覆你d無謂人😪
2021-07-23
Anthony1004 我曾經都成日去… 初開時 d師傅已經唔同曬,d野求其左好多 ,都幾年無去了早排有一次想懷愐下 + 睇下會唔會有機會進步返少少… 點知真係無 😑 其實覺得有d可惜
2022-06-19
hehe巴 香港大部份餐廳只顧賺到盡食物質數同價錢完全唔成正比好心打意見出嚟都係想大家選擇餐廳時唔洗中伏
2022-06-19
食過最差嘅牛扒🤮🤮
Bistro La Bon
2021-03-18
今日lunch time一行三人去咗呢間餐廳食午飯。 上網見到食評評分都幾高😯,諗住試下應該冇事啦。😧 一入到去已經心知不妙, lunch hour 全場坐唔夠七分之一人, 明明openrice好評咁多,點解lunch time都會空空如也嘅呢?😥😥 咁我都不以為意,反正嚟左。我就叫咗個牛扒 佢呢度嘅牛扒自稱安格斯賣$178蚊。😯 我就叫咗三成熟, 上到呢嚟個賣相已經麻麻😱,望落唔多開胃🤮🤮,不過由佢啦,冇理由以貌取扒㗎嘛。🤢🤢 但一切開嗰下已經feel到塊野有幾鞋😓,明明叫咗三成熟,d色水竟然咁樣😨,仲要完全成塊扒冇汁流出嚟,已經知奶嘢。😓😓 有圖有真相,塊扒薄過m記塊豬柳強漢堡扒😩,我真係未試過食一塊咁難食嘅牛扒,仲要畀咁嘅價錢。😓😓呢間餐廳將會永久blacklist👿, service 又麻麻,個個黑口黑面, 埋完單仲話下次lunch有九折,你畀半價我我都唔會再嚟呀🥱🥱…Read More
2021-03-18
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice